Προς το περιεχόμενο

Windows XP, με sp3 "έκδοση black" (??)

giannis k.

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Γεια σε ολους.

Εχω ακουσει και εχω διαβασει οτι υπαρχει οσον αφορα τα XP μια αλλη εκδοση με ενσωματωμενο το look Vista Ή ενα Service Pack 3, που τα κανει loοk 'Vista'..

Αυτο, ειναι κατι που εχει βγει απο τη Microsoft και κυκλοφορει(?), [αν ναι, που/πως μπορω να το βρω αυτο.??],

ειναι κατι που εφτιαξαν καποιοι αλλοι εστω και κυκλοφορει "επισημα" και μπορεις να το βρεις καπου(?),

ή ειναι απλα μια αλλη εκδοση των xp / ενα service pack για τα xp, που φτιαχνει οποιος γνωριζει και οπως θελει.??

Δεν ξερω τι απο αυτα που λεω υφισταται ή ειναι σωστο/λαθος, θελω απλα τη βοηθεια οσων γνωριζουν, παρακαλω, γιατι με ενδιαφερει να βρω την σχετικη εκδοση των XP (ή το σχετικο Service Pack).

[Ειναι αληθεια πως εχω δοκιμασει γυρω στα 2-3 τετοια "Windows XP black" ή "ΧΡ με SP3 black edition" κλπ, αλλά κανενα δεν ηταν κατι νορμαλ/καλο.

Εχαναν πολλες φορες την μπαρα των Vista (εμφανιζοταν λιγο η μπαρα των ΧΡ), διαφανειες κλπ δεν υπηρχαν, κ.ά...]

Δημοσ.

καλημέρα φίλε, δεν ξέρω για την "black" έκδοση που λες, αυτό που ξέρω είναι ότι είχε βγεί μια έκδοση xp pro edition/sp3 look vista. Στην ουσία είναι μια βέτα έκδοση της microsoft των xp/sp3 με όλες τις καινοτομίες των vista. Αυτή η έκδοση ήταν free, απλά την πήρε ένα "παληκάρι" ο οποίος αφέρεσε από μέσα πολλά άχρηστα πράματα από τα accessories, κτλπ και έτσι έγινε το λειτουργικό πολύ πιο "ελαφρύ".

Για να καταλάβεις αυτή η έκδοση επειδή βασίζεται σε "beta" είναι free και κάνεις και κανονικά τα update χωρίς πρόβλημα.

Τώρα όσο αφορά την συμβατότητα κτλπ,εγώ καλύτερο και πιο ελαφρύ λειτουργικό δεν έχω δεί ως σήμερα.

Τέλος επειδή αυτή την στιγμή δεν θυμάμαι το link θα το κοιτάξω και θα στο στείλω, να κάνεις και μόνος ένα "test" αυτής της έκδοσης.

Δημοσ.
καλημέρα φίλε, δεν ξέρω για την "black" έκδοση που λες, αυτό που ξέρω είναι ότι είχε βγεί μια έκδοση xp pro edition/sp3 look vista. Στην ουσία είναι μια βέτα έκδοση της microsoft των xp/sp3 με όλες τις καινοτομίες των vista. Αυτή η έκδοση ήταν free, απλά την πήρε ένα "παληκάρι" ο οποίος αφέρεσε από μέσα πολλά άχρηστα πράματα από τα accessories, κτλπ και έτσι έγινε το λειτουργικό πολύ πιο "ελαφρύ".

Για να καταλάβεις αυτή η έκδοση επειδή βασίζεται σε "beta" είναι free και κάνεις και κανονικά τα update χωρίς πρόβλημα.

Τώρα όσο αφορά την συμβατότητα κτλπ,εγώ καλύτερο και πιο ελαφρύ λειτουργικό δεν έχω δεί ως σήμερα.

Τέλος επειδή αυτή την στιγμή δεν θυμάμαι το link θα το κοιτάξω και θα στο στείλω, να κάνεις και μόνος ένα "test" αυτής της έκδοσης.

Γεια σου killminator. Ναι.. καταλαβα..

Επισης επειδη χαζευα στο net τωρα βρηκα και αυτο που λες για τα XP Pro.! Το βρηκα συγκεκριμενα με την ονομασια "Windows XP pre SP4" (με SP3 δηλαδη και look Vista..).

Παντως οσα XP Black ή SP3 ή οπως λεγονται δοκιμασα μεχρι τωρα, πρεπει απλα να ηταν μουφα, οπως εξηγησα και πιο πανω. Αν μπορουσαμε να βρουμε κατι απο την original εκδοση.. θα ηταν τελεια.

@nte_13- Vista εχω τωρα και λεω να ξαναγυρισω στα πιο ελαφρια ΧΡ.. απλα θελω την εμφανιση των Vista σαν πιο νεο look και οχι τοσο μονοτονο.

Καλη λυση και αυτη με το transformation pack, αλλα εσχατη.. Νομίζω(!) απεχει απο το αυθεντικο look/θεμα (με χρωματα κλπ) των Vista.

Εκτος και αν δεν υπαρχει η δυνατοτητα αλλαγης χρωματων θεματος και γενικα ολα τα χαρακτηριστικα σχεδια των Vista, ούτε στα ΧΡ Black ή Pro ή SP3 για τα οποια συζηταμε.

• 2 εβδομάδες αργότερα...
Δημοσ.

Χρονια πολλα!!!

Εχω ενα acer laptop <<p4,512 ram>>και ψαχνω ενα ελαφρυ λειτουργικο με vista look γιατι θελω να το τοποθετησω δυπλα σε ενα monitor to οποιο <<τρεχει>> vista home premium!

