george___ Δημοσ. 19 Δεκεμβρίου 2008 Δημοσ. 19 Δεκεμβρίου 2008 Πηρα προσφατα μια καρτα γραφικων PCI-E την ASUS EAH4670, της οποιας η κανονικη ονομασια απ οτι καταλαβα ειναι ATI Radeon HD 4670. Mεχρι τωρα ειχα AGP και η μητρικη παραμενει s939 και DDR. Υπαρχουν καποιες ερωτησεις: 1. Βλεπω οτι υπαρχει υποδοχη HDMI. Mπορω να τη χρησιμοποιησω για συνδεση με το monitor? Το monitor μου βεβαια δεν εχει hdmi, εχει dvi. Θα μπορουσα να κανω τη συνδεση με ενα καλωδιο hdmi-dvi σαν αυτο? 2. Το HDCP τι ειναι? To DirectΧ 10.1 αφορα μόνο Vista και μόνο οσα games εχουν σχεδιαστει στο προτυπο του 10.1? Tι ειναι η δυνατότητα CROSSFIRE? Τα Solid Polymer Aluminum Capacitors? 3. Υπαρχουν και καποια συνοδευτικα προγραμματα απ την Αsus: 3.1 Spendid "watching video on PCs is now as good as on best TVs" Αν και οταν παιζω ενα βιντεο πανω δεξια μου γραφει "splendid", στα Display Properties δεν υπαρχει η σχετικη καρτέλα, οπως μου λεει το manual oτι θα επρεπε να υπαρχει. 3.2 Video Security "keep an eye on your home at all times no matter where you are, and receive warnings when unsual activities occur" Aυτο αν καταλαβα καλα, εννοει για παρακολουθηση του χωρου μεσω web καμερας? Αν ναι τοτε δεν με ενδιαφερει οποτε το απεγκατεστησα. 3.3 GamerOSD "real time overclocking, benchmarking and video capturing in any PC game" Αν τα κανει ολα αυτα καλα ειναι... Σχετικα με το o/c, αν καταλαβα καλα μιλαει για στιγμιαιο o/c που μπορει να γινει αυτοματα και αποκλειστικα μόνο για το συγκεκριμενο game που θα επιλεξουμε? 3.4 SmartDoctor "Intelligent hardware protection and overclocking tool for your graphics card" Οταν το ενεργοποιω αυτο μπορω να δω μόνο τη θερμ/σια της gpu. Tα αλλα 2 ειναι γκριζαρισμενα και δεν μπορω να τα ελεγξω. Μηπως η καρτα δεν υποστηριζει αυτες τις λειτουργιες? Καπου στο manual διαβασα για αυτοματη λειτουργια που οι στροφες μειωνονται οταν δεν παιζεις 3-D, πραγμα πολυ σημαντικο για το θορυβο και τη φθορα. Πως μπορω να το ρυθμισω αυτο? Ποση ειναι η υψηλοτερη θερμ/σια για να ανησυχησω? Υπαρχει μια soundcard σχεδον κολλητά(αναγκαστικά) και οταν παιξω ενα 3-D game, απ το λιγο που ειδα μεχρι στιγμης, παει >60οC. Σε idle ειναι περιπου 40οC.
george___ Δημοσ. 20 Δεκεμβρίου 2008 Μέλος Δημοσ. 20 Δεκεμβρίου 2008 Tι γινεται? Κανεις δεν μπορει να απαντησει σε τιποτα?
