DonFustikis Δημοσ. 19 Δεκεμβρίου 2008 Δημοσ. 19 Δεκεμβρίου 2008 Έστω ότι βάλω 2 δίσκους σε Raid 1 ρυθμισμένους από το BIOS της μητρικής και καεί η μητρική, μετά τί γίνεται? Μπορώ να τους βγάλω και να τους βάλω σε άλλους υπολογιστές ας πούμε και να τους δει σαν κανονικούς σκληρούς ή θα θέλει τις ρυθμίσεις του Raid της συγκεκριμένης μητρικής για να τους δει?
Vatos_locos Δημοσ. 19 Δεκεμβρίου 2008 Δημοσ. 19 Δεκεμβρίου 2008 θα πρέπει να μπουν στον ίδιο controller είτε είναι ICHR/Via/Nvidia/κλπ κλπ είτε κάποιος PCi
DonFustikis Δημοσ. 19 Δεκεμβρίου 2008 Μέλος Δημοσ. 19 Δεκεμβρίου 2008 Δηλαδή δε θα μπορώ να τον βάλω και να τον δει σαν απλό σκληρό δίσκο?????
DonFustikis Δημοσ. 19 Δεκεμβρίου 2008 Μέλος Δημοσ. 19 Δεκεμβρίου 2008 Όταν λες ίδιοs controller εννοείς ίδια μάρκα, γιατί αν όχι, σημαίνει πώς έτσι και μου χτυπήσει εμένα η Asus(M2N32-Sli Deluxe) με το nForce και το βάλω σε μία καινούρια Asus με nForce δε θα λειτουργήσει...οπότε καήκαμε...που να βρω την ίδια ΜΒ!
ksessalonikios Δημοσ. 19 Δεκεμβρίου 2008 Δημοσ. 19 Δεκεμβρίου 2008 εγώ που ειχα στήσει ενα raid1 σε jmicron controller και ο ενας σκληρος χτύπησε, οταν πηγα να βάλω τον καλό δίσκο σε intel ich8r (της ίδιας μητρικής) τον ειδε ως degraded raid, μόλις εβαλα και τον 2ο εκανε κανονικά το restore
Vatos_locos Δημοσ. 19 Δεκεμβρίου 2008 Δημοσ. 19 Δεκεμβρίου 2008 jmicrom με intel παίζουν συνήθως το θέμα είναι οτι οι nvidia είναι δύστροποι
washcloud Δημοσ. 20 Δεκεμβρίου 2008 Δημοσ. 20 Δεκεμβρίου 2008 Όταν λες ίδιοs controller εννοείς ίδια μάρκα, γιατί αν όχι, σημαίνει πώς έτσι και μου χτυπήσει εμένα η Asus(M2N32-Sli Deluxe) με το nForce και το βάλω σε μία καινούρια Asus με nForce δε θα λειτουργήσει...οπότε καήκαμε...που να βρω την ίδια ΜΒ! ...λες να έχει σημασία που θα 'ναι RAID ; Και "απλό" δίσκο με απλά windows άμα πας να βάλεις σε άλλη μητρική, chances are ό,τι θα 'χεις προβλήματα. Εν τω μεταξύ, μπερδευτήκαν μπούτια εδώ με το κιλό... RAID-1 δεν είπες ; = και ΤΩΡΑ (..που δεν έχει ακόμα καεί η μητρική που την έχεις γλωσσοφάει) να τους βάλεις ξεχωριστά τους δίσκους, δε θα αλλάξει τίποτα... (δλδ το ζόρι σου δεν θα είναι το ότι θα είναι RAID-1)
DonFustikis Δημοσ. 20 Δεκεμβρίου 2008 Μέλος Δημοσ. 20 Δεκεμβρίου 2008 Πρώτα απ'όλα δε μιλάμε για δίσκο που έχει λειτουργικό αλλά δεδομένα.... Και στα υπόλοιπα δε καταλαβαίνω τί θες να πεις.
washcloud Δημοσ. 20 Δεκεμβρίου 2008 Δημοσ. 20 Δεκεμβρίου 2008 ...και για δίσκους που είναι απλά αποθήκες, το ίδιο ισχύει, εφ' όσον είναι RAID-1 : το ΜΟΝΟ που θα χάσεις, θα είναι η δυνατότητα συστοιχίας, αν τους βάλεις σε άλλο controller. Tα δεδομένα έστω πάντως θα μείνουν απείραχτα (έτσι όπως το είπες στην αρχή, ήταν σα να φοβόσουν μην οι δίσκοι είναι unreadable σε άλλη μητρική. Aπλά δε θα μπορέσει να συνεχίσει το γράψιμο σε RAID-1). Αν ήταν RAID-0, άλλαζε πολύ το πράμμα...
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Αρχειοθετημένο
Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.