g1annis Δημοσ. 21 Δεκεμβρίου 2008 Share Δημοσ. 21 Δεκεμβρίου 2008 Από τότε που έβαλα Intrepid to Google Earth δε δουλεύει σωστά. Λείπουν από τα ονόματα πόλεων, οδών κλπ, καθώς και από την κάτω μπάρα που δείχνει υψόμετρο, συντεταγμένες και ύψος πτήσης ορισμένοι χαρακτήρες, άλλοι κάθε φορά ανάλογα με τη γραμματοσειρά που έχω επιλέξει. Είδα ότι έχει καταχωρηθεί σχτικό bug το οποίο έχει και την ένδειξη Fix Released. Αυτό σημαίνει ότι ανέβηκε νέα έκδοση στα repositories που διορθώνει το πρόβλημα? Γιατί εγώ, ενώ έβαλα και το medibuntu και εγκατέστησα τις ενημερώσεις (οι οποίες κάπως βελτίωσαν την όψη του Google Earth στο θέμα των χαρακτήρω που λείπουν) γενικά το πρόβλημα παραμένει παρά την απομάκρυνση του παλιού .googleearth από το homefolder μου. Αυτό το Fix που διατίθεται, από που μπορώ να το βρω? Κάτι ακόμα. η κάρτα μου είναι >00:02.0 VGA compatible controller: Intel Corporation Mobile GM965/GL960 Integrated Graphics Controller (rev 0c) και το xorg.conf μου είναι το παρακάτω ># xorg.conf (X.Org X Window System server configuration file) # # This file was generated by dexconf, the Debian X Configuration tool, using # values from the debconf database. # # Edit this file with caution, and see the xorg.conf manual page. # (Type "man xorg.conf" at the shell prompt.) # # This file is automatically updated on xserver-xorg package upgrades *only* # if it has not been modified since the last upgrade of the xserver-xorg # package. # # Note that some configuration settings that could be done previously # in this file, now are automatically configured by the server and settings # here are ignored. # # If you have edited this file but would like it to be automatically updated # again, run the following command: # sudo dpkg-reconfigure -phigh xserver-xorg Section "Device" Identifier "Configured Video Device" EndSection Section "Monitor" Identifier "Configured Monitor" EndSection Section "Screen" Identifier "Default Screen" Monitor "Configured Monitor" Device "Configured Video Device" EndSection Μπορεί να φταίει ότι λείπει το font section από το αρχείο, ή ότι πχ δεν έχω ορίσει driver κλπ? Ευχαριστώ. Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
chek2fire Δημοσ. 22 Δεκεμβρίου 2008 Share Δημοσ. 22 Δεκεμβρίου 2008 Δοκίμασε να το κατεβάσεις από το official site και να εγκαταστήσεις το αρχείο με αυτό τον τρόπο. Αρχικά βγάλε την έκδοση που έχεις βάλει μέσω synaptic. Μετά κατέβασε το .bin αρχείο από το official site κάντο εκτελέσιμο και τρέξτο για να γίνει η εγκατάσταση και πες μας τι έγινε. Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
g1annis Δημοσ. 22 Δεκεμβρίου 2008 Μέλος Share Δημοσ. 22 Δεκεμβρίου 2008 Το έχω κάνει και αυτό με διάφορες εκδόσεις, και μάλιστα αφαιρώντας πλήρως το .googleearth αλλά δεν συμβαίνει τίποτα. Αλλά να σε ρωτήσω κάτι: όταν λέει fix released τι σημαίνει? Ότι η έκδοση που είναι στα repos είναι fixed ή ότι υπάρχει κάποιο patch ας πούμε? Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
gtroza Δημοσ. 22 Δεκεμβρίου 2008 Share Δημοσ. 22 Δεκεμβρίου 2008 βάλε font section . Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
