pretender Δημοσ. 20 Δεκεμβρίου 2008 Share Δημοσ. 20 Δεκεμβρίου 2008 Λοιπόν στο λαπτοπ μου ειχα εγκατεστιμένα τα vista και αποφάσισα να βάλω ubuntu σε εξωτερικό δίσκο για να μην εχω προβλήματα.. Μάλλον κάποιο λάθος έκανα στην εγκατάσταση με το grub και οταν δεν ειναι συνδεδεμενος ο εξωτερικος δισκος μου βγαζει grub error 21, οταν ειναι συνδεδεμενος ολα ειναι μια χαρα..Καμια βοηθεια??? Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
jim_p Δημοσ. 20 Δεκεμβρίου 2008 Share Δημοσ. 20 Δεκεμβρίου 2008 21 : Selected disk does not exist This error is returned if the device part of a device- or full file name refers to a disk or BIOS device that is not present or not recognized by the BIOS in the system. Αρα καλα λεει το grub με το error 21, του λειπει ο σκληρος. Επρεπε να εγκαταστησεις τον grub στον usb σκληρο και μετα να θεσεις στο bios της μητρικης σου σαν 1η συσκευη το usb και σαν 2η τον κανονικο σκληρο. Για να τα επαναφερεις ειναι απλο σαν διαδικασια: 1) Αποσυνδεις τον εξωτερικο σκληρο απο πανω. 2) Ξαναβαζεις στον κανονικο σκληρο τον ntldr, ή οπως λεγεται ο bootloader των vista. 3) Ξανασυνδεις το σκληρο πανω, bootαρεις με ενα livecd οποιασδηποτε διανομης linux, και εγκαταστεις τον grub στον εξωτερικο σκληρο. Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Αρχειοθετημένο
Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.