SpyrosR Δημοσ. 21 Δεκεμβρίου 2008 Δημοσ. 21 Δεκεμβρίου 2008 Χρησιμοποιώ τον υπολογιστή για surfing, IM, μουσική, coding (PHP/SQL), design (PS/AI) και κάτι ψιλά από beatmaking. Καμιά φορά και κάνα παιχνιδάκι, όχι σε μεγάλες αναλύσεις όμως. Θέλω μηχανήματα που να τα στήνω μία φορά και να κρατάνε... να μην έχω να αλλάζω κομμάτια κάθε 5 μήνες. Το παρών setup είναι ASUS P5WD2 Prem + Intel PD @ 3,00GHz + 2 GB DDRII 800MHz 4-4-4-12 με Debian SID (πρωτεύον) + Win Vista HB σαν OSs. Πάνω σε 2 χ 400 GB + 1 x 500GB Seagate δίσκους. Έχει έρθει η στιγμή που νιώθω να μη με καλύπτει, συν τα διάφορα προβλήματα παλαιότητας που εμφανίζει το H/W μου. Α, σημαντικό που ξέχασα να αναφέρω: μεγάλο ρόλο παίζει η εμφάνιση. Ναι, ξέρω, ηλίθιο να μη πάρω μια μητρική επειδή δε μ' αρέσουν τα χρώματα ή ένα set μνήμες γιατί δε μ' αρέσει το σχήμα στις ψύκτρες, αλλά είναι το κόμπλεξ μου. Έχω σκεφτεί το παρακάτω σύνολο (πλήρες) και θα ήθελα μια γνώμη. Δε πρόκειται για άμεση αγορά μα τμηματική εντός 6 μηνών, με παρακολούθηση της αγοράς και της τεχνολογίας και φυσικά αλλαγές, αν χρειαστεί. ---------- Οθόνη: Eizo S2202W TFT Monitor 22'' . Έχω ακούσει πολύ καλά λόγια για τις Eizo (ένα επίπεδο πάνω, κλπ), οπότε σκέφτηκα να δοκιμάσω την τύχη μου με την εταιρεία. Επόμενη επιλογή μου θα ήταν η Samsung SM2253BW TFT 22'' . Με ενδιαφέρει περισσότερο η σωστή χρωματική απόδοση και η καλή συμπεριφορά παρά τα λοιπά χαρακτηριστικά (απόκριση, γωνία θέασης, κλπ). Δε θέλω μεγαλύτερη οθόνη. Θα προτιμούσα και μικρότερη, αλλά δε βρήκα με ανάλυση πάνω από 1280x1024. KB + Mouse: Apple Keyboard συν Mighty Mouse . Τα ενσύρματα. Υπάρχουν ήδη, είμαι υπερ-ικανοποιημένος και δε τα αλλάζω. Απλά αναφέρονται. Κουτί: Lian Li PC-7FB . Τροφοδοτικό στο κάτω μέρος, αλουμίνιο. Κι ίσως το μοναδικό που δεν είναι έκτρωμα εμφανισιακά. Μητρική: Intel BOXDX58SO . Chipset X58 για S1366. Έξι SATAΙΙ υποδοχές. Δεν έχω ιδέα τι όνομα έχει η Intel στο χώρο των μητρικών, αλλά αν είναι όπως με τους επεξεργαστές, δε θα με