Προς το περιεχόμενο

Ερωτήσεις για wireless access point???

sculper

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Γεια σας,

Μου έδωσε ένας φίλος αυτό το access point D-LINK DWL-2100AP WL108 ACCESS POINT

http://www.e-shop.gr/show_per.phtml?id=PER.613433

http://www.you.gr/b2c_iqshop/b2c/pd.do?pg=DFA0F83EF6D61944A242097FDDB56A9F&pa=7E544138286874479F19AC00A40F59A9

Θα ήθελα να ρωτήσω πως το ενεργοποιώ…

Έχω ένα speedtouch 585v7 στο σπίτι και θέλω να το συνδέσω με το access point, θέλω να το βάλω στο σπίτι του θείου μου από πάνω. Χρειάζεται κάποια ιδιαίτερη ρύθμιση? Αν έχετε την καλοσύνη βοηθήστε με. Απλά θέλω να έχω με τον θείο μου την ίδια σύνδεση….και θέλω να αναπαράγεται το σήμα και να ενισχύεται. (ελπίζω να μην χρειάζεται να το συνδέσω μέσω Ethernet με το speedtouch για να παίξει.)

Σχετικά με info δείτε εδώ: http://www.dlink.com/products/?model=DWL-2100AP

Ευχαριστώ πολύ.

Δημοσ.

θα πρεπει να το βάλεις σε repeat mode απο το wirelless. θα κανεις scan θα βρεις το θειο θα περασεις τους κωδικους του θειου και εισε ετοιμος. Βαλτο σε κάποιο σημείο με καλό σήμα, αυτο θα κάνει αναμετάδοση και θα το έχεις και στο σπίτι.

Δημοσ.

έχουμε και λέμε:

1) Έκανα αναβάθμιση στην τελευταία έκδοση (μου βγήκε η πίστη, διότι παρόλο που έβαζα static ip ο explorer δεν άνοιγε την σελίδα, μόνο με Mozilla τα κατάφερα)

2) δεν ξέρω πιο mode να επιλέξω, οι επιλογές είναι Access Point, WDS with AP, WDS, Universal Repeater, Wireless Client. Ποια είναι η πιο σωστή για να παίρνει το σήμα από το wifi-router που έχω και να το ενισχύει?

3) Τι ρυθμίσεις κάνω επιμέρους? Βάζω το ίδιο SSID , το ίδιο channel, το ίδιο πρωτόκολλο, τον ίδιο τύπο security???

4) Υπάρχει κάποια επιλογή που να θέλει την λιγότερη παραμετροποίηση? Δεν υπάρχει επιλογή απλά να ενισχύει ότι δίκτυο είναι στα ανιχνεύσιμα? Και απλά όταν πας να κάνεις connect στο αρχικό router απ’ όπου βρήκε το σήμα, κάτι σαν ghost host.

5) Παρόλο που ενεργοποιώ το DHCP , δεν παίρνει δικιά του ip στο router. Τι να φταίει? Ίσως χρειάζεται να αλλάξω την default ip που έχει (192.168.0.50) σε κάποια άλλη που να είναι στο range του router.

Ποτέ δεν περίμενα να είναι τόσο δύσκολο….

Περιμένω την βοήθεια σας.

Σας ευχαριστώ πολύ εκ των προτέρων.

Οι αλλαγές του νέου firmware είναι οι εξής:

DWL-2100 eu Firmware v2.40 Release Note

Problems Resolved:

1. [DVIEW] When MSSID+WDS enabled, the authentication settings of MSSID should be changed followed by Primary’s setting.

2. [FW] Fix the output power issue.

3. [Firmware]SSH still could login in with old username/password, when web login username and password modified.

4. [Firmware]SSH socket still receive packet and then run out of memory even ssh is disabled.

5. [WEB] UpdateFirmware page will show wrong in 1280*1024 display mode.

6. Remove open/share key authentication for Universe Repeater.

7. [APM]can not get trap srvip .

8. [APM]Web can not get multi setting if set WDS+MULTI use APM.

9. The IOT issue, If enable the superG and WMM, some wireless card can not communicate with the AP when the Authentication is WPA and Cipher type is TKIP.

10. Change the Universe Repeater Mac address rule, If root AP's BSSID is ii:jj:kk:ll:mm:nn, Universal repeater's MAC is uu:vv:ww:tt:oo:pp. Modify Universal repeater's BSSID as 00:pp:kk:ll:mm:nn.

11. [WEB] When the login password is not blank, and user changes other settings in the same page, it will pop up a password error message in Tools\Admin page.

