Προς το περιεχόμενο

GTX 295 vs 4870X2

unstable_hero

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.
Καταρχάς, παιχνίδια στο πισί δεν υπάρχουν πλέον, τα πλήστα που κυκλοφόρησαν το Q4 2008 είναι μ@λακίες με όλη τη σημασία της λέξης. Αν έχεις μια καλή καρτούλα σε ψηλές αναλύσεις (4870,GTX 260 και λοιπά) ή σε χαμηλές αναλύσεις (4670, 9800 και λοιπά) δεν αξίζει να αγοράσεις κάρτα...Είναι 99% Waste Of Money. Τώρα αν είσαι μανιακός, τότε άλλου παπα ευαγγέλιο..... + του ότι Nvidia και Ati , δεν βγάζουν πλέον κάρτες που να έχεουν 2χ επιδόσεις απ την προηγούνη σειρά, όπως γίνετουν πιο παλιά. Εδω μιλάμε για μερικά FPS...

Καμία από τις 2 εταιρίες δεν έβγαλε ΠΟΤΕ refresh GPU που να διπλασιάζει τις επιδόσεις. ΄Οταν πρόκειται για πραγματική νέα γενιά σαφώς και ναι. Για του λόγου το αληθές οτιδήποτε G9x/GT2xx είναι απλά refresh του G80 όπως και οτιδήποτε RV6x0/RV7x0 refresh του R600.

Φυσικά και θα μπορούσαν αμφότερες εταιρίες αν ήθελαν να βγάλουν μέσα καλοκαιριού κάρτες που να επιτυγχάνουν διπλές επιδόσεις από ότι οι σημερινές. Μόνο εδώ θα ήθελα να μου εξηγήσεις τι θα διαφορά επιδόσεων θα είχαν μετά οι D3D11 GPU για τα τέλη 2009.

Την επόμενη μεγάλη διαφορά θα κάνουν οι GeForce 3x0 & ΗD58x0 και γιατί θα έχουν ωριμάσει τα ανάλογα πρωτόκολλα κατασκευής αλλά και γιατί μια καινούργια γενιά φέρνει και μια επαναστατική αρχιτεκτονική που μόνο αυτή μπορεί να κάνει ουσιαστική διαφορά. Η μόνη διαφορά με το παρελθόν είναι ότι μια καινούργια τεχνολογική γενιά δεν έρχεται πλέον κάθε 2 αλλά κάθε 4 χρόνια περίπου και είναι άμεσα συνδεδεμένο με την πολιτική της Microsoft για το Direct3D.

-----Προστέθηκε 27/12/2008 στις 08 : 37 : 42-----

FarCry 1 & Doom 3 όταν πρωτοβγήκαν δεν υπήρχαν PC που να τα έπαιζαν με full details :o

παίζει το ίδιο και για το Fear αλλά δεν είμαι σίγουρος...

Το Doom3 παιζόταν άνετα στα 1600*1200 +4xAA σε μια 6800Ultra της εποχής όταν εμφανίστηκε. Και σιγά το παιχνίδι μην αφοδεύσω....πίσσα σκοτάδι....αμάν τέρας μπροστά...τρεμοσβήνουν φώτα...τέρας μπρος τέρας πίσω...τι να σου πω με συνεπήρε η πλοκή LOL. Aπέχει πάρα μα πάρα πολύ από τα άλλα 2 παιχνίδια. Αν και OpenGL σε αντιστοίχιση στο D3D oύτε το DX8.x δεν αξίζει ουσιαστικά σαν θεωρητικό τίτλο.

Το Fear ήταν αρκετά πιο απαιτητικό και δεν παιζόταν στα 1600 με εξομάλυνση στην 7800 της εποχής, αλλά ξέμενε και από μνήμη εκτός των άλλων.

Το Far Cry παιζόταν όταν εμφανίστηκε με μέτριες ρυθμίσεις στα 1024*768 με 2χAA/8xAF στην 9700PRO και για να μπορεί κάποιος να το παίξει στα 1600 με τετραπλή εξομάλυνση χρειάστηκαν αρκετά πιο ισχυροί επεξεργαστές και μια R580.

• Απαντ. 331
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση
Δημοσ.
Αν το δικό σου "καταναλωτικό ενδιαφέρον" περιορίζεται στο να επιτίθεσαι διαρκώς σε μία μόνο εταιρία, τότε ζήτω η αντικειμενικότητά σου και η αμεροληψία σου.

Ανάλογος τις προσωπικές εμπορίες του καθενός κ τα προβλήματα που έχει αντιμετωπίσει με κάποιο προϊόν κάποιας εταιρίας έχει διαμορφώσει και κάποιο τρόπο σκέψης απέναντι σ΄αυτή ( μαζί με κάπες επιφυλάξεις βεβαίως βεβαίως !! ).

Δεν είμαι υπέρ της φανέλας, υπέρ της τσέπης μου είμαι.

Δημοσ.
Ανάλογος τις προσωπικές εμπορίες του καθενός κ τα προβλήματα που έχει αντιμετωπίσει με κάποιο προϊόν κάποιας εταιρίας έχει διαμορφώσει και κάποιο τρόπο σκέψης απέναντι σ΄αυτή ( μαζί με κάπες επιφυλάξεις βεβαίως βεβαίως !! ).

Δεν είμαι υπέρ της φανέλας, υπέρ της τσέπης μου είμαι.

Και μένα οι προσωπικές μου εμπορίες είναι ανάδοχες της σοβρακοφανέλας μου LOL.

