manos_k Δημοσ. 17 Δεκεμβρίου 2008 Δημοσ. 17 Δεκεμβρίου 2008 Πρωτότυπο τίτλο έβαλα ,ε; Γεια σας! Θέλω να αγοράσω ένα laptop, αλλά η βοήθεια από άτομα που έχουν εμπειρία θα μου ήταν εξαιρετικά χρήσιμη! Καταρχήν θέλω να έχει γερό επεξεργαστή για να τρέχει εφαρμογές όπως το matlab, το autocad και άλλα τέτοια ελαφρά προγράμματα (πράγμα το οποίο σημαίνει ότι θέλω να έχει και καλή κάρτα γραφικών). Θα προτιμούσα να ήταν Toshiba ή Dell ή Hp ή Sony (αν και για το τελευταίο δεν είμαι τόσο σίγουρος) και σίγουρα να μην είναι με τίποτα Accer (για ευνόητους λόγους) Δεν με ενδιαφέρει καθόλου το blue-ray ή η έξοδος HDMI Επίσης θα ήθελα να έχει μια ποιοτική οθόνη οθόνη, επειδή στο παρελθόν είχα κακή εμπειρία από οθόνη TFT λόγω της υπερβολικά φωτεινής οθόνης (ακόμα και όταν τη ρύθμιζα σε χαμηλά επίπεδα brightness και contrast) σε εφαρμογές γραφείου που κούραζε τα μάτια μου. Τα παιχνίδια δεν είναι πρωταρχικός στόχος του laptop και θα ήθελα σχετικά καλή σχεδίαση και καλό service! Η τσέπη μου αντέχει έως 1300 με 1500 ευρώ Είμαι ανοιχτός σε προτάσεις και σας ευχαριστώ εκ των προτέρων για τη βοήθεια!
haHa Δημοσ. 17 Δεκεμβρίου 2008 Δημοσ. 17 Δεκεμβρίου 2008 Πρωτον κ βασικο μελημα σου πρεπει να ειναι η οχι χαμηλη αναλυση της οθονης .. Πχ με 1280x800 κ 1440x900 δυσκολα θα κανεις σοβαρη δουλεια σε autocad. Δες πχ αυτο: HP EliteBook 8530p (FU456EA) 3 χρονια εγγυηση, αλουμινιο κ οχι πλαστικουρα, 1680x1050 αναλυση, ματ οθονη με πολυ καλες γωνιες θεασης, λεπτο κ γενικοτερα μαζεμενες διαστασεις σε σχεση με τα υπολοιπα 15.4" της αγορας, μεγαλη αυτονομια, κορυφαιο πληκτρολογιο κ touchpad, vista business 32 ή 64 bit(διαλεγεις στην πρωτη εκκινηση τι θελεις ) κ οχι τα πετσοκομμενα home premium, σου δινουν δωρεαν μαζι κ τα xp pro, με αλλα 20 ευρω του βαζεις αλλα 2gb ram για να εχεις συνολο 4gb χωρις να χανεται η εγγυηση και η αλλαγη ειναι πανευκολη. Μαλιστα λογω 64bit λειτουργικου θα εκμεταλλευεται και τα 4 gb ram, σε αντιθεση με τα περισσοτερα λαπτοπ που ερχονται με 32bit λειτουργικο κ παρολο που εχουν 4 gb δεν τα εκεμεταλλευονται ολα.. Τιμη απο 1250 περιπου ευρω(το πρωτο αποτελεσμα του skroutz ειναι λαθος). Δυσκολα θα βρεις σε αυτα τα χρηματα κατι εξισου ποιοτικο. Αν θελεις με περιπου 100 ευρω επιπλεον, προσθετεις κ εγγυηση next business day. Σε 17αρι, υπαρχει αυτο που ειναι αντιστοιχο: HP Compaq 8730w (FU469EA) καρτα γραφικων εχει quadro 2700m= nvidia 9700m gts με καποιες εξτρα επαγγελματικες δυνατοτητες. Εδω και τεστ που περναει: 1) test αντοχής(αντεχει πανω του βαρος 215 kg, ενω ειναι ανοιχτο): http://au.youtube.com/watch?v=H5cKuO8ojAU 2) test γδαρσίματος με μεταλλικό σύρμα 3)test με υγρο στο πληκτρολογιο
Fileasf Δημοσ. 17 Δεκεμβρίου 2008 Δημοσ. 17 Δεκεμβρίου 2008 Το Dell ακούγεται αρκετά αξιόπιστο, έχοντας χρησιμοποιήσει (σταθερο) μπορώ να πω ότι δεν έλεγε να πάθει τίποτα !!! Επίσης κάτι σε Mac?
Draculina Δημοσ. 17 Δεκεμβρίου 2008 Δημοσ. 17 Δεκεμβρίου 2008 +1 για 8530 HP...Ακριβώς ότι χρειάζεσαι νομιζω!! Για autocad 2D σχεδιο+Matlab οι απαιτήσεις σε γραφικά δεν είναι μεγάλες (εκτός αν πας για rendering, opengl κτλ κτλ...) Θα σου χρειαστεί σίγουρα όμως πολλή μνήμη και γρήγορος δίσκος..
manos_k Δημοσ. 17 Δεκεμβρίου 2008 Μέλος Δημοσ. 17 Δεκεμβρίου 2008 +1 για 8530 HP...Ακριβώς ότι χρειάζεσαι νομιζω!! Για autocad 2D σχεδιο+Matlab οι απαιτήσεις σε γραφικά δεν είναι μεγάλες (εκτός αν πας για rendering, opengl κτλ κτλ...) Θα σου χρειαστεί σίγουρα όμως πολλή μνήμη και γρήγορος δίσκος.. Όχι θα το χρειαστώ αυστηρά για 2-d σχεδίαση (κατόψεις κ.τ.λ.). -----Προστέθηκε 17/12/2008 στις 04 : 23 : 52----- Το Dell ακούγεται αρκετά αξιόπιστο, έχοντας χρησιμοποιήσει (σταθερο) μπορώ να πω ότι δεν έλεγε να πάθει τίποτα !!! Επίσης κάτι σε Mac? Και από αλλού έχω ακούσει για mac ξέρω όμως τι τρέχει με τη συμβατότητα των προγραμμάτων που τρέχουν σε χωρίς πρόβλημα σε windows + ότι είναι αρκετά ακριβά περίπου στα 1700 ευρώ .
haHa Δημοσ. 17 Δεκεμβρίου 2008 Δημοσ. 17 Δεκεμβρίου 2008 Όχι θα το χρειαστώ αυστηρά για 2-d σχεδίαση (κατόψεις κ.τ.λ.). Αρα εχεις ελαχιστες απαιτησεις απο την καρτα γραφικων.. Και από αλλού έχω ακούσει για mac ξέρω όμως τι τρέχει με τη συμβατότητα των προγραμμάτων που τρέχουν σε χωρίς πρόβλημα σε windows + ότι είναι αρκετά ακριβά περίπου στα 1700 ευρώ . Πρεπει να αγορασεις διαφορετικα προγραμματα για mac os x .(υπαρχει προγραμμα σε mac os x που χειριζεται/παραγει autocad files) Υπαρχει βεβαια και η λυση να τρεχεις windows σε apple μηχανημα (ωστε να τρεχεις autocad κλπ) , αλλα αυτο εχει μερικα μειονεκτηματα. (δεν υπαρχουν καλοι drivers πχ για το touchpad, ζεσταινεται παραπανω το μηχανημα κ εχει μικροτερη αυτονομια κλπ ) Επισης θα πρεπει να δωσεις 1900 ευρω για να παρεις ενα μηχανημα παρομοιο με το 8530p των 1250 ευρω, αλλα θα εχει μονο 1 χρονο εγγυηση εναντι 3.(κ δυστυχως δεν διατιθεται επεκταση εγγυησης στην Ελλαδα) Τελος, το service ειναι τραγικα αργο τις περισσοτερες φορες.
manos_k Δημοσ. 17 Δεκεμβρίου 2008 Μέλος Δημοσ. 17 Δεκεμβρίου 2008 Πρωτότυπο τίτλο έβαλα ,ε; Γεια σας! Θέλω να αγοράσω ένα laptop, αλλά η βοήθεια από άτομα που έχουν εμπειρία θα μου ήταν εξαιρετικά χρήσιμη! Καταρχήν θέλω να έχει γερό επεξεργαστή για να τρέχει εφαρμογές όπως το matlab, το autocad και άλλα τέτοια ελαφρά προγράμματα (πράγμα το οποίο σημαίνει ότι θέλω να έχει και καλή κάρτα γραφικών). Θα προτιμούσα να ήταν Toshiba ή Dell ή Hp ή Sony (αν και για το τελευταίο δεν είμαι τόσο σίγουρος) και σίγουρα να μην είναι με τίποτα Accer (για ευνόητους λόγους) Δεν με ενδιαφέρει καθόλου το blue-ray ή η έξοδος HDMI Επίσης θα ήθελα να έχει μια ποιοτική οθόνη οθόνη, επειδή στο παρελθόν είχα κακή εμπειρία από οθόνη TFT λόγω της υπερβολικά φωτεινής οθόνης (ακόμα και όταν τη ρύθμιζα σε χαμηλά επίπεδα brightness και contrast) σε εφαρμογές γραφείου που κούραζε τα μάτια μου. Τα παιχνίδια δεν είναι πρωταρχικός στόχος του laptop και θα ήθελα σχετικά καλή σχεδίαση και καλό service! Η τσέπη μου αντέχει έως 1300 με 1500 ευρώ Είμαι ανοιχτός σε προτάσεις και σας ευχαριστώ εκ των προτέρων για τη βοήθεια! Υπάρχει κάποια άλλη πρόταση σε DELL ή TOSHIBA ;
haHa Δημοσ. 17 Δεκεμβρίου 2008 Δημοσ. 17 Δεκεμβρίου 2008 Υπάρχει κάποια άλλη πρόταση σε DELL ή TOSHIBA ; Εδω σε toshiba tecra: Toshiba Tecra S5-13N Toshiba Tecra S10-10E Ειναι ομως αρκετα ανεβασμενες οι τιμες οπως βλεπεις για το s10, ενω εχει λιγο υποδεεστερα χαρακτηριστικα κ υλικα κατασκευης απο το elitebook 8530p. Βεβαια το s5 ειναι σε καλη τιμη κ αρκει για τις περισσοτερες εργασιες. Ειναι ομως κ προηγουμενης γενιας λαπτοπ.. Σε dell μπορεις να δεις τα latitude e6500. Ομως οι τιμες ειναι πανω απο 1500 ευρω ..
Draculina Δημοσ. 17 Δεκεμβρίου 2008 Δημοσ. 17 Δεκεμβρίου 2008 Εκτός από το latitude, και καποιο dell vostro ενδεχομένως να σε βόλευε, αν έβρισκες config της προκοπής. Αν ψήνεσαι για dell πρεπει να πάρεις με τη σειρά τους μεταπωλητές να δεις τι άκρη θα βγάλεις... Αλλιώς το elitebook καρφωτό...
haHa Δημοσ. 17 Δεκεμβρίου 2008 Δημοσ. 17 Δεκεμβρίου 2008 To vostro παντως σε θεμα ποιοτητας κατασκευης κ οθονης φαινεται σαν αστειο παιχνιδακι μπροστα στο dell latitude και το hp elitebook. Χιλιες φορες πχ καποιο sony σε αυτα τα λεφτα. Πχ το sοny fw απο 900 ευρω περιπου με 1600x900 αναλυση κ ποιοτητα κατασκευης καλυτερη απο των vostro.
Draculina Δημοσ. 17 Δεκεμβρίου 2008 Δημοσ. 17 Δεκεμβρίου 2008 Συμφωνώ σίγουρα σε αυτό που λες, τα vostro είναι αρκετά κλικ κάτω από latitude + elitebook. Απτα χέρια μου πέρασε το vostro 1710 με την 1920χ1200 true life οθόνη (το είδα απλά, δεν το δούλεψα), το οποίο μου άφησε καλές εντυπώσεις για τα λεφτά του. Ούτε ψεύτικη πλαστικούρα ήταν, και η οθόνη η 17αρα ήταν πολύ καλή. Ισως οι απλές οθόνες να μην είναι καλές, δεν τις έχω δει. Το vostro το πρότεινα καθαρά αν το παιδί ψήνεται για dell λόγω εγγύησης πχ και δεν θέλει να δώσει 1 σωρό λεφτά...Αν μπορεί να βρει config της προκοπής γιατί αυτά που κυκλοφορούν δεν λένε πολλά. Τώρα το sony είναι άλλου στυλ laptop,λίγο μεγάλο, με 16:9 οθονη, ότι βολεύει τον καθένα!!Το sony που είχα πέθανε λίγο άδοξα, είχε υπέροχη οθονη, καλή κατασκευή, άνετο πληκτρολόγιο, το dvd του είχε βγάλει αμέσως πρόβλημα, ούτε κρύο ούτε ζέστη στο σύνολο... PS: και τα latitude μην νομίζεις, δεν έχουν δυνατό σημείο την οθόνη...Οκ, είναι πολύ πολύ φωτεινή και ματ, χρώματα τπτ ιδιαίτερο και γωνίες θέασης πολύ μέτριες...
thanosdr Δημοσ. 20 Δεκεμβρίου 2008 Δημοσ. 20 Δεκεμβρίου 2008 Εχω ακριβως τις ιδιες απαιτησεις για laptop με τον φιλο που ξεκινησε το τοπικ. Ηδη τα post σας με βοηθησαν πολυ. Το HP που προταθηκε ειναι παρα πολυ καλο. Αυτο που με νοιαζει περισσοτερο ειναι η αξιοπιστια και η ποιοτητα. Δεν ενδιαφερομαι για multimedia δυνατοτητες και για αυτο κοιταω τα επαγγελματικα laptop. Αυτο που με νοιαζει παρα πολυ ειναι να παρω ενα laptop που θα δουλευει απροβληματιστα για πολλα χρονια. Οι αναγκες μου ειναι ιδιες με τον Μανο που ξεκινησε το τοπικ. Οποτε ειμαι αναμεσα σε : 1)Toshiba Tecra A10-11M http://www.skroutz.gr/s/59099/Toshiba-Tecra-A10-11M.html 2)LENOVO SL500 C2D 2.4,2G,250,V NRJ49GM http://www.skroutz.gr/s/54982/Lenovo-ThinkPad-SL500-NRJ49xx.html 3)LENOVO R500 C2D P8600 2.4,2GB 2716W2D http://www.skroutz.gr/s/60425/Lenovo-ThinkPad-R500.html 4)Dell Latitude E6400 http://www.skroutz.gr/s/67216/Dell-Latitude-E6400.html 5)Dell Latitude E5500 http://www.skroutz.gr/s/59112/Dell-Latitude-E5500.html 6)HP EliteBook 8