Προς το περιεχόμενο

GTX 295 vs 4870X2

unstable_hero

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.
@Snake_A

Εγώ πάλι εδώ δεν βλέπω ότι είναι έτσι τα πράγματα με το Crysis.

Και όσο αφορά αυτό που λες για τις συγκρίσεις με παιχνίδια που έτσι και αλλιώς πιάνουν 80+++ Frames, συμφωνώ απόλυτα.

Το Far Cry στη μέγιστη ανάλυση και με όλα τα φίλτρα είτε πιάνει 40FPS, είτε πιάνει 40.000FPS είναι το ίδιο και το αυτό. Κάποιοι θα πουν ότι η κάρτα που πιάνει τα 40.000FPS (λέμε τώρα) είναι πολύ δυνατή και ότι η διαφορά αυτή που μεταφράζεται σε μεγάλη ισχύ θα φανεί σε ένα πολύ βαρύ παιχνίδι. Επειδή το έργο το είχα φανταστεί και φυσικά όταν μίλησα για βαρύ παιχνίδι όπως και σε εσάς, στο μυαλό μου ήρθε τι ψάρια πιάνει στο Crysis, τα αποτελέσματα κατά τη γνώμη μου είναι απογοητευτικά για μία νέα κάρτα. Όταν λέω ότι το έργο το έχω ξαναδεί εννοώ ότι πολλές High End κάρτες όπως φυσικά και η 4870x2 σε μέτρια απαιτούμενης ισχύος παιχνίδια έχουν τριψήφια νούμερα και στα απαιτητικά έχουν διψήφια μου κυμαίνονται στα 20-25-30FPS...

Ηδη με τους οδηγους 9.χ της ΑΤΙ παιρνει ενα σημαντικο προβαδισμα εναντι της Nvidia πανω στο Crysis. Μπετα ειναι βεβαια αλλα μπορεις να τους κατεβασεις και να δεις την διαφορα μονος σου.

• Απαντ. 331
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση
  • Super Moderators
Δημοσ.

λογικά θα βγουν και πιο επίσημα reviews από τις απλές μετρήσεις που υπάρχουν μέχρι σήμερα για τους 9.1

και πράγματι έχει ακόμα καιρό για να φάει optimisation η GTX295

Δημοσ.

Εγώ σας λέω ότι είναι πιο γρήγορη η 4870χ2, όπως και να έχει, δεν είναι nVidia.

Η Ati όλο και κάπου θα σε αφήσει, είτε θα σου αναβοσβήνει ο ουρανός σε κάποια παιχνίδια (σε μένα στο Crysis το κάνει), είτε θα σου βγάζει πράσινα και μπλε χρώματα σε διάφορα τοπία (μου το έκανε με παλαιότερους Drivers στο Far Cry 2), είτε τέλος πάντων θα έχεις ασυμβατότητες διαφόρων ειδών.

Δημοσ.
Crysis με όλες τις ρυθμίσεις στο μέγιστο και σε υψηλή ανάλυση μην περιμένετε πριν τουλάχιστον το 2010. Μέχρι τότε ευελπιστώ ότι οι περισσότεροι θα έχετε βαρεθεί να το παίζετε.

εγώ το έχω βαρεθεί ήδη:lol:..προτιμώ το πρώτο far cry

Δημοσ.

Πριν 5 μέρες και έχοντας ένα πιστωτικό του πλαισίου 220€ ,τσόνταρα άλλα τόσα και τσίμπησα την 4870χ2.Η αλήθεια είναι πως δεν περίμενα να έρθει τόσο σύντομα στα μαγαζιά η 295 και αιφνιδιάστηκα κάπως.Το δίλλημα είναι αν αξίζει να επιστρέψω την 4870χ2 (την δέχονται αν είναι στην κατάσταση που αγοράστηκε) για την 295.Φυσικά το δίλλημα δεν προήλθε απο την αμυδρή ανωτερότητα της 295 ,αλλά επειδή όπως φαίνεται η 4870χ2 θα χάσει πιο γρήγορα την αξία της και επειδή όπως και να το κάνουμε μάλλον η 295 θα έχει λιγότερα προβλήματα σταθερότητας + το μεγαλύτερο o/c room που για μένα μετράει σε μια κάρτα.Το θέμα είναι αν οι παραπάνω λόγοι δικαιολογούν το 50αρικο διαφορά...Μπορεί να φαίνεται πλεονεξία ένα τέτοιο δίλλημα αλλά όπως και να το κάνουμε...:lol:

Δημοσ.

Γιατι ποτε ηταν πισω ? Επειδη η ΑΤΙ λανσαρε πρωτη την 4870χ2 ? Πριν απο αυτο η GTX280 δεν ηταν η πιο δυνατη καρτα ? Τωρα ολες οι λυσεις της NVIDIA ειναι ανωτερες.

9800GTX+ ανωτερη της 4850

GTX260 216 ανωτερη της 4870

GTX285 ανωτερη της 4870 ( 2 μοντελα ανωτερα )

GTX295 ανωτερη της 4870χ2

Αντε να λανσαρει νεα καρτα η ΑΤΙ και μετα παλι η NVIDIA και ο κυκλος δεν τελειωνει ποτε.

