Προς το περιεχόμενο

Δέν ξέρω τι θέλω να σπουδασω

Maria-coconut

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Μακριά από νομική.

Μην κοιτάς που 300 λωποδύτες από τη νομική έχουν μπει στη βουλή και τρώνε με χρυσά κουτάλια, ούτε 10 μεγαλοδικηγόρους των καναλιών που κονομάνε τα άντερα τους, και τις δουλειές τους τις διεκπεραιώνουν πιτσιρικάδες με 600 ευρώ...

Οι υπόλοιποι ψωμολυσσάνε, και τρέχουν από το πρωί μέχρι το βράδυ για πενταροδεκάρες. Άσε που κοιτάνε να βγάλουνε ο ένας τα μάτια του άλλου.

Το παιδαγωγικό είναι καλό, όχι για να βολευτείς , αλλά μόνο αν σου αρέσει , και έχεις συνειδητοποιήσει ότι θα έχεις στην ευθύνη σου την διαπαιδαγώγηση νέων ψυχών (όπως είσαι εσύ τώρα)...

Τρελλαίνομαι με τους κωπρίτες δασκάλους που το μόνο που τους νοιάζει είναι πως θα λιάζουν τις χοντρές κωλάρες τους στην παραλία 3 μήνες το καλοκαίρι ..

Βέβαια, αυτοί είναι η εξαίρεση , και η μεγάλη πλειοψηφία είναι φιλότιμοι και νοιάζονται γι αυτό που κάνουν.

• Απαντ. 44
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση
Δημοσ.
Καλησπέρα! Είμαι μαθήτρια της γ λυκείου , θεωρητικής κατεύθυνσης και πραγματικά δεν ξέρω ποιο επάγγελμα θα μου άρεσε να ακολουθήσω στο μέλλον. Ο βασικός λόγος αυτης της σύγχυσης μου είναι οτι ψάχνομαι απο το γυμνάσιο χωρις αποτέλεσμα. Επιπλέον οι επιρροές απο το οικογενειακό και το ευρύτερο περιβάλλον μου ειναι έντονες(πατέρας -στρατιωτικός, μητέρα - καθηγήτρια) και στην προσπάθεια μου να βρώ αυτο που πραγματικά θέλω ...το έχασα εντελώς. Διαβάζω με όρεξη και οι απόδοση μου είναι αρκετά ικανοποιητική ωστε να υπολογίζω ακομα και σχολές του 3ο πεδίου. Ωστοσο εχω μπερδευτει. Απο το μυαλό μου περνάνε όλα και τίποτα. Σκεφτομαι νομική , παιδαγωγικά, ψυχολογια και ταυτόχρονα στρατό (στρατιωτική νομικη κλπ). Το άν μου αρέσει ο στρατος...ξερω τα μειονεκτηματα και τα πλεονεκτηματα εχω μιλήσει ακομη και με άτομα απο εκεί αλλα δεν ειμαι σίγουρη αν θέλω να παω εκει....:-( Κοινώς...Μπαχαλον.

Δε μας ειπες.. ασχολεισαι με κατι αλλο περα του σχολειου? Ειχα ακριβως τον ιδιο προβληματισμο με σενα στην ηλικια σου, και επειδη παραλληλα με το σχολειο αγαπουσα τη μουσικη, κατεληξα τωρα να ολοκληρωνω τις σπουδες μου στη σχολη μου και στη μουσικη μου παραλληλα... δλδ εχω 2 πραγματα που εδωσα βαρος, σπουδες και μουσικη. Το αναφερω αυτο γιατι πολλες φορες κουβαλαμε μεσα μας ικανοτητες που αξιζει να τις αξιοποιησουμε, ισως και να επενδυσουμε σε αυτες, και μπορει να ειναι η λυση στο τελος.

Δημοσ.