g1annis Δημοσ. 22 Δεκεμβρίου 2008 Μέλος Share Δημοσ. 22 Δεκεμβρίου 2008 Στο Debian υπάρχει μια εντολή X-configure που φτιάχνει ένα αρχείο βάσης για να στήσεις το xorg.conf όπου αναζητά στήνει αυτόματα το font section. Υπάρχει κάτι αντίστοιχο στο Ubuntu? Γενικά υπάρχει κάποιος τρόπος να στήσω από την αρχή το font section? Ευχαριστώ για τις απαντήσεις σας λεβέντες. Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
gtroza Δημοσ. 22 Δεκεμβρίου 2008 Share Δημοσ. 22 Δεκεμβρίου 2008 λεβέντη'μ παράδειγμα απο μια εγκατάσταση Zen τώρα πρόσεξα ότι το ubuntu 7.10 που έχω , δεν έχει font section ευκαιρία να το κάνω κι' εγώ # ********************************************************************** # Files section -- This allows default font and rgb paths to be set # ********************************************************************** Section "Files" RgbPath "/usr/share/X11/rgb" ModulePath "/usr/lib/X11/modules" FontPath "/usr/share/fonts/misc" FontPath "/usr/share/fonts/75dpi" FontPath "/usr/share/fonts/100dpi" FontPath "/usr/share/fonts/TTF" FontPath "/usr/share/fonts/Type1" EndSection και ένα απο ubuntu 6.06 το font section είναι πρώτο # /etc/X11/xorg.conf (xorg X Window System server configuration file)# # This file was generated by dexconf, the Debian X Configuration tool, using # values from the debconf database. # # Edit this file with caution, and see the /etc/X11/xorg.conf manual page. # (Type "man /etc/X11/xorg.conf" at the shell prompt.) # # This file is automatically updated on xserver-xorg package upgrades *only* # if it has not been modified since the last upgrade of the xserver-xorg # package. # # If you have edited this file but would like it to be automatically updated # again, run the following command: # sudo dpkg-reconfigure -phigh xserver-xorg Section "Files" FontPath "/usr/share/X11/fonts/misc" FontPath "/usr/share/X11/fonts/cyrillic" FontPath "/usr/share/X11/fonts/100dpi/:unscaled" FontPath "/usr/share/X11/fonts/75dpi/:unscaled" FontPath "/usr/share/X11/fonts/Type1" FontPath "/usr/share/X11/fonts/CID" FontPath "/usr/share/X11/fonts/100dpi" FontPath "/usr/share/X11/fonts/75dpi" # paths to defoma fonts FontPath "/var/lib/defoma/x-ttcidfont-conf.d/dirs/TrueType" FontPath "/var/lib/defoma/x-ttcidfont-conf.d/dirs/CID" EndSection Section "Module" πάνε και στο site της γραφής και δες τα σχετικά http://graphis.hellug.gr/ και αφού σ' αρέσει να ενημερώνεσαι δές κι' αυτά http://www.x.org/archive/X11R6.8.0/doc/xorg.conf.5.html http://wiki.archlinux.org/index.php/Xorg_(%CE%95%CE%BB%CE%BB%CE%B7%CE%BD%CE%B9%CE%BA%CE%AC) . Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
g1annis Δημοσ. 24 Δεκεμβρίου 2008 Μέλος Share Δημοσ. 24 Δεκεμβρίου 2008 Έβαλα και font section αλλά δεν έκανε δουλειά. Παρτήρησα βέβαια ότι το πρόβλημα κάααααπως διορθώθηκε με την αναβάθμιση του Proposed Kernel (πλέον τα γράμματα που λείπουν, λείπουν μόνο από την κάτω μπάρα που γράφει το υψόμετρο κλπ και όχι από τους χάρτες), αλλά λόγω bug που με επειρρεάζει στον proposed kernel επέστρεψα στον παλιό. Φίλε gtroza όντως μου αρέσει να ενημερώνομαι. Αλλά έχω διαβάσει (μάλιστα εδώ στο insomnia μου το έλεγε κάποιος) ότι παραείναι χαοτικό το how-to του xorg.conf Θα το προτιμήσω κάποια άλλη φορά που θα έχω περισσότερη ανάγκη αλλά και χρόνο. Σας ευχαριστώ. Αν πέσετε πάνω σε κανα νέο για το fix στο Google Earth μη ξεχάσετε να με ενημερώσετε. Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Αρχειοθετημένο
Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.