Προς το περιεχόμενο

χαμένο partition

Nefeli34

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

έβαλα καινούριο δίσκο στο pc,okay πέρασα τα windows.

ωστόσο χωρίς να καταλάβω πως,τον χώρισα σε 2 partition.

δεν είχα ξανακάνει format σε άδειο δίσκο,οποτε μάλλον κάτι δεν έκανα καλά.

τελικά με το PartitionMagic 8.0 βρήκα το υπόλοιπο του δίσκου okay το ένωσα με το πρώτο.

έτσι έχω έναν δίσκο 300gb.όταν πάω ο υπολογιστής μου okay στο c,μου δείχνει 298 gb...όλα καλά ως εδώ.

όταν όμως δοκίμασα να κάνω format τον δίσκο ,μου λέει ότι είναι 130 gb,όσο ήταν το πρώτο partition,όταν χώρισα καταλάθος τον δίσκο.

που είναι το άλλο κομμάτι...okay πως θα τον διαμορφώσω όλον μαζί?

δεν θέλω να έχω 2 partition.

ελπίζω να καταλάβατε τι λέω

περιμένω help

Δημοσ.

...anton, στα win "είπε" ότι ο δίσκος έδειχνε full...

nefelim' , κατέβασε από το site της εταιρίας του το utility που υπάρχει για τον δίσκο, φτιάξε είτε ένα cd είτε μία δισκέτα, και καν' του "write zeros" "wipe" πως διάλο το λέει ( = "πλήρες φορμάτ" )

Μετά ξαναπάνε για εγκατάσταση κι αυτή τη φορά μην κάνεις άλλο partition (αν και γνώμη μου είναι να έχεις τουλάχιστον 3 partitions).

Okay ?

Δημοσ.

Σε τι σύστημα μετέτρεψες τον δίσκο? NTFS φαντάζομαι, έχεις δοκιμάσει να σβήσεις και τα δύο partition και να τα κάνεις 1?

Μέσα απο τα window$ έχει επιλογή για την δημιουργία διαμερίσματος, απο εκεί τα ίδια κάνει?

Sata ή ATA?

Δημοσ.

ολο το προβλημα ηταν τελικα,πολυ πιο απλο απ οτι φαινοταν

το cd windows που εχω ειναι χωρις service pack κ σ αυτην την περιπτωση αναγνωριζει μεχρι 130 γιγα δισκο.

βρηκα cd με το service pack 3 ...κ ολα καλα.

ευχαριστω για το ενδιαφερον,κ σιγουρα μαθαμε ολοι κατι που δεν ξεραμε :)

καλες γιορτες σε ολους

-----Προστέθηκε 21/12/2008 στις 02 : 14 : 32-----

πριν καληνυχτησω να ρωτησω κ κατι αλλο

αν καποια στιγμη θελησω να χωρισω τον δισκο σε 2 παρτισιον,χωρις καποιο προγραμμα,αλλα μεσα απο τα windows,χωρις να κανω την διαδικασια του φορματ,γινετε? κ πως?

Δημοσ.

Δε μπορείς να κάνεις partitioning σε δίσκο που χρησιμοποιείς με εργαλείο των WinXP χωρίς να χάσεις τα δεδομένα των partitions. Θα πρέπει να χρησιμοποιήσει κάποιο πρόγραμμα όπως το Partition Magic ή το Paragon Partition Manager.

Φαντάζομαι έχεις XP. Βάλε το SP2 ή 3.
...anton, στα win "είπε" ότι ο δίσκος έδειχνε full...

[...]

[...]

το cd windows που εχω ειναι χωρις service pack κ σ αυτην την περιπτωση αναγνωριζει μεχρι 130 γιγα δισκο.

βρηκα cd με το service pack 3 ...κ ολα καλα.

[...]

Στον κ. washcloud πες τα :P

Αρχειοθετημένο

Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...