Προς το περιεχόμενο

Κάρτα γραφικών για παλιό PC.

niktsol

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Καλησπέρα σε όλους, έχω ένα PC ολίγον τι παλιό. Ένα PIV στα 2,2 GHZ με μνήμη RAM στα 2 GB DDR-1 και mobo ASUS P4S533. Το PC είναι αγορασμένο το καλοκαίρι του 2002. Θα ήθελα να μου προτείνει κάποιος μια καλή κάρτα γραφικών συμβατή με AGP 4X, η οποία να μπορεί να τρέχει αξιοπρεπώς (δεν ζητάω και τρελές επιδόσεις) τα σύγχρονα παιχνίδια και να είναι συμβατή με το mobo αυτό.

Δημοσ.

Ξεκινώ λέγοντάς σου οτι μια τέτοια κίνηση ΔΕΝ αξίζει τα λεφτά της . & - Παρόλαυτα διαθέσιμες κάρτες θα δείς εδώ, λογικά κοιτάς τιμές από 70 και πάνω (ΔΕΝ αξίζει). Οι κάρτες αυτές μπορούν να παίξουν μετριότατα τα καινούρια παιχνίδια σε καινούρια συστήματα (οπότε καταλαβαίνεις τραγωδία σε μηχάνημα του 2002). Παιχνίδια τύπου crysis απλά μην κάνεις τον κόπο και σε άλλα πιο light με αναλύσεις 1024χ768 σε low settings μπορεί και να είναι playable... Καλύτερα να κρατήσεις λεφτά τις γιορτές (μη πάρεις δώρο σε κανέναν :Ρ) και να κάνεις δώρο στον εαυτό σου ένα καινούριο μηχάνημα.

Δημοσ.

Όντως, θα είσαι πολύ CPU+bandwidth-limited με το PC που αναφέρεις. Αν στοχεύεις σε action games, φοβάμαι ότι θα απογοητευτείς από μία τέτοια αγορά και θα κλαις τα (έστω λίγα) χρήματα που έδωσες, ακόμη κι αν πρόκειται για κάποια μεταχειρισμένη κάρτα.

Δημοσ.

Το καταλαβαίνω ρε παιδιά αυτό που λέτε. Ήδη είχα βάλει στόχο ένα hi-tech μηχάνημα, αλλά δυστυχώς μου έτυχε κάτι άλλο πολύ πιο σημαντικό και αναγκαστικά θα κρατήσω το PC αυτό τουλάχιστον 1 χρόνο. Παράλειψή μου που δεν το ανέφερα πριν, είναιη προτίμησή μου σε παιχνίδια τύπου FIFA, NBA 2K9, NFS. Παιχνίδια σαν και αυτά που μου λέτε δεν είναι το φόρτε μου.

Παιδιά,ευχαριστώ για τις προτάσεις σας καλές γιορτές σε εσάς και τις οικογένειές σας

Δημοσ.

Οτιδήποτε μεταχειρισμένο παραπάνω από 30€ δε θα αξίζει ως αγορά imho. Παρακολούθα αγγελίες μήπως και βρεις κάποιο ενδιαφέρον κομμάτι.

Επίσης, καλές γιορτές και σε εσένα!

Δημοσ.

Ορθά εμίλησε ο moderator, η αλήθεια είναι οτι την ιδέα της μεταχειρισμένης κάρτας δεν μου πέρασε από το μυαλό, αν και μάλλον είναι η καλύτερη επιλογή.

Καλές γιορτές και σε σένα.

Δημοσ.

Θέλω κι εγώ μια παρόμοια πρόταση. Έχω ένα σύστημα που αποτελείται από:

CPU: P4 3.2Ghz

RAM: 3GB (2x1GB + 2x512MB)

Mobo: ASUS P5GD2 Deluxe

Θέλω να μου προτείνεται μια κάρτα γραφικών που να είναι κατάλληλη για αυτό το σύστημα. Δεν θέλω να παίζω τίποτα σημαντικό. Με την MSI GeForce 6600 που έχω τώρα παίζει και Half Life 2 και PES 2009. Τέτοια θέλω να παίζω απλά λίγο καλύτερα. Εννοείται ότι θα πάω για μεταχειρισμένη.

Δημοσ.
φίλε liako ψάχνεις για μεταχειρισμένη χ1950pro κατά την αποψή μου

Θα χρειαστεί όμως και κάποιο τροφοδοτικό της προκοπής σ αυτήν τη περίπτωση, όχι κανα 300-350W του κιλού :)

Δημοσ.
Θα χρειαστεί όμως και κάποιο τροφοδοτικό της προκοπής σ αυτήν τη περίπτωση, όχι κανα 300-350W του κιλού :)

450άρι έχω αν θυμάμαι καλά!

Δημοσ.

Δεν μου λέτε καλύτερα είναι η κάρτα να έχει σύνδεση με το τροφοδοτικό ή να είναι αυτούσια; Έχω 700w της Thermaltake και η προηγούμενη κάρτα που πήρα (ΑΤΙ Χ1050) δεν έτρεχε στο PC καθόλου, δεν bootare καν το PC. Σχετικό Post είχα κάνει πριν κανα 2μηνο περίπου

Δημοσ.
Όταν λες αυτούσια τι εννοείς ακριβώς;

Ποια κάρτα έχεις;

Συγνώμη, ίσως λάθος ήταν από μέρους μου η έκφραση. Η κάρτα που έχω είναι η ATI 9800SE η οποία συνδέεται με το τροφοδοτικό με ένα 4-pin αν θυμάμαι καλά. Η άλλη κάρτα που πήρα και δεν έπαιζε, παρ' όλο που την άλλαξα 2φορές είναι η ATI X1050 η οποία δεν έχει τέτοιο pinaki για σύνδεση με το τροφοδοτικό. Αυτό ήθελα να πω σαν "αυτούσια". ο όρος όμος είναι άστοχος.

Υποθέτω ότι η κάρτα αυτή που πήρα δεν έπαιζε, επειδή κάτι είχε να κάνει με τη τροφοδοσία από το AGP slot. Κάποιο θέμα ασυμβατότητας, παρ'όλο που βρήκα κάποιο update για τη μητρική μου από το site της ASUS και στη συσκευασία της κάρτας αναγράφεται ότι υποστηρίζει AGP 4X. Για αυτό το πρόβλημα έχω ποστάρει στην ίδια ενότητα κανα δίμηνο πριν.

Αρχειοθετημένο

Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...