haHa Δημοσ. 20 Δεκεμβρίου 2008 Δημοσ. 20 Δεκεμβρίου 2008 Εγω απο αυτα , θα εβγαζα εκτος το thinkpad r500, το asus , αλλα κ το thinkpad sl500 που ουδεμια σχεση εχει με τα thinkpad.(για αυτο εχει κ μονο 1 χρονο εγγυηση, γυαλιστερη μετριοτατη οθονη, μικρη αυτονομια) Το toshiba tecra καλουτσικο, αλλα εχει μετρια καρτα γραφικων, αναλυση 1280x800, γυαλιστερη οθονη, ειναι αρκετα χοντρο κ η τιμη του δεν ειναι κατι το τρομερο.(ασε που αν κ επαγγελματικη σειρα , δεν φθανει την ποιοτητα των επαγγελματικων σειρων του ανταγωνισμου , βλεπε dell, ibm, hp compaq) Θα εβαζα ομως μεσα το thinkpad t500 . Αν κ δυστυχως στην Ελλαδα παιζει μονο με 1280x800 αναλυση, αλλα απο εδω μπορεις να το βρεις με 1680x1050 αναλυση. Το μαγαζι στελνει Ελλαδα με μονο 30 ευρω μεταφορικα, η εγγυηση ισχυει κανονικα κ εδω. Το dell e5500 φαινεται ενδιαφερουσα περιπτωση αν δεν σε ενοχλει η μικρη αναλυση 1280χ800 (παιζει να εχει ομως η γυαλιστερη οθονη, ετσι γραφει σε ενα site, αν κ μου φαινεται περιεργο για latitude). Ειναι κ σε σωστη τιμη, ενω εχει κ κορυφαιο service κ πολυ καλη ποιοτητα κατασκευης. Το dell 14.1" δες αν μπορεις να τα βρεις με 1440x900 αναλυση. Επισης σε 14.1" με 1440x900 εχε υποψην σου το thinkpad t400 κ το hp compaq 6930p . Απο τα 15.4" το hp compaq 8530p fu456 με τιμη 1250 ευρω , 3 χρονια εγγυηση, 1680x1050 κ δυνατα χαρακτηριστικα ξεχωριζει απο τα υπολοιπα. Διαφορετικα αν δεν σε ενοχλει η λιγο αυξημενη τιμη του ibm thinkpad t500, χτυπα αυτο. Αν θελεις χαμηλο budget κ δεν σε ενοχλει η 1280x800 αναλυση, χτυπα το dell e5500. Τα υπολοιπα 15.4" φαινονται παιχνιδακια μπροστα τους.
thanosdr Δημοσ. 20 Δεκεμβρίου 2008 Δημοσ. 20 Δεκεμβρίου 2008 Ευχαριστω παρα πολυ για τις πληροφοριες. Με δεδομενο οτι εχω μια 22αρα οθονη με αναλυση 1680χ1050 μηπως ειναι πολυτελεια να εχει και το λαπτοπ τετοια αναλυση; Επειδη η τιμη ανεβαινει σκεφτηκα να αρκεστω σε οθονη με κλασσικη αναλυση. Λογω αξιοπιστιας και ποιοτητας καταληγω σε HP,Dell και Ibm. Επομενως: 1)Hewlett Packard EliteBook 8530p [FU455EA] ~ 1150 ευρω Intel Core 2 Duo P8600 , 2048MB (1x2048MB) DDR2 800MHz, up to 8192MB maximum memory, 250GB (5400rpm), ATI Mobility Radeon HD 3650 256MB dedicated up to 512MB HyperMemory, 15.4" WXGA (1200x800), DVD±RW Smulti, Microsoft Windows Vista Business GR/EN, Bluetooth, HDMI port 2)Dell Latitude E5500 ~980ευρω Intel Core 2 Duo P8600 , 2048MB (2x1024MB) DDR2 up to 4096MB maximum memory, 250GB