Προς το περιεχόμενο

Another pc falls to Linux...

gdp77

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Το pc της κοπελιάς μου είναι ένα desktop που αποτελείται από ASUS μητρική με VIA chipset, [email protected], onboard κάρτα γραφικών, 3 GB μνήμη και έναν 160άρη δίσκο sata. Απλό win xp home installation (αγορασμένο από Πλαίσιο) και χρησιμοποιείται για office, surfing, εκτυπώσεις και διαχείριση φωτογραφιών.

Για άγνωστο λόγο, ο δίσκος δουλεύει (read/writes) συνέχεια (γι' αυτό και της πρόσθεσα 2GB στο υπάρχον μέχρι πρότινος 1GB RAM - μάταια όμως, το πρόβλημα παραμένει). Επειδή ο δίσκος δουλεύει συνέχεια, υπάρχουν και τακτά στιγμιαία κολλήματα, κυρίως στο surfing. Δεν υπάρχουν startup προγράμματα, εξονυχιστικός έλεγχος δεν έδειξε ιούς, bios update έγινε, ενώ στο παρασκήνιο τρέχει μόνο το panda. Τελευταία μάλιστα άρχισε να προειδοποιεί και αυτό ότι θέλει licence renew... Μου γκρίνιαζε συνέχεια, λοιπόν, να ρίξω μια ματιά στο pc, αλλά δεν την πάλεψα για πολλά και και της είπα "ή format ή... Ubuntu". Δεν πολυκατάλαβε τι ήταν το δεύτερο, αλλά είμαι σίγουρος ότι σε λίγο καιρό θα μου ζητήσει να πετάξω εντελώς τα win...

Μέχρι τότε, η προειδοποίηση (που θα έπρεπε να υπάρχει σε όλα τα pc) είναι σαφής :

img4470scaledhr3.jpg

Υ.Γ. : Και για να μην ξεχνιόμαστε: Τούμπανο το Ubuntu, όλα πάνε σφαίρα και ο δίσκος δουλεύει φυσιολογικά, χωρίς φυσικά τα περίεργα κολλήματα των win από τη συνεχή αδικαιολογήτως χρήση του.

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Αυτή τη στιγμή κοιμάται... Θα δούμε όταν ξυπνήσει :-)

Πάντως και μόνο το γεγονός ότι τα πάντα είναι σαφώς πιο responsive αφού τα στιγμιαία κολλήματα εξαφανίστηκαν, νομίζω ότι θα οδηγήσει σε πολύ θετικά σχόλια...

Με ολο το σεβασμο gdp77 γιατι δε θελω να δημιουργησω αντιπαλοτητες αλλα δε μπορω να καταπολεμησω καποια απο τα εντσικτα μου ωστε να μην κανω αυτο το post (θεωρησε το ως χιουμοριστικο εχουμε και αδυναμιες) και αν θες κανε το report και αν θελουν και οι Mods ας το σβησουν

Το να κανεις κατα τη γνωμη μου ακυρα post οπως αυτο και να trollareis παντου με προκλητικη σταση υποστηριζοντας το ubuntu που το χρησιμοποιω συχνα (αλλα κοντευω να το σιχαθω βλεποντας τα post σου) και να χλευαζεις συνεχεια τη microsoft τα windows τον ιδρυτη της και αυτους που τα χρησιμοποιουν ειναι κατι που εχουμε μαθει να ζουμε με αυτο οσοι περναμε αρκετη ωρα στο forum επειδη ετσι το γουσταρουμε.