απογοητεύσει λογικά. Επεξεργαστής: Intel core i7 920 . Αν οι συχνότητες μεταφράζονται σε ισχύ όπως με τους Q2D, με υπερκαλύπτει ο μικρότερος. Μνήμη: Δεν έχω ιδέα, περιμένω προτάσεις, εκτός από Adata. Γραφικά: Asus GTX 260 . Προφανώς δε τη χρειάζομαι, αλλά είναι αγορά με την προοπτική να μείνει σε χρήση για ~ 3 χρόνια (όπου τότε μάλλον θα είναι λίγη). Δια ροπάλου απαγορεύεται η ATi. Προσωπικά τις προτιμώ, αλλά τραβάνε ζόρια με το Linux, οπότε... Ήχος: M-audio delta 1010LT . Υπάρχει ήδη, δε θα αλλαχτεί, απλά την αναφέρω. Σκληροί (ή και όχι): Mtron Mobi 3500. Για το λειτουργικό και τις ρυθμίσεις του. Κάποιος άλλος (κλασσικός) με χαμηλό access time για data; Προτιμώ Seagate. ---------- Αυτά τα ολίγα. Περιμένω σχόλια/προτάσεις, και φυσικά αλλαγές όπου κρίνετε ότι έχω κάνει λάθος επιλογές. Κατά προτίμηση κι ένας λόγος (σοβαρός) μαζί όταν αλλάζετε κάτι, όχι ένα σκέτο link και κάτι του τύπου "είναι πιο γρήγορο (για 2MB/s παραπάνω)" ή "είναι πιο φτηνό (για 5 ευρώ)". Το σύστημα δε προορίζεται για O/C, καθόλου, παρά είναι κάτι που θέλω να μου κρατήσει καιρό με ελάχιστες αναβαθμίσεις.
SwAToNeR Δημοσ. 21 Δεκεμβρίου 2008 Δημοσ. 21 Δεκεμβρίου 2008 Γιατί I7? Γιατί Lian Li? Eίναι TN panel και τσάμπα θα δώσεις τα παραπάνω χρήματα απ'ότι για την Samsung. Σύνολο τι budget έχεις;
pappous_soulis Δημοσ. 22 Δεκεμβρίου 2008 Δημοσ. 22 Δεκεμβρίου 2008 Για μνήμες προτείνω αυτές. Για σκληρό σου προτείνω τον 150άρη Velociraptor.Η αγορά ενός SSD στην παρούσα φάση δε δικαιολογείται παρα μόνον αν έχεις παχουλό πορτοφόλι. Σχετικά με μητρική,επεξεργαστή και κάρτα γραφικών δεν μπορώ να σου προτίνω κάτι άλλο γιατί απ'τη στιγμή που το προορίζεις για ένα χρονικό διάστημα 2+ χρόνων,και με βάση την χρήση που θα του κάνεις,σε καλύπτει απόλυτα.Και δεν θα χρειαστείς αναβάθμιση anytime soon.
yanc Δημοσ. 22 Δεκεμβρίου 2008 Δημοσ. 22 Δεκεμβρίου 2008 Ψαχνοντας για οθονη εχω καταληξει σ'αυτην. Ειναι στα χρηματα που δινεις,εχει καλυτερο πανελ απο την Eizo και πολυ καλες κριτικες.