SATA (5400rpm), Intel Graphics Media Accelerator 4500MHD, 15.4" WXGA (1280x800), DVD+/-RW DL Drive, Microsoft Windows Vista Business GR/EN 3)Lenovo ThinkPad T500 ~ 1170 ευρω Intel Core 2 Duo P8400 2.26 GHz, Μνήμη: 2 GB DDR3, Σκληρός δίσκος: 160 GB, Οθόνη: 15.4 in, Ανάλυση: 1280x800 WXGA, Κάρτα γραφικών: GMA 4500MHD, DVD-RW, Windows Vista Business Θα ηθελα να ρωτησω για το πως λειτουργουν οι εγγυησεις των HP,Lenovo στην Ελλαδα. Επισης αν μπορει καποιος να μου πει τι παιζει με τις καρτες γραφικων των παραπανω λαπτοπ. Αν πρεπει να το εκτιμησω καπως στην επιλογη μου. Πως πρεπει να εκτιμησω το γεγονος οτι ο Lenovo εχει DDR3 μνημη; Τι παιζει με ποιοτητα και αξιοπιστια; Ο HP εχει κατι στρατιωτικες προδιαγραφες διαβασα. Υπαρχει διαφορα σε ποιοτητα μεταξυ τους ή ειναι ουσιαστικα το ιδιο καλα; Και μια ασχετη σχετικα ερωτηση. Ποια η διαφορα των Vista Business και Home Premium; Ποια ειναι καλυτερα; Πειραζει που δεν θα εχω τα XP pro; Χιλια ευχαριστω εκ των προτερων
michalis2610 Δημοσ. 20 Δεκεμβρίου 2008 Δημοσ. 20 Δεκεμβρίου 2008 Ευχαριστω παρα πολυ για τις πληροφοριες. Με δεδομενο οτι εχω μια 22αρα οθονη με αναλυση 1680χ1050 μηπως ειναι πολυτελεια να εχει και το λαπτοπ τετοια αναλυση; Επειδη η τιμη ανεβαινει σκεφτηκα να αρκεστω σε οθονη με κλασσικη αναλυση. Κοίτα αυτό είναι σύνηθες θέμα. Και εγώ έχω μια 20'' με ίδια ανάλυση αλλά σπάνια συνδέω το φορητό επειδή αφενώς δε βολέυει ιδιαίτερα καθώς πρέπει να ρίχνεις εντελώς την οθόνη του φορητού ώστε να μπορώ να βλέπω την 20'' και αφετέρου βαριέμαι την όλη διαδικασία με τα καλώδια και την τα βιδώματα ξεβιδώματα...για αυτό αν δεν υπάρχει dock station και πρόκειτε να μετακινείς συχνά το φορητό, που σημαίνει ότι πιθανόν πολύ σύντομα να βαρεθείς τα βάλε-βγάλε, καλύτερα να δώσεις εξαρχής κάτι παραπάνω και να ξεμπερδέψεις. Επομενως:1)Hewlett Packard EliteBook 8530p [FU455EA] ~ 1150 ευρω Intel Core 2 Duo P8600 , 2048MB (1x2048MB) DDR2 800MHz, up to 8192MB maximum memory, 250GB (5400rpm), ATI Mobility Radeon HD 3650 256MB dedicated up to 512MB HyperMemory, 15.4" WXGA (1200x800), DVD±RW Smulti, Microsoft Windows Vista Business GR/EN, Bluetooth, HDMI port 2)Dell Latitude E5500 ~980ευρω Intel Core 2 Duo P8600 , 2048MB (2x1024MB) DDR2 up to 4096MB maximum memory, 250GB SATA (5400rpm), Intel Graphics Media Accelerator 4500MHD, 15.4" WXGA (1280x800), DVD+/-RW DL Drive, Microsoft Windows Vista Business GR/EN 3)Lenovo ThinkPad T500 ~ 1170 ευρω Intel Core 2 Duo P8400 2.26 GHz, Μνήμη: 2 GB DDR3, Σκληρός δίσκος: 160 GB, Οθόνη: 15.4 in, Ανάλυση: 1280x800 WXGA, Κάρτα γραφικών: GMA 4500MHD, DVD-RW, Windows Vista Business Είναι προκλητική όντως η τιμή του ΗΡ...