Lioner Δημοσ. 18 Δεκεμβρίου 2008 Δημοσ. 18 Δεκεμβρίου 2008 Γεια σας όταν έκανα σε μία φάση επανεκκίνηση τον υπολογιστή μου μου έβγαλε το μήνυμα που ελέγχει τους δίσκους (checking disks, press any key to skip checking {σε μια μπλέ οθόνη}) πατάω οποιοδήποτε πλήκτρο αλλά δεν ακυρώνεται και συνεχίζει να τα κάνει check. Εντομεταξύ όταν τελειώνει το check κάνει reboot το pc απο μόνο του και όταν πάει να μπεί στα windows πάλι πάει να κάνει checking αλλά και πάλι δεν μπορώ να το ακυρώσω. Το πρόβλημα μου, δεν μπορώ να μπω καν στα windows, αν το αφήσω θα κάνει 100 φορές disk checking και 100 φορές επανεκκίνηση τον υπολογιστή. Γίνετε και η αντίστροφη μέτρηση των 10 δευτερολέπτων και δεν μπορώ να πατήσω τίποτα για να το ακυρώσω!! Υπάρχει καμιά επιλογή στο BIOS ή κάπου αλλού που το απενεργοποιεί αυτό? Μπορώ να αποφύγω το Format? Τι πρέπει να κάνω? Ευχαριστώ πολύ περιμένω γνώμες!! -----Προστέθηκε 19/12/2008 στις 10 : 19 : 35----- Κανένας???
antonl Δημοσ. 19 Δεκεμβρίου 2008 Δημοσ. 19 Δεκεμβρίου 2008 Αν μπορείς κάνε boot με το CD των Windows, μπες σε recovery console και δώσε chkdsk /r (σ όλα τα partitions αλλά κυρίως σ αυτό που χει το λειτουργικό). Δεν ξέρω σίγουρα αλλά ίσως στρώσει μετά. Υποθέτω ότι έχεις XP.
Lioner Δημοσ. 19 Δεκεμβρίου 2008 Μέλος Δημοσ. 19 Δεκεμβρίου 2008 Αν μπορείς κάνε boot με το CD των Windows, μπες σε recovery console και δώσε chkdsk /r (σ όλα τα partitions αλλά κυρίως σ αυτό που χει το λειτουργικό). Δεν ξέρω σίγουρα αλλά ίσως στρώσει μετά.Υποθέτω ότι έχεις XP. Μπήκα στην Recovery Console, πάτησα την εντολή που μου είπες, περίμενα να τελειώσει η διαδικασία (φόρτωνε %) που έγγραφε, έκανε restart ο υπολογιστής αλλά το ίδιο πρόβλημα... Θέλω να επιβεβαιώσω κάτι, αν κάνω φορμάτ θα φύγει το πρόβλημα? Καμιά άλλη λύση υπάρχει? Thanks.
Vatos_locos Δημοσ. 19 Δεκεμβρίου 2008 Δημοσ. 19 Δεκεμβρίου 2008 http://www.google.gr/search?hl=el&client=firefox-a&channel=s&rls=org.mozilla%3Ael%3Aofficial&hs=1oi&q=chkdsk+looping+&btnG=%CE%91%CE%BD%CE%B1%CE%B6%CE%AE%CF%84%CE%B7%CF%83%CE%B7&meta= γνωστό πρόβλημα
antonl Δημοσ. 19 Δεκεμβρίου 2008 Δημοσ. 19 Δεκεμβρίου 2008 Έκανε restart από μόνος του πριν ολοκληρωθεί η διαδικασία του checkdisk απ την recovery console; Αν ναι, κάτι δεν πάει καλά με τον δίσκο. Μπες στο site της κατασκευάστριας εταιρίας και λογικά θα χει κάποιο tool που μπορείς να κατεβάσεις για τον έλεγχό του. edit: Με πρόλαβε ο locos Ωρέ αν δε φορτώνει καν τα windows, δεν είναι διαφορετική περίπτωση απ την κλασική (με το μονίμως flagged dirty bit) που απλώς κάνει πάντα scandisk πριν μπει στα win;
Vatos_locos Δημοσ. 19 Δεκεμβρίου 2008 Δημοσ. 19 Δεκεμβρίου 2008 νομίζω είναι το ίδιο πράγμα με κάθε επιφύλαξη όμως γιατί έχω καιρό να δω chkdsk στα xp αλλά νομίζω μετά το check κάνανε reboot μόνα τους, τώρα αν έπεσε στην λούπα λογικό είναι αν δεν μπορεί να μπει ούτε σε safe mode στα link του Google έχει και τρόπους για το ίδιο πρόβλημα ακριβός με boot cd πως να το φτιάξει
Lioner Δημοσ. 19 Δεκεμβρίου 2008 Μέλος Δημοσ. 19 Δεκεμβρίου 2008 Ενα ένα τα πράγματα παιδιά, καταρχάς είχε τελειώσει την φώρτωσει με την εντολή chkdsk /r και μετά εγώ έγραψα exit και έκανε restart το PC
antonl Δημοσ. 19 Δεκεμβρίου 2008 Δημοσ. 19 Δεκεμβρίου 2008 Τότε ακολούθησε τη συμβουλή του Vatos. Πρόσεξες τι έλεγε για τα bad sectors στο τέλος; Βρήκε τίποτα;
Lioner Δημοσ. 19 Δεκεμβρίου 2008 Μέλος Δημοσ. 19 Δεκεμβρίου 2008 Βασικά δεν έχω βρει πως μπορώ να μπω στο Safe Mode από τον υπολογιστή μου, μόλις πατάω το F8, μου ανοίγει το quick boot menu όπου επιλέγω ποια συσκευεί θέλω να κάνει boot πρώτα.
Vatos_locos Δημοσ. 19 Δεκεμβρίου 2008 Δημοσ. 19 Δεκεμβρίου 2008 άστο 3-4 sec να περάσει εκείνο το σημείο και πάτα μετά F8
Lioner Δημοσ. 19 Δεκεμβρίου 2008 Μέλος Δημοσ. 19 Δεκεμβρίου 2008 πάτησα να μπω απο safe mode with command promt, μετα βγαίνει κάτι σαν λίστα απο πάνω προς τα κάτω γραφει windows/drivers/και εδω κάποια διάφορα ονόματα και δεν μπορς να συνεχίσω.
Lioner Δημοσ. 19 Δεκεμβρίου 2008 Μέλος Δημοσ. 19 Δεκεμβρίου 2008 στο Deep Freez. Είναι πρόγραμμα που freezarei τον σκληρό δίσκο και όταν μπει παράδειγμα κάτι καινούργιο στο μηχάνημα, με ένα restart φεύγουν όλα (τα πιο πολλά internet cafe χρησιμοποιούν αυτό το πρόγραμμα). (windows/drivers/dpfrz.sys κάπως έτσι)
Vatos_locos Δημοσ. 19 Δεκεμβρίου 2008 Δημοσ. 19 Δεκεμβρίου 2008 lol το ξέρω το deepfreez αλλά δυστυχώς format...
Lioner Δημοσ. 19 Δεκεμβρίου 2008 Μέλος Δημοσ. 19 Δεκεμβρίου 2008 lol το ξέρω το deepfreez αλλά δυστυχώς format... Ας το δεχτούμε το format.. θα λυθεί όμως το πρόβλημα?
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Αρχειοθετημένο
Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.