Προς το περιεχόμενο

p4 αξιζει?

xlexle

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Γεια σας και καλως σας βρηκα!

Εχω ενα PC σπιτι και η χρήση που του κανω ειναι αποκλείστηκα για internet/word/e-mail, αντε να βλέπω και καμια ταινιουλα …

Απο τη τελευταία αναβάθμιση που του έκανα long time ago τo pc μου εχει cpu p4 2.80/512/533, 2Χ512 DDR333, radeon 9250-128mb σε gigabyte GA-8ST667 mobo

Θέλω λιιιιγο πιο γρήγορο Pc για να σερφαρω και βασικα στα video....

Εδω και καιρο εχω στη κατοχη μου (μου τα χάρισαν-ηταν για πεταμα) μια cpu P4 2.60/512/800 (ΗΤ) μια καρτα (agp) albatron 6600gt(512mb) και μνημες 2x1gb DDR400.

Η μητρική μου δεν υποστηρίζει cpu πανω απο 533fsb, ουτε 400DDRμνημες (και φυσικά δε δουλεύει DUAL CHANNEL) δε μπορω να τα βαλω στο Pc Μου χωρις νεα Mobo... και την καρτα γραφικών τη δουλεύει στα 4Χ ...

Η ερωτηση μου ειναι σαφής

Αν παρω μια καινούρια mobo (η μοναδικη που πωλείται στα μαγαζια καινουρια ειναι ASROCK sta 55 ευρω περιπου) θα δω βελτίωση βάζοντας cpu, τη καρτα γραφικών και τις μνημες ωστε να εχω ενα αξιοπρεπές μηχάνημα για XP (δε παιζω παιχνιδια πιο βαρια απο το TETRIS xaxaxx) ?

ΔΗΛ Αξίζει εν ετη 2008 καποιος να αγορασει mobo 478 socket ή να παω για full αναβάθμιση σε 2πυρινο Pc πραγμα που σημαίνει οτι πρεπει να αγορασω και καρτα PCI-E, μνημες DDR2, σκληρους-dvd/rw SATA κτλ κτλ...?

Ευχαριστώ

Δημοσ.

Εγώ προσωπικά πιστεύω ότι δεν αξίζει να δώσεις 55 ευρώ για μια motherboard p4. Αφού ξέρεις ότι ο υπολογιστής που έχεις σου φτάνει για τις δουλειές που θέλεις, δεν χρειάζεται να μπεις σε έξοδα. Αν πάλι είσαι σαν και εμένα, που θέλω να παίρνω το καλύτερο από το μηχανημά μου, ψάξε για μεταχειρισμένη. Και 400 MHz θα δουλεύει η μνήμη σου, και 8x AGP θα έχεις και θα σου μείνει και κανα 25-30 ευρώ στην τσέπη. Για το αν θα υποστηρίζει 800MHz FSB, δεν σου το εγγυώμαι.

Δημοσ.

Κατά τη γνώμη μου δεν αξίζει αυτή η "αναβάθμιση".

Αντικατέστησε τις μνήμες σου (ή προσέθεσε) με τις 400άρες. Απλώς θα παίζουν στα 333MHz.

H 6600GT είναι σαφώς ανώτερη (αν και πλέον ξεπερασμένη) απ την 9250 αλλά αφού δεν ενδιαφέρεσαι για παιχνίδια, δε θα δεις διαφορά με μια τέτοια αντικατάσταση.

Δημοσ.

Τη βλεπω και εγω τη δουλεια...

Εχετε να προτείνετε καποι συνδυασμό mobo+cpu+μνημες ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΟ για τη χρήση που δηλώνω παραπάνω?

Το βασικο ειναι να με βγαλει κανα-2 χρονακια να μη χαλαω παλι λεφτα για αναβάθμιση....

Απο οτι καταλαβαίνω μια on/board vga ειναι οκ ... αν ειναι γλιτώσω λεφτα απο εκει....

-----Προστέθηκε 19/12/2008 στις 04 : 52 : 31-----

α ναι και τι θα κανω με τους σκληρους? υπαρχει καποιος τροπος να δουλεψω με IDE σε καινουρια mobo? :o

Δημοσ.

Στην μητρική 99,999% θα έχεις θέση για 2 συσκευές IDE (1 καλώδιο)(συνήθως είναι 2 καλώδια για 4 συσκευές), άν δέν σε φτάνουν υπάρχει αντάπτορας για pci οπου βγάζει IDE αλλα είναι λίγο ακριβός απο ότι θυμάμαι (20ε).

Δημοσ.
α ναι και τι θα κανω με τους σκληρους? υπαρχει καποιος τροπος να δουλεψω με IDE σε καινουρια mobo? :o

Βεβαίως και θα μπορείς να τους χρησιμοποιήσεις.Και οι καινούριες μητρικές έχουν IDE channel.Απλώς,αν έχεις και IDE dvd-rom ή dvd-rw και δεν θέλεις να το αλλάξεις με κάποιο sata,θα πρέπει είτε να έχει 2 IDE channels η μητρική(για να τα συνδέσεις στο 2ο channel) ή να πάρεις κι έναν controller για IDE συσκευές.Α υπάρχει βέβαια κι η λύση του IDE-to-Sata adapter.

edit:με πρόλαβε ο φίλος.Μου'χει τεντώσει απίστευτα το site και η σελίδες σέρνονται.Τα'χει παίξει για τα καλά...

Δημοσ.

εβαλα τη gpu Και παιζει μια χαρα αν και δεν ειδα καμια διαφορα...

οι μνημες ΔΕ παιζουν αν δεν αφησω στο κενο σλοτ (εχει 3) μια 333 μνημα αλλα οκ ...

τα λεφτα μου τα κρατησα και αποφασισα και εβαλα "κατι τις" παρα πανω και εκανα στον εαυτο μου δωρο ενα msi wind!

thanks! :lol:

Αρχειοθετημένο

Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...