Προς το περιεχόμενο

Ερώτηση για μεταπτυχιακό

Blondeamon

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Καλησπέρα

παιδιά μπαίνω τώρα στο τελευταίο έτος σπουδών μου(5ο) και χρωστάω ακόμα 15 μαθήματα για τα οποία έχω 3 εξεταστικές για να ξεμπερδεύω. Σκοπεύω δηλαδή τον Σεπτέμβρη να έχω τελειώσει και να κάνω μεταπτυχιακό Σκωτία η Αγγλία που είναι τα προγράμματα που έχω βρεί για το αντικείμενο μου.

Γνωρίζετε αν τις αιτήσεις θα έπρεπε να τις κάνω απο Φεβρουάριο και ενώ ακόμα χρωστάω μαθήματα ή αν θα έπρεπε να περιμένω να τελειώσω το Σεπτέμβρη και μετά να κάνω τις αιτήσεις ? Όσο να ναι άλλο να πείς τελείωνω έχοντας 5-10 μαθήματα και άλλο να πείς έχω πτυχίο.Αλλά θα είναι πολύ αργά τότε και για εισιτήρια , κλείσιμο σπιτιού και διαδικασίες μετακόμισης κλπ

Εάν γνωρίζετε κάτι απο πρώτο χέρι θα σας ήμουν υπόχρεος , παρακαλώ αν δεν είστε 100% σίγουροι μην πείτε γιατί θα είναι χειρότερα αν κυνηγάω μετά λάθος πληροφορίες.

Υ.Γ Και κάτι άλλο , γνωρίζετε μήπως αν χρωστάω ένα ή δύο μαθήματα αν μπορώ να γίνω δεκτός στο πανεπιστήμιο του εξωτερικού για μεταπτυχιακό ? Έχετε ακούσει τέτοια περίπτωση ? Επειδή αν μου κάτσει στραβή θα έχω ΤΟ ΠΟΛΥ δύο μαθήματα μόνο εναπομείναντα.

Δημοσ.

Κοιτα επειδή πέρασα και γω απο την ιδια φάση καποια στιγμή πρέπει να επικοινωνήσεις με καθε Πανεπιστήμιο ξεχωριστά γιατι το καθε ένα εχει και την δική του πολιτική. Εγω ξεκινησα να στέλνω Απο τον Μάρτιο αιτήσεις και τοτε ειχα 4 μαθήματα για πτυχίο. Καποια Πανεπιστημια μου εκαναν acceptance με τον ορο την στιγμή που θα ξεκιναγα το Msc να έχω το πτυχίο. Καποια άλλα οπως το Herriot-Watt (Αν θυμάμαι καλά) ειχε σαν απαίτηση να εχω παρει το πτυχίο μου μεχρι την λήξη του πρωτου εξαμηνου του μεταπτυχιακού.

Οπως καταλαβαίνεις δηλαδή εαν δεν έχεις τελειώσει είναι λιγο πολύπλοκο. Παντως αυτή την στιγμή κοιτα να περάσεις οσο το δυνατον περισσότερα μαθήματα. Και κατα Μάρτη μεριά στέλνε αιτήσεις. Βέβαια οσα σου λέω εγιναν το 2004 τωρα δεν ξέρω κατα πόσο έχουν αλλάξει τα δεδομένα.

Δημοσ.

Τι ακριβώς χρειάζεται να έχεις για να κάνεις αίτηση; Κάπου τα είχα διαβάσει αλλά ας κάνει κάποιος τον κόπο να τα ξαναγράψει. Επίσης μετά από πόσο καιρό σου απαντάνε τα πανεπιστήμια (υποτίθεται οτι χρειάζεσαι κάποιο χρόνο για το TOEFL). Για Αγγλία ενδιαφέρομαι κ εγώ.

Δημοσ.

1) Αναλυτικη βαθμολογια

2) Συστατικές

3) Αντίγραφο πτυχίου

4) Και επίσης συμπληρωμένη την αιτηση που

εχουν σχεδόν όλα τα πανεπιστήμια.

Δημοσ.

επισης φιλε μου να ξερεις οτι αμα δεν σε νοιαζει να δωσεις ενα αρκετα μεγαλο ποσο ειναι η αληθεια στο βρετανικο συμβουλιο, πας και σου ετοιμαζουν τις αιτησεις κτλ αυτοι. ειναι μια λυση και αυτη:-)

Αρχειοθετημένο

Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...