parsifal Δημοσ. 6 Ιανουαρίου 2009 Δημοσ. 6 Ιανουαρίου 2009 Τώρα συνεχίζουν οι ραγάδες στο Video! Και θέλω να σας πώ κάτι που δεν σας το είχα πεί ξεκάθαρα.. Οι γραμμές, ΔΕΝ συμβαίνουν στην LG μου (PC Monitor) αλλα στην TV όταν κάνω το Cloning! (Καλώδιο S-Video) Μάλλον δεν πρόκειται για interlacing που αναφέρθηκε, αλλά για φαινόμενο tearing...
Koritsi_Gia_PC Δημοσ. 6 Ιανουαρίου 2009 Μέλος Δημοσ. 6 Ιανουαρίου 2009 στην TV δειχνει ενα μαυρο πλαισιο και τιποτα αλλο η παιζει η εικονα με γραμμες τελικα? Άλλο είναι αυτό! Το VLC μόνο έχει αυτό το πρόβλημα με το μαύρο πλαίσιο! Δηλαδή στην TV δείχνει την εικόνα του Background και του παραθύρου του VLC και γενικά τα ΠΑΝΤΑ εκτός απο το πλαίσιο που αναπαράγεται το Video! Σε ΟΛΑ τα Players κάνει γραμμές, θα έκανε και στο VLC αν φαινόταν Video........... Μάλλον δεν πρόκειται για interlacing που αναφέρθηκε, αλλά για φαινόμενο tearing... Αυτό το φαινόμενο ήταν στο Gaming όμως ρε Parsifal, το είχα μάθει με το Crysis. Μου έκανε γραμμές όταν γυρνούσα τη κάμερα, και πήγα στις επιλογές της nVidia και έβαλα "Vertical Sync" στο "Force On" και όλα τέλειωσαν! Το έκανα και εδω, και δεν έγινε τίποτα Ίσως είναι ΜΟΝΟ για Games, ίσως είναι για το PC Monitor (γιατί εκεί δεν έχω πρόβλημα με τις γραμμές) και το πρόβλημα της TV προκαλείται απο κάτι άλλο....... Άλλη ιδέα? /Μαρία!
frenzy Δημοσ. 6 Ιανουαρίου 2009 Δημοσ. 6 Ιανουαρίου 2009 Άλλο είναι αυτό! Το VLC μόνο έχει αυτό το πρόβλημα με το μαύρο πλαίσιο! Δηλαδή στην TV δείχνει την εικόνα του Background και του παραθύρου του VLC και γενικά τα ΠΑΝΤΑ εκτός απο το πλαίσιο που αναπαράγεται το Video! Σε ΟΛΑ τα Players κάνει γραμμές, θα έκανε και στο VLC αν φαινόταν Video........... Αυτό το φαινόμενο ήταν στο Gaming όμως ρε Parsifal, το είχα μάθει με το Crysis. Μου έκανε γραμμές όταν γυρνούσα τη κάμερα, και πήγα στις επιλογές της nVidia και έβαλα "Vertical Sync" στο "Force On" και όλα τέλειωσαν! Το έκανα και εδω, και δεν έγινε τίποτα Ίσως είναι ΜΟΝΟ για Games, ίσως είναι για το PC Monitor (γιατί εκεί δεν έχω πρόβλημα με τις γραμμές) και το πρόβλημα της TV προκαλείται απο κάτι άλλο....... Άλλη ιδέα? /Μαρία! Όντως το tearing στα games διορθώνεται τόσο εύκολα. Όπως είπα και κάτι ποστ πιο πίσω στα βίντεο είναι λίγο πιο παράξενο γιατί προκαλείται από διάφορους παράγοντες και δεν σταθμίζεται σε ένα και μόνο φιξ. Για αρχή δοκίμασε να βλέπεις στην tv με άλλο τρόπο εκτός cloning και μετά πάρε σβάρνα driver updates και codec updates και οτι κάτσει καλύτερα.
parsifal Δημοσ. 6 Ιανουαρίου 2009 Δημοσ. 6 Ιανουαρίου 2009 Όχι, tearing δεν παρατηρείται μόνο σε games. Είχα συναντήσει κι εγώ παλιότερα, όταν έδινα εικόνα σε CRT TV από την έξοδο S-Video μίας Radeon 9550. Δεν ασχολήθηκα ιδιαίτερα, το φαινόμενο δεν ήταν και τόσο έντονο. Με κάθε επιφύλαξη: Νομίζω πως ένα πρόγραμμα-codec που μπορεί να χρησιμοποιηθεί για να αντιμετωπισθεί το φαινόμενο κατά το video playback είναι το ReClock. Δες λίγο την τεκμηρίωσή του και κάνε μία σχετική αναζήτηση στο Doom9 forum για περισσότερα...
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Αρχειοθετημένο
Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.