giorgos147 Δημοσ. 21 Δεκεμβρίου 2008 Share Δημοσ. 21 Δεκεμβρίου 2008 Σε αυτό που λέει ο soturin,δεν έχει και άδικο.Εγώ π.χ. βλέπω την αδερφή μου να είναι μόνο σε msn-facebook-youtube...Αυτά τα κάνει και με linux... Τώρα π.χ. ο αδερφός μου που θέλει να παίζει διάφορα managers,δύσκολα πάει σε λινουξ,επειδή όσο και να το κάνεις,το wine αν δε κάνω λάθος δεν υποστηρίζει τα πάντα Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
gdp77 Δημοσ. 21 Δεκεμβρίου 2008 Μέλος Share Δημοσ. 21 Δεκεμβρίου 2008 @ disqualified Με ολο το σεβασμο gdp77 γιατι δε θελω να δημιουργησω αντιπαλοτητες αλλα δε μπορω να καταπολεμησω καποια απο τα εντσικτα μου ωστε να μην κανω αυτο το post (θεωρησε το ως χιουμοριστικο εχουμε και αδυναμιες) και αν θες κανε το report και αν θελουν και οι Mods ας το σβησουν Θεώρησε και την απάντησή μου χιουμοριστική Το να κανεις κατα τη γνωμη μου ακυρα post οπως αυτο Άκυρο γιατί; Είμαι εκτός θέματος, σε λάθος κατηγορίας ή παίζει κάτι άλλο; και να trollareis παντου με προκλητικη σταση υποστηριζοντας το ubuntu Εσύ το θεωρείς trolling. Εγώ θεωρώ ότι υπηρετείς το σαθρό. που το χρησιμοποιω συχνα (αλλα κοντευω να το σιχαθω βλεποντας τα post σου) Αν το έχεις σιχαθεί για κάποιους υπαρκτούς λόγους που δεν επιδέχονται λύσης, τότε μπορείς να πας σε άλλη διανομή. Αυτό είναι και ένα από τα πλεονεκτήματα του Linux: Η ελευθερία στην επιλογή! Αν ευθύνομαι εγώ που το έχεις σιχαθεί (και δε θες να το σιχαθείς), απλά με κάνεις ignore και λύνεται το πρόβλημα. Αυτή η λύση εφαρμόζεται και στην περίπτωση που με θεωρείς troll. και να χλευαζεις συνεχεια τη microsoft τα windows τον ιδρυτη της Πας στο blog μου και βλέπεις το λόγο. Έχω επιχειρήματα, στα οποία οι περισσότεροι δεν μπορούν να απαντήσουν. Επίσης είναι αναφαίρετο δικαίωμά μου να θεωρώ ότι η M$ κοροϊδεύει τον κόσμο και χρησιμοποιεί τη δημοτικότητά της για να δημιουργεί στρατιές άμυαλων users υποταγμένων σε αυτή. Δεν χλευάζω την MS και τον ιδρυτή της. Τους απορρίπτω. και αυτους που τα χρησιμοποιουν Δε νομίζω ότι έχω χλευάσει ποτέ όσους χρησιμοποιούν win. Ενδεχομένως να έχω "επιτεθεί" σε όσους υποστηρίζουν με πάθος ότι πρόκειται για το "απόλυτο" OS με τις super wow δυνατότητες κτλ, ενώ δεν έχουν επιχειρήματα. Σε προκαλώ να βρεις κάποιο post μου, στο οποίο να συμβαίνει αυτό που γράφεις. ειναι κατι που εχουμε μαθει να ζουμε με αυτο οσοι περναμε αρκετη ωρα στο forum επειδη ετσι το γουσταρουμε. Επειδή εσύ έχεις μάθει να ζεις με το σαθρό δε σημαίνει ότι πρέπει και εμείς να κάνουμε τις ίδιες επιλογές με σένα. αλλα πως στο καλο ενας ανθρωπος που οπου σταθει κι οπου βρεθει χωρις λογο μιας και το εχουμε εμπεδωσει πλεον βρισκει να πει τα δικα του με καθε ευκαιρια και μη για το ubuntu, http://blog.360.yahoo.com/blog-5eBV_xc2f7bzj3BxQg--?cq=1&p=53 τελευταία παράγραφος εχει το θρασσος να βαζει στην υπογραφη του την προτροπη getalife!!! Αναφέρομαι σε όσα αναγράφονται στην υπογραφή μου (εκτός και αν θεωρείς ότι δίνουν νόημα στη δικιά σου ζωή επειδη καποιος χρησιμοποιει windows για οποιο λογο γουσταρει και στην τελικη δεν ειναι καν δικο σου θεμα, αλλα η ειρωνιες και οι προκλησεις σου ειναι θεμα ολων των αλλων Το λέω ευθέως: Όποιος θέλει δικαιούται να χρησιμοποιεί win και να είναι ευτυχισμένος με