Προς το περιεχόμενο

GTX 295 vs 4870X2

unstable_hero

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.
απο εγκυρες πηγες αυτα?:P σαν τοτε που ολοι περιμεναν την 295 σεπτεμβρη-οκτωβρη του 2008 κ τελικα βγηκε το 2009:rolleyes:ολα τα site..This chip is rumoured...bla-bla....rumours καθε μερα κ oλο rumours που νεο αναιρει το προηγουμενο..

΄Οταν οι IHV βγάζουν roadmaps οι προβλέψεις δεν είναι τίποτε άλλο παρά προβλέψεις και ισχύει πάντα ο κανόνας "αν όλα πάνε κατ΄ευχήν" και σε αυτό το σημείο δεν άλλαξε ποτέ τίποτα από την γέννηση των GPU ή αν θέλεις και του hardware γενικότερα.

Η σειρά GT206@55nm όντως καθυστέρησε γενικώς γιατί υπήρξαν ηλίθια μικρολάθη πριν μπουν στην παραγωγή. H TSMC όπως και όλα τα foundries δίνουν σαφέστατες οδηγίες και περιορισμούς για κάθε πρωτόκολλο παρασκευής και την εκάστοτε πολυπλοκότητα των chips. Ο αρχικός στόχος για την γενιά 55nm ήταν να επανέλθει ο συσχετισμός 2.5x μεταξύ χρονισμών ALU:TMU. Δεν είχαν καν τον χρόνο να ασχοληθούν γιατί έτρεχαν να διορθώσουν άλλη πατάτα που είχε γίνει.

Για να μην τριχοτομήσουμε ωστόσο περαιτέρω λεπτομέρειες, όταν η NV καθόριζε το roadmap για το 2009 ήταν εις γνώση της ότι η AMD θα προηγηθεί με τον ακόλουθο του RV770 στα 40nm.

Μέχρι στιγμής το 212 ήταν προγραμματισμένο για μέσα καλοκαιριού και για να μην υπάρξει καθυστέρηση εδώ θα πρέπει το final tape out να επέλθει περίπου στα μέσα Φεβρουαρίου. Final tape out δεν θα μπορούσε ούτως ή άλλος να έχει νωρίτερα το 212 οπότε δεν ξέρω και σε τι τσατσαριές αναφέρεται ο Charlie. ΄Οπως και να΄χει αν ξέρεις εσύ καμία εταιρία η οποία καταφέρνει να έχει απόλυτη ταύτιση μεταξύ πρόβλεψης (projection) και κυκλοφορίας θα ήθελα να μου την δείξεις.

Κοντολογής θα ξέρουμε αν θα καθυστερήσει το 212 μόνο τέλη Φεβρουαρίου αν διαρρεύσει φυσικά και κάτι που να το ενδεικνύει. Μέχρι τότε ούτε η ίδια η NV δεν ξέρει τι μέλλει γενέσθαι.

-----Προστέθηκε 16/1/2009 στις 10 : 57 : 26-----

RV790 and RV740 Samples Surface, Specifications Gain Clarity

Πλησιαζει ο καιρος των 40nm.......:-)

Το "790" το βλέπω γύρω στον Μάιο/Ιούνιο. Δεν το αποκλείω όντως να έχει ξεχωριστό ALU domain που να φτάνει κοντά στο 1GHz, που σημαίνει ότι η Χ2 θα έχει =/>3 TFLOPs.

• Απαντ. 331
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση
Δημοσ.

Εγώ παίδες έχω και τις 2. Υπεύθυνα σας λέω με Windows Vista 64bit και 8GB ραμ με 9450 στα 3.71GHz, η 4870 είναι μια ανάσα ποιο γρήγορη. Στο παιχνίδι που λατρεύω GTA4 η διαφορά φεύγει από την ανάσα και πάει στο ΦΥΣΗΜΑ.

Η 295 Πάει σε όλες τις περιπτώσεις πολύ καλά αλλά ΟΧΙ σαν την 4870. Αφήστε τις κουταμάρες που τεστάρουνε online. Η πραγματικότητα είναι πολύ διαφορετική. Real life test .. μόνο έτσι βλέπεις αν τα χχχ χρήματα που έσκασες ποιάσανε τόπο. Και οι 2 κριβές αλλά το συναίσθημα του ποιο τίμιου πάει στην 4870. Την 295 την κότσαρα σε πελάτη μου και άντε γειά..οσότου τα 40νμ όσοι σκέφτονται να δώσουνε 400+ καλύτερα να τα αφερώσουνε στην ατι που είναι κια ποιο ώριμη.

Νάστε καλά'

Δημοσ.

