georgeuk Δημοσ. 21 Δεκεμβρίου 2008 Δημοσ. 21 Δεκεμβρίου 2008 Παιδια θέλω να φτιάξω μια βάση για ένα διαιτολογικο γραφειο για τους πελάτες του γιατρείου. θα έχει τα εξης πεδία. όνομα επίθετο διέυθυνση τηλ οικίας τηλ δουλειας κινητο email website οικ. κατασταση ημερομηνια εναρξης δίαιτας ημερομηνια ληξης διαιτας υψος ημ γεννησης βαρος καθε επισκεψης και να παραπέμπει σε μια γραφικη παρασταση ΔΜΣ αρχή λίπος νερο μυικη μαζα προβλημα υγειάς προτιμησεις σε φαγητα αποστροφες σε φαγητα πληρωτεο ποσο σχολία. θελω επισης να φτιαψω μια φορμα αναζητησης ωστε να ψαχνω παραδειγμα για ολα τα ατομα που έχουν γενεθλια π.χ στις 12 δεκ. επισης να ψαχνει για ονόμα επιθετο κλπ. επιδη πάει καιρος που ασχοληθηκα με βασεις. χρειαζέται να κανω normalization η πιστευέτε πως 1 πίνακας ειναι αρκετος. καμια ιδέα οσον αφορα τον κοδικα για την μηχανη αναζητησης φιλικα γιωργος
alex2005 Δημοσ. 21 Δεκεμβρίου 2008 Δημοσ. 21 Δεκεμβρίου 2008 Εκ πρώτης όψεως, αν χρειάζεσαι μόνο αυτά που αναφέρεις, δεν φαίνεται να χρειάζεσαι πάνω από έναν πίνακα. Όσο για την αναζήτηση νομίζω πως είναι αρκετά εύκολο να την υλοποιήσεις με πολύ απλά sql queries. πχ Για όλους που γεννήθηκαν την Χ ημερομηνία: select * from x_table where birth_date = X
alex2005 Δημοσ. 22 Δεκεμβρίου 2008 Δημοσ. 22 Δεκεμβρίου 2008 Ότι προτιμάς. Με access θα είναι σίγουρα πιο εύκολο. Και δεν νομίζω να χρειάζεται και κάτι παραπάνω αυτό που θέλεις να κάνεις.
frikoulo Δημοσ. 22 Δεκεμβρίου 2008 Δημοσ. 22 Δεκεμβρίου 2008 καλημέρα! εγώ θα έλεγα να αποφασίσεις πριν το υλοποιήσεις, να σκεφτείς μετέπειτα χρήσεις αυτής της βάσης... προσωπικά θα έσπαγα σε πολλά tables τη συγκεκριμένη βάση. δεν είναι απαραίτητο να τηρήσεις τους 3 πρώτους κανόνες του normalization αλλά σίγουρα θα σε βοηθήσει.. όμως αυτή είναι προσωπική άποψη για το εργαλείο τώρα, η access είναι κ εύκολη και γρήγορη για μια τέτοια εργασία! το query είναι αυτό που σου έδωσε ο alex και ισχύει για οτιδήποτε ψάχνεις! καλή επιτυχία και οτι χρειαστείς εδώ είμαστε
georgeuk Δημοσ. 22 Δεκεμβρίου 2008 Μέλος Δημοσ. 22 Δεκεμβρίου 2008 τι μετέπειτα χρήση δλδ. αλλη ερωτηση. αυτος ο κωδικας sql που γράψατε που θα μπει. στον κωδικα visual basic για την φορμα αναζητησης?
frikoulo Δημοσ. 22 Δεκεμβρίου 2008 Δημοσ. 22 Δεκεμβρίου 2008 Μπορεί αργότερα να θες να χρησιμοποιήσεις στοιχεία αυτής της βάσης και με διαφορετικό τρόπο.. τότε σίγουρα θα πρέπει να τα οργανώσεις σε tables! Τα queries μπορείς να τα φτιάξεις μέσα στην access, αν μου πεις ποια access χρησιμοποιείς μπορώ να σου πω και ακριβώς πως να πάς, και να τα αποθηκεύσεις όπως ένα table. Μετά με events ή κουμπιά πάνω στη φόρμα μπορείς να τα καλέις
frikoulo Δημοσ. 22 Δεκεμβρίου 2008 Δημοσ. 22 Δεκεμβρίου 2008 Στο tab Create -> Other - Query Design EDIT: Όταν ανοίξει το παράθυρο για το design κάτω απο το Home θα γράφει SQL. Άν πατήσεις πάνω του, θα μπορείς να γράψεις τις SQL εντολές σου
georgeuk Δημοσ. 22 Δεκεμβρίου 2008 Μέλος Δημοσ. 22 Δεκεμβρίου 2008 οκ γραφω τις εντολες και μετα? π.χ αν θέλω στιν φορμα μου να φτιαψω αναζητηση π.χ ημερομηνιας τι πρεπει να βαλω
georgeuk Δημοσ. 23 Δεκεμβρίου 2008 Μέλος Δημοσ. 23 Δεκεμβρίου 2008 ευχαριστω πολύ πως γίνεται όμως να το τροποποισω?
adi32 Δημοσ. 23 Δεκεμβρίου 2008 Δημοσ. 23 Δεκεμβρίου 2008 ανοιγεις τη σχεδιαση σε καθενα απο αυτα (ερωτημα πινακα φορμα) και το αλλαζεις τι θες να αλλαξεις?
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Αρχειοθετημένο
Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.