outlaw star Δημοσ. 20 Δεκεμβρίου 2008 Δημοσ. 20 Δεκεμβρίου 2008 Οι τιμές όμως και η κατανάλωση θα μειωθεί φυσικά αισθητά. εγώ αυτό κρατάω απο ότι ειπώθηκε
Moderators GeorgeMan Δημοσ. 20 Δεκεμβρίου 2008 Moderators Δημοσ. 20 Δεκεμβρίου 2008 ~Q2 GT21x@40nm~Q4 GT3xx@40nm (D3D11) Aν δεν άλλαξαν τα σχέδιά τους για το GT212 (μέσα καλοκαιριού) δεν το βλέπω να είναι σε θέση να ξεπερνάει μια GTX295. Φυσικά όλα είναι ρευστά και με τόσες αλλαγές που έχουν κάνει στα roadmaps τους είναι τρομερά δύσκολο να παρακολουθήσει κανείς τις εξελίξεις. Κάτα βάση ναι θα αυξηθεί η ταχύτητα αρκετά στις μονές κάρτες με τα 40nm αλλά μην περιμένεις και θαύματα. Οι τιμές όμως και η κατανάλωση θα μειωθεί φυσικά αισθητά. Ναι δεν ειπαμε οτι η αμεσως επομενη γενια θα ειναι σε θεση να παταει την προηγουμενη "διπλή εκδοση". Αλλα ασφαλως και θα εχει μια αρκετη βελτιωση, παντα για μονοπυρηνη καρτα. Και σαφως και το die shrink οδηγει σε μικροτερες καταναλωσεις, αλλα οσο για τις τιμες... αυτο μενει να το δουμε. Εγω, φιλε outlaw_star κραταω και τα πρωτα στοιχεια [GT21x @ Q2, και GT3xx @ Q4], γιατι πολυ απλα η HD3870 με ικανοποιει πληρως ακομα και τωρα, οποτε δεν υπαρχει αναγκη για πολλες πολλες βιασυνες, και καλο θα ηταν να σκεφτουμε και λιγο μελλοντικα -κανει καλο και στο πορτοφολι -. Στο κατω κατω, και σε 640x480 να με ''αναγκασουν'' να παιξω (ποοοοσο να ανεβουν οι απαιτησεις κατα το ερχομενο ετος πια?) μπορω να κανω λιγο υπομονη για την ελευση και της dx 11 γενιας καρτων γραφικων.
outlaw star Δημοσ. 20 Δεκεμβρίου 2008 Δημοσ. 20 Δεκεμβρίου 2008 και εγώ george της ίδιας λογικής με σένα είμαι μιας και έχω μια 8800gt εδώ και ένα χρόνο ακριβώς και δε σκέφτομαι να την αλλάξω μιας και δεν έχω κανένα πρόβλημα(σε 1280χ1024 που παίζω δε χρειάζεται κάτι άλλο)..και κάθε φορά που παίρνω μια vga την αγοράζω με γνώμονα να την κρατήσω περίπου 2 χρόνια...αλλά αυτό που θέλω να πω είναι ότι επιτέλους κάρτες που μπορούν να καλύψουν μεγάλες αναλύσεις και απαιτήσεις έχουν αρκετά μειωμένες τιμές σε σχέση με το γινόταν στο παρελθόν...πχ ati 4870...θυμάσαι όταν κυκλοφόρησε η σειρά 8800 πόσο κόστιζε....(βέβαια ήταν πολλοί οι λόγοι..εντελώς νέο προιόν οπότε μεγαλό R&D,έλλειψη ανταγωνισμού κτλ αλλά αυτά δεν ενδιαφέρουν και πολύ τον καταναλωτή)..εν κατακλείδι θα είναι καλό να μπορούμε να πάρουμε μια high-end κάρτα στο μέλλον με τις τιμές που εγώ και εσύ πηραμε τις 8800gt και 3870 αντίστοιχα
Ailuros Δημοσ. 21 Δεκεμβρίου 2008 Δημοσ. 21 Δεκεμβρίου 2008 Ναι δεν ειπαμε οτι η αμεσως επομενη γενια θα ειναι σε θεση να παταει την προηγουμενη "διπλή εκδοση". Αλλα ασφαλως και θα εχει μια αρκετη βελτιωση, παντα για μονοπυρηνη καρτα. Και σαφως και το die shrink οδηγει σε μικροτερες καταναλωσεις, αλλα οσο για τις τιμες... αυτο μενει να το δουμε. Τιμές πάντα σε συσχετισμό με την απόδοση. Αν υποθετικά παρουσιαστεί μια μονή κάρτα με περίπου ίδια τιμή μιας 285 που θα εμφανιστεί το Γενάρη αλλά Χ ποσοστό παραπάνω επιδόσεις δεν νομίζω να παραπονεθείς χμ;
john2gr Δημοσ. 21 Δεκεμβρίου 2008 Δημοσ. 21 Δεκεμβρίου 2008 Εγώ πάλι μου φαίνεται ότι θα την τιμήσω την GTX295 τον Φεβρουάριο. Χρυσή και άγια η 8800GTX αλλά μετά από 2 χρόνια απλά θέλω μια αλλαγή και είναι η ιδανική λύση αυτή την συγκεκριμένη χρονική στιγμή
Yperaspisths Δημοσ. 23 Δεκεμβρίου 2008 Δημοσ. 23 Δεκεμβρίου 2008 Η nvidia τα καταφερε παλι . http://www.overclockersclub.com/reviews/gtx295/ Mεχρι και 20% ταχυτερη απο την 4870χ2
John-lamia Δημοσ. 23 Δεκεμβρίου 2008 Δημοσ. 23 Δεκεμβρίου 2008 να δουμε κ τιμη σε e-shop και μετα να δουμε αν ειναι καλη! γιατι η nvidia δεν το εχει σε τπτ να βαλει καμια 600+€ ευρω-πουλα! το θεμα ειναι να μην εχει κ αυτη προβληματα λογο 2χgpu οπως 4870χ2, 9800gx2......... τι psu να θελει?
