Προς το περιεχόμενο

πρόταση αγοράς

Snake_A

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Εχω ενα κομπιούτερ:

q6600

Asus p5n-e sli

2gb ram

4870 512mb

26" 1920*1200 monitor

Μου έχουν μήνει κάποια παλιά κομάτια απ τις αναβαθμήσεις μου:

Intel D915PBL

512mb Ram ddr2

τροφοδοτικο

Σκληρός δίσκος

και περιφεριακά (οθόνη, ποντίκι, πληκτρολόγιο)

Για να ολοκληρωθεί νέο σύστημα δηλαδή, απλά χριάζομαι ενα επεξεργαστή Pentium 4 (αφου ως εκεί πάει η μητρική) και ενα κουτί.

Έχω στη διάθεση μου 200 euros.

Το θέμα είναι οτι αν πάρω ενα p4 κάπου στα 20-30 euros απο το ebay και πάρω και ενα case φτηνό 40-50 euros, έχουμε νεο σύστημα. Αξίζει όμως? Η άλλη επιλογή είναι (αφού χριάζομαι case στο πρώτο το σύστημα) να πάρω ενα Thermaltake Armor , και να βάλω το παλιό σύστημα στο κουτί του πρώτου υπολογιστή, και να πάρω και ενα p4 από ebay. Άλλη επιλογή είναι να πάρω νέα μητρική για το πρώτο πισί, να βάλω την Asus στο παλιό (Θα αχριστευτεί έτσι η Intel) και να πάρω και μια 4670 με ενα p4 (η core 2 duo αφου θα τους υποστηρίζει η ASUS) και case δεν πέρνουμε κε τα έχω κάπου πρόχειρα...

Η φάση είναι οτι εγω σκοπεύω στο μέλλον να αλλάξ μητρική και CPU (Core i7) όταν φυσικά πέσουν οι τιμές. Θα αξίζει αν πάρω άλλη μητρική για 775 socket, βάλω την παλιά στο άλλο πισί, αγοράζοντας ενα core 2 duo και μια 4670? Ή να αγοράσω ενα case για το νεο πισι, να δόσω το παλιό case στο δεύετερο πισι και να πάρω ενα p4?

Συγγνώμη για την πολυλογία απλα είναι κάπως περίπλοκα τα πράγματα...

Απλά αναζητώ αυτό που θα με συμφέρει...

Ευχαριστώ!

Δημοσ.

Με 200euro, στην θέση σου θα έχτιζα ένα ωραίο HTPC/κατεβαστήρι/file server σύστημα...

Έχεις:

τροφοδοτικό

Σκληρός δίσκος

και περιφερειακά (οθόνη, ποντίκι, πληκτρολόγιο) <-υποθέτω και DVD player μέσα.

Πούλα μητρική και μνήμες (θα βρεις αγοραστή σίγουρα , βάλε και για τα 2 μαζί μια τιμή 35euro). Tώρα έχεις budget <=230-240euro

Αγόρασε τα εξής:

ASUS TA-863

INTEL PENTIUM DUAL CORE E5200 2.50GHZ LGA775 - 800 FSB - BOX

Asus P5Q-VM

Adata 2GB DDR2-800 Ram Dimm (PC2 6400, 5-5-5-15, AD2800002GOU)

Και έχεις ένα πολύ καλό, αθόρυβο, και με μικρή κατανάλωση σύστημα για όλες τις δουλειές. Αργότερα, όταν με το καλό θα πάς σε i7, μεταφέρεις πανηγυρικά τον 6600 και τα άλλα 2gb μνήμης στο δεύτερο pc...^^

Mπορείς σε περίπτωση που ΔΕΝ θέλεις να δουλέψει το pc σαν HTPC, ή στην περίπτωση που θέλεις να μεταφέρεις και την Asus p5n-e sli στο δεύτερο rig, να μην επιλέξεις την πανάκριβη (και θεϊκή) G45 μητρική, αλλά να βάλεις μια φτηνή να κάνεις την δουλειά σου προς το παρόν, με ή χωρίς δεύτερη κάρτα (ανάλογα για το που προορίζεις την ATI)...

ECS GF7050VT-M5 (s775, DDR2, 7050, VGA)

και ίσως MSI R4350-D512H 512MB PCI-E RETAIL

Δημοσ.

Λολ :P Δεν θέλω Xbox...Πιστεύω θα πάρω μια Thermaltake Armor about 150 euros,να βάλω το πρώτο πισί στην armορ και θα βάλω το 2ο πισί στο άλλο κουτί , μια 4670 περίπου 65 euros Και ενα cpu απο ebay στα 20 euros p4 3.6 or 3.8ghz. Τι λέτε?

Συνδιασμός Pentium 4 3.6ghz Με 4670 @ 1024*764 or 1280*1024 κια μάλλον σε XP, τι νομίζετε.. ?

Δημοσ.
Συνδιασμός Pentium 4 3.6ghz Με 4670 @ 1024*764 or 1280*1024 κια μάλλον σε XP, τι νομίζετε.. ?

Θα έχεις CPU bottleneck σε αρκετά σημεία. Δεν αξίζει imo.

Ότι και να κάνεις πάντως, ΣΕ ΚΑΜΙΑ ΠΕΡΙΠΤΩΣΗ μην πας και δώσεις 150euro για τις πλαστικούρες της TT. Είναι αυτοκτονία...XD

Δημοσ.

Ίσως είναι αυτοκτονία αλλά έχουν ωραία εμφάνιση οι άτιμες οι πλαστικούρες...

όσο για τον p4 με 4670 δεν αξίζει καθόλου? να μην μπώ στον κόπο δλδ?

Δημοσ.

Ναι, αλλά το θέμα είναι πως με τόσα λεφτά μπορείς να πάρεις πολύ καλύτερα κουτιά. Για παράδειγμα...

CoolerMaster Haf 932 (RC-932)

Akasa Mirage-62

Antec Advanced Super Mid Tower P182 (Black)

όσο για τον p4 με 4670 δεν αξίζει καθόλου? να μην μπώ στον κόπο δλδ?

Δεν σε συμφέρει man, απλά. Την στιγμή που θέλεις να αναβαθμίσεις σε i7 στο μέλλον, και έχεις τα περιφερειακά, το λογικό είναι να στήσεις ένα φτηνό 2ο 775 σύστημα.

Δημοσ.
ΟΚ τότε... όσο για κουτί θέλω κάτι με ωραία εμφάνιση...

Τώρα αυτό είναι τελείως υποκειμενικό, αλλά καλύτερα να δώσεις έμφαση σε άλλους τομείς του κουτιού.

Καλή η εμφάνιση, όλοι την λαμβάνουμε υπ'όψη, αλλά η ποιότητα κατασκευής, η ηχομόνωση και τα features που μπορεί να έχει ένα case είναι πιο σημαντικά imho.

Μπορείς να πάρεις το coolermaster που σου προτείνει ο Dante που συνδιάζει κάπως όλα τα παραπάνω.

Δημοσ.

Για να πω την αλήθεια σκέφτομαι να πάρω μια από τις δύο :

http://www.eshopcy.com.cy/show_per.phtml?id=PER.650689

http://www.eshopcy.com.cy/show_per.phtml?id=PER.700280

Μπορείτε να με πείτε και ιδότροπο αλλά δεν μπορώ να πάρω ενα κουτί που δεν θα μου κάνει καμία αίσθηση.

το θέμα είναι οτι εχω 4870 κε 4 δίσκους, και στο παρόν κουτί που είναι αμαρκέ (ή μάρκα μέκαψες) δεν χωράνε. (λόγο και οτι η τροφοδοσία της 4870 γίνετε από μπροστά και όχι απο πλάγια.

Ευχαριστώ!

Δημοσ.

Η thermaltake θεωρείται από τις χειρότερες επώνυμες.

Δεν είναι τυχαία τα "χαιδευτικά" thermalfake, thermalcake κλπ... :P

Στο λέω εγώ, που το 2ο Pc μου στεγάζεται σε soprano. (παθών και μαθών)

Αρχειοθετημένο

Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...