Προς το περιεχόμενο

Ερώτηση :Πώς δουλεύουν τα USB φλασάκια

karaap

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Ασ μου εξηγήσει κάποιος πως αποθηκεύουν τα δεδομένα αυτά τα διαβολάκια

Είναι αξιοπιστα σε βάθος χρόνου?

Κινδυνεύουν απο ηλεκτομαγνητική ακτινοβολία άλλων συσκευών

Πώς κρατούν τα δεδομένα οταν είναι εκτός ενέργειας PC

Μπορούμε να τα κάνουμε format

Ευχαριστώ

Δημοσ.

Αν σαν αξιοπιστία εννοείς το πόσο πιθανό είναι να γίνουν corrupted τα δεδομένα μετά το πέρασμα κάποιου χρόνου, δε νομίζω ότι τίθεται κάποιο τέτοιο θέμα. Τουλάχιστον σε λογικά πλαίσια κι από προσωπική κυρίως εμπειρία. Ένα απ τα flashάκια μου έχει κάποια δεδομένα εδώ και 5 χρόνια και γενικά δεν έχει πέσει κάτι περίεργο στην αντίληψή μου.

Αν εννοείς πόσο αξιόπιστα είναι σαν συσκευές, λίγο πολύ όπως όλες οι άλλες. Εξαρτάται απ την ποιότητα και απ την σωστή χρήση τους. Μπορεί να σ "αφήσουν" χωρίς εμφανή λόγο, μπορεί να ζήσουν μέχρι να τα πετάξεις.

Φυσικά μπορείς να τους κάνεις format.

Για παραπάνω λεπτομέρειες , ρίξε μια ματιά εδώ.

Δημοσ.

Δουλεύουν αποθηκεύοντας πληροφορίες ηλεκτρονικά (σε τσιπάκι) κι όχι μαγνητικά, όπως οι σκληροί δίσκοι, οι δισκέτες, οι κασσέτες, ούτε "οπτικά" όπως τα δισκάκια.

Γι' αυτό το λόγο και είναι ΠΙΟ αξιόπιστα : όσο και να γρατσουνίσεις ένα φλασάκι, θα δουλεύει.

Και από μαγνήτες, δε νομίζω να παίρνουν πολύ χαμπάρι.

Εξ' ου και η νέα γενιά δίσκων, οι SSD δίσκοι (αυτοί οι φθηνοί, που ένας μισό γκίγκα κάνει όσο μισό διαμέρισμα).

Τα δεδομένα πως ακριβώς τα κρατάνε θα σε γελάσω, αλλά γι' αυτό μπορείς να δεις κανένα άρθρο στη Wiki, και γενικά στο web

Πάντως έχει ακριβώς να κάνει με το ότι η αποθήκευση γίνεται σε ειδικό τσιπάκι.

Κι όπως είπε κι ο πληκτρολογιότατος από πάνω

μεγάλη η χάρη του

priestll4.gif

ναι, μπορείς να κάνεις φορμάτ.

Μέχρι και σε ntfs μπορείς να το κάνεις το φλασάκι.

Nα ένα καλό εργαλείο γι' αυτή τη δουλειά

http://files.extremeoverclocking.com/file.php?f=197

Δημοσ.

.ωραία, βγάλαμε κι έτσι στο άσχετο και μια χάρη που σου χρώσταγα από το καλοκαίρι που μου "βρήκες" τα "Διόδια"... :-D

Δημοσ.
Δουλεύουν αποθηκεύοντας πληροφορίες ηλεκτρονικά (σε τσιπάκι) κι όχι μαγνητικά, όπως οι σκληροί δίσκοι, οι δισκέτες, οι κασσέτες, ούτε "οπτικά" όπως τα δισκάκια.

Γι' αυτό το λόγο και είναι ΠΙΟ αξιόπιστα : όσο και να γρατσουνίσεις ένα φλασάκι, θα δουλεύει.

Και από μαγνήτες, δε νομίζω να παίρνουν πολύ χαμπάρι.

Εξ' ου και η νέα γενιά δίσκων, οι SSD δίσκοι (αυτοί οι φθηνοί, που ένας μισό γκίγκα κάνει όσο μισό διαμέρισμα).

Τα δεδομένα πως ακριβώς τα κρατάνε θα σε γελάσω, αλλά γι' αυτό μπορείς να δεις κανένα άρθρο στη Wiki, και γενικά στο web

Πάντως έχει ακριβώς να κάνει με το ότι η αποθήκευση γίνεται σε ειδικό τσιπάκι.

Κι όπως είπε κι ο πληκτρολογιότατος από πάνω

μεγάλη η χάρη του

priestll4.gif

ναι, μπορείς να κάνεις φορμάτ.

Μέχρι και σε ntfs μπορείς να το κάνεις το φλασάκι.

Nα ένα καλό εργαλείο γι' αυτή τη δουλειά

http://files.extremeoverclocking.com/file.php?f=197

τι διαφορα θα δω αν κανω το δικο μου φλασακι 4 gb ntfs?

Δημοσ.

Το ntfs Vs FAT32 είναι λίνκ....ρίξε μια ματιά πχ στο πρώτο αποτέλεσμα, είναι κατατοπιστικό.

Δε θυμάμαι πολλά είναι η αλήθεια περί συγκεκριμένων ανώτερων χαρακτηριστικών που το κάνουν να υπερέχει, εκτός ότι γενικά είναι καλύτερο.

Το πρώτο πράγμα που μου έρχεται στο μυαλό (αλλά δε σε αφορά) είναι το ότι υποστηρίζει filesize > 4GB.

Μπορεί επίσης να συμπιεστεί, και γενικά έχει πιο γρήγορη "απόκριση", αξιοποιεί το μέγεθος του μέσου καλύτερα (=λιγότερο slack)...

Αρχειοθετημένο

Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...