Προς το περιεχόμενο

Raptor or RAID

pj2501

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Σκεφτομε να κανω αναβαθμιση σε ενα απο τα δυο και θελω την γνωμη σας για πιο απο τα 2...εναν raptor velocitor της WD στα 150G η 2 σκληρους στα 160G 7200rpm WD σε συστοιχια RAID?

θελω να ξερω με πιο τροπο θα εχω το καλυτερο δυνατο αποτελεσμα ταχυτητας σε παιχνιδια και σε προγραματα, και γενικα σε εφαρμογες καθε τυπου...με απλα λογια τι ειναι πιο γρηγορο ? :shifty:

Ευχαριστω

Δημοσ.

RAID-0 με 2 WD Blue Caviar 640 σε 320GB Matrix Raid, για την ποιο οικονομική λύση. Ειδάλλως τα σκάς για Veloci που κατ εμέ δεν αξίζει κάν τα λεφτά του, μπορείς κάλλιστα να δώσεις παραπάνω και να πάρεις εναν επαγγελματικό RAID Controller αξιώσεων, να τον γεμίσεις με φτηνούς Blue Caviar σε RAID-5 και να μην ξανακοιτάξεις πίσω.

Δημοσ.

φτηνο raid controller δεν βρισκεις ειδικα για raid 5.kai εγω εχω raid 0 με 4 δισκους 500 giga και δεν προκειται να παω σε raptor.πολλα λεφτα.βεβεα αν μπορεις να κανεις raptor raid εκει καλυτερα αλλα πολλα χρηματα.απλα με τον raptor εχει μικροτερο access time αλλα με τους caviar εχει μεγαλυτερο transfer rate.

Δημοσ.

@ Poulinos

Συμφωνώ με τα λεγόμενα σου, η δικιά μου οπτική είναι ειται κοιτάς να βολευτείς με ότι σου προσφέρει ένας motherboard raid controller με φτηνούς και γρήγορους δισκους, ειται τα σκας για σοβαρό υποσύστημα RAID controller σε PCI-Express πάλι με φτηνούς γρήγορους δίσκους όπως οι Blue Caviar. Και οι 2 λύσεις είναι μακράν καλύτερες κόστος/επιδόσεις και επιδόσεις/κόστος σε σύγκριση με αγορά Velociraptors και motherboard raid σε αυτούς.

2x WESTERN DIGITAL WD3000HLFS VELOCIRAPTOR 300GB SATA2 = 512€.

3WARE 9650SE-8LPML SATA2 KIT PCIe = 458€

http://www.3ware.com/products/serial_ata2-9650.asp

800MB/s RAID 6 reads and 600MB/s RAID 6 writes.

+

4xWESTERN DIGITAL 640GB WD6400AAKS CAVIAR SE16 SATA = 232.00€

Με 178 ευρώ παραπάνω στο συνολικό κόστος, αγοράζεις έναν απο τους καλύτερους και επαγγελματικούς RAID controllers της αγοράς με 8 θυρες SATAII, πραγματικό hardware raid 5+10 με φοβέρες επιδόσεις και αξιοπιστία και με 2.5 Terrabyte RAID-5 με φτηνους Blue Caviar, έτοιμo για χρήση με φανταστικές επιδόσεις. Τους Velociraptors τους χαρίζω στους φίλους μας gamers.:-D

Δημοσ.
@ Poulinos

Συμφωνώ με τα λεγόμενα σου, η δικιά μου οπτική είναι ειται κοιτάς να βολευτείς με ότι σου προσφέρει ένας motherboard raid controller με φτηνούς και γρήγορους δισκους, ειται τα σκας για σοβαρό υποσύστημα RAID controller σε PCI-Express πάλι με φτηνούς γρήγορους δίσκους όπως οι Blue Caviar. Και οι 2 λύσεις είναι μακράν καλύτερες κόστος/επιδόσεις και επιδόσεις/κόστος σε σύγκριση με αγορά Velociraptors και motherboard raid σε αυτούς.

2x WESTERN DIGITAL WD3000HLFS VELOCIRAPTOR 300GB SATA2 = 512€.