την επιλογή του. ΚΑΙ ΕΓΩ ΧΡΗΣΙΜΟΠΟΙΩ. Αυτό δε σημαίνει όμως ότι δεν υπάρχει καλύτερη εναλλακτική λύση από τον παγκόσμιο φασισμό της M$. Υπηρετείς το σαθρό. Δεν ειρωνεύομαι. Δεν ξερω αν καταλαβαινεις την αντιφατικοτητα αυτης της φρασης και την τραγικη ειρωνια που ξεδιπλωνεται απο πισω της αλλα θα εκτιμουσα αν μπορουσες να μου εξηγησεις τον τροπο σκεψης σου Δε σε καλύπτουν όλα τα παραπάνω; Σου έχω δώσει και link για τον τρόπο σκέψης μου. Και στην τελικη το ubuntu που εκτιμας τοσο εχει τη λογικη της βοηθειας και της υποστηριξης μεταξυ των μελων της μεσα σε μια κοινωνια. Δεν ειδα καποιο μοτο να λεει ειμαστε μια ελιτ και ελατε να χλευασουμε ολους τους υπολοιπους. Και αν εχω καταλαβει δουλευεις μεσα στην εκπαιδευση (διορθωσε με) κατι το οποιο αν ειναι ετσι πραγματικα με θλιβει βλεποντας εδω στο forum τις μεθοδους σου και την σταση σου απεναντι στους αλλους που δε συμμεριζονται αυτα που εσυ προσπαθεις να επιβαλλεις κανοντας πλυση εγκεφαλου Χτύπημα κάτω από τη ζώνη.... Εργάζομαι σε ιδιωτικό χώρο που έχει απήχηση σε όλη την Ελλάδα και που πολύς κόσμος βάζει όχι ένα αλλά πολλά "μέσα" για να μπει... Κρίνομαι κάθε χρόνο από πολύ αυστηρούς προϊστάμενους, τους μαθητές μου και 66 γονείς. Πίστεψέ με, το όνομά μου είναι πολύ γνωστό γιατί κάνω με επιτυχία τη δουλειά μου. Από κει και πέρα, ποιος σου είπε ότι ο δάσκαλος δεν μπορεί να είναι εγωιστής ή να έχει απόλυτες απόψεις; Απλά όλα αυτά τα αφήνει στην πόρτα της τάξης του πριν μπει και τα παίρνει μαζί του όταν βγαίνει. Αν θες και την προσωπική μου άποψη, οι άνθρωποι που δεν έχουν πάθος στη ζωή ή στις απόψεις τους είναι και παντελώς αδιάφοροι. Αυτα και δεν προκειται να απαντησω σε κατι αλλο παρα μονο θα θελα να μου εξηγησεις αυτο που αναφερθηκα παραπανω. Ευχαριστω Ελπίζω να σε κάλυψα @GiO To συγκεκριμενο μηπως ειχε σχεση με το indexing των σκληρων? Όντως, το installation έχει γίνει update σε SP3, αλλά δεν ξέρω αν αυτό είναι η αιτία (μιας και δεν έχω δει το pc όταν ήταν SP2) Παρόλα αυτά, και το Ubuntu με ReiserFS το έστησα (κάργα journaling FS) και είναι η νύχτα με τη μέρα... @ soturin btw γιατί δεν τα καις τελείως τα windows από τώρα? Οι γυναίκες ειδικά (not being sexist, just realistic) δεν έχουν και καμια φοβερή εξοικείωση ή εκταταμένη χρήση pc οπότε το κόβω πιο εύκολο να μεταβεί χωρίς πολλά παράπονα Άσε ρε συ, μη φρικάρει και μου φέρει κανά βάζο στο κεφάλι. Να δει πρώτα το διαφορετικό και μετά βλέπουμε. Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
soturin Δημοσ. 21 Δεκεμβρίου 2008 Share Δημοσ. 21 Δεκεμβρίου 2008 Χτύπημα κάτω από τη ζώνη.... Εργάζομαι σε ιδιωτικό χώρο που έχει απήχηση σε όλη την Ελλάδα και που πολύς κόσμος βάζει όχι ένα αλλά πολλά "μέσα" για να μπει... Κρίνομαι κάθε χρόνο από πολύ αυστηρούς προϊστάμενους, τους μαθητές μου και 66 γονείς. Πίστεψέ με, το όνομά μου είναι πολύ γνωστό γιατί κάνω με επιτυχία τη δουλειά μου. ο Bill Gates να δεις! my point? το να είσαι επιτυχημένος στη δουλειά σου δε σου προσφέρει ασυλία από την κριτική. Είτε φούρναρης, είτε αστροναύτης είσαι, ο άλλος θα σε κρίνει από αυτά που λές πάνω στο θέμα προς συζήτηση (εμμεσα και για τον disqualified, το αντίστροφο, το τι λέει ο καθένας δεν συνεπάγεται καταστροφή και σ' ό,τι άλλο κάνει) Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