αλλά σκέψου το σχόλιο που κκάνω ακριβώς από επάνω. Θα ηθελα να ρωτησω για το πως λειτουργουν οι εγγυησεις των HP,Lenovo στην Ελλαδα. Ανάλογα με το πακέτο εγγύησης που έχεις. Πχ στη Dell το σερβις ειναι συνήθως next-business-day-on-site. Δηλαδή του καλείς και σε 1-2 μέρες ανάλογα με το που μένεις έρχονται και στο επισκευάζουν (εάν είναι δυνατό). Στην ΗΡ και την Lenovo το στέλνεις ο ίδιος και αναμένεις για την επισκευή, όμως μπορείς με ένα έξτρα κόστος να "αναβαθμίσεις" την εγγύηση και να την κάνεις κατ' οίκον. Εχε πάντως υπόψην ότι το σέρβις στα επαγγελματικά μοντέλα για κάποιο λόγο που σίγουρα δεν είναι τυχαίος είναι πολύ πιο σοβαρό από ότι στα εμπορικά, ακόμα και στην ίδια εταιρία. Θα ηθελα να ρωτησω για το πως λειτουργουν οι εγγυησεις των HP,Lenovo στην Ελλαδα. Επισης αν μπορει καποιος να μου πει τι παιζει με τις καρτες γραφικων των παραπανω λαπτοπ. Αν πρεπει να το εκτιμησω καπως στην επιλογη μου. Πως πρεπει να εκτιμησω το γεγονος οτι ο Lenovo εχει DDR3 μνημη; Τι παιζει με ποιοτητα και αξιοπιστια; Ο HP εχει κατι στρατιωτικες προδιαγραφες διαβασα. Υπαρχει διαφορα σε ποιοτητα μεταξυ τους ή ειναι ουσιαστικα το ιδιο καλα; Ο Τ500 που προτάθηκε είναι πάρα πολύ καλός φορητός. Ομως πιστεύω ότι χάνει λόγο κόστους. Ο Dell είναι 200 ευρώ φθηνότερος και καλύτερο value for money. Ελαφρώς καλύτερο επεξεργαστή, μεγαλύτερο σκληρό και εγγύηση στο χώρο σου. Μόνο η μνήμη του είναι πιο αργή, αλλά δεν δικαιολογεί τη διαφορά στη τιμή. Ισα-ίσα αν αναβαθμίσεις τη μνήμη του στα 4GB θα σου κοστίσει πολύ φθηνότερα ακόμα και μετά από ένα χρόνο που θα έχουν πεσει η τιμές στις DDR3. Και μια ασχετη σχετικα ερωτηση. Ποια η διαφορα των Vista Business και Home Premium; Ποια ειναι καλυτερα; Πειραζει που δεν θα εχω τα XP pro; Business= περισσοτερες δυνατότητες γενικότερα. Για απλά πράγματα δεν είναι και τίποτα φοβερό, την κάνεις τη δουλειά σου και πάλι...απλά αν μπορείς να πάρεις businss εννοείτε ότι είναι καλυτερα. Τώρα αν επιράζει που δε θα έχεις ΧΡ...τι να πειράξει? Αυτά τα συστήματα τρεχουν ανετότατα τα Vista...δεν χρειάζεσαι ΧΡ εκτός και αν εκτελεις κάποιο ιδαίτερο πρόγραμμα που έχει πρόβλημα συμβατότητας με τα Σβίστα...χλωμό το βλέπω πλέον...