SpyrosR Δημοσ. 22 Δεκεμβρίου 2008 Μέλος Δημοσ. 22 Δεκεμβρίου 2008 Γιατί I7? Γιατί Lian Li?Eίναι TN panel και τσάμπα θα δώσεις τα παραπάνω χρήματα απ'ότι για την Samsung. Σύνολο τι budget έχεις; Επέλεξα S1366 λόγω αναβαθμισημότητας. Είναι το νέο standard, και σε δυο χρόνια από την αγορά που *ίσως* χρειαστεί κάποια αλλαγή, θα μπορώ να βρω parts. Δύσκολα όμως θα βρω για C2D/C2Q. Και όταν με το καλό καταλήξω σε μια σύνθεση και έρθει η ώρα να πάρω μητρική/επεξεργαστή θα έχει καταλαγιάσει λίγο η αγορά του νέου socket, οπότε πέφτει και το ρίσκο. Lian li γιατί... μόνο αυτό το κουτί μου άρεσε. Τα υπόλοιπα προσβάλλουν την αισθητική μου. Budget ΔΕΝ υπάρχει. Θα αγοραστεί κομμάτι-κομμάτι το σύστημα για να στηθεί εν καιρώ, οπότε δεν οριοθετώ το κόστος. Αυτό βέβαια δε σημαίνει ότι θα δώσω 350 ευρώ για μνήμες. Απλά μου δίνει μια μεγαλύτερη ευελιξία. Για μνήμες προτείνω αυτές.Για σκληρό σου προτείνω τον 150άρη Velociraptor.Η αγορά ενός SSD στην παρούσα φάση δε δικαιολογείται παρα μόνον αν έχεις παχουλό πορτοφόλι. Σχετικά με μητρική,επεξεργαστή και κάρτα γραφικών δεν μπορώ να σου προτίνω κάτι άλλο γιατί απ'τη στιγμή που το προορίζεις για ένα χρονικό διάστημα 2+ χρόνων,και με βάση την χρήση που θα του κάνεις,σε καλύπτει απόλυτα.Και δεν θα χρειαστείς αναβάθμιση anytime soon. Παχουλό πορτοφόλι δεν έχω, αλλά πάντοτε όταν άλλαζα δίσκους έδινα γύρω στα 200 ευρώ. Πιστεύω πως θα ήταν καλύτερη "επένδυση" ένας SSD με μηδαμινό seek time παρά ένας γρήγορος δίσκος όπως τον εννοούν οι πιο πολλοί. Άλλωστε, ταινίες δε βλέπω, ούτε κατεβάζω αβέρτα, οπότε το transfer rate με αφήνει παγερά αδιάφορο. Δε θα με ωφελούσε λες ένας SSD; Όταν οι άλλοι δίνουν λεφτά για TBs, εγώ θα τα δώσω για ταχύτητα, αφού δεν έχω ανάγκη χώρου. Ψαχνοντας για οθονη εχω καταληξει σ'αυτην.Ειναι στα χρηματα που δινεις,εχει καλυτερο πανελ απο την Eizo και πολυ καλες κριτικες. Που βρίσκετε ρε παιδιά τι panel φοράνε οι οθόνες; Το μισό Google έχω γυρίσει και δεν. Την έχεις αγοράσει την οθόνη ή το σκέφτεσαι; Προσωπικά δε μ' αρέσει να ρισκάρω όταν υπάρχει σίγουρος δρόμος - και με δυο τηλεοράσεις συν μία οθόνη Samsung μάλλον δε θα ήταν καλό να κοιτάξω πιο πέρα. Πλην ίσως Eizo λόγω πολύ καλού ονόματος.
yanc Δημοσ. 22 Δεκεμβρίου 2008 Δημοσ. 22 Δεκεμβρίου 2008 Για τις οθονες εδω. Δεν την εχω ακομα αλλα θα την παραγγειλω μες την εβδομαδα. Και εχω ηδη EizoΜ1700 (παλια,με ΤΝ πανελ)και ναι ειναι καταπληκτικες οθονες.