gdp77 Δημοσ. 21 Δεκεμβρίου 2008 Μέλος Share Δημοσ. 21 Δεκεμβρίου 2008 my point? το να είσαι επιτυχημένος στη δουλειά σου δε σου προσφέρει ασυλία από την κριτική. Είτε φούρναρης, είτε αστροναύτης είσαι, ο άλλος θα σε κρίνει από αυτά που λές πάνω στο θέμα προς συζήτηση Μόνο που την M$ εγώ την κρίνω από το προϊόν της. Η κριτική που άσκησε ο disqualified εμμέσως στη δουλειά μου ήταν εντελώς άκυρη. Ας κρίνει τα γραφόμενά μου. Η απόπειρα σπίλωσης της επαγγελματικής μου ιδιότητας ήταν πέρα για πέρα λάθος. Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
Moderators Gi0 Δημοσ. 21 Δεκεμβρίου 2008 Moderators Share Δημοσ. 21 Δεκεμβρίου 2008 @GiO Όντως, το installation έχει γίνει update σε SP3, αλλά δεν ξέρω αν αυτό είναι η αιτία (μιας και δεν έχω δει το pc όταν ήταν SP2) Παρόλα αυτά, και το Ubuntu με ReiserFS το έστησα (κάργα journaling FS) και είναι η νύχτα με τη μέρα... Aπλα για την ιστορια,μαλλον το indexing ηταν καθως ειναι ενεργοποιημενο απο default.Continue.. Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
Cntrl+X Δημοσ. 21 Δεκεμβρίου 2008 Share Δημοσ. 21 Δεκεμβρίου 2008 disqualified, Εγώ ούτε ειρωνία ούτε πρόκληση είδα στο post του gdp77. Εάν όμως, όπως γράφεις, το τί γράφει ο gdp77, είναι τόσο αποφασιστικής σημασίας για το τι λειτουργικό θα απορρίψεις, τότε δε νομίζεις ότι αυτό θα πρέπει να προβληματίσει εσένα και όχι εκείνον; Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
Super Moderators paredwse Δημοσ. 21 Δεκεμβρίου 2008 Super Moderators Share Δημοσ. 21 Δεκεμβρίου 2008 Οι προσωπικές επιθέσεις και προσβολές παρακαλώ να λείπουν. Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
disqualified Δημοσ. 22 Δεκεμβρίου 2008 Share Δημοσ. 22 Δεκεμβρίου 2008 Απανταω μονο για το λογο επειδη δηλωσες οτι σπιλωσα την επαγγελματικη σου καριερα κατι το οποιο δεν εκανα ειμαι ομως προθυμος να σου ζητησω συγνωμη αν προσβληθηκες. Αλλα δε θεωρω καμια καριερα οτι σπιλωθηκε μιας και κανεις δε γνωριζει ποιος εισαι αλλα ισως παρασυρθηκα κι εγω απο το παθος μου (εχω κι εγω παθη) Κι εγω μπορω να συμφωνησω σε απειρα θεματα μαζι σου για το ubuntu και τη microsoft ουτε θελω να κρινω κατι απο αυτα, δεν ειναι αυτο το θεμα μου. Αυτο που με ωθησε να κανω αυτο το post και δε νομιζω οτι το εχεις καταλαβει ακομα ειναι ο τροπος που παραθετεις τις αποψεις σου και τα επιχειρηματα σου μιας και το παθος σου (δεν ειναι κακο) σε τυφλωνει και ενεργεις με ενα τροπο που αγγιζει τα ορια του "χουλιγκανισμου". Εγω σταματαω εδω αυτο που ηθελα μονο να δω ηταν αν καταλαβαινεις οτι το παθος σου σε κατευθυνει σε λανθασμενες για μενα ενεργειες, αλλα μπορω να κατανοησω οτι εδω στο forum εκτονωνεις τα παθη σου και αυτο καταλαβα απο τις απαντησεις σου, και ισως αυτη ειναι η απαντηση στην απορια μου, αλλα λιγη ευγενεια και μετριοπαθεια δε νομιζω να εβλαπτε. Δεν αποδοκιμαζω τις αποψεις σου αλλα τον τροπο σου, αυτο θελω να καταλαβεις. Επισης θα δεχθω αδιαμαρτυρητα οποιοδηποτε ban αν θεωρηθει προσωπικη επιθεση ή σβησιμο των post μου Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