thanosdr Δημοσ. 20 Δεκεμβρίου 2008 Δημοσ. 20 Δεκεμβρίου 2008 Ο ibm εχει μικροτερες δυνατοτητες απο τους αλλους 2 και δεν ειναι φθηνοτερος. Αν σκεφτομαι να τον παρω ειναι λογω της φιρμας που εχει και αν ειναι καλυτερος ποιοτικα απο τους αλλους. Απο οτι καταλαβα δεν εχει τρελλη διαφορα και μαλλον καταληγω στους αλλους 2. Ο hp με τον Dell ειναι ιδιοι και η διαφορα τους ειναι στην καρτα γραφικων που δεν ξερω ποια ειναι η καλυτερη ή αν εχουν ουσιαστικη διαφορα και στο οτι ο hp εχει HDMI και bluetooth ενω ο Dell δεν εχει. Βεβαια o Dell ειναι κατα 200 ευρω φθηνοτερος και εχει καλυτερη εγγυηση. Οι οθονες ειναι ιδιες και πιστευω οτι οι αναγκες μου δεν θα απαιτουν μεγαλυτερη αναλυση. Σε περιπτωση που χρειαστει καποια στιγμη (οχι μονιμη βαση) μπορω να χρησιμοποιησω και την οθονη που εχω και να μην παω να αγορασω laptop που κανει 1500 ευρω για την οθονη και μονο. Οποτε το τελευταιο ερωτημα ειναι: Υπαρχει διαφορα ποιοτητας μεταξυ Dell και hp ωστε μαζι με το bluetooth να αξιζει να δωσω 200 ευρω παραπανω για να παρω τον hp και οχι τον Dell ;;;;;
michalis2610 Δημοσ. 21 Δεκεμβρίου 2008 Δημοσ. 21 Δεκεμβρίου 2008 Ο ibm εχει μικροτερες δυνατοτητες απο τους αλλους 2 και δεν ειναι φθηνοτερος. Αν σκεφτομαι να τον παρω ειναι λογω της φιρμας που εχει και αν ειναι καλυτερος ποιοτικα απο τους αλλους. Απο οτι καταλαβα δεν εχει τρελλη διαφορα και μαλλον καταληγω στους αλλους 2. Δεν είναι καλύτερος ποιοτικά από τους άλλους. Το Elitebook είναι σίγουρα καλύτερο, για το DEll δεν ορκίζομαι. Ο hp με τον Dell ειναι ιδιοι και η διαφορα τους ειναι στην καρτα γραφικων που δεν ξερω ποια ειναι η καλυτερη H Ati 3650 του ΗΡ είναι μια αρκετά καλή αυτόνομη κάρτα γραφικών έχοντας πολλαπλάσιες επιδόσεις από την Intel Graphics Media Accelerator 4500MHD του Dell, που πρόκειται για την καλύτερη ενσωματωμένη κάρτα γραφικών. Benchmarks για GPU μπορείς να βρεις εδώ. ο hp εχει HDMI και bluetooth ενω ο Dell δεν εχει. Μλκ της DEll να μην έχει HDMI. Και οι δύο έχουν bluetooth! Υπαρχει διαφορα ποιοτητας μεταξυ Dell και hp ωστε μαζι με το bluetooth να αξιζει να δωσω 200 ευρω παραπανω για να παρω τον hp και οχι τον Dell ;;;;; To HP βάση ποιότητας κατασκευής και κάρτας γραφικών που φοράει, συν το γεγονός ότι έχει μόνον ένα Dimm μνήμης των 2GB που πρακτικά σημαίνει ότι υπάρχει ένα slot ελεύθερο για να προσθέσεις άλλα 2 (εάν θέλεις) χωρίς να αφαιρέσεις τίποτα...βάση αυτών λοιπόν πιστεύω ότι αξίζει τα (παραπάνω) χρήματα που ζητάει.
haHa Δημοσ. 21 Δεκεμβρίου 2008 Δημοσ. 21 Δεκεμβρίου 2008 Ευχαριστω παρα πολυ για τις πληροφοριες. Με δεδομενο οτι εχω μια 22αρα οθονη με αναλυση 1680χ1050 μηπως ειναι πολυτελεια να εχει και το λαπτοπ τετοια αναλυση; Επειδη η τιμη ανεβαινει σκεφτηκα να αρκεστω σε οθονη με κλασσικη αναλυση. Λογω αξιοπιστιας και ποιοτητας καταληγω σε HP,Dell και Ibm. Η αναλυση ειναι μια πολυ σημαντικη αποφαση(πολυ πιο σημαντικη απο εναν επεξεργαστη,καρτα γραφικων κλπ) που θα πρεπει να παρεις. Σκεψου εσυ πως θα χρησιμοποιεις τον φορητο κ αν θα σου αρκουν 800 πιξελ στον καθετο αξονα κ το συνεχες scrolling που συνεπαγεται μια τετοια αναλυση , οτι δεν θα μπορεις να βαλεις πχ 2 word διπλα διπλα για μεταφραση, οτι δεν θα μπορεις να εχεις τον browser διπλα-διπλα με msn ή καποιο pdf κλπ. Επομενως: 1)Hewlett Packard EliteBook 8530p [FU455EA] ~ 1150 ευρω Θα το απεφευγα.. Οχι μονο λογω της αναλυσης, αλλα γιατι γενικοτερα η οθονη του ειναι υποδεεστερη (χρωματα,γωνιες θεασης,φωτεινοτητα) σε σχεση με το μολις 100 ευρω ακριβοτερο fu456(1250 ευρω μπορεις να το βρεις) που εχει παρα πολυ καλη οθονη. Καλυτερα ή το fu456 ή αν θελεις κατι φθηνοτερο καποιο απο τα παρακατω που σκεφτεσαι..(αν κ δεν ξερω για τις οθονες των αλλων) Επισης προσεξε, γιατι σε ενα site εγραφε οτι το latitude εχει glossy οθονη. Πως πρεπει να εκτιμησω το γεγονος οτι ο Lenovo εχει DDR3 μνημη; Τι παιζει με ποιοτητα και αξιοπιστια; Ο HP εχει κατι στρατιωτικες προδιαγραφες διαβασα. Υπαρχει διαφορα σε ποιοτητα μεταξυ τους ή ειναι ουσιαστικα το ιδιο καλα; Το θεμα ddr3 δεν πρεπει να σε απασχολει σχδον καθολου.. Ελαχιστη ως μηδενικη αυξηση επιδοσεων. Ασε που για να πας στα 4GB ddr3 θα πρεπει να δωσεις 4 φορες παραπανω χρηματα απο οτι για να πας σε 4GB ddr2. Για το hp, δες εδω ενδεικτικα τι τεστ περναει: 1) test αντοχής(αντεχει πανω του βαρος 215 kg, ενω ειναι ανοιχτο): http://au.youtube.com/watch?v=H5cKuO8ojAU 2) test γδαρσίματος με μεταλλικό σύρμα 3)test με υγρο στο πληκτρολογιο Και μια ασχετη σχετικα ερωτηση. Ποια η διαφορα των Vista Business και Home Premium; Ποια ειναι καλυτερα; Πειραζει που δεν θα εχω τα XP pro; Σε ολα αυτα τα φορητα δινονται κ drivers για xp pro καθως κ δωρεαν τα xp pro, οποτε αν θελεις βαζεις αυτα.. Μεταξυ vista business κ home premium, τα πρωτα ειναι πιο "καλα" κ πιο πληρη, ειδικα σε επιπεδο networking, οπου θα μπορεις πολυ πιο ευκολα να ανταλλασεις αρχεια με αλλου υπολογιστες που ειναι συνδεδεμενοι στο ιδιο τοπικο δικτυο(λογω advanced group policy editor) κ εχει κ πληρη εκδοση του remote desktop..
thanosdr Δημοσ. 21 Δεκεμβρίου 2008 Δημοσ. 21 Δεκεμβρίου 2008 Φιλε μου εγω δεν μπορω να βρω το HP με την υωηλη αναλυση κατω απο 1380 ευρω. Τα τεστ αντοχης ισχυουν φανταζομαι και για το ΗΡ με την μικρη αναλυση και για αυτο σκεφτομαι να παρω το κατα 200 ευρω φθηνοτερο λαπτοπ. Αν ειναι το ιδιο καλο με το Dell γιατι να μην παρω dell. Παντως αν μου βρεις που το εχει 1250 το σκεφτομαι. Και μετα πες μου αν μπορεις την γνωμη σου σκεπτομενος και την τιμη. 980 ο Dell, 1140 o HP (1280χ800), 1380(1650χ1080). Ανεβαινουμε κατα 200 ευρω ανα μοντελο και δεν ειναι λιγα.
haHa Δημοσ. 21 Δεκεμβρίου 2008 Δημοσ. 21 Δεκεμβρίου 2008 Φιλε μεχρι προσφατα εβγαζε στο skroutz ενα αποτελεσμα με 1250 ευρω για τον fu456. (οχι το πρωτο που ειναι λαθος κ ειναι για τον fu455) Τωρα δεν το βλεπω.. Προσωπικα , θα χτυπαγα ή το dell με 980 ευρω (με την προυποθεση οτι δεν εχει glossy οθονη) ή το 8530 fu456 με 1380 ευρω. (μπορει αν περιμενες λιγο να ξαναβρεθει σε χαμηλοτερη τιμη) Y.Γ.: Φυσικα κ τα τεστ αντοχης ισχυουν κ για το μικρο hp fu455 . -----Προστέθηκε 22/12/2008 στις 12 : 53 : 46----- Υπαρχει κ αυτο με 1680x1050 αναλυση κ σχετικα προσιτη τιμη: http://www.skroutz.gr/s/52311/Lenovo-ThinkPad-R61-T8300.html Aλλα δεν φθανει την ποιοτητα του t500 ή του hp elitebook, ενω ειναι με παλιοτερης γενιας επεξεργαστη κ καρτα γραφικων.
Draculina Δημοσ. 22 Δεκεμβρίου 2008 Δημοσ. 22 Δεκεμβρίου 2008 To dell E5500 βγαίνει και με true life οθόνη - γυαλιστερή (τα μικρότερα latitude 14αρια, 13αρια κτλ οχι) οπότε δεν είναι απίθανο κάποιο site να προσφέρει τέτοιο config. Η true life που βάζουν στα vostro (ενδεχομένως του latitude να είναι καλύτερη, εγώ έχω ματ οθόνη...) είναι καθ'ολα αξιοπρεπής και δεν αντικατοπτρίζει έντονα σε σχέση με αλλες, αλλά ζήτα οπωσδήποτε διευκρίνηση αν αποφασίσεις για αυτό το λαπτοπ. Εάν βολευτείς με την οθόνη χτύπα το dell (δεδομενης και της εγγύησης next business day on site που είναι μέσα στην τιμή...) PS: Βλέποντας ότι υπάρχει κάποιο ενδιαφέρον για τα latitude, θα προσπαθησω να κάνω ένα review του δικού μου μες στις γιορτές που θα υπάρχει κάποιος χρόνος, με φωτό κτλ να το δεί όποιος ενδιαφέρεται για αγορά...
thanosdr Δημοσ. 22 Δεκεμβρίου 2008 Δημοσ. 22 Δεκεμβρίου 2008 To dell εχει anti-glare οθονη μονο σε αναλυση 1440χ900. Οποτε το παραπανω που βρηκα δεν εχει. Να σε ρωτησω κατι Haha; Απο την στιγμη που το HP και το dell εχουν την ιδια αναλυση στην οθονη και δεν εχει καποιο 1680χ1050 γιατι απορριπτεις το HP και προτιμας το Dell;
haHa Δημοσ. 22 Δεκεμβρίου 2008 Δημοσ. 22 Δεκεμβρίου 2008 To dell εχει anti-glare οθονη μονο σε αναλυση 1440χ900. Οποτε το παραπανω που βρηκα δεν εχει. Να σε ρωτησω κατι Haha; Απο την στιγμη που το HP και το dell εχουν την ιδια αναλυση στην οθονη και δεν εχει καποιο 1680χ1050 γιατι απορριπτεις το HP και προτιμας το Dell; Γιατι ειναι 200 ευρω φθηνοτερο κ nbd εγγυηση! (αν κ εχει χειροτερα specs, που ομως δεν σε πολυενδιαφερουν) Επισης η οθονη του fu455, οπως σου ειπα, δεν εχει καμμια σχεση με την οθονη του fu456. Κ δεν μιλαω μονο για την αναλυση, αλλα κ για χρωματα, γωνιες θεασης,φωτεινοτητα.
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Αρχειοθετημένο
Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.