coreygaylas Δημοσ. 20 Δεκεμβρίου 2008 Δημοσ. 20 Δεκεμβρίου 2008 αυτη τη στιγμη εχω ενα συστηματακι με 3,2 p4 prescott 478 albatron PX865PE pro v2 1024 ram κλπ χθες αλλαξα το παλιοκουτι μου με αυτο εδω http://www.e-shop.gr/show_per.phtml?id=PER.806614 ανοιγω το pc, ολα καλα, μπενω Bios να απενεργοποιησω το OC που ειχα (ειχα 1,55 v και το γυρισα σε stock 1,35v) κανω restart, και μου διαβαζει τον cpu ως Celeron με 400 αντι για 800 fsb!!! αυτη τη στιγμη γραφω απο 1,6ghz underclocked Prescott και απο safe mode δεν νομιζω να ειναι εικονικο, γιατι οντως το pc τρεχει χειροτερα και απο willamete... εκανα clear cmos (εβγαλα μπαταρια και τη ξαναβαλα μετα απo 10 min) αλλα τπτ... στο bios οπως και στο post μου δειχνει CPU SPEED DETECTED: 1.6Ghz (100x16) οταν το εχω 1,35v , με δυσκολια μπενει bios και δεν αναγνωριζει τον σκληρο μου! τωρα με 1,45 ανοιγει, μονο σε safe mode...σε normal μολις φορτονει το desktop κολλαει πρωτη φορα βλεπω τετοιο πραμα
@topos Δημοσ. 20 Δεκεμβρίου 2008 Δημοσ. 20 Δεκεμβρίου 2008 Παραξενο... Αν του φορτωσεις τις ιδιες ρυθμισεις oc απο το bios τις δεχετε? Υ.Γ Μηπως κατα την αλλαγη εβγαλες/αλλαξες κανενα jumperaki απο την μητρικη?
coreygaylas Δημοσ. 20 Δεκεμβρίου 2008 Μέλος Δημοσ. 20 Δεκεμβρίου 2008 μπααα κανενα απολυτως... ναι τις δεχεται κανονικοτατα, και το περιεργο ειναι οτι λειτουργει μονο μ αυτες!!! σημειοτεον οτι το νεο κουτι εχει και νεο τροφοδοτικο...μουφα thermal master 420watt passive pfc 16A sto 12V :s
@topos Δημοσ. 20 Δεκεμβρίου 2008 Δημοσ. 20 Δεκεμβρίου 2008 Ελεγα μηπως δεν σου "καθησε" καλα το καλωδιο 4-pin του επεξεργαστη και ουσιαστικα αυτο σου εκανε την ζημια.Αλλα απο την στιγμη που δουλευει οπως πριν σε oced λογικα δεν πρεπει να οφειλετε εκει... Δοκιμασε να ξαναβαλεις το προηγουμενο τροφοδοτικο επανω για να σου φυγει η απορια...
Moderators GeorgeMan Δημοσ. 21 Δεκεμβρίου 2008 Moderators Δημοσ. 21 Δεκεμβρίου 2008 Γιατι μας ξαναβαλες την εικονα? Επισης γιατι σπαμαρες σε αλλο τοπικ? Λοιπον, το nominal voltage συμφωνα με την ιντελ ειναι 1,25/1,4volt. Οποτες φανταζομαι δε θα υπαρχει κανενα προβλημα να το βαλεις στα 1,45... Δοκιμασε να ορισεις Manually το FSB (και το divider για τις μνημες οι οποιες τωρα δουλευουν τελειως λαθος).
coreygaylas Δημοσ. 21 Δεκεμβρίου 2008 Μέλος Δημοσ. 21 Δεκεμβρίου 2008 σπαμμαρα απο απογνωση μπας και ξερει κανεις κατι τεσπα, τα καταφερα μεν, αλλα δεστε Παραδοξο το προβλημα βρισκεται στο οτι αναγνωριζει τον prescott ως celeron με 400fsb αρα δουλευει ακριβως στο 1/2 του fsb που οριζω στο bios... για να δουλεψει στα 800, το εχω βαλει στα 400 οπου διαβαζει κανονικα 200χ4=800... το προβλημα τωρα ειναι, τι θα γινει εαν παρει μπρος απο μονο του το συστημα καποια μερα και τρεξει ΟΝΤΩΣ στα 400 (400χ4=1600 :S) και ψησει τον p4 στα 6ghz????? =/ το ζησαμε κ αυτο, underclocking στο 1/2 της αληθινης ταχυτητας...χαχαχ [/url]
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Αρχειοθετημένο
Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.