Super Moderators Thresh Δημοσ. 20 Δεκεμβρίου 2008 Super Moderators Δημοσ. 20 Δεκεμβρίου 2008 1. ναι μπορείς αλλά δεν υπάρχει λόγος από την στιγμή που έχει και DVI θύρα...διαφορά στην ποιότητα ΔΕΝ πρόκειται να δεις 2. για το HDCP http://en.wikipedia.org/wiki/HDCP DX10.1 είναι για Vista με SP1 τουλάχιστον... 3.μην χρησιμοποιείς τα προγράμματα της Asus κατά την άποψή μου δεν αξίζουν, υπάρχουν άλλα freeware καλύτερα οι θερμοκρασίες σου είναι μια χαρά
george___ Δημοσ. 20 Δεκεμβρίου 2008 Μέλος Δημοσ. 20 Δεκεμβρίου 2008 1. ναι μπορείς αλλά δεν υπάρχει λόγος από την στιγμή που έχει και DVI θύρα...διαφορά στην ποιότητα ΔΕΝ πρόκειται να δεις 2. για το HDCP http://en.wikipedia.org/wiki/HDCP DX10.1 είναι για Vista με SP1 τουλάχιστον... 3.μην χρησιμοποιείς τα προγράμματα της Asus κατά την άποψή μου δεν αξίζουν, υπάρχουν άλλα freeware καλύτερα 1. Ε αφου δεν υπαρχει διαφορα στην ποιοτητα σε τι εξυπηρετουν αυτα τα καλωδια?? (και γενικοτερα η hdmi συνδεση) 2. Οk, φανταζομαι οτι για ολα θα υπαρχει info στο ιντερνετ, αλλα μπορεις να μου πεις με 2 απλα λογια σε τι συνισταται το hdcp και αν με αφορα? Το crossfire τι ειναι? 3. Αν υπαρχουν αναλογα προγραμματα που να κανουν τετοια δουλεια σε παρακαλω πολύ να μου τα υποδειξεις! γιατι εγω δεν εχω βρει τιποτα (υπαρχει προγραμμα που να σου κανει στιγμιαιο οβερκλοκινγκ και κυριως, υπαρχει προγραμμα που να μειωνει τις στροφες του ανεμιστηρα της καρτας? Αν μου βρεις ενα τετοιο θα σου στησω αδριαντα...)
antonl Δημοσ. 20 Δεκεμβρίου 2008 Δημοσ. 20 Δεκεμβρίου 2008 [...](υπαρχει προγραμμα που να σου κανει στιγμιαιο οβερκλοκινγκ και κυριως, υπαρχει προγραμμα που να μειωνει τις στροφες του ανεμιστηρα της καρτας? Αν μου βρεις ενα τετοιο θα σου στησω αδριαντα...) Για να προλάβω το βραβείο, ένα απ αυτά είναι το RivaTuner. Μπορείς να ορίσεις να κάνει όσο o/cing θες είτε θέτοντας κάποιες παραμέτρους είτε πατώντας κάποιο συνδυασμό πλήκτρων. Sorry ThReSh
george___ Δημοσ. 20 Δεκεμβρίου 2008 Μέλος Δημοσ. 20 Δεκεμβρίου 2008 Δεν ασχολουμαι με o/c και δεν εχω ιδεα. Mιλάμε μόνο για στιγμιαιο αυτοματο o/c για το συγκεκριμενο παιχνιδι που θα παιξουμε. Το RivaTuner το δοκιμασα γιατι ακουσα οτι μπορει να κατεβασει τις στροφες του ανεμιστηρα, αλλα δεν ειδα πουθενα κατι τετοιο... αν ξερεις πως γινεται μου λες(σε αυτο παει ο αδριαντας).