Dante80 Δημοσ. 22 Δεκεμβρίου 2008 Δημοσ. 22 Δεκεμβρίου 2008 Να και μια πρόταση από εμένα....ή μάλλον, αυτά θα έπαιρνα αν ήμουν στην θέση σου...^^ Οθόνη: HP LP2275w 22" ήEizo FlexScan S2231W 22" Έχοντας 2 22αρες samsung με TN panel (Τ220, 2232), είμαι αρκετά ευχαριστημένος, αλλά συγκρινόμενες με μια S1932SE φίλου φαίνονται πράγματι φτωχές σε χρώμα και απεικόνιση. Θεωρώ το θέμα οθόνη ως επένδυση, και σίγουρα δεν θα ξαναέπαιρνα TN panel στο μέλλον. Τα 2 παραπάνω μοντέλα είναι τα καλύτερα (και τα μόνα btw) στην κατηγορία τους, κλίνω προσωπικά περισσότερο προς την HP (λόγω value/cost, αλλά και γιατί αντικειμενικά έχει σαρώσει ότι βραβείο υπάρχει). KB + Mouse: Αφού σε καλύπτουν αυτά που έχεις, τότε no problem. Είναι εντελώς υποκειμενικό το θέμα. Κουτί: Ώντας κάτοχος ενός TJ-09 εδώ και αρκετό καιρό, αλλά δουλεύοντας ταυτόχρονα με αρκετά κουτιά, θα πρέπει να συμφωνήσω πως εταιρίες σαν την lian li, την silverstone και την coolermaster έχουν πολύ καλή ποιότητα κατασκευής, και πως το αλουμίνιο είναι πράγματι το καλύτερο υλικό για κουτιά. Το θέμα εξωτερική εμφάνιση είναι καθαρά υποκειμενικό. Προσωπικά είμαι οπαδός των no bullshit cases, χωρίς led, φρου φρου και αρώματα. Τα θέλω από αλουμίνιο, χωρίς ίχνος πλαστικού και με καλή ποιότητα κατασκευής. Γιαυτό περισσότερο κοιτάω προς lian li και silverstone για τα builds μου. Τώρα, όσον αφορά το Lian Li PC-7FB, είναι πολύ καλό κουτάκι. Δυστυχώς μέχρι πρόσφατα υπήρχε στα 75euro από plaisio, μαζί με το αδερφάκι του PC-60FB. Επίσης, δυστυχώς λείπει η FW έκδοσή του με ενσωματωμένο παράθυρο. To plaisio πριν λίγο καιρό είχε μια μεγάλη γκάμα από lian li cases, δυστυχώς τώρα έχει μικρύνει η ποικιλία ενώ έχουν ακριβύνει και οι τιμές...αυτό είναι κριμα, ειδικά την στιγμή που υπάρχουν καταπληκτικά κουτιά που δεν έρχονται στην αγορά, όπως: PC-A05 Blue Ring PC-B25 PC-8 PC-A20 Τέσπα, rant aside, το 7FB είναι καλή περίπτωση. Στην θέση σου θα κοίταγα και άλλο ένα favorite, το καταπληκτικό AKASA MIRAGE 62(μαζί με αυτό). Είναι το επόμενο case μου...^^ Tροφοδοτικό: Δεν ξέρω αν έχεις ήδη κάποιο, ή αν απλά το ξέχασες. Σε κάθε περίπτωση, στην θέση σου θα επέλεγα ένα από τα παρακάτω. Μεγαλύτερο, όχι μόνο δεν χρειάζεσαι, αλλά είναι και κακό να βάλεις. Enermax PSU EMD525AWT MODU82 + 525W Corsair 520W CMPSU-520HXEU CoolerMaster M520 Real Power Modular Έβαλα modular κομμάτια για λόγους cable management, μπορείς να κάνεις δουλειά και χωρίς αυτό. Για τα υπόλοιπα. Θεωρώ αυτή την στιγμή την αγορά ενός i7 ως κακή, τόσο λόγω τιμής όσο και λόγω απόδοσης για τις εργασίες που κοιτάς. Είναι σαν να αγοράζεις ένα υπερωκεάνιο για να περάσεις τον Αλιάκμονα καλοκαίρι...