Vasilis89 Δημοσ. 17 Δεκεμβρίου 2008 Δημοσ. 17 Δεκεμβρίου 2008 Φτιάχνω ένα site, και αυτή την περίοδο Φτιάχνω τις σελίδες για την εγράφη μελών. Δεν έχω κανένα πρόβλημα με τα αγγλικά με τα ελληνικά όμως επικρατεί ένα χάος, και δεν ξέρω τίποτα από κωδικοποίηση. Πρέπει να είναι συμβατά μεταξύ τους html, php, javascript, mysql και emails. Καμία βοήθεια??
antonl Δημοσ. 17 Δεκεμβρίου 2008 Δημοσ. 17 Δεκεμβρίου 2008 Δεν αναφέρεις αν αντιμετωπίζεις κάποιο πρόβλημα οπότε θα πω απλώς UTF-8 παντού. Βάση & site.
Vasilis89 Δημοσ. 17 Δεκεμβρίου 2008 Μέλος Δημοσ. 17 Δεκεμβρίου 2008 To πρόβλημα είναι στην σύγκριση τιμών. Και για utf σκέφτηκα όμως ξέρω να ρυθμίζω μόνο την mysql και υπάρχουν πολλές utf. Πια να διαλέξω?
antonl Δημοσ. 17 Δεκεμβρίου 2008 Δημοσ. 17 Δεκεμβρίου 2008 Έχω κανα χρόνο να δω Mysql και δε θυμάμαι πολύ καλά τι έχει από utf. Αν θυμάμαι σωστά με utf8_unicode_ci χρησιμοποιούσα και δεν είχα κάποιο πρόβλημα
Vasilis89 Δημοσ. 18 Δεκεμβρίου 2008 Μέλος Δημοσ. 18 Δεκεμβρίου 2008 Έβαλα την κωδικοποίηση που μου είπες αλλά έχω το εξής πρόβλημα: κάνω μια φόρμα get με action ένα php και συγκρίνει την τιμή της φόρμας με την τιμή του mysql. Στα αγγλικά λειτουργεί όχι όμως στα ελληνικά. -----Προστέθηκε 18/12/2008 στις 06 : 55 : 23----- Για να θέσω πιο σωστά το πρόβλημα έχω φτιάξει μια σελίδα php με κωδικοποίηση utf-8. Αυτή έχει μια φόρμα που λειτουργεί με AJAX και την στέλνει σε ένα php που την συγκρίνει με την mysql. Τα ελληνικά δεν λειτουργούν. Αν θέλετε να το δείτε η σελίδα είναι http://www.blackdot.gr και οι δυο λογαριασμοί που υπάρχουν: 1)username:aaaa – password:aaaa 2)username:αααα – password:αααα
mummy Δημοσ. 19 Δεκεμβρίου 2008 Δημοσ. 19 Δεκεμβρίου 2008 Από php δεν ξέρω πολλά αλλά μπορώ να σου πώ τι είχα κάνει για jsp με mysql όταν ήθελα να αποθηκεύσω ελληνικά στην βασή αντιστροφά. Η βάση όλη ήταν σε utf-8 general, και το collation της βάσης ήταν σε utf-8 general. Ο πίνακας και η στήλη του πίνακα που αποθηκευόντουσαν τα ελληνικά ήταν σε utf-8 general, και το collation ήταν σε utf-8 general, ίσως λίγο υπερβολίκο αλλά δούλεψε. Επίσης το encode της σελίδας ήταν utf-8 general.Στην JSP γινόταν κάπως έτσι : <%@ page language="java" contentType="text/html; charset=UTF-8" pageEncoding="UTF-8" %> /*JSP*/ <META http-equiv="Content-Type" content="text/html; charset=UTF-8"> /*HTML*/ Αυτά θυμάμαι. Πάντως πριν κάνεις την σύκριση με την βάση για κάνε ένα echo σε μία test σελίδα να δείς "έρχονται" τα ελληνικά σωστά από την φόρμα?
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Αρχειοθετημένο
Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.