Προς το περιεχόμενο

Linpus Linux Elite

Blue4u

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Γειά σου gtroza!

Θα το σκεφτόμουν να χρησιμοποιήσω μια από αυτές τις lightweight διανομές για αξιοποίηση παλαιών ή αδύναμων μηχανημάτων αλλά όταν βλέπω ότι ακόμα και διανομές με τυπικών απαιτήσεων διαχειριστή παραθύρων πάνε μια χαρά σε συστήματα όπως αυτό (O Atom, ως γνωστόν δε δικαιολογεί καθόλου το βάρος του σε GHz), ή σε άλλα (KDE 3.5 σε PC με 256ΜΒ RAM), τότε νομίζω πως υπάρχει ακόμα περιθώριο ώστε να καταφύγω στις πρώτες (puppy, damn small, xubuntu κλπ).

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

• Απαντ. 56
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

ξέρεις πιό πολλά απο μένα Cntrl+X ! :mrgreen:

απλώς μερικές διανομές "ετοιμάστηκαν" για τα netbooks

και επίσης έχουν μεγάλη κοινότητα για υποστήριξη (ειδικά των άσχετων σαν εμένα)

και πιό σημαντικό

είναι απαλλαγμένες απο "ειδικές εμπορικές" σχέσεις

φυσικά υπάρχουν καταστάσεις για όλα τα γούστα

.

μεγάλη χαρά που σε βλέπουμε όλο και πιό συχνά "κατά Linux μεριά" ! :-D

.

Καλησπέρα καλές γιορτές και καλά χριστούγεννα.

όπως είπα δούλεψε το recovery μέσα στο flashaki.

κατάφερα να βάλω το VLC με λίγη ταλαιπωρία.

άλλαξα και το desktop, αν και δεν κατάφερα να βάλω wallpaper την εικόνα που θέλω.

για τα παιδιά που πιθανόν να έχουν τις απορίες που είχα και εγώ, παρακάτω ακολουθούν κάποια site που θα βοηθήσουν. Είμαι τελείος n00bas σε linux και κάπως την πάλεψα.

Τις δουλείες που θέλω τις κάνει. Σαφώς έχω κάποια ερωτήματα όπως:

στο messenger δεν μπορω να στείλω "δονηση" ούτε κλήση με φωνή ή videoκλήση. άν ξέρει κάποιος ας βοηθήσει!!

1. http://www.aspireoneuser.com/forum/viewtopic.php?f=39&t=4310&p=28777#p28777

μέχρι το 6ο βήμα έκανα εγώ. Δεν κατάφερα το φόντο (Wallpaper) να φτιάξω. help plz

2. http://www.reghardware.co.uk/2008/09/05/ten_aspire_one_tips/

εδώ έχει κάποια προγράμματα που κάνουν την ζωή μας πιό εύκολη, εγώ μόνο το vlc έβαλα με βοήθεια απο το site της VLC: http://www.videolan.org/vlc/download-fedora.html

ελπίζω να μην είναι περιττές οι πληροφορίες που έβαλα....

-----Προστέθηκε 24/12/2008 στις 08 : 18 : 53-----

ερώτηση:

γιατί δεν βλέπω όλα τα αρχεία και όλους του φακέλους από τον εξωτερικό σκληρό δίσκο;

ξέρει κάποιος λύση για αυτό;

Αν εχεις στον εξωτερικο σκληρο αρχεια και φακελους με ελληνικα γραμματα στα ονοματα τους, τοτε πρεπει να γινουν mount με ενα συγκεκριμενο τροπο, αναλογα παντα με το συστημα αρχειων του σκληρου.

μπραβο ρε Τζιμ αύτο πρέπει να είναι γιατί και ένα "copy - paste" που πήγα να κάνω δεν γίνόταν μέχρι που άλλαξα στα αγγλικά το όνομα!

ευχαριστώ! με έσωσες! Θα το δοκιμάσω αύριο ελπίζω.

Θα πάρει ώρα να αλλάξω όλα τα ονόματα των φακέλων στα αγγλικά! Με την ευκαιρία θα κάνω και ένα ξεκαθάρισμα... (μανίκι)

Μήπως ξέρετε και ποιά memory card είναι η πιο κατάλληλη για μακροχρόνια χρήση;? 16 ή 32 giga σαφώ λαμβάνουμε υπόψιν και την τιμή!

-----Προστέθηκε 24/12/2008 στις 08 : 42 : 26-----

Επίσης, τι σημαίνει το mount; Δεν γίνεται απλά rename ?

Απο το manual του mount

DESCRIPTION

All files accessible in a Unix system are arranged in one big tree, the file hierarchy, rooted at /. These files can be spread out over several devices. The mount command serves to attach the file system found on some device to the big file tree. Conversely, the umount command will detach it again.