• Super Moderators
Δημοσ.
δηλαδη η nvidia αρχιζει να ανακαμπτει?

ahem? η nvidia είχε το perfomance crown μέχρι που βγήκε η 4870Χ2 και τώρα το ξαναπήρε πίσω...

Αντε να λανσαρει νεα καρτα η ΑΤΙ και μετα παλι η NVIDIA και ο κυκλος δεν τελειωνει ποτε.

άμεση απάντηση για την GTX295 πάντως δεν έχει...

νέα γενιά πλέον...

Δημοσ.

Όσον αφορά το warhead απορώ γιατί στο guru δεν βάλανε enthusiast settings.Σε μένα τρέχει άνετα με 1920χ1200 και 2χ ΑΑ.Μήπως για να φάινεται αρκετά πιο ψηλή η μπάρα της 295? :P Τώρα αν ισχύουν τα αποτέσματα του computerbase και αυτοί η 9.1 catalyst είναι τόσο καλοί δεν μπορώ να καταλάβω γιατί δεν τους κάνανε release πριν το launch της 295...

Δημοσ.

Ενας θεος ξερει τι "θυσιες" εχουν κανει στους 9.1 προκειμενου να κοντραρουν την GTX295.....

Και παλι εχουμε κανα διμηνο τουλαχιστον πριν δουμε την πληρη ισχυ της 295.

• Super Moderators
Δημοσ.

σπάνια βάζει enthusiast settings στο Crysis Warhead...

συνήθως τα αποτελέσμα είναι αποκαρδιωτικά για τις μεγάλες αναλύσεις :P

Δημοσ.

Νομίζω πάντως ότι μερικοί δεν μιλάτε αντικειμενικά και υπάρχει στην ατμόσφαιρα μία τάση φανμποισμού. Σίγουρα κάποιοι τείνουμε στο να προτιμάμε μία εταιρία, αλλά αυτό δεν πρέπει να μας κάνει να βλέπουμε τα πράγματα όπως θέλουμε εμείς, ούτε να αντιμετωπίζουμε την άλλη εταιρία σαν εχθρό. nVidia γουστάρω, αλλά πήρα Ati, επειδή τότε ήταν η πιο γρήγορη, πολύ απλά.

Σίγουρα τα πράγματα είναι θολά ακόμα και εμείς θα πρέπει με στοιχεία να προσπαθήσουμε να ξεκαθαρίσουμε το τοπίο. Βλέποντας με παρωπίδες δεν πρόκειται να γίνει ποτέ κάτι τέτοιο.

@HellasVagabond

Γιατι ποτε ηταν πισω ? Επειδη η ΑΤΙ λανσαρε πρωτη την 4870χ2 ? Πριν απο αυτο η GTX280 δεν ηταν η πιο δυνατη καρτα ? Τωρα ολες οι λυσεις της NVIDIA ειναι ανωτερες.

9800GTX+ ανωτερη της 4850

GTX260 216 ανωτερη της 4870

GTX285 ανωτερη της 4870 ( 2 μοντελα ανωτερα )

GTX295 ανωτερη της 4870χ2

Μα οι κάρτες που είναι ανώτερες από πλευράς nVidia που λες βγήκαν πιο μετά. Δηλαδή αν η ATi δεν βγάλει πάλι κάρτα γραφικών μετά την 4870x2, εσύ θα συκρίνεις τη 4870x2 με την τότε κάρτα?

Ενας θεος ξερει τι "θυσιες" εχουν κανει στους 9.1 προκειμενου να κοντραρουν την GTX295.....

Και παλι εχουμε κανα διμηνο τουλαχιστον πριν δουμε την πληρη ισχυ της 295.

Έχουν ρίξει τα Details? Μη τα βλέπεις από μία πλευρά μόνο γιατί και όταν είχα την 8800GTX είχε βγει μια γενιά οδηγών που για να αυξήσει τις επιδόσεις στο Crysis έριχνε τα Details?

Και θέλεις να γίνω και εγώ φανμποι και να δεις ότι αυτό δεν βγάζει πουθενά? Τι θυσίες θα κάνει η nVidia σε κάνα δίμηνο να αυξήσει τις επιδόσεις?

@ThReSh

σπάνια βάζει enthusiast settings στο Crysis Warhead...

συνήθως τα αποτελέσμα είναι αποκαρδιωτικά για τις μεγάλες αναλύσεις

Οποιαδήποτε άλλη ρύθμιση νομίζω ότι δεν μας αφορά και με μία 8800GTX σε μία σκάλα πριν το τέρμα το παίζεις το Crysis αρκετά καλά.

Now make no mistake... the GTX 295 is faster and is the winner of this test opposed to the Radeon HD 4870 X2

Αυτό είναι μια άποψη και όταν λέω ότι το τοπίο είναι θολό, τότε γιατί εδώ στο Crysis βγάζει καλύτερη την 4870x2?

Σου μιλάει άτομο που ψάχνει αφορμή να δόσει την 4870x2 για τους λόγους που έχω αναφέρει σε προηγούμενα Posts και σε παλαιότερα Topics.

Αρχειοθετημένο

Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...