j1m4kos Δημοσ. 21 Δεκεμβρίου 2008 Δημοσ. 21 Δεκεμβρίου 2008 Παιδιά θα ήθελα να φτιάξω ένα δικό μου e-mail έχεται καμία ιδέα?
micos000 Δημοσ. 21 Δεκεμβρίου 2008 Δημοσ. 21 Δεκεμβρίου 2008 Για να κάνεις δικό σου email (server?), νομίζω πρέπει να έχεις πρώτα στημένο μηχάνημα σερβερ σε win ή σε linux, να έχεις static ip ή τουλάχιστον DynDNS account (για δικό σου σέρβερ), να απενεργοποιήσεις την ασφάλεια στην σύνδεσή σου από τον παροχέα, να ρυθμίσεις το router σου αν επιτρέπει αποδοχή συνδέσεων, να έχεις πολύ καλά ρυθμισμένο firewall για να μην στην πέσουν οι spammers, αρκετό κουράγιο και υπομονή. Ή να έχεις χώρο σε host που να το υποστηρίζει. Αυτά τα ολίγα Αλλά μπορεί να κάνω και λάθος. Ρίξε και μια ματιά ΕΔΩ.
kfyros Δημοσ. 21 Δεκεμβρίου 2008 Δημοσ. 21 Δεκεμβρίου 2008 Η φτηνή λύση και χωρίς σκοτούρες : Παίρνεις ένα πακέτο hosting - mail services από οποιονδήποτε provider και του μεταφέρεις το κατοχυρωμένο domain που θες να στήσεις τα emails σου. Πχ το j1m4kos.com ή j1m4kos.gr που έχεις κατοχυρώσει. Με web interface που έχουν οι περισσότεροι μπορείς να φτιάξεις όσα mails γουστάρεις (ανάλογα με το χώρο που σου δίνουν και το πακέτο που πήρες) Όλη τη διαχείριση την έχει ο provider και εσύ έχεις τα emails σου με pop3 και με webmail από server δικό του. Η πιο ακριβή λύση που απαιτεί γνώσεις και συντήρηση (στο χώρο σου ): 1. static ip adsl (ανάλογα με τον όγκο των emails βλέπεις και ταχύτητα, αλλά δουλεύει και με 1/256), με δυνατότητα διαχείρισης του dns από εσένα, και Υπολογιστή (serverάκο) με Windows Server και Exchange ή Linux και κάποιο άλλο mail server software (υπάρχουν πολλά). Φυσικά το μηχάνημα θα πρέπει να είναι ανοιχτό 24/7 για να παίρνει-στέλνει τα emails . Άρα και καλό UPS. 2.Ο κλασσικός adsl router με καλό στήσιμο του firewall δουλεύει μια χαρά. Πρέπει να ανοίξεις για in-out traffic την πόρτα 25 (SMTP) για την επικοινωνία του mail server με τους άλλους mail servers στο web , και ανάλογα με το πως θα τον στήσεις όποια άλλη πόρτα του ορίσεις για POP3 ή IMAP ή webmail για να επικοινωνείς εσύ με αυτόν από αλλού και να στέλνεις - παίρνεις email. 3.Backup φυσικά στον server και όλα τα συναφή 4. Θα χρειαστείς DNS services για να ορίσεις στο MX record του DNS του Domain σου την static ip που θα βρίσκεται ο server. Οι περισσότεροι καταχωρητές domains προσφέρουν τέτοιες υπηρεσίες ή δωρεάν ή με μικρή χρέωση. Τρίτη λύση λίγο πιο φτηνή βραχυπρόθεσμα και με λιγότερους μπελάδες είναι ο dedicated server κάπου αλλού, όπου γλυτώνεις τα μηχανήματα, τη συντήρηση , αλλά το στήσιμο πρέπει να το κάνεις εσύ νομίζω.