Εγώ με την σειρά μου να σου προτείνω μακριά από σχολές τύπου φιλοσοφίες/λαογραφίες/θρησκευτικές/ιχθυοκαλλιέργειες και γενικά με βαρύγδουπα ονόματα αλλά μικρό ενδιαφέρον κτλ. ΔΕΝ το λέω επειδή υποτιμώ τις σχολές αλλά 1ον έχουν χαμηλή αποκατάσταση και 2ον εκεί πάνε παιδιά που έχουν το ψώνιο με αυτά -κάτι που εσένα δεν νομίζω να σε ενδιέφεραν.

Τώρα για το καθηγητιλίκι είναι ανάλογα με το πόσο σου αρέσει το όλο αντικείμενο και το κατα πόσο μπορείς να βολευτείς με μια στανταρ δουλειά, στανταρ μισθό, στάνταρ (0) προοπτικές και that's all, εκτός αν κάνεις ιδιαίτερα. Νομική αν δεν έχεις μέσο ή τρέλα με την δικηγορία πρόσεξε το γιατί από μια εργασία που είχαμε κάνει προ 3 χρόνων, φάνηκε ότι έχουμε από τις μεγαλύτερες αναλογίες δικηγόρων-κατοίκων, με ό,τι αυτό συνεπάγεται για την αποκατάσταση. Εκτός αν θέλεις να το κυνηγήσεις για δικαστικός οπότε πας σε άλλα επίπεδα;)

Σαν μάθημα έχεις πάρει οικονομία και μαθηματικά? Γιατί αν ναι υπάρχει το Οικονομικό ΣΣΑΣ, στρατιωτικών οικονομολόγων, που έχει τα πλεονεκτήματα του στρατού και όταν τελειώσεις τις υποχρεώσεις σου δοκιμάζεις και την τύχη σου στον ιδιωτικό τομέα.

Δημοσ.

η αδερφη μου μπηκε φετος παιδαγωγικο στην αθηνα και βαριεται την ζωη της. δεν κανουν τπτ λεει. κατα τ αλλα τα εχει βρει μπαστουνια με τα μαθηματικα

Δημοσ.
η αδερφη μου μπηκε φετος παιδαγωγικο στην αθηνα και βαριεται την ζωη της. δεν κανουν τπτ λεει. κατα τ αλλα τα εχει βρει μπαστουνια με τα μαθηματικα

χο χο,πρεπει να κανω παρεα με την αδερφη σου:P

Δημοσ.

Το μέλος που άνοιξε το τόπικ ας μας πει τι μαθήματα του αρέσουν? Αν σ αρέσουν τα θρησκευτικά πήγαινε θεολογικό. Αν σ αρεσει το ΚΠΑ (έτσι δε το λένε) πήγαινε δημόσια διοίκηση.

@praetoriane ποιος έχει ψώνιο με την ιχθυοκαλλιέργεια?

Δημοσ.
γτ κι εσυ παιδαγωγικο εισαι;:-)

Όλα τα παιδαγωτικά έτσι είναι :) ; (Δεν είμαι εγώ αλλά από άλλους που έχω γνωρίσει)

Δημοσ.

