Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Νέα στατιστικά που "ζαλίζουν" και δείχνουν τη ραγδαία ανάπτυξη του ανακοίνωσε σήμερα το δημοφιλές Facebook η αλλιώς ο μεγαλύτερος ιστοχώρος κοινωνικής δικτύωσης.

Συγκεκριμένα το Facebook αριθμεί πλέον 140 εκατομμύρια μέλη ενώ καθημερινά γίνονται 600.000 εγγραφές. Περισσότεροι από τους μισούς δεν ανήκουν σε κάποιο κολέγιο ενώ η πλειοψηφία ανήκει στην ηλικιακή ζώνη των 25 ετών και άνω.

Η ανάπτυξη του Facebook είναι σε παγκόσμιο επίπεδο αφού το 70% της κίνησης του προέρχεται από επισκέπτες εκτός Ηνωμένων Πολιτειών ενώ είναι μεταφρασμένο σε 35 γλώσσες με άλλες 60 να έπονται.

Κάθε χρήστης έχει κατά μέσο όρο 100 "φίλους" ενώ παγκοσμίως ξοδεύονται καθημερινά 2.6 δισεκατομμύρια λεπτά στην ιστοσελίδα. Περισσότεροι από 13 εκατομμύρια χρήστες ενημερώνουν το status τους τουλάχιστον μια φορά την ημέρα.

Εξίσου εντυπωσιακά είναι τα στοιχεία για τις εφαρμογές/παιχνίδια που υπάρχουν μέσα στο facebook αφού υπάρχουν περισσότερες από 52.000 βασισμένες στη πλατφόρμα του facebook με 140 νέες να προστίθονται κάθε μέρα. Είναι ενδεικτικό ότι για τις εφαρμογές αυτές έχουν ασχοληθεί 660.000 προγραμματιστές από 180 χώρες και το 95% των χρηστών της ιστοσελίδας έχει χρησιμοποιήσει έστω μια φορά κάποια από αυτές.

Φυσικά τα νούμερα για το περιεχόμενο που "ανεβαίνει" στο facebook δε θα μπορούσαν να υστερούν.

• περισσότερες από 700 εκατομμύρια φωτογραφίες ανεβαίνουν κάθε μήνα
  • περισσότερα από 4 εκατομμύρια video ακολουθούν την ίδια πορεία
  • περισσότερα από 15 εκατομμύρια αντικείμενα περιεχομένου διαμοιράζονται κάθε μήνα (web links, ιστορίες, μηνύματα blogs, σημειώσεις, φωτογραφίες, κ.α)
  • περισσότερες από 2 εκατομμύρια δημιουργίες γεγονότων κάθε μήνα
  • περισσότερες από 19 εκατομμύρια ενεργές ομάδες χρηστών υπάρχουν στο facebook

Source.png Πηγή: Στατιστικά Facebook

• Απαντ. 42
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Ενώ ξεκίνησε καλά και οι αρχικοί χρήστες το χρησιμοποιούσαν όντως για τον λόγο ακριβώς που δημιουργήθηκε (για να δικτυωθούν/έρθουν σε επαφή με άτομα κοινού alumni, είτε σχολικού είτε ακαδημαϊκου - προσωπικά, γράφτηκα γι' αυτόν ακριβώς το λόγο και εκτίμησα ιδιαιτέρως το γεγονός ότι «βρέθηκα» αμέσως με πολλούς παλιούς συμμαθητές και συμφοιτητές που είχαμε χαθεί), στην πορεία MySpace-οποιήθηκε και Hi5-οποιήθηκε υπερβολικά. Τώρα, δε μου κάνει καν αίσθηση να επισκεφτώ το profile μου. Ξέρω εκ των προτέρων ότι θα έχω δεκάδες requests για χαζο-applications και το ποσοστό της χρήσιμης νέας πληροφορίας που θα προσλάβω θα είναι μηδαμινό. Πολύ κρίμα...

Επεξ/σία από parsifal
Δημοσ.

Συμφωνώ με τον parsifal. Αν και δεν έχω γίνει μέχρι τώρα μέλος μου άρεσε που υπήρχε έστω και ένα σοβαρό social-network app χωρίς χαζοχαρούμενα 14χρονα που ψαρεύουν γκόμενους/ες και ποστάρουν τσόντες όπως είχε γίνει το Hi5.

Τώρα που το έμαθαν πολλοί πάει κι αυτό. Ελπίζω τουλάχιστον να κρατήσει λίγα από τα καλά του γιατί κατά τα άλλα δεν αμφιβάλλω ότι μπορεί να ωφελήσει σαν εργαλείο.

Δημοσ.
ξεφτίλα σε όλο της το μεγαλείο...

...που μέρα με τη μέρα γίνεται όλο και πιο απύθμενη. Πολύ καλό όνομα torrent...

Δημοσ.
Πολύ καλό εργαλείο αν το χρησιμοποιείς σωστά.

Ναι, μόνο που για να το χρησιμοποιήσεις σωστά πρέπει να προσπεράσεις ένα κάρο μ***κίες.

+1 στον parsifal, μιλάμε για την χαραμισμένη ιδέα της δεκαετίας.

Άσε που όταν βλέπω την κοπέλα μου να γίνετα το μυαλό της popcorn "πετώντας πρόβατα" στις φίλες της μου΄ρχεται να σπασω το pc και να το κάνω ψησταριά!

Δημοσ.

Δεν ξέρω την λένε οι αριθμοί αλλά ξέρω ότι ή έλλειψη επικοινωνίας στο πραγματικό κόσμο έχει εκτόξευση όλα τα social networks…

Δημοσ.

Εγω παλι δεν μπορω να καταλαβω πια η διαφορα το να εχεις account στον msn με το να εισαι γραμμενος στο facebook.Απλα πιστευω οτι στο facebook μπαινει κανεις απλα για να ''κουτσομπολεψει'' και να χαζολογισει με τα διαφορα κοριτσακια και αγορακια.Εαν θελεις να επικοινονισεις πραγματικα νομιζω οτι το msn,skype,oovoo κτλ ειναι υπεραρκετα!

Και μην μου πειτε οτι ξαφνικα μια μερα ξυπνησατε το πρωι και με ολη την τρελη χαρα θελατε να βρητε τους παλιους σας συμαθητες μετα απο 10-20 χρονια απουσιας!

Δημοσ.
όντως βρίσκεις πολλούς φίλους απο τα παλιά αλλά δυστυχώς καταντάει πάρα πολύ βαρετό!

Απλα πιστευω οτι ενας πραγματικος φιλος μπορει να παραμεινει φιλος για παντα αν πραγματικα το θελει και να εισαι σιγουρος οτι ποτε δεν προκειτε να χαθητε,με την προυποθεση παντα οτι ειστε πραγματικοι φιλοι.

Δημοσ.

απλα ειναι κατι για να περναει καπιος την ωρα του..δεν καταλαβαινω γιατι τρελενεστε ετσι...απο τα να μπεις πχ σε ενα ΧΧΧ site καλητερα για μενα να αραξεις μισή ώρα και να πεις 3-4 μαλακιες με καπιον γνωστο σου εκει μεσα...οσο για msn που ειπε ο φιλος πιο πανω δεν εχουν φιλε μου ολοι msn...εγω μιλαω με πολλα φιλαρακια μεσω του chat του fb επειδη δεν εχουν msn!...μην βγενει λοιπον ο καθενας και λεει οτι του κατεβει στο κεφαλι...με την αναλογη χρηση εχει θετικα στοιχεια!

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα

• Δημιουργία νέου...