chek2fire Δημοσ. 22 Δεκεμβρίου 2008 Share Δημοσ. 22 Δεκεμβρίου 2008 Μια παρατήρηση μόνο. Θα σου πρότεινα gdp77 να καλωπίσεις λίγο τον grub. Καταρχήν βάλε μια φώτο από πίσω να φύγει αυτή η μαυρίλα. Μετά καλό είναι να αφαιρέσεις και τα νούμερα του kernel. κάτι τέτοιο σε αρχάριους φαντάζει η υπέρτατη χακιά... Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
gdp77 Δημοσ. 22 Δεκεμβρίου 2008 Μέλος Share Δημοσ. 22 Δεκεμβρίου 2008 Disqualified δέχομαι το σχόλιό σου και το λαμβάνω σοβαρά υπόψη μου. Μια παρατήρηση μόνο. Θα σου πρότεινα gdp77 να καλωπίσεις λίγο τον grub. Καταρχήν βάλε μια φώτο από πίσω να φύγει αυτή η μαυρίλα. Μετά καλό είναι να αφαιρέσεις και τα νούμερα του kernel. κάτι τέτοιο σε αρχάριους φαντάζει η υπέρτατη χακιά... Να που θα μάθω και κάτι για το αγαπημένο μου OS... Με κεντρίζει απίστευτα η πρότασή σου. Πώς μπορώ να το πετύχω; Πρώτη φορά το ακούω ότι υπάρχει αυτή η δυνατότητα στο grub (για την εικόνα εννοώ - τους τίτλους ξέρω πώς να τους αλλάξω). edit : Άκυρο το βρήκα : how to customize grub (terminal how to) how to customize grub (graphical how to) -----Προστέθηκε 22/12/2008 στις 05 : 12 : 47----- Έφαγα άκυρο chek2fire... Μπορείς να μου δώσει οδηγίες ή link που να παίζουν με 8.10 ? -----Προστέθηκε 22/12/2008 στις 05 : 27 : 24----- O "StartUp-Manager" φαίνεται να μη δουλεύει σωστά στο 8.10 Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
markelos Δημοσ. 22 Δεκεμβρίου 2008 Share Δημοσ. 22 Δεκεμβρίου 2008 O "StartUp-Manager" φαίνεται να μη δουλεύει σωστά στο 8.10 Δεν ξέρω αν έκανες τα βήματα αυτά, αλλά πρέπει να μετατρέψεις την εικόνα σε xpm από το gimp και μετά να την συμιπιέσεις σε gz. Έπειτα copy στο φάκελο του grub. Ο startup manager δε χρειάζεται και τόσο. Απλά πρόσθεσε σττο menu.lst τη γραμμή >splashimage=(hd0,0)/boot/grub/splash.xpm.gz Ο startup manager μου φαίνεται δημιουργεί ένα φάκελο splash και έναν splashimages. Εγώ δοκίμασα να βάλω μια φωτογραφία αλλά εμφανίζεται κατεστραμμένη. Θέλει ένα image with only 14 colors and 640x480px Όλα αυτά σε περίπτωση που δεν ακολούθησες τον οδηγό που παρέθεσες Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
chek2fire Δημοσ. 22 Δεκεμβρίου 2008 Share Δημοσ. 22 Δεκεμβρίου 2008 Υπάρχει εδώ ένας οδηγός για τον grub που σου λέει ότι μπορείς να κάνεις http://www.dedoimedo.com/computers/grub.html Για να εγκαταστήσεις κάποια φώτο στον grub θα πρέπει να είναι σε μορφή xpm.gz. Τετοιες εικόνες μπορείς να τις κατεβάσεις από το gnome.look εώ http://www.gnome-look.org/content/search.php και από το kde.look http://www.kde-look.org/content/search.php Μετά θα πρέπει να κάνεις edit το αρχείο /boot/grub/menu.lst και στην αρχή του να βάλεις την εξής καταχώρηση. θα σου δώσω ένα παράδειγμα από το δικό μου αρχείο. Τις φώτο του grub τις αποθυκεύω σε ένα φάκελο που έχω φτιάξει με το όνομα splashimages μέσα στο root φάκελο grub splashimage (hd0,1)/boot/grub/splashimages/68073-lazy_homer.xpm.gz Αν όλα τα παραπάνω σου φένονται δύσκολα υπάρχει μέσω synaptic το πρόγραμμα Kgrubeditor που κάνει όλα τα παραπάνω ακόμα και μετατροπές σε όποια φώτο θέλει σε xpm.gz μορφή. Το κακό είναι ότι το πρόγραμμα είναι για kde και θα σου κατεβάσει και τις απαραίτητες βιβλιοθήκες του kde για να τρέξει. Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Αρχειοθετημένο
Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.