Περιεργο γιατι και εγω τις εχω και τις δυο και με διαφορα το ATI HEAVY OPTIMISED GTA4 η 295 ειναι πιο γρηγορη παντου. Θελεις Crysis ? Dead Space ? Mirrors Edge ? NFS Undercover 2 ? Fallout 3 ? X3 Terran Conflict ? Far Cry 2 ?

• Super Moderators
Δημοσ.

sorry ρε nectons αλλά για κάποιο λόγο εμπιστεύομαι περισσότερο τα γνωστά sites παρά κάποιον άγνωστο σε κάποιο forum :-(

Δημοσ.

εχω κι εγω gtx 295 τσεκαρετε και το υπολοιπο συστημα μου στην υπογραφη μου..οριστε ενα screenshot απο 2d mark vantage(κοιταχτε μονο το gpu score)αυτο το σκορ ειναι με λιγο o.c.

44gtx295ocpy5.th.jpg

Δημοσ.

Δεν ειπα πως οι διαφορες ειναι 50FPS , σε μερικες περιπτωσεις μιλαμε για 6-7fps, ομως ειναι εκει. Ακομα και 1fps να ηταν ομως δεν καταλαβαινω πως βγαζει την 4870χ2 καλυτερη.

Δημοσ.

Βρε παιδιά, εσείς που έχετε τις κάρτες βάλτε κανα screen shot όπως έκανε παραπάνω ο φίλος freestyoler.

Τώρα κουβέντες γενικές ο ένας στον άλλον περί ''1-2 frames'' και στο ''Crysis παίζει καλύτερα η δική μου'' αυτά είναι κουβέντες χωρίς ουσία και αποτέλεσμα.

Όπου έχετε δοκιμάσει την κάρτα δείξτε το να ξερουμε και εμείς τι γίνετε.

Δημοσ.
Περιεργο γιατι και εγω τις εχω και τις δυο και με διαφορα το ATI HEAVY OPTIMISED GTA4 η 295 ειναι πιο γρηγορη παντου. Θελεις Crysis ? Dead Space ? Mirrors Edge ? NFS Undercover 2 ? Fallout 3 ? X3 Terran Conflict ? Far Cry 2 ?

Δεν περίμενα να πεις και κάτι άλλο... :lol:

Screenshots man...

Φιλικά. :-)

sorry ρε nectons αλλά για κάποιο λόγο εμπιστεύομαι περισσότερο τα γνωστά sites παρά κάποιον άγνωστο σε κάποιο forum :-(

Όταν όμως αυτοί οι άγνωστοι χρήστες μιλάνε με νούμερα, τότε είναι πιο αξιόπιστοι από γνωστά Sites.

Βέβαια εδώ δεν μιλάει κανείς με νούμερα, όλο εγώ και εγώ είναι ο καθένας λες και υπάρχει κάνα πρωτάθλημα nVidia Vs Ati.

Δημοσ.

Oι κάρτες έχουν διαφορά στις επιδόσεις, διαφορά που αντικατοπτρίζεται και στην τιμή τους. Αλλά στην ψωροκώσταινα τα πράγματα είναι λίγο διαφορετικά...

Radeon HD 4870 X2 - 2 GΒ GDDR5 - PCI-Express 2.0

MSI VGA N295GTX-M2D1792 W/CUDA

H διαφορά του 25%+ (~100euro) στην τιμή αυτή την στιγμή δεν αντικατοπτρίζεται στην διαφορά αποτελεσμάτων στα παιχνίδια. Και στα σημεία που αντικατοπτρίζεται, αυτό δεν γίνεται consistently.

Προσωπικά, αν έχετε το budget και την τρέλα, καθώς και μια μεγάλη οθόνη που θα εκμεταλλευτεί πραγματικά αυτές τις κάρτες, βουρ, δεν θα το μετανιώσετε. Αν ψιλοκαλύπτεστε με ότι έχετε τώρα κάντε υπομονή λίγο καιρό όμως (~6μηνες), θα έχουμε καλές εξελίξεις σε αυτό το price segment...:-)

Δημοσ.

διαφορες της ταξης των 6-7 fps ρε παιδια δεν γινονται αντιληπτες .πως να το κανουμε τωρα.και εγω πιστευω οτι η Νvidia ειναι ενα τσιμπημα πιο γρηγορη απο την κοκκινη.το ερωτημα ειναι ομως αυτο το κατι το εισπρατει ο αλλος στο game ?η απλα ειναι για τα στατιστικα ?γιατι τωρα μεταξυ μας και το προγραμμα που μετραει τα frames εχει και αυτο καποιο σφαλμα μετρησης και μαλιστα μπορει να ειναι διαφορετικο απο καρτα σε καρτα .το ελαβε κανεις υποψη του αυτο ?το θεμα ειναι η διαφορα αυτη που εχουν οι δυο καρτες(αν εχουν) να ειναι αισθητη ,να την κερδιζεις στο παιχνιδι.αλλιως τι να το κανεις .

Δημοσ.

την μονη διαφορα που βλεπω εγω ειναι οτι η gtx295 ειναι μια καρτα με εναν επεξεργαστη και δεν θα εχει προβλιματα οπως η 4870χ2 σε παιχνιδια. και αυτο για μενα λεει πολλα!!!!

τωρα το οικονομικο για μια τετοια καρτα αυτης τησ κατιγωριας δεν λεει κατι για καποιον που παιζει σινεχεια παιχνιδια. το θεμα ειναι να δουλεψει τουλαχιστον το 80-90% η διναμη της καρτα πραμμα που πρεπει να υπαρχνει βαρβατο πισακι που θα κουμποθει η (4870χ2~gtx295)

Δημοσ.
διαφορες της ταξης των 6-7 fps ρε παιδια δεν γινονται αντιληπτες .πως να το κανουμε τωρα.και εγω πιστευω οτι η Νvidia ειναι ενα τσιμπημα πιο γρηγορη απο την κοκκινη.το ερωτημα ειναι ομως αυτο το κατι το εισπρατει ο αλλος στο game ?η απλα ειναι για τα στατιστικα ?γιατι τωρα μεταξυ μας και το προγραμμα που μετραει τα frames εχει και αυτο καποιο σφαλμα μετρησης και μαλιστα μπορει να ειναι διαφορετικο απο καρτα σε καρτα .το ελαβε κανεις υποψη του αυτο ?το θεμα ειναι η διαφορα αυτη που εχουν οι δυο καρτες(αν εχουν) να ειναι αισθητη ,να την κερδιζεις στο παιχνιδι.αλλιως τι να το κανεις .

Εξαρτάται στα πόσα fps είναι η διαφορά των 6-7 καρέ (και συγγνώμη για την τριχοτόμηση). ΄Αλλο να είναι 26 έναντι 32fps και άλλο 60 έναντι 66 fps π.χ. Στην πρώτη περίπτωση η διαφορά αποφασίζει αν θα παίζεται το παιχνίδι στην δεύτερη δεν το καταλαβαίνεις σε πραγματικό χρόνο.

Η διαφορά σε πραγματικό χρόνο και σε απόλυτο μέσο όρο μεταξύ της Χ2 και της 295 δεν είναι IMHLO πάνω από τα 15%. Πέραν του γεγονότος αν το καταλαβαίνεις ή όχι εξακολουθώ να πιστεύω ότι δεν αξίζει η επένδυση που θα κάνεις για τέτοιες διαφορές. Αν ήταν πάνω απ΄το 30% στον απόλυτο μέσο όρο θα σου έλεγα ναι αξίζει τα >100 ευρώπουλα διαφορά.

Διάβασε καμιά 10-αριά reviews τα οποία θεωρείς αξιόπιστα και αποφάσισε μόνος σου αν αξίζει τον κόπο ή όχι. Θεωρώ ότι το συζητάς το θέμα καλόπιστα. Ωστόσο βλέπεις πόσο σε κάνει να αμφιταλαντεύεσαι στην απόφασή σου η διαιώνιση της συζήτησης αυτής. Αν είσαι σε θέση να φιλτράρεις μέσα από τις απαντήσεις τις μικροπολιτικές προτιμήσεις προς την μία ή την άλλη εταιρία έχει καλώς.

Δημοσ.
την μονη διαφορα που βλεπω εγω ειναι οτι η gtx295 ειναι μια καρτα με εναν επεξεργαστη και δεν θα εχει προβλιματα οπως η 4870χ2 σε παιχνιδια. και αυτο για μενα λεει πολλα!!!!

Η 295 είναι 2 κάρτες σάντουιτς (2 gpus) ενώ η 4870χ2 είναι 2 gpus σε 1 pcb. Το δύσκολο και συγχρόνως το 1 βήμα μπροστά στην εξέλιξη το έχει κάνει η Ati από την εποχή που κυκλοφόρησε η 3870χ2 (υπήρχαν όντως προβλήματα σε αυτή, τα οποία με τους νεότερους drivers τα πράγματα γίνανε πολύ καλύτερα), αλλά και με την σειρά 4χχχ στα 55nm που είναι τόσο καιρό στην αγορά ενώ η nvidia έβγαλε μόλις τώρα κάρτες στα 55nm και αυτές μόνο για απάντηση στην Ati

ps...55nm εννοούσα (fixed)...έγραψα 45 κατά λάθος

Αρχειοθετημένο

Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...