Πέρα από τα αστεία όταν καταλάβεις ότι είναι υπέρ της τσέπης σου να υπάρχει τόσο ισχυρός ανταγωνισμός, τότε ίσως να αλλάξεις τελικά και εσώρουχα ;) :D

Δημοσ.

το-οτι ο ανταγωνισμος ειναι αυτος που ριχνει τιμες σε καθε τι αναλωσιμο πιστευω οτι το ξερεις.

Τώρα ο συνδυασμός εσωρούχων δεν έχει καμιά σχέση με την σύνθεση ενός υπολογιστή.

Εκτός κ αν προτιμάς να ντύνεσαι σακάκι από πάνω πιτζάμες από κάτω.

Α!!!Χρόνια πολλα για τις μέρες των Χριστουγέννων, και καλή πρωτοχρονιά με υγεία σε όλους.

Δημοσ.

Συμφωνω οτι ολλα τα νεα παιχνιδια ειναι μαπες το Nfs οδηγεις σε γρηγορη κινηση far cry ειναι μια μαπα το red alert 5 αρματα και 5 ανθρωπακια

DOOM 3 Power!!!!

δεν χρειαζονται καρτες σαν την 295 με τοσο μικρη διαφορα και με τιμη 500 - 600

αλλα καρτες με διαφορα fps 50 - 100%

Δημοσ.
Συμφωνω οτι ολλα τα νεα παιχνιδια ειναι μαπες το Nfs οδηγεις σε γρηγορη κινηση far cry ειναι μια μαπα το red alert 5 αρματα και 5 ανθρωπακια

DOOM 3 Power!!!!

δεν χρειαζονται καρτες σαν την 295 με τοσο μικρη διαφορα και με τιμη 500 - 600

αλλα καρτες με διαφορα fps 50 - 100%

Ταπεινή μου γνώμη: DOOM 3 το ρεζιλίκι των FPS. Χείροτερο FPS δεν υπάρχει στα χρονικά! Και μη με αρχίσει κανείς οτι "τα πάντα ξεκίνησαν απο το DOOM"...Ναί όντως ξεκίνησαν αλλά τα FPS απο τότε έχουν εξελιχθεί λίγο....:mrgreen:

• Super Moderators
Δημοσ.
θελω να δω και την απαντιση της Ατι

απάντηση στην GTX295...δεν νομίζω ότι θα υπάρχει...

Δημοσ.

Εγώ πάντως έχω να πω ότι το Doom3 μετρούσε και ειδικά για την εποχή του οι σκιές ήταν εκπληκτικές.

PS: Το έπαιζα μονάχα βραδάκι και δεν είχα κανένα πρόβλημα με το περιβόητο σκοτάδι. Για να μην αναφέρω τα Mods που έκαναν πιο έντονο τον φωτισμό (μερικά πρόσθεταν και HDR :P)

Δημοσ.
το-οτι ο ανταγωνισμος ειναι αυτος που ριχνει τιμες σε καθε τι αναλωσιμο πιστευω οτι το ξερεις.

Δεν σου πάει ο ρόλος του παπαγάλου, αν φυσικά διάβασες τι είχα γράψει πριν ;)

Τώρα ο συνδυασμός εσωρούχων δεν έχει καμιά σχέση με την σύνθεση ενός υπολογιστή.

Εκτός κ αν προτιμάς να ντύνεσαι σακάκι από πάνω πιτζάμες από κάτω.

Kοίτα είναι τρομερά δύσκολο να μην διακωμωδίσω τα συντακτικά και ορθοργραφικά μαργαριτάρια σου.

Α!!!Χρόνια πολλα για τις μέρες των Χριστουγέννων, και καλή πρωτοχρονιά με υγεία σε όλους.

Χρόνια πολλά και σε σένα και εκτός από υγεία εύχομαι να καταλάβεις επιτέλους ότι όλες οι εταιρίες το ίδιο σ**τά είναι χωρίς καμία εξαίρεση.

ThReSh,

+1 πολύ καλό LOL :D

-----Προστέθηκε 29/12/2008 στις 09 : 19 : 13-----

Εγώ πάντως έχω να πω ότι το Doom3 μετρούσε και ειδικά για την εποχή του οι σκιές ήταν εκπληκτικές.

PS: Το έπαιζα μονάχα βραδάκι και δεν είχα κανένα πρόβλημα με το περιβόητο σκοτάδι. Για να μην αναφέρω τα Mods που έκαναν πιο έντονο τον φωτισμό (μερικά πρόσθεταν και HDR :P)

Βloom το λένε στο χωριό μου γιατί για HDR θέλει κάτι παραπάνω.

Δημοσ.

Το Brilliant Lights και κάποια άλλα Mods πρόσθεταν απλά τα Bloom effects. Το 3Mood που έτρεχε μόνο στις Nvidia (δεν βάζω χέρι στην φωτιά για το 3Mood), το τελευταίο DentonMod και ειδικά τα πρόσφατα NG Shaders του Dafama πήγαν ένα βήμα παραπέρα από το απλό Blooming effect ;)

• Super Moderators
Δημοσ.
Χρόνια πολλά και σε σένα και εκτός από υγεία εύχομαι να καταλάβεις επιτέλους ότι όλες οι εταιρίες το ίδιο σ**τά είναι χωρίς καμία εξαίρεση.

είναι μέχρι να πάρει πάλι τα πάνω της η ΑΤΙ να περάσει στην επόμενη γενιά και να αρχίσει να κοστολογεί τις κάρτες της όπως παλιά...

ThReSh,

+1 πολύ καλό LOL :D

all time classic photo :P

Αρχειοθετημένο

Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...