Καταρχην κατσε και σκεψου τι σου αρεσει γενικα. Τι ειναι αυτο που σου κινει περιεργια οταν δεις, διαβασεις η ακουσεις. Οταν βγεις μια βολτα στο δρομο τι ειναι αυτο που παρατηρεις; Εμενα για παραδειγμα παντα μου αρεσαν οι διαφιμισεις, εβλεπα ποιες ειναι βαρετες και ποιες οχι και πετυχημενες. Χωρις να το εχω καταλαβει αυτο ηταν κατι που μου αρεσε και σε συνδιασμο με βυσινεσς που ηθελα να ασχοληθω αλλα το θεωρουσα βαρετο, ολη μερα σε γραφειο με κοστουμι και γραβατα κατελιξα σε αdvertising. Μη σπουδασεις κατι επειδη ειναι η μητερα σου εκπαιδευτικος η ο πατερας σου στρατιωτικος, δε σημαινει θα σου αρεσει και 'σενα. Επισης και το οτι ησουν καλη σε καποια μαθηματα δε παιζει μεγαλο ρολο, και εγω ημουν καλυτερος στα θρησκευτικα και γυμναστικη γιατι ημουν χειροτερος στα αλλα και τωρα ουτε καν πιστευω στο θεο και εχω καμποσα χρονια να πατησω σε γυμναστηριο. Και το κυριοτερο ειναι να ψαξεις για δουλειες που θα σου αρεσαν και μετα να βρεις τι χαρτι χρειαζεσαι, αν κανεις το αντιθετο θα εχεις λιγοτερες επιλογες. Και μην εχεις αγχος, υπαρχει μια ειδικοτητα που σου ταιριαζει γαντι απλα πρεπει να τη βρεις.

Δημοσ.

καλα ειναι το να διαλεξεις κατι που σου αρεσει και να ακολουθησεις το ονειρο σου,

ΑΛΛΑ στην ελληνικη κοινωνια που ζουμε μηπως Θα πρεπει να κοιταμε το τι εχει ζητησει στο να βρεις δουλεια,γτ αν ειναι να σπουδασεις αυτο που σου αρεσει και να μην εχεις δουλεια και λεφτα να ζησεις,ε τοτε να το χ..ω,δεν εχω να προτεινω κατι στο πεδιο που εισαι,αλλα καλη επιτυχεια σε οτι ακι αν αποφασισεις

Δημοσ.

Θα πρεπει να κοιταμε το τι εχει ζητησει στο να βρεις δουλεια,γτ αν ειναι να σπουδασεις αυτο που σου αρεσει και να μην εχεις δουλεια και λεφτα να ζησεις,ε τοτε να το χ..ω

ναι αλλα αν ειναι να σπουδασει κατι το οποιο ναι μεν της προσφερει χρηματα αλλα δεν της πολυαρεσει τοτε τι γινεται?θα κανεις κατι για μια ζωη που δεν σου αρεσει?ειναι φαυλος κυκλος..παντως οι ιχθυοκαλλιεργειες δεν ειναι καθολου κακη ιδεα!:-)την ειχα συμπληρωσει στο μηχανογραφικο μου!ιχθυοκαλλιεργειες ηγουμενιτσας..γιεπ!:-D

-----Προστέθηκε 22/12/2008 στις 02 : 50 : 51-----

εεε..οι 3 πρωτες σειρες ειναι απο αυτα που εγραψε ο argyris22 αλλα δεν ξερω τι λαθος εκανα και δεν μπηκε σε κουτακι!:fear::o

Δημοσ.
Το μέλος που άνοιξε το τόπικ ας μας πει τι μαθήματα του αρέσουν? Αν σ αρέσουν τα θρησκευτικά πήγαινε θεολογικό. Αν σ αρεσει το ΚΠΑ (έτσι δε το λένε) πήγαινε δημόσια διοίκηση.

@praetoriane ποιος έχει ψώνιο με την ιχθυοκαλλιέργεια?

Μπορώ να τα καταφέρω σε όλα τα μαθήματα αλλα δεν συμπαθώ καθόλου τα μαθηματικά. Μου αρέσουν τα αρχαία και η ιστορία και οι ξένες γλώσσες...Αλλα προφανώς και δεν σκέφτομαι φιλολογίες. Όσον αφορά τα εξωσχολικά ενδιαφεροντα ασχολούμαι με τη φωτογραφία και τον κινηματογράφο και η ενασχόληση μου δεν εχει να κάνει με το τι φόρεμα φοράει η τάδε στην πρεμιέρα μιας ταινίας ουτε με την υποκριτική. :P Περισσότερο με ενθουσιάζει η δημιουργία μιας ταινίας πισω απο τα πλάνα...;)

Αρχειοθετημένο

Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...