επίσης δεν στέκει το επιχείρημα περί αναβαθμισημότητας ή αντοχής στο χρόνο. Με το να πληρώνεις πρώιμη τεχνολογία σε marketing τιμές, πάντα θα σε πιάνουν κορόιδο, είτε το κάνεις μια φορά την τριετία ή κάθε χρόνο. That aside, ας δούμε τις επιλογές σου. Μητρική: Η Intel BOXDX58SO είναι απλά κακή αγορά. Χωροταξικά είναι για τα πανηγύρια (με μερικές sata να μπλοκάρουν την τοποθέτηση dual slot καρτών, με την τοποθέτηση του 8pin σε καταστροφικό για το cable management σημείο), ενώ λείπουν και αρκετά πράγματα που δίνουν οι ανταγωνιστές (4 αντι για 6 memory slots ---αδύνατον δλδ να χαρείς το triple channel σε 2 set που σου δίνει η intel in the first place, μόνο 1 ethernet γραμμή, κτλ κτλ). Στην θέση σου θα έψαχνα την Foxconn Renaissance,την θεωρώ ως την πιο όμορφη X58 μητρική αυτή την στιγμή (bloodrage aside) ενώ έχει και ένα σκασμό extras που είτε τα χρησιμοποιήσεις είτε όχι είναι καλό να τα έχεις. Αυτή την στιγμή είναι out of stock στο plaisio (σιγά μην έμενε, ασάλιωτη έφυγε) αλλά θα ξαναέρθει soon. Ειδικά με λίγη βοήθεια από την enzotech, η μητρική θα κάνει παπάδες...^^ Επεξεργαστής: Intel core i7 920 ούτε να το σκέφτεσαι να δώσεις λεφτά για τον 940. Ο μόνος λόγος για να επιλέξει κάποιος τον 940 είναι να θέλει να κάνει benching (λόγω binning πάντα το κατώτερο μοντέλο ανταποκρίνεται χειρότερα σε cold) αλλά να μην έχει τα λεφτά για τον 965. Tην στιγμή που δεν σκέφτεσαι να κάνεις καν OC, είναι αυτοκτονία. Μνήμη: Φυσικά και adata, πατάνε κάτω τις corsair σε value/cost ενώ έχουν και καταπληκτική απόδοση. Θεωρώ το παρακάτω kit ως την καλύτερη δυνατή επιλογή για νέο i7 σύστημα. Μην έχεις κολλήματα με μάρκες, αυτά είναι για τα 12χρονα... Adata 3GB DDR3-1333 Ram Kit (3 x 1GB, PC3 10666, 8-8-8-24, AD31333G001GU3K) Tην στιγμή μάλιστα που δεν σε ενδιαφέρει το OC, θα ήταν αυτοκτονία να διάλεξεις κάτι άλλο. Απλά αργότερα βάζεις και άλλο ένα setaki, για να πάς στα 6gb (overkill για την περίπτωσή σου). Σε περίπτωση πάντως που θέλεις από την αρχή 6gb, ρίξε μια ματιά και σε αυτό το set. Corsair 6GB DDR3-1333 Ram Kit (3 x 2GB, PC3 10666, 9-9-9-24, TR3X6G1333C9G) Γραφικά: Την στιγμή που παίζεις με linux πράγματι η nvidia προτιμώνται, αν και έχουν χειρότερο value/cost από τις αντίστοιχες ati. Για την περίπτωσή σου θεωρώ την 260 απλά overkill, για την ακρίβεια μάλιστα θα είναι ΚΑΚΗ αγορά, μιας και θα σου ανεβάσει κατανάλωση και θερμοκρασίες/θόρυβο χωρίς λόγο. Αυτό που θα έκανα θα ήταν να βάλω την XFX VGA GF 9800GT 650M 512MB που έχει μαύρο PCB (καθαρά για αυτό τον λόγο την επέλεξα, η τιμή της είναι χάλια), και να πετάξω το stock cooler της για μια Accelero S1 Rev.2 ώστε να μην την ακούσω και ποτέ...^^ Ήχος: Είσαι κομπλέ. Σκληροί: Μακριά από SSD, ακόμα δεν αξίζουν τα λεφτά τους. Σε ένα χρόνο θα έχεις την επιλογή για SSD της προκοπής για λειτουργικό και προγράμματα. Τώρα αγοράζεις αέρα, faulty controllers και μηδέν χώρο. Για data μονόδρομος είναι ο AAKS 640, που υπάρχει και σε καταπληκτική τιμή. Απλά πατάει κάτω τον ανταγωνισμό... Ελπίζω να βοήθησα, καλές αγορές....^^