αλλα πως στο καλο ενας ανθρωπος που οπου σταθει κι οπου βρεθει χωρις λογο μιας και το εχουμε εμπεδωσει πλεον βρισκει να πει τα δικα του με καθε ευκαιρια και μη για το ubuntu, εχει το θρασσος να βαζει στην υπογραφη του την προτροπη getalife!!! επειδη καποιος χρησιμοποιει windows για οποιο λογο γουσταρει και στην τελικη δεν ειναι καν δικο σου θεμα, αλλα η ειρωνειες και οι προκλησεις σου ειναι θεμα ολων των αλλων

Δεν ξερω αν καταλαβαινεις την αντιφατικοτητα αυτης της φρασης και την τραγικη ειρωνια που ξεδιπλωνεται απο πισω της αλλα θα εκτιμουσα αν μπορουσες να μου εξηγησεις τον τροπο σκεψης σου

Και στην τελικη το ubuntu που εκτιμας τοσο εχει τη λογικη της βοηθειας και της υποστηριξης μεταξυ των μελων της μεσα σε μια κοινωνια. Δεν ειδα καποιο μοτο να λεει ειμαστε μια ελιτ και ελατε να χλευασουμε ολους τους υπολοιπους. Και αν εχω καταλαβει δουλευεις μεσα στην εκπαιδευση (διορθωσε με) κατι το οποιο αν ειναι ετσι πραγματικα με θλιβει βλεποντας εδω στο forum τις μεθοδους σου και την σταση σου απεναντι στους αλλους που δε συμμεριζονται αυτα που εσυ προσπαθεις να επιβαλλεις κανοντας πλυση εγκεφαλου

Αυτα και δεν προκειται να απαντησω σε κατι αλλο παρα μονο θα θελα να μου εξηγησεις αυτο που αναφερθηκα παραπανω. Ευχαριστω

Λέτε να δούμε "το ubuntu μας φέρνει πιο κοντά" καταστάσεις;

@ disqualified.

1) Είμαστε στο linux section και μας αρέσει η ελεύθερη διακίνηση ιδεών (όπως και λογισμικού)

2) Το forum δεν είναι μόνο για απαντήσεις και ερωτήσεις, αλλά και για κατάθεση εμπειριών και απόψεων

3) Είμαστε στο linux section και μας αρέσει η ελεύθερη διακίνηση ιδεών (όπως και λογισμικού)

4) Περιμένω να δω αν ο Αλ Μπάντι θα σβήσει το post σου με την ίδια άνεση που σβήνει τα δικά μου (γιατί "το software section είναι μόνο για win λογισμικό" ).

5) Είμαστε στο linux section και μας αρέσει η ελεύθερη διακίνηση ιδεών (όπως και λογισμικού)

Υ.Γ. Όλα όσα γράφεις για μένα είναι ΑΚΥΡΑ. Αν είχες διαβάσει post μου θα το έβλεπες. Λυπάμαι που δε θα κάτσω να σου γράψω ποιος είμαι, πώς σκέφτομαι κτλ. για να σου απαντήσω. Αν πραγματικά σε ενδιαφέρει, πάρε μια ιδέα από εδώ : http://blog.360.yahoo.com/blog-5eBV_xc2f7bzj3BxQg--?cq=1&p=53

• Moderators
Τκαι ο δίσκος δουλεύει φυσιολογικά, χωρίς φυσικά τα περίεργα κολλήματα των win από τη συνεχή αδικαιολογήτως χρήση του.

To συγκεκριμενο μηπως ειχε σχεση με το indexing των σκληρων?

Του κρατάω μανιάτικο του gdp77 γα το trolling και το ξέρει :P αλλά δεν τρέχει και τίποτα ρε παιδιά. Προτιμώ ένα τέτοιο θέμα που θα σχολιαστεί ίσως η αποδοχή της μετάβασης από έναν νέο χρήστη (κοπελιά) από τα θέματα κλώνους (k-x-ubuntu grub/help/προβλημα) που είναι γεμάτο το linux section και βλέπεις ένα ενδιαφέρον θέμα στα 10

btw γιατί δεν τα καις τελείως τα windows από τώρα? Οι γυναίκες ειδικά (not being sexist, just realistic) δεν έχουν και καμια φοβερή εξοικείωση ή εκταταμένη χρήση pc οπότε το κόβω πιο εύκολο να μεταβεί χωρίς πολλά παράπονα

Αρχειοθετημένο

Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...