micos000 Δημοσ. 21 Δεκεμβρίου 2008 Δημοσ. 21 Δεκεμβρίου 2008 Με την φτηνή λύση όμως, έχω την εντύπωση ότι δεν μπορείς να έχεις POP3 και SMTP που ήταν και το ζητούμενο (αν κατάλαβα καλά δηλαδή).
j1m4kos Δημοσ. 21 Δεκεμβρίου 2008 Μέλος Δημοσ. 21 Δεκεμβρίου 2008 Από server έχω έναν με 2 xeon τετραπύρηνους πάνω αλλά ενοούσα κάτι πιο εύκολο πχ για το στήσιμο ftp θέλουμε κάποιο software και είναι έτοιμος εάν υπάρχει κάτι αντίστοιχο.
nske Δημοσ. 21 Δεκεμβρίου 2008 Δημοσ. 21 Δεκεμβρίου 2008 Δεν αναφέρεις σε ποιο λειτουργικό σκοπεύεις να τον στήσεις. Αν αναφέρεσαι στα Windows, υπάρχουν, πολλοί εύκολο να στηθούν servers, αν κάνεις μια αναζήτηση για free+windows+mail+server θα βρεις. Όμως προσωπικά δε θα τους εμπιστευόμουν. Τα πράγματα από πίσω είναι ασύγκριτα πιο περίπλοκα από ότι σε έναν FTP server και είναι πολύ πιο εύκολο να έχεις έναν mail server που να φαίνεται ότι δουλεύει κάπως, αλλά στην πραγματικότητα να κάνει ότι του καπνίσει με αποτέλεσμα απρόβλεπτες συμπεριφορές, χαμένα μηνύματα, κλπ. Θα σου πρότεινα αν θέλεις να στήσεις δικό σου mail server να τον στήσεις σε κάποιο unix-like λειτουργικό με κάποιο δοκιμασμένο λογισμικό (π.χ. Postfix) όπου κατά τη γνώμη μου είναι πιο εύκολο να καταλάβεις τι ακριβώς γίνεται και να είναι συμπεριφέρεται σύμφωνα με τα standards, ενώ υπάρχει και μεγαλύτερη ευελιξία στο να εφαρμόσεις επιπλέον πατέντες που ενδεχομένως να βρεις χρήσιμες. Ένα πρόχειρο σχεδιάγραμμα των σχετικών υποσυστημάτων: http://forum.hellug.gr/index.php?topic=3181.msg26257#msg26257 Με την φτηνή λύση όμως, έχω την εντύπωση ότι δεν μπορείς να έχεις POP3 και SMTP που ήταν και το ζητούμενο (αν κατάλαβα καλά δηλαδή) Μπορείς, απλά θυσιάζεις σημαντικές δυνατότητες ελέγχου που θα έχεις αν στήσεις δικό σου mail server (τις οποίες βέβαια μπορεί να μη χρειάζεσαι) αλλά και, το κυριότερο, πρέπει να προσέξεις ποιον hosting provider θα εμπιστευθείς, καθώς πάρα πολλοί ή οι περισσότεροι δεν έχουν τις τεχνικές γνώσεις να παράσχουν υποστήριξη σε οποιοδήποτε πρόβλημα ή ιδιαίτερη ανάγκη προκύψει.
kfyros Δημοσ. 21 Δεκεμβρίου 2008 Δημοσ. 21 Δεκεμβρίου 2008 Από server έχω έναν με 2 xeon τετραπύρηνους πάνω αλλά ενοούσα κάτι πιο εύκολο πχ για το στήσιμο ftp θέλουμε κάποιο software και είναι έτοιμος εάν υπάρχει κάτι αντίστοιχο. Τι σχέση έχει το ftp με τον mail server?? Ftp μπορείς να στήσεις και με windows xp...
nske Δημοσ. 21 Δεκεμβρίου 2008 Δημοσ. 21 Δεκεμβρίου 2008 Καλά και mail server (και πρακτικά οτιδήποτε) μπορείς να στήσεις σε windows XP, απλά δεν είναι και τόσο καλή ιδέα.
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Αρχειοθετημένο
Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.