12. Do not support Several traps info for APM.

13. RSTP do not take effect for WDS mode

14. There is some issue for WDS+MSSID , as authentication:wpa/wpa2-psk,cipher:auto.

15. Two stations connected to secondary ssid through MSSID+wds could not ping each other.

16. Multipacket rate control could not work normal.

17. the multicast packet control issue,when multicast packets is too many, stations could not ping to the AP

18. Multi-SSID stable problem: when enable Multi-SSID, AP will stop working after several days;

19. [WEB]When user login with wrong user/password, they still can access some web pages;

20. Close the function auto save the configuration to the flash.

21. Delete some useless log messages of deauthentications.

Enhancements:

1. Add Data Rate Control function

2. Add Universal Repeater

3. Add MSSID + WDS.

-----Προστέθηκε 21/12/2008 στις 01 : 02 : 35-----

θα πρεπει να το βάλεις σε repeat mode απο το wirelless. θα κανεις scan θα βρεις το θειο θα περασεις τους κωδικους του θειου και εισε ετοιμος. Βαλτο σε κάποιο σημείο με καλό σήμα, αυτο θα κάνει αναμετάδοση και θα το έχεις και στο σπίτι.

εννοείς να βάλω σε repeat το dlink, σωστά?

scan θα κάνω με πιο? για να βρω πιο? (router που είναι συνδεδεμένο σε εμένα - dlink - pc δικό μου ή pc θείου)

συγνώμη που σας ζαλίζω!

Δημοσ.

θα το βαλεις universal repeater το μονο που πρεπει να βάλεις επιπλεον ειναι to net key.

αφου το ριθμισεις σαν ρεπεατερ σου δινει επιλογη scan και βρίσκεις το θειο σου.

Δημοσ.

Από το support:

1 απάντηση

αν θέλετε το 2100 να κάνει αναμετάδοση θα πρέπει να το ρυθμίσετε σαν AP Repeater.

Οι ρυθμίσεις που θα μπουν στο 2100 (κρυπτογράφηση, όνομα δικτύου, κανάλι,...) να είναι ακριβώς οι ίδιες me to speedtouch.

Αν δεν βάλετε σωστά την κρυπτογράφηση (πχ) δεν θα συνδεθούν.

Τέλος, η μέθοδος αυτή (repeater) δεν είναι 100% συμβατή. Υπάρχει περίπτωση να μην συνεργαστεί σωστά με το speedtouch.

Φιλικά,

D-Link Hellas Support Center

2 απάντηση

Καλημέρα σας.

1) Αν δεν λειτουργήσει ως έχει, τότε μπορείτε να δοκιμάσετε διαφορετική έκδοση firmware απο : ftp://ftp.dlink.it

Η αναβάθμιση όμως να γίνει με μεγάλη προσοχή και μόνο με καλώδιο.

2) Το WDS είναι 99% συμβατό με όσες συσκευές το υποστηρίζουν. Αν το speedtouch έχει WDS τότε χρησιμοποιήστε το οπωσδήποτε !

3) Θα δηλώσετε στο ένα την MAC του άλλου (ασύρματη) και πάλι με τα ίδια στοιχεία κρυπτογράφησης, καναλιού,...

4) Δυστυχώς αυτό δεν είναι εφικτό.

Θα μπορούσατε να μας τα στείλετε να προσπαθήσουμε να τα συνδέσουμε (με κάποιο προσημφωνημένο κόστος) αλλά δεν θα είναι σίγουρο οτι θα λειτουργήσει μιας και πρόκειται για συσκευή άλλης εταιρίας που δεν έχουμε δοκιμάσει.

Τέλος, να σας ενημερώσουμε οτι η τεχνική υποστήριξη της D-Link θα κλείσει την Τετάρτη 24/12 και θα παραμείνει κλειστή μέχρι την Δευτέρα 5/1.

Φιλικά,

D-Link Hellas Support Center

From:

Sent: Tuesday, December 23, 2008 1:09 AM

To: 'D-Link Hellas Support Center'

Subject: RE: Support

Σας ευχαριστώ πολύ για την απάντηση.

Θα ήθελα να ρωτήσω τα κάτωθι:

1) Αν δεν παίζει με τις ρυθμίσεις υπάρχει η σκέψη για κάποιο νέο firmware?

2) Αν βάλω το WDS….λογικά δεν πρέπει να παίξει σίγουρα?

3) Αν ναι, τι ρυθμίσεις πρέπει να κάνω στο speedtouch και ποιες στο dlink?

4) Θα μπορούσα να τα φέρω από εσάς να τα ρυθμίσουμε μαζί???

Σας ευχαριστώ πολύ για την απάντηση σας.

3 απάντηση

Δοκιμάστε και παλαιότερη έκδοση firmware αν δεν λειτουργήσει η 2.40.

2.30 και 2.10 είναι οκ. Αποφύγετε την 2.20 μιας και είναι ασταθής.

είναι πολύ καλοί και εξυπηρετικοί!

• 4 εβδομάδες αργότερα...
Δημοσ.

Αν κ το ειδα λιγο καθυστερημενα...

Επειδη και εγω θελω κατι αντοιστιχο και παιδευομαι πανω απο ενα μηνα να βγαλω ακρη,αν μπορεις να απαντησεις σε καποιες ερωτησουλες.

1)Τα καταφερες να το σεταρεις με το speedtouch τελικα?

2)Κανει scan μονο του και βρισκει ολα τα ασυρματα κ μετα του οριζεις ποιο θελεις να αναμεταδωσει?

3)Παιρνει αλλη κεραια?

4)Απο εμβελεια τι λεει?

Σε ευχαριστω θερμα για το χρονο σου..

Αρχειοθετημένο

Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...