Προς το περιεχόμενο

Σύνδεση κάρτας ήχου με Home cinema

eliask

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Καλημέρα σε όλους . Εφτιάξα ένα pc για το σαλόνι και θέλω να συνδέσω την κάρτα ηχού με το Ηοme cinema. Mπορεί κάποιος να μου πεί τι καλώδια να ψάξω ωστε να μπορέσω να έχω 5.1 ήχο ?

Το m/b ειναι Asus P5Q-VM.

Ευχαριστώ !

Δημοσ.

Πες μας και τι home cinema έχεις. Από ότι βλέπω η μητρική σου έχει αναλογικές εξόδους, και εσωτερικά πρέπει να έχει και pins για ψηφιακές εξόδους.

Δημοσ.

Εχώ ένα της samsung δεν θυμάμαι το κωδικό του τώρα . Είναι παντώς συνδέδεμένο μεσώ HDMI με την ΤV .ME optical me to playstation3. και έχει έλευθερα τα 3 βύσματα (κόκκινο-μαυρό-άσπρο) αν δεν κάνω λάθος. Δεν ξέρω έαν βοήθησα με αυτό .

Δημοσ.

Συνεπώς, αν μπορεί να συνδεθεί, θα συνδεθεί στα 3 ελεύθερα βύσματα που μένουν. Τα συγκεκριμένα τι τύπου είναι?

RCA:

RCA_Jack.jpg

Jack:

AAJK004_1.jpg

Τι γράφουν από πάνω?

Δημοσ.

Άμα είναι RCA, δεν έχεις καμία ελπίδα να είναι 6 αναλογικές είσοδοι, μιας και το RCA μεταφέρει μόνο ένα κανάλι ανά βύσμα.

Μόλις γυρίσεις σπίτι, ρίξε μια ματιά για το αν τυχόν είναι Digital Coaxial κάποια από τις εισόδους (συνήθως έχει πορτοκαλί χρώμα). Σε αυτή την περίπτωση, χρειάζεσαι ένα ανταλλακτικό που θα σου δώσει coaxial από τη μητρική σου, και ένα καλώδιο 75Ω για να τη συνδέσεις με το Home Cinema σου.

Δημοσ.

Οκ σε ευχαριστώ πολύ . θα το κοιτάξω το απόγευμα και θα επανέρθω για βοήθεια ! Και πάλι ευχαριστώ!

-----Προστέθηκε 19/12/2008 στις 09 : 29 : 36-----

Λοιπόν το Ηοme cinema είναι το : Samsung TXQ100. Και άπο οτι είδα έχει 6 RCA ελέυθερα( αν το λέω σωστα) Και γράφει απο πάνω DIGITAL AUDIO IN. Αρά μπορώ να βγάλω 5.1 ηχο ? Κια τι καλώδια να ζητήσω ???

Δημοσ.

Αν δεν κάνω λάθος, και σύμφωνα με το manual που βρήκα, ψηφιακή είσοδο ήχου έχει μόνο optical (3). Οι υπόλοιπες (1,2) είναι Left/Right για αναλογικό ήχο.

Τα υπόλοιπα RCA είναι για εικόνα. Μόνο με optical μπορείς.

(αν η εικόνα είναι διαφορετική από αυτή που βλέπεις στο μηχάνημά σου, βγάλε μια φωτογραφία τις εισόδους/εξόδους και ανέβασέ την κάπου)

tempev5.png

Δημοσ.

Οχί είναι ακριβώς αυτή η εικόνα που έχω και εγώ . Επομένος δεν έχω και επιλογή για 5,1 ήχο από το συγκεκριμένο μηχάνημα. ¨-( Ευχαριστώ πολύ για την βοήθεια . Σκέφτομουν έδω και καιρό πως πρέπει να κάνω μια αλλάγη σε ενισχυτή και ίσως πρέπει να αρχίσω να το σκέφτομαι ακόμα πιο έντονα τώρα ποια ¨-)

Αρχειοθετημένο

Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...