Με πιο απλα λογια το mount "διαβαζει" τα περιεχομενα ενος δισκου ή cdrom ή αφαιρουμενου αποθηκευτικου μεσου και τα προσαρτει (=mount) σε ενα σημειο μεσα στο / .

Για να μπορει ομως να τα διαβασει, πρεπει να ξερει σε ποια γλωσσα ειναι γραμμενα. Αρα δεχεται σαν παραμετρο μια κωδικοποιηση που θα το βοηθησει. Το κακο ειναι οτι αυτη η παραμετρος διαφερει αναλογα με το συστημα αρχειων που φιλοξενει τα δεδομενα. Αλλη ειναι αν ο σκληρος σου ειναι σε fat32, αλλη αν ειναι σε ntfs κλπ.

Και εννοειται οτι δεν ειναι το ιδιο με το rename :P

ΠΑΙΔΙΑ ΕΙΜΑΙ ΝΕΟΣ ΣΤΗ ΟΜΑΔΑ ΜΟΛΙΣ ΠΡΙΝ ΛΙΓΟ...ΕΧΩ ΚΑΙ ΕΓΩ ΤΑ ΛΙΝΠΟΥΣ ΚΑΙ ΘΑ ΗΘΕΛΑ ΝΑ ΡΩΤΗΣΩ ΠΩΣ ΑΝ ΘΕΛΩ ΝΑ ΤΑ ΚΑΝΩ ΑΠΕΚΑΝΤΑΣΤΑΣΗ ΠΙΟ ΛΟΓΙΣΜΙΚΟ ΕΙΝΑΙ ΚΑΛΥΤΕΡ?.....ΘΑ ΗΘΕΛΑ ΝΑ ΜΟΥ ΠΕΙΤΕ ΑΝ ΤΑ DREAM LINUX EINAI KAΛΑ ΣΑΝ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΚΟ...EΧΩ ΚΑΙ ΕΓΩ ΤΟΝ ΑCER A150L KΑΙ ΘΑ ΗΘΕΛΑ ΝΑ ΡΩΤΗΣΩ ΜΠΟΡΩ ΝΑ ΕΓΚΑΤΑΣΤΗΣΩ ΟΠΟΙΟΔΗΠΟΤΕ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΚΟ ΛΙΝΟΥΞ Ή ΜΟΝΟ ΤΑ ΦΕΝΤΟΡΑ ΠΟΥ ΕΙΝΑΙ ΠΟΙΟ ΣΥΜΒΑΤΑ ΣΤΟ ΧΑΡΝΤΓΟΥΕΡ

άμα γνωρίζεις κάνεις ότι θες, βγάζεις - βάζεις, το notebook αυτο με 1,5 g ram υποστηρίζει και vista.

απλά πρέπει να ξέρεις.

jim δηλαλή άν μπώ μέσα στον σκληρό απο τα xp και μετονομάσω όλα τα αρχεία σε αγγλικά θα υπάρχει πρόβλημα?

πες και άλλο για το Μount, πως μπορω να το κάνω το θέμα να λήξει?

ευχαριστώ.

@nikotsat

Βαλε μια διαδεδομενη διανομη που να εχει μεγαλη υποστηριξη για να βρισκεις βοηθεια πιο ανετα σε οποιο θεμα σου παρουσιαστει.

Η συμβατοτητα με το hardware δεν ειναι θεμα διανομης, ειναι θεμα του πυρηνα της διανομης. Νεοτερος πυρηνας = μεγαλυτερη υποστηριξη.

@Blue4u

Αν εισαι διατεθημενος να κανεις μετονομασια ολα τα αρχεια απο τα ελληνικα στα αγγλικα, εγω δεν εχω προβλημα. Χασιμο χρονου το βρισκω.

Για να σου πω πως θα κανεις mount και να βλεπει και τα ελληνικα θελω 2 πραγματα να μου πεις:

i) Σε τι συστημα αρχειων ειναι ο σκληρος? ntfs, fat32 ή κατι αλλο?

ii) Τι φακελους εχεις προχειρους μεσα στο /media, για να γινει το mount εκει μεσα καποι.

iii) Οταν τον συνδεεις κανει αυτοματα mount? Αν ναι, τι γραφικο περιβαλλον εχεις?

Επίσης θέλω να του βάλω κάποια καρτούλα που θα μείνει για αρκετό καιρό μέσα...

Έχει 2 χώρους για memory card.

Ποιά είναι η καλύτερη κάρτα για μακροχρόνια χρήση;

Να βάλω και στα 2 card reader κάρτες;

Οι παρακάτω είναι όλες οι κατηγορίες που υπάρχουν;

Τύπος Ειδικής Μνήμης :

Multimedia Card

XD-Picture

Compact Flash

Memory Stick Duo Pro

Memory Stick Micro M2

Secure Digital

Mini Secure Digital

Micro Secure Digital - Transflash

Secure Digital High Capacity (SDHC)

Micro Secure Digital High Capacity (SDHC)

Νομίζω στην μία μπαίνει sd ενώ στην άλλη θύρα memory stick.

