Προς το περιεχόμενο

Linpus Linux Elite

Blue4u

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Μάλλον εδώ πρέπει να ανοίξω θέμα, το λοιπόν

έχω το ascer aspire one με 8G σκληρό kai 512 ram.

Έχει Linpus Linux,

έκανα κάτι αποτυχημένες προσπάθειες να περάσω πρόγραμμα να διαβάζει avi και mp4 και εντωμεταξύ έβρισκα και έκανα και άλλα διάφορα Updates και ότι έβρισκα γενικά.

Η ερώτηση μου είναι πώς μπορώ να φέρω την επιφάνεια εργασίας στην αρχική της μορφή!

και πώς γενικά μπορώ να τον φέρω στις αρχικές του ρυθμίσεις και να σβήσω ότι update και πρόγραμμα που κατέβασα και πιθανόν να έκανα install.

Μετά θα προσπαθήσω να ξαναπεράσω το VLC και ότι άλλο μου χρειάζεται.

Η εμπειρία μου στα Linux είναι περίπου 2 χθεσινές μέρες, με πολύ ψάξιμο στο διαδίκτυο..... οπότε ότι μου πείτε θα με βγάλει από πόλυ δύσκολη θέση,,,

Ευχαριστώ.

(σώστε με)

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

• Απαντ. 56
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Η Linpus Linux Lite ειναι η χειροτερη διανομη που εχω χρησημοποιησει. Καλυτερα να βαλεις καθαρη Fedora (η Linpus βασιζεται στη Fedora 8) h οποια αλλη διανομη στο Aspire σου.

επειδή δεν γνωρίζω ούτε τα βασικά από linux, σκεύτομαι να πορευτώ με αυτά για την ώρα και όταν θα μάθω κάποια πράγματα τότε θα προχωρήσω σε άλλη διανομή. Αφού μάθω πώς αλλάζει η διανομη.. :P

Μέχρι τότε είναι εύκολο κάποιος που ξέρει να μου απαντήσει στα παραπάνω;

Ξαναλέω πως είμαι τελείος νέος στα linux... οπότε όταν μου μιλάτε για fedora 8 και διανομές μου είναι άγνωστα.

Το recovery dvd αν το βαλεις σε αλλο pc θα σου φτιαξει ενα USB stick απο το οποιο θα μπορεσεις να κανεις restore το linpus.

Προσοχη

1. να μη φορμαρεις κανενα δισκο σου αντι για το USB stick

2. το USB stick που θα χρησιμοποιησεις θα φορμαριστει σε Linux ext2 και οχι σε FAT ή NTFS, οποτε μετα δε θα το βλεπουν καν τα windows ουτε θα μπορουν να το κανουν format... Για να το επαναφερεις σε FAT ή NTFS θα πρεπει να χρησιμοποιησεις ειδικο προγραμμα οπως το gparted μεσα απο linux...

δεν υπάρχει κάποια άλλη εντολή; ή κάτι τέτοιο;

το σκεύτηκα το dvd αλλά δέν έχει dvd reader το εργαλείο..

(ευχαριστώ για τις απαντήσεις)

το πιο σιχαμενο πραγμα στην ελληνικη κοινοτητα που εχω δει μεχρι τωρα ειναι να λες σε καποιον βοηθεια και να σου λεει αλλαξε διανομη:-)

για αυτο το λογο εγκατελειψα αλλα ελληνικα φορουμ

δυστιχως ομως για προτη φορα θα το κανω

δε θα σου προτεινω τη δικη μου επιλογη αλλα οπως και ο Αδμιν fedora

πιστεψε με το linpus χτιζεις πανω στην αμμο

οποτε μετα θα απο λιγ παλλι στην αρχη θα εισαι

οποτε

1.φεδορα που ειναι αρκετα σοβαρη αλλα πολυ bleeding edge με οτι αυτο συνεπαγεται (ουσιαστικα beta testing red hat)

2.αφειερωνεις 2 μερες λιωνεις στα φορουμ και στο δυκτιοωστε μα επιλεξεις αυτο που σου τεριαζει

να εχει ομως υπ οψη

ευκολες + ομορφα εικονιδια = παπαντζιλε διανομες με συχνα προβληματακια

δυσκολες = μια φορα καθεσαι την στηνεις και μετα δε ασχολεισε ξανα

διανομες για ανωμαλους = gentoo:shifty:

το πιο σιχαμενο πραγμα στην ελληνικη κοινοτητα που εχω δει μεχρι τωρα ειναι να λες σε καποιον βοηθεια και να σου λεει αλλαξε διανομη

για αυτο το λογο εγκατελειψα αλλα ελληνικα φορουμ

δυστιχως ομως για προτη φορα θα το κανω

Δε θα προτεινα σε καποιο να αλλαξει διανομη αν δεν υπηρχε σοβαρος λογος ;)

όμως βρε παιδιά προτείνετε Fedora σε αρχάριο χρήστη? :confused:

Εμένα το Arch μου φαίνεται 10 φορές πιο εύκολο...

Προσωπικά στους αρχάριους προτείνω πάντα το Linux Mint...

από κει και ύστερα, μετά από μια περίοδο προσαρμογής, ο καθένας αρχίζει να δοκιμάζει μόνος του.

(τονίζω ότι μίλησα για μένα)
όμως βρε παιδιά προτείνετε Fedora σε αρχάριο χρήστη?

Τοτε μη γενικεύεις :-D

1)pacman vs yum

Δεν εχω εμπειρια απο το pm του Arch (αρα ουτε και αποψη) αλλα το yum δεν εχει τα προβληματα που ειχε καποτε, ουτε τα rpm ειναι dependency hell.

Επι της ουσιας ομως, ενα νεο χρηστη δεν θα τον απασχολησει ο pm, αρκει αυτος να δουλευει.

2)rc.conf

Εδώ εν μέρει συμφωνώ. Αλλα και παλι, καποιος που πρωτοβαζει Linux δε προκειται να φτιαξει .conf files, χρειαζονται καποιες γνωσεις πρωτα.

3)όλα τα "απαγορευμένα φρούτα" κατευθείαν διαθέσιμα

OK, Αν και τo RPMFusion δεν ειναι δυσκολο να εγκατασταθει (2 εντολες) αλλα για το Fedora Project ειναι θεμα ιδεολογίας (GNU, FOSS), κατι που δυστυχως ξεχναμε ολοι μας (Ντροπη μας).

Δεν εχει και πολυ νοημα η σύγκριση διανομων. Αλλες αναγκες καλυπτει το Arch αλλες η Fedora.

Προσωπικά στους αρχάριους προτείνω πάντα το Linux Mint...

Από κει και ύστερα, μετά από μια περίοδο προσαρμογής, ο καθένας αρχίζει να δοκιμάζει μόνος του.

Δε διαφωνώ, σιγουρα το Fedora (το Ubuntu, το Debian κλπ) δεν ειναι τοσο polished οσο το Mint. Πρότεινα Fedora λογω του Linpus κυριως κα επειδη ξερω οτι υπαρχει συμβατοτητα με το hardware.

Αρχειοθετημένο

Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...