Super Moderators Thresh Δημοσ. 21 Δεκεμβρίου 2008 Super Moderators Δημοσ. 21 Δεκεμβρίου 2008 1. Ε αφου δεν υπαρχει διαφορα στην ποιοτητα σε τι εξυπηρετουν αυτα τα καλωδια??(και γενικοτερα η hdmi συνδεση) 2. Οk, φανταζομαι οτι για ολα θα υπαρχει info στο ιντερνετ, αλλα μπορεις να μου πεις με 2 απλα λογια σε τι συνισταται το hdcp και αν με αφορα? Το crossfire τι ειναι? 3. Αν υπαρχουν αναλογα προγραμματα που να κανουν τετοια δουλεια σε παρακαλω πολύ να μου τα υποδειξεις! γιατι εγω δεν εχω βρει τιποτα (υπαρχει προγραμμα που να σου κανει στιγμιαιο οβερκλοκινγκ και κυριως, υπαρχει προγραμμα που να μειωνει τις στροφες του ανεμιστηρα της καρτας? Αν μου βρεις ενα τετοιο θα σου στησω αδριαντα...) 1. για να περνάει και ήχος μέσα από την σύνδεση με HDMI... 2. υπάρχει ναι αλλά κάτι μου λέει ότι βαριέσαι...anyway το Crossfire είναι όταν έχεις 2 ή παραπάνω κάρτες της ΑΤΙ μαζί σε ένα σύστημα (SLI είναι το αντίστοιχο για Nvidia) High-bandwidth Digital Content Protection (HDCP) is a form of digital copy protection developed by Intel Corporation to prevent copying of digital audio and video content as it travels across DisplayPort, Digital Visual Interface (DVI), High-Definition Multimedia Interface (HDMI), Gigabit Video Interface (GVIF), or Unified Display Interface (UDI) connections, even if such copying would be permitted by fair use laws. The specification is proprietary, and implementing HDCP requires a license.[1] πιο απλά από αυτό αποκλείεται να στα έλεγα... 3. Rivatuner, GPUZ
george___ Δημοσ. 21 Δεκεμβρίου 2008 Μέλος Δημοσ. 21 Δεκεμβρίου 2008 To riva tuner, οπως ειπα, το δοκιμασα ηδη 2 φορες και πουθενα δεν ειδα επιλογη για μειωση στροφων του ανεμιστηρα. Το cpu-z το εχω εδω και χρονια, πρωτη φορα ακουω οτι κανει τετοια δουλεια! Αν μπορεσεις να μου πεις πως ακριβως γινεται... καλα θα ηταν. Ωστε το καλωδιο hdmi ειναι μονο για να γλυτωνεις το καλώδιο του ηχου. Ok, γιατι εγω νομιζα οτι βελτιωνει την εικονα. Αρα να μην ξανασχοληθω μαζι του. Οσο για το hdcp θα προτιμουσα να μου ελεγες με απλα ελληνικα τι ακριβως κανει και εαν με αφορα.
Super Moderators Thresh Δημοσ. 21 Δεκεμβρίου 2008 Super Moderators Δημοσ. 21 Δεκεμβρίου 2008 To riva tuner, οπως ειπα, το δοκιμασα ηδη 2 φορες και πουθενα δεν ειδα επιλογη για μειωση στροφων του ανεμιστηρα.Το cpu-z το εχω εδω και χρονια, πρωτη φορα ακουω οτι κανει τετοια δουλεια! Αν μπορεσεις να μου πεις πως ακριβως γινεται... καλα θα ηταν. Ωστε το καλωδιο hdmi ειναι μονο για να γλυτωνεις το καλώδιο του ηχου. Ok, γιατι εγω νομιζα οτι βελτιωνει την εικονα. Αρα να μην ξανασχοληθω μαζι του. Οσο για το hdcp θα προτιμουσα να μου ελεγες με απλα ελληνικα τι ακριβως κανει και εαν με αφορα. προφανώς δεν έψαξες αρκετά...το ανοίγεις πας drivers settings μετά system settings και εκεί στην καρτέλα fan... δεν έγραψα cpu-z αλλά gpu-z...πολύ καλό tool για info,temps, fan rpm με το hdmi γλυτώνεις το καλώδιο ήχου όταν θες να μεταφέρει ήχο και εικόνα στην TV για παράδειγμα (χρησιμοποιόντας τα ηχεία της TV)... το hdcp είναι ένα είδος copy protection το λέει ξεκάθαρα στο κείμενο που σου έκανα copy paste...
