Demiankv Δημοσ. 19 Δεκεμβρίου 2008 Δημοσ. 19 Δεκεμβρίου 2008 υπαρχει προγραμμα ωστε να μετατρεπει ενα οποιοδηποτε προγραμμα σε portable?? thanks
flik Δημοσ. 19 Δεκεμβρίου 2008 Δημοσ. 19 Δεκεμβρίου 2008 Δεν νομίζω φίλε μου, έξυπνο, αλλά σκέψου, αν ήταν έτσι δεν θα είχαν όλα και έκδοση portable; Γιατί να κάνεις install-uninstall και να ταλαιπωρείς το pc σου.
e-tic Δημοσ. 19 Δεκεμβρίου 2008 Δημοσ. 19 Δεκεμβρίου 2008 Και όμως υπάρχει και λέγεται VMWare ThinApp. Δεν το έχω δοκιμάσει για να ξέρω ακριβώς τις δυνατότητές και τους περιορισμούς του, αλλά υποτίθεται οτι κάνει ακριβώς αυτό το πράγμα! Κατέβασε το trial και δοκίμασέ το!
ferongr Δημοσ. 20 Δεκεμβρίου 2008 Δημοσ. 20 Δεκεμβρίου 2008 Και όμως υπάρχει και λέγεται VMWare ThinApp.Δεν το έχω δοκιμάσει για να ξέρω ακριβώς τις δυνατότητές και τους περιορισμούς του, αλλά υποτίθεται οτι κάνει ακριβώς αυτό το πράγμα! Κατέβασε το trial και δοκίμασέ το! Οχι, το ThinApp κανει virtualisation ωστε να μπορει μια εκδοση ενος προγραμματος να τρεχει σε διαφορετικα λειτουργικα.
parsifal Δημοσ. 20 Δεκεμβρίου 2008 Δημοσ. 20 Δεκεμβρίου 2008 ferongr, διόρθωση: Το ThinApp δεν κάνει full-blown virtualization. Παρέχει μόνο ένα μικρό virtualization layer (registry + profile folders κυρίως) για να μπορείς να τρέχεις τρόπον τινά "sandboxed" τις εφαρμογές που θες, χωρίς persistent changes στο υπόλοιπο σύστημα. Η εφαρμογή «νομίζει» ότι είναι εγκατεστημένη, γιατί οι πληροφορίες που παρέχονται από το layer έχουν ετοιμαστεί κατάλληλα πιο πριν από τον χρήστη που έχει φτιάξει το αντίστοιχο package. Και φυσικά, δε μπορείς με αυτό να τρέξεις μία Win32 εφαρμογή σε μη συμβατό Λ/Σ, καθώς εξαρτάται και αναμένει την παρουσία λειτουργιών που παρέχονται από τα Windows. Δεν κάνει virtualize το πλήρες περιβάλλον των Win32. Γενικά, το Application Virtualization είναι μία ενδιαφέρουσα προσέγγιση στο software deployment, αλλά με μικρή σχετικά αξία για τους home χρήστες. Δείτε και τις τιμές του ThinApp Suite στο VMware site για να πάρετε μια ιδέα για το που στοχεύει το προϊόν... Τώρα, γιατί δε μπορεί να υπάρξει καθολική λύση για τη μετατροπή εφαρμογών σε portable; Γιατί οι developers της κάθε εφαρμογής κάνουν διαφορετικές σχεδιαστικές και μη επιλογές. Π.χ.: 1. Η εφαρμογή εγκαθίσταται μόνο με installer ή υπάρχει και standalone έκδοση; 2. Ο installer προσπαθεί να γράψει πληροφορίες στη system registry ή όχι; 3. Ο installer προσπαθεί να γράψει πληροφορίες στους καταλόγους του user profile ή όχι; 4. Όταν η εφαρμογή εκτελείται, προσπαθεί να διαβάσει από system registry/user profile directories ή όχι; 5. Υπάρχει τρόπος να περάσεις ως παράμετρο στο εκτελέσιμο της εφαρμογής το path όπου θα βρει υπάρχον configuration ή όπου θα πρέπει να γράψει το νέο configuration ή όχι; 6. Αν οι απαντήσεις στα παραπάνω δε διευκολύνουν το portability, υπάρχει πρόσβαση στον πηγαίο κώδικα της εφαρμογής ώστε να γίνουν οι απαραίτητες αλλαγές που θα την κάνουν portable ή όχι; ...και διάφορα άλλα. Τα παραπάνω ξεπερνιούνται με τη μέθοδο του Application Virtualization, αλλά ακόμη και αυτός ο τρόπος δε λειτουργεί για όλων των ειδών τις εφαρμογές. Για παράδειγμα: Many windows applications can be packaged and made portable with VMware ThinApp' date=' with the following notable exceptions: * Any software that requires a device driver to function * Software with copy protection based on hardware * Software already bundled with Windows and not available as a separated package (like Windows Picture and Fax Viewer) * Any software that cannot run on the underlying operating system due to memory-related application compatibility issues (e.g. Applications that fail Heap Protection under Windows Vista)[/quote']
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Αρχειοθετημένο
Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.