Moderators GeorgeMan Δημοσ. 23 Δεκεμβρίου 2008 Moderators Δημοσ. 23 Δεκεμβρίου 2008 Αφου 2xgpu ειναι ρε, πως γινεται να μην εχει τα κλασικα προβληματα. (ποσο μαλλον αυτη που ειναι και σάντουϊτς). Οσο για την τιμη, κατι ακουσα για aggesive πολιτικη τιμολογησης. PSU, κλασικα κανα 600-650ρι ΚΑΛΟ.
Psycho_Warhead Δημοσ. 23 Δεκεμβρίου 2008 Δημοσ. 23 Δεκεμβρίου 2008 Το καλυτερο για καποιον που θελει να κανει upgrade ειναι να περιμενει για 40nm και αν ειναι δυνατον να εχει και Dx11.....
Super Moderators Thresh Δημοσ. 23 Δεκεμβρίου 2008 Super Moderators Δημοσ. 23 Δεκεμβρίου 2008 γιατι η nvidia δεν το εχει σε τπτ να βαλει καμια 600+€ ευρω-πουλα! επίσημη τιμή 499 $...
John-lamia Δημοσ. 23 Δεκεμβρίου 2008 Δημοσ. 23 Δεκεμβρίου 2008 επίσημη τιμή 499 $... ναι καλα... σιγα την ''επισημη'' τιμη!!!! θα πλακοσουν τπτ o\c εκδωσεις που θα φτασουν τα 550+$..... κλασικα! οχι Γιαννης, Γιαννακης.... τουλαχιστων θα πεσουν οι τιμες των αλλων καρτων..... χα χα, θα πανε εκει που ειχαν στην αρχη!
Ailuros Δημοσ. 23 Δεκεμβρίου 2008 Δημοσ. 23 Δεκεμβρίου 2008 Το καλυτερο για καποιον που θελει να κανει upgrade ειναι να περιμενει για 40nm και αν ειναι δυνατον να εχει και Dx11..... Να το πω άλλη μια φορά ότι D3D11 δεν θα δούμε πριν το Q4 2009; -----Προστέθηκε 23/12/2008 στις 08 : 53 : 06----- ναι καλα... σιγα την ''επισημη'' τιμη!!!!θα πλακοσουν τπτ o\c εκδωσεις που θα φτασουν τα 550+$..... κλασικα! οχι Γιαννης, Γιαννακης.... Οι υπερχρονισμένες εκδόσεις ΕΥΛΟΓΑ έχουν υψηλότερη τιμή από όλες τις εταιρίες και ΔΕΝ αναιρεί αυτό που σου είπε. Τα 600 ευρώπουλα θα ήταν αυτοκτονία δεδομένης τις σημερινής τιμής της 4870Χ2 που ξεκινάει από τα 400€ ήδη. ΄Ιδιες παπαριές είναι άλλωστε και οι δύο. Καιρός να ωριμάσουμε λίγο και να σταματήσουμε την παιδιάστικη σταυροφορία εναντίον οποιασδήποτε εταιρίας γιατί κατάντησε κουραστικό δεν νομίζεις;
Super Moderators Thresh Δημοσ. 23 Δεκεμβρίου 2008 Super Moderators Δημοσ. 23 Δεκεμβρίου 2008 τα 499$ είναι 420-430 euro με 19% ΦΠΑ μέσα...αν η GTX 295 κάνει τόσο πόσο θα κάνει η GTX 280 που κανονικά πρέπει να είναι φτηνότερη από την GTX 285?
John-lamia Δημοσ. 24 Δεκεμβρίου 2008 Δημοσ. 24 Δεκεμβρίου 2008 Καιρός να ωριμάσουμε λίγο και να σταματήσουμε την παιδιάστικη σταυροφορία εναντίον οποιασδήποτε εταιρίας γιατί κατάντησε κουραστικό δεν νομίζεις; Ναι όντος! Καλύτερα η καταναλωτική αδιαφορία σαν αγοραστής, μετράει περισσότερο. το μονο ατου ειναι οτι μπωρει να πεσουν οι τιμες απο αλλα μοντελα......
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Αρχειοθετημένο
Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.