Σας ξαναλέω ότι έχω μόνο 8 giga σκληρό...

Μπορεις να βαλεις οτι διανομη θες. Το θεμα ειναι να υπαρχει συμβατοτητα στο kernel.

Το DreamLinux ειναι αν δεν κανω λαθος βασισμενο στο Debian Linux. Δε νομιζω να υπαρξει προβλημα με το hardware, αλλα θα θελει μερικες ρυθμισεις ωστε πχ να δουλεψει η Cam-Mic η το Wifi.

κατσε να δω τι γινεται με τον σκληρο και 8α σου πω Τζιμ. δεν ξερω τιποτε απο αυτα που λες

-----Προστέθηκε 25/12/2008 στις 12 : 38 : 15-----

Που βλέπω αν είναι ntfs, fat32 ή κατι αλλο?

Μιλας για τα λινουξ όταν ρωτας τι γραφικό περιβάλλον έχω και τι έχω μέσα το /media

linpus linux άλλαξα το γραφικο περιβάλλον και το έκανα όπως είναι το windows. μέσα στο media (αν υπάρχει τέτοιος φάκελος) δεν νομίζω να υπάρχει τίποτα και όταν συνδέω τον σκληρό απλά μου βγάζει το εικονίδιο στην οθόνη.

αυτά μιλώντας για τα linux.

στα xp όταν συνδέω τον σκληρό με ρωτάει τι ενέργεια θέλω να του κάνω.. με ποιο πρόγραμμα να το ανοίξω.

αν είναι δύσκολη η φάση με mount ας το κάνω χειροκίνητα, με μετονομασία τσουκουτσουκου..

αν ειναι ψιλοεύκολη πες την μπας και το καταφέρω.

οκ Τζιμ;

Καλά Χριστούγεννα σε όλους. Μιάς και η γυναίκα μου ακόμη κοιμάται, αποφάσισα να "σκοτώσω" αυτό το λινουξοειδές που λέγεται linpus και μιας και με την fedora και τις εντολές της δεν τα πάω καλά γενικώς , αποφάσισα να περάσω....... τι άλλο? ubuntu φυσικά μιας και τα πάω κάπως καλύτερα με debian.:devil: (περί ορέξεως φυσικά ούτε λογος).

Λοιπόν να πω καταρχάς πως είχα φτιάξει ένα live usb με την προκαθορισμένη εφαρμογή του ubuntu (live usb-creator νομίζω λεγότανε). Με αυτό το usb λοιπόν έκανα αποθηκεύσεις αρχείων και προγραμμάτων και τις κρατούσε. Έκανε με αυτό επαννεκίνηση στο acer one και ξεκίνησε κανονικότατα (με αλλαγή εντολής στο boot, να ξεκινάει πρώτα από το usb) και είχα ένα ωραιότατο live session αλλά με όλες μου τις ρυθμίσεις και τα αρχεία να δουλεύουν κανονικότατα. (κάποια στιγμή σκέφτηκα να πάρω ένα usb 64 gb και να τελειώνει η υπόθεση , αλλά τώρα ήθελα να κάνω τις δοκιμές). Όλα σχεδόν δούλεψαν τέλεια εκτός φυσικά από τo wifi εννοείται.

Αποφάσισα λοιπόν να κάνω την εγκατάσταση και να δοκιμάσω να προσαρμόσω τους drivers. Επειδή όμως για το φόβο των Ιουδαίων μήπως γίνει καμιά στραβή και δεν έχω ασύρματο , έκανα τελικά το εξής: έκανα dual boot με το linpus (του έδωσα 10% χώρο στο δίσκο και πολύ είναι) κι έτσι και να μην δουλεύει το ασύρματο μπαίνω με linpus , 120 γίγα έχει σιγά μην κολλήσουμε στα 10.

Και άν όλα πάνε καλά, έχετε γειά linpusakia:devil::devil::devil:

το ξαίρω οτι μάλλον θα υπαρχει προβλημα στο wi-fi γιατι και στα βιστα που εκανα παρτισιον τα ουμπουντου το wi-fi δεν το αναγνωριζε μαλλον θα κανω ντουλ μπουτ ετσι ωστε να ισυχασω και να μην υπαρχει προβλημα......

Χρειάζομαι βοήθεια!

Όντως είναι μανίκι να αλλάξω σε όλα τα αρχεία και φακέλους τα ονόματα στα αγγλικά, αν και δουλεύει, θα πάρει ώρες.

Μπορεί κάποιος να μου δώσει λύση;

Αρχειοθετημένο

Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...