george___ Δημοσ. 23 Δεκεμβρίου 2008 Μέλος Δημοσ. 23 Δεκεμβρίου 2008 1. προφανώς δεν έψαξες αρκετά...το ανοίγεις πας drivers settings μετά system settings και εκεί στην καρτέλα fan... 2. δεν έγραψα cpu-z αλλά gpu-z...πολύ καλό tool για info,temps, fan rpm 3. με το hdmi γλυτώνεις το καλώδιο ήχου όταν θες να μεταφέρει ήχο και εικόνα στην TV για παράδειγμα (χρησιμοποιόντας τα ηχεία της TV)... 4. το hdcp είναι ένα είδος copy protection το λέει ξεκάθαρα στο κείμενο που σου έκανα copy paste... 1. Λοιπον, το ξαναεβαλα. Δεν βλεπω να λεει καπου "drivers settings μετά system settings", το μονο που λέει πανω σε οριζοντια μπαρα ειναι settings που σε οδηγει σε ασχετα. Για να μη χανουμε αλλο το χρονο μας, μπορεις να μου πεις σε παρακαλω εαν με το Riva μπορεις να ελεγξεις(αλλαξεις) τη ταχυτητα περιστροφης του ανεμιστηρα της καρτας? 2. Οk, το εβαλα το gpu-z και συγνωμη για το λαθος. Υπαρχει ενδειξη θερμ/σιας της καρτας αλλα αυτη μπορεις να τη δεις και απ το λογισμικο της Ati(catalyst). Στην ενδειξη fan speed αναφερει... 1 RPM. Δηλαδη οχι μόνο δεν ελεγχεις τη ταχυτητα αλλα δε μπορεις να τη δεις καν 3. Το hdmi δεν προσφερει καλυτερη ποιοτητα εικονας? 4. Copy protection σε ποιο πραμα? Εμας μας αφορα σε κατι αυτο?
Super Moderators Thresh Δημοσ. 23 Δεκεμβρίου 2008 Super Moderators Δημοσ. 23 Δεκεμβρίου 2008 1. ναι έχει επιλογή να αλλάξεις την ταχύτητα περιστροφής των fans εκεί που είπα 2. δεν είπα ότι το gpu-z αλλάζει τα rpms του fan, μόνο για να βλέπεις είναι 3. όχι, καμία διαφορά με το dvi-d 4. copy protection για digital audio/video, μας ενδιαφέρει στο περίπου...δλδ αν δεν έχουμε κάρτα γραφικών και οθόνη που να υποστηρίζουν HDCP δεν μπορούμε να δούμε original Blu-Ray movies στο pc (δεν είμαι 1000% σίγουρος για αυτό αλλά από ότι θυμάμαι ισχύει)
george___ Δημοσ. 23 Δεκεμβρίου 2008 Μέλος Δημοσ. 23 Δεκεμβρίου 2008 1. E τοτε θα μιλαμε για αλλο προγραμμα, γιατι οπως σου ειπα δεν υπαρχει αυτη η επιλογη. Για ποια version του Riva μιλας? Link? 2. Οk αλλα δεν θελω να δω κατι που μπορω να το δω κι απ το λογισμικο της Ati, αυτο που με καιει ειναι να μπορω να μειωνω τις στροφες του ανεμιστηρα της καρτας γιατι ειναι κριμα να κανει θορυβο και να φθειρεται οταν το pc ειναι idle...
Super Moderators Thresh Δημοσ. 23 Δεκεμβρίου 2008 Super Moderators Δημοσ. 23 Δεκεμβρίου 2008 για την 2.21 version του Rivatuner, τι να σου πω εμένα την βγάζει και στα 2 PCs
george___ Δημοσ. 23 Δεκεμβρίου 2008 Μέλος Δημοσ. 23 Δεκεμβρίου 2008 Ok, την 2.21 εβαλα κι εγω. Οπως βλεπουμε, υπαρχει μια επιλογη settings στην ανω μπαρα η οποια σε οδηγει σε αυτες τις ρυθμισεις που φαινονται. Εσυ μου ειπες "το ανοίγεις πας drivers settings μετά system settings και εκεί στην καρτέλα fan"... Λοιπον?
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Αρχειοθετημένο
Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.