SwAToNeR Δημοσ. 22 Δεκεμβρίου 2008 Δημοσ. 22 Δεκεμβρίου 2008 CPU: http://www.e-shop.gr/show_per.phtml?id=PER.558269 Mobo: http://www.e-shop.gr/show_per.phtml?id=PER.522679 http://www.plaisio.gr/product.aspx?product=1185462&HYMOTHERBOARDCHIPSET=X58&category=69977721&catalog=20 (Παίρνει Sas δίσκους και θα σου χρεισιμεύσει στο μέλλον. γιατί οι τιμές για SAS αυτή τη στιγμή δε συζιτιούντε καν.) RAM: http://www.e-shop.gr/show_per.phtml?id=PER.555356 (Είπες να μην κάνεις αναβάθμιση για τα επόμενα 3 χρόνια, άντε κανα δίσκο μόνο άρα δώσε για 6gb και με πολύ χαμηλά timings αλλά και λίγη κατανάλωση) GPU: Ομοίως προτίνω μια 9800 GT γιατί να δώσεις παραπάνω χρήματα για κάτι που δε θα χρεισιμοποιήσεις. PSU: http://www.plaisio.gr/product.aspx?product=935638&Manufacturer=Corsair&category=69977705&catalog=20&MSCSProfile=DCCDF22EB27065BE08CD8A61273804FA0263BE51BD59AE69E45831201C498D6E6C17F3FB738415C84E0B3F0A66E1F6CEAE4DBFD10659DB6503331CB2169A75518D86B1546890D2AC9BF07A6C4EFBAC3804839DE7CEE70F00D891DF0C413397903DF4ABC7EC634B373EEAEEF298B458E2EEFFB70C87DEEA8099EEC467F74E149D http://www.plaisio.gr/product.aspx?product=1141538&Manufacturer=Enermax&category=69977705&catalog=20&MSCSProfile=DCCDF22EB27065BE08CD8A61273804FA75ED6937F89521B5652142BB21B8A3457E9BA29F66E0D651147ACEC57399F1FE28C4C4B443FA267B36C5EAEB9271FC9911E1494A0E7B65C75350FA2120806B556A86A91BCFC0DB900DC85F1CCA181E3AA174467EF9B2EC225F6267569F41CFCA0776A508DF5E5B2DCFE9A15FB9A5DE2C Θα πρότινα λίγο πιο μεγάλο τροφοδοτικό γιατί βλέπω οτι έχεις ήδη αρκετούς δίσκους για να μην είσαι οριακά. Υπολογίζω οτι με τα παραπάνω με τους δίσκους σου θα χρειαστείς 400 watt περίπου. Είναι επιλογή σου. Monitor: Μακρυά απο TN panel. HDD: http://www.plaisio.gr/product.aspx?product=832456&page=3&category=69977741&catalog=20 (Δεν αξίζει για SSD αυτή τη στιγμή. Ο συγκεκριμένος έχει 5 έτη εγγύηση. Για Data όντως 640 WD και στο μέλλον κοιτάς για SSD αλλά και για http://www.e-shop.gr/search_per.phtml?category=%D3%CA%CB%C7%D1%CF%D3+%C4%C9%D3%CA%CF%D3&category2=SAS δίσκοι είναι και αλλάζωνται εύκολα.)
dimmdesign Δημοσ. 7 Ιανουαρίου 2009 Δημοσ. 7 Ιανουαρίου 2009 @swantoner λές μακρια απο TN panel και οι όθονες που αναφέρεις στην υπογραφή σου είναι και οι δυο με TN panel???? Η Eizo είναι μια χαρά, αν και θα σου έλεγα να πας για την S2231 με PVA πανελ
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Αρχειοθετημένο
Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.