Προς το περιεχόμενο

Nεα καρτα γραφικων: Ερωτησεις

george___

Προτεινόμενες αναρτήσεις

• Απαντ. 31
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση
Δημοσ.

Oπως βλεπεις στο παρακατω image, μιλαμε για διαφορετικες versions.

Η δικη μου η νεωτερη (2.21), δεν εχει να πατησεις Customize κατω απ το Driver settings...

mainboardjl1.png

Παρολ' αυτα πατησα το απο πανω Customize καιο μετα στο εικονιδιο "low-level system settings" οποτε με εβγαλε στην εξης καρτελα

fanboardid1.png\

Αρκετα διαφορετικη απ τη δικη σου οπως βλεπεις, εχει μόνο μια μπαρα για το Fan.

Ο δεικτης ειναι καπου στο 28%, αν καταλαβα καλα... τι σημαινει αυτο? Εγω τι πρεπει να κανω για να μειωσω τις στροφες?

Φαινονται πουθενα τα RPM?

Μηπως θα επρεπε να βαλω την δικη σου version?

Yποψιν οτι δεν τo συζηταω καθολου για o/c.

• Moderators
Δημοσ.

Fix 29%?

Ειναι ηδη λιγες οι στροφες (σε 3d η καρτα θα ανεβαζει θερμοκρασιες!!)

Μα καλα, ποσο εκνευριστικο ηχο μπορει να κανει στο 29% για να θες να το κατεβασεις κι αλλο?

Κανονικα βαζεις τη μπαρα οπου θες και πατας Apply.

Αλλα δε σου συνιστω να τις κατεβασεις κι αλλο!

Δημοσ.

Δεν ειπα οτι τις κατεβασα, δεν εχω προβει σε καμμια εντολη. Να μαθω πως δουλευει το προγραμμα προσπαθω.

Μπορεις να απαντησεις στις παρακατω ερωτησεις?

-Τι σημαινει Fix 29% ?

-Οι στροφες του ανεμιστηρα ανεβαινουν οσο παω το δεικτη δεξιοτερα στην μπαρα?

-Η καρτα απο μονη της κανει αυτοματη αυξομειωση?

-Που αναφερονται τα RPM?

• Moderators
Δημοσ.

1)Fixed 29% = ΠΑΝΤΑ θα δουλευει στο 29% του μεγιστου.

2) Ναι, αρκει να πατησεις το Apply. Εγω π.χ. αν το βαλω 100% εχει τεραστια διαφορα απο το 30%. ΠΟΤΕ ΔΕ ΤΟ ΒΑΖΟΥΜΕ σε πολυ χαμηλες τιμες χωρις να τσεκαρουμε θερμοκρασιες ingame. Κινδυνευουμε να καψουμε τιποτα/να θροτλαρει η καρτα.

3) Αυτο γινεται ειτε στο Auto (μεσω rivatuner), ειτε αν απενεργοποιησεις το Enable Low Level Fan Control οποτε θα γινεται μεσω των Drivers της καρτας. Αν ειναι στο fixed οπως ειπα και πριν θα δουλευει σε συγκεκριμενες στροφες ο ανεμιστηρας.

4) Αναφερονται στο διαγραμμα του Riva Tuner (Κλικ Customise-> Hardware Monitoring).

Δημοσ.

1. Mαλιστα, αρα με το που επελεξα fix29% (το 29 ηταν ηδη προεπιλεγμενο) σημαινει οτι τρεχει στανταρ στο 29% του μεγιστου. Πριν κανω αυτην την επιλογη στα ποσα ετρεχε δηλαδη?

2.Εξυπακουεται οτι ελεγχω τη θερμ/σια ανα πασα στιγμη, οποτε μη σε ανησυχει αυτο.

3. Αν καταλαβα, λες οτι οι drivers της καρτας φροντιζουν και κανουν αυτοματη ρυθμιση στροφων? Εισαι σιγουρος?

Δηλαδη παρολο που τις ανεβαζουν οταν χρειαστει(πχ. οταν παζεις 3-D), και παλι ανεβαζει 75οC ?

Μα εαν κανουν οι drivers αυτοματη ρυθμιση τοτε ειναι ολα καλα και δεν χρειαζομαι το Riva...

4. Μπορεις να μου πεις που ακριβως φαινονται τα RPM?

Στο Hardware Monitoring που μου ειπες εχει σχεδιαγραμματα μόνο για core/memory clock και core/core temperarture display.

• Moderators
Δημοσ.

1) Πριν επιλεξεις Enable Low-level fan control ετρεχε στο auto των drivers.

2) Πως ελεγχεις τη θερμοκρασια της GPU?

3) 75 βαθμοι δε θεωρουνται κρισιμοι για καρτα γραφικων, και η πολιτικη της Ati ειναι: οσο το δυνατον λιγοτερος θορυβος. Μπορεις παρολα αυτα αν θες να αλλαζουν αυτοματα οι στροφες αναλογα τη θερμοκρασια να ενεργοποισεις το Auto απο το Riva Tuner και να ''πειραξεις'' τις ρυθμισεις απο κατω.

Π.χ. στους 65 βαθμους να πηγαινει 60% το ανεμιστηρι, και στους 70 να πηγαινει 100%.

4) Τους λεει στο Fan Duty Cycle.

Αν δε τους λεει, πατα απο κατω που λεει Plugins, βαλτα ΟΛΑ, και μετα κλεινε ενα ενα οσα δε σου χρειαζονται με το Χ που εχουν πανω δεξια τους.

Tip: Τη Default πολιτικη της Ati οσο αφορα τους ανεμιστηρες μπορεις να τη δεις στις προεπιλεγμενες ρυθμισεις του Auto που εχει το riva tuner.

Δημοσ.

1. Mα εισαι σιγουρος οτι εχουν auto οι drivers? εχουν αισθητηρα και κανουν αυτοματη αυξομειωση αναλογα των αναγκων?

2. Απ το λογισμικο της Ati(catalyst) και το gpu-z.

Σημειωνω οτι σε αλλο μου pc και αλλη καρτα(Ati επισης) τη βλεπω και απ το SpeedFan. Για καποιο περιεργο λογο ομως σε αυτο το pc, το SpeedFan δεν μου δειχνει τη θερμοκρασια οσων καρτων εχω αλλαξει(NVidia & Ati).

3. Οk, 75 βαθμοι μπορει να ειναι καλοι αλλα αλλο ειναι το θεμα μου. Εξαλλου οταν παιζεις ενα παιχνιδι ο θορυβος της καρτας δεν σε απασχολει καθολου γιατι ακους μόνο το θορυβο του παιχνιδιου.

Οι ρυθμισεις του Riva που λες( στους 65 βαθμους να πηγαινει 60% το ανεμιστηρι, και στους 70 να πηγαινει 100%) πως γινονται?? Τα νουμερα που αναφερονται στο Auto ειναι στανταρ και δεν αλλαζουν.

4. Που βρισκεται αυτο το Fan Duty Cycle? Στο Hardware Monitoring μαλλον οχι απ' οτι εψαξα.

5. Μηπως θα επρεπε να βαλω τo Riva του φιλου antonl που φαινεται καλυτερο ? Εσυ ποιο εχεις?

Δημοσ.
[...]

5. Μηπως θα επρεπε να βαλω τo Riva του φιλου antonl που φαινεται καλυτερο ? Εσυ ποιο εχεις?

Δεν έχει κάτι καλύτερο η έκδοση που χω εγώ. Απλά είναι μια παλιότερη (2.20).

Δε είμαι σίγουρος αλλά πιθανόν η επιλογή που χω μαρκαρισμένη παραπάνω να μη σου εμφανίζεται επειδή δεν έχει ενεργοποιήσει το παρακάτω:

rivats0.png

Δημοσ.

Mα η δικη σου εκδοση φαινεται καλυτερη.

Αρκει να τσεκαρεις τις καρτελες Fan, η δικη μου εχει μια μπαρα ρυθμισεων, η δικη σου τρεις!

Δημοσ.

Mπορεις να μου πεις που μπορω να την βρω?

Εψαξα καμποσο στο google αλλα σου βγαζει μόνο την 2.21:-(

Η 2.20 σου δειχνει τα RPM?

• Moderators
Δημοσ.
1. Mα εισαι σιγουρος οτι εχουν auto οι drivers? εχουν αισθητηρα και κανουν αυτοματη αυξομειωση αναλογα των αναγκων?

2. Απ το λογισμικο της Ati(catalyst) και το gpu-z.

Σημειωνω οτι σε αλλο μου pc και αλλη καρτα(Ati επισης) τη βλεπω και απ το SpeedFan. Για καποιο περιεργο λογο ομως σε αυτο το pc, το SpeedFan δεν μου δειχνει τη θερμοκρασια οσων καρτων εχω αλλαξει(NVidia & Ati).

3. Οk, 75 βαθμοι μπορει να ειναι καλοι αλλα αλλο ειναι το θεμα μου. Εξαλλου οταν παιζεις ενα παιχνιδι ο θορυβος της καρτας δεν σε απασχολει καθολου γιατι ακους μόνο το θορυβο του παιχνιδιου.

Οι ρυθμισεις του Riva που λες( στους 65 βαθμους να πηγαινει 60% το ανεμιστηρι, και στους 70 να πηγαινει 100%) πως γινονται?? Τα νουμερα που αναφερονται στο Auto ειναι στανταρ και δεν αλλαζουν.

4. Που βρισκεται αυτο το Fan Duty Cycle? Στο Hardware Monitoring μαλλον οχι απ' οτι εψαξα.

1) Ναι ειμαι. Αν δεν ειχαν auto ειτε θα καιγοταν η καρτα ειτε θα ακουγες συνεχεια ενα βουητο.

2) Μπορεις και απευθειας (και μαλιστα και in-game) μεσω OSD του Riva Tuner.

3) Θα το ξαναδοκιμασω και θα σου πω.

4) Θα ανοιξω το αλλο pc και θα σου πω με screenshots.

5) Εγω εχω το 2.21 [πλεον]. Το χρησιμοποιω ομως εδω και καμποσα χρονια. :-)

Σορρυ για την αργοπορια αλλα ειμαι αρρωστος.

Δημοσ.
Όλες οι εκδόσεις του rivatuner που χω δοκιμάσει, δηλ. κι οι παλιότερες, μου δείχνουν τα rpm. Και σίγουρα το ίδιο θα κάνουν κι οι νεότερες. old 2.20 version

Ok, μπορεις να μου πεις τοτε που ειναι αυτα τα RPM?

Eφαγα το τοπο(εννοω το προγραμμα), αλλα δεν βρηκα τιποτα!:fear:

Και κατι αλλο, οι ρυθμισεις αυτες που γινονται με το Riva κρατουν μόνο μεχρι το επομενο restart? Γιατι ρυθμισα τη καρτα στο 25%, πατησα <apply, ok> και μετα απο ενα restart ειχε γυρισει παλι στο Auto.

Nα ρωτησω και κατι αλλο, το ανεμιστηρακι εχει ενα 2πινο κονέντορα που οπως ειδα μπορει να αποσπαστει απ το port της καρτας, νομιζεις οτι ειναι καλη ιδεα να το βγαλω και να το συνδεσω σε αλλο ανταπτορα που εχω(συνδεδεμενο στο psu) για χαμηλοτερη ταχυτητα?

Στο μεταξυ σκεφτομαι και την αγορα ενος panel απ αυτα που ρυθμιζουν τις ταχυτητες περιστροφης, οπως ομως ισως ξερεις, απαιτειται 3πινος κονέκτορας, ενω το gpu fan εχει, οπως ειπα, 2πινο. Θα υπαρχει στη συσκευασια μετατροπεας απο 2pin σε 3pin ή πρεπει να αγορασω χωριστα?

Αρχειοθετημένο

Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...