3WARE 9650SE-8LPML SATA2 KIT PCIe = 458€

+

4xWESTERN DIGITAL 640GB WD6400AAKS CAVIAR SE16 SATA = 232.00€

Με 178 ευρώ παραπάνω στο συνολικό κόστος, αγοράζεις έναν απο τους καλύτερους και επαγγελματικούς RAID controllers της αγοράς με 8 θυρες SATAII, πραγματικό hardware raid 5+10 με φοβέρες επιδόσεις και αξιοπιστία και με 2.5 Terrabyte RAID-5 με φτηνους Blue Caviar, έτοιμo για χρήση με φανταστικές επιδόσεις. Τους Velociraptors τους χαρίζω στους φίλους μας gamers.:-D

gamer ειμαι και μαλιστα φανατικος κατα κυριο λογο :-)

Δημοσ.
Τους Velociraptors τους χαρίζω στους φίλους μας gamers
Πλακα κανεις φιλε??

Να στο πω χυμα: Αν δεν υπαρχουν πολλα rpm δεν βλεπεις επιδοσεις... Το access time που δινει την αποκρισιμοτητα προκυπτει καθαρα απο τις 10.000 15.000 στροφες. Το raid δινει διαμεταγωγη που ειναι ναι μεν θεμιτη αλλα οχι απαραιτητη σε μεγαλα νουμερα

Δημοσ.

Δεν μας είπες τίποτα το καινούργιο. Το θέμα είναι και το απέδειξα οτι η αγορά των Velociraptors κρίνεται εξαιρετικά πολυέξοδη για να μην πω σκέτη κοροϊδία, δίχως καμιά ουσιαστική διαφορά πέραν των access times για να δικαιολογήσει το πανύψηλο κόστος τους σε σύγκριση με τα δεκάδες προτερήματα του επαγγελματικού raid setup που ανάφερα.

• Super Moderators
Δημοσ.

εγώ πάντως πιστεύω ότι δεν πρόκειται να καταλάβει διαφορές με το raid σε καθημερινές εφαρμογές

Δημοσ.

Οι απολυτες επιδοσεις για εσενα μπορει να ειναι το raid0+1, να εισαι σιγουρος πως η αποδειξη σου ισχει για ενα παρα πολυ μικρο ποσοστο... Το μεγαλυτερο ποσοστο ενδιαφερεται για επιδοσεις=αποκρισιμοτητα=access time=veloci raptor

Τα αλλα τσαμπα τα λες

Δημοσ.

Τσάμπα δεν είπα τίποτα, τσάμπα ειναι οι ισχυρισμοί σου μιας και είσαι κάτοχος Velociraptor σε θέση άμυνας. Συνέχισε να παπαγαλίζεις άσκοπα.

• Super Moderators
Δημοσ.

με την ίδια λογική μπορεί να πει ότι εσύ εισαι "κάτοχος" RAID :o

αυτό που λέω στο post #8 ισχύει πάντως :P

Δημοσ.

Thresh, έχεις δίκιο, για εναν casual μεσο χρήστη αυτά που αναφέρθηκαν ειναι εκτός κλίμακας και εντελώς off the budget. Απλά αναφέρθηκα και εγώ όπως ο Poulinos στο ότι η αγορά Velociraptors δεν αξίζει δίνωντας παραδείγματα και ουσιαστικούς λόγους. Καλύτερα να προτιμήσει κάποιος SSD παρόλο που είναι νωρίς ακόμα παρά να πάει σε πανάκριβους Veloci's.

• Super Moderators
Δημοσ.

δυστυχώς οι φτηνοί SSD είτε είναι MLC και έχουν "προβληματάκια" είτε είναι απίστευτα μικρής χωρητικότητας SLC...

εγώ πάντως είμαι ένας υπερικανοποιημένος κάτοχος 300gb Velociraptor και η διαφορά τους από τον 74gb Raptor που είχα πριν (και τώρα είναι στο 2ο pc) είναι τεράστια

η αποκρισημότητα έχει ανέβει αρκετά...

Δημοσ.

to καΘΕΝΑ ΕΧχει τα καλα του και τα μειον του.οποιος εχει λεφτα κανει raid με raptor.απο εκει και περα το raid δεν θα φτασει ποτε σε access time τον raptor και ο raptor μονος του δεν θα φτασει ποτε raid 0 με 2 δισκους sata2 αλλο τοσο με παραπανω απο 2 δισκους.

Αρχειοθετημένο

Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...