Θα ηταν καλη λυση αυτο το οποιο προτείνεται παραπανω??

Αν ναι,μπορεις να μου δωσεις και καποιο url για download??

Δημοσ.

Ναι, καλά. Free με Office 2007, winrar, acrobat 8, nero κτλ. Μην χ...ω

Καραπειρατικό είναι.

Κάποιοι πήραν τα xp, έβαλαν το sp3 και διάφορα προγράμματα, το πάτσαραν για να μην ζητάει ενεργοποίηση και το ανέβασαν στα warezάδικα.

Αν έβαλαν και τίποτα κουφετάκια μέσα (trojans, keyloggers, viruses), μόνο αυτοί ξέρουν.

Δημοσ.

Την black την χρησιμοποιουσα για ενα διαστημα,ειχε εναν custom installer στην αρχη οπου μετα την εγκατασταση επελεγες εσυ τι ηθελε να εγκατασταθει απο εξτρα προγραμματα. Μετα τα εκανε αυτοματα εγκατασταση δεν χρειαζοταν να παρεμβεις πατωντας next,next,next και τετοια. Ειχε μια ποικοιλια απο εφαρμογες εμπορικες (nero,photoshop) αλλα και μαζι με την εγκατασταση περναγε διαφορα εξτρα drivers και θεματα. Ολα αυτα ηταν βολικα γιατι μετα απο φορματ τα ειχες ολα συγκεντρομενα αλλα...παντα υπαρχει ενα αλλα,ειχε καμια 10αρια ιους στα scans που εκανα. Τους ιους τους περναγε αυτοματα μιας και δεν ειχα μπει ιντερνετ μεχρι τοτε και επισης με μερικα απο τα εξτρα που σας ειπα βαραινε πολυ το συστημα με ασκοπο υλικο.

Με λιγα λογια δεν αξιζει,αν θελεις να φτιαξεις μια δικια σου ασφαλης διανομη κατεβαζεις το windows lite (ετσι νομιζω λεγεται) και την παραμετροποιεις οπως θες!

Δημοσ.
Την black την χρησιμοποιουσα για ενα διαστημα,ειχε εναν custom installer στην αρχη οπου μετα την εγκατασταση επελεγες εσυ τι ηθελε να εγκατασταθει απο εξτρα προγραμματα. Μετα τα εκανε αυτοματα εγκατασταση δεν χρειαζοταν να παρεμβεις πατωντας next,next,next και τετοια. Ειχε μια ποικοιλια απο εφαρμογες εμπορικες (nero,photoshop) αλλα και μαζι με την εγκατασταση περναγε διαφορα εξτρα drivers και θεματα. Ολα αυτα ηταν βολικα γιατι μετα απο φορματ τα ειχες ολα συγκεντρομενα αλλα...παντα υπαρχει ενα αλλα,ειχε καμια 10αρια ιους στα scans που εκανα. Τους ιους τους περναγε αυτοματα μιας και δεν ειχα μπει ιντερνετ μεχρι τοτε και επισης με μερικα απο τα εξτρα που σας ειπα βαραινε πολυ το συστημα με ασκοπο υλικο.

Με λιγα λογια δεν αξιζει,αν θελεις να φτιαξεις μια δικια σου ασφαλης διανομη κατεβαζεις το windows lite (ετσι νομιζω λεγεται) και την παραμετροποιεις οπως θες!

Το τελευταίο που είπες λέγετε nlite και μπορείτε να το κατεβάσετε από άδω!

http://www.nliteos.com/

Μπορείς να κάνεις customize σε xp και vista.

Δημοσ.

Πω πω παιδια ευχαριστω παρα πολυ για τη βοηθεια σας.! Με γλιτωσατε απο αρκετο κοπο (να κατεβασω τοσα αρχεια) και απο ασκοπα φορματ κ πειραγματα στον δισκο μου....

Καλη χρονια κιολας! ;)

(με το "nlite" που αναφερετε, τι εννοειται οτι μπορεις να κανεις customize? τι κανεις δηλαδη? με δυο λογια, απλα για να καταλαβω, γιατι δεν γνωριζω και πολλα..)

Και παλι thanx για τη βοηθεια!

Δημοσ.

Για το nlite, πρέπει να έχεις στον δίσκο τα Αρχεία του cd από τα xp και κατεβασμένο το service pack που θέλεις να ενσωματώσεις.

Στην πορεία, μπορείς να ορίσεις όλες τις επιλογές που δηλώνεις κατά την εγκατάσταση, ώστε ν αμην σε ρωτάει για κωδικούς και χρήστες.

Τέλος, αν γνωρίζεις τι κάνεις, μπορείς να αφαιρέσεις διάφορα πράγματα από την εγκατάσταση, όπως και να προσθέσεις δικά σου.

Στο site έχει και guide.

Δημοσ.
Για το nlite, πρέπει να έχεις στον δίσκο τα Αρχεία του cd από τα xp και κατεβασμένο το service pack που θέλεις να ενσωματώσεις.

Στην πορεία, μπορείς να ορίσεις όλες τις επιλογές που δηλώνεις κατά την εγκατάσταση, ώστε ν αμην σε ρωτάει για κωδικούς και χρήστες.

Τέλος, αν γνωρίζεις τι κάνεις, μπορείς να αφαιρέσεις διάφορα πράγματα από την εγκατάσταση, όπως και να προσθέσεις δικά σου.

Στο site έχει και guide.

Χμ.. καταλαβα.. αλλα λιγο περιπλοκα πραματακια για'μενα και οχι τοσο για τον δικο μου ελευθερο χρονο, τωρα τουλαχιστον. Thanx ομως φιλε μου.!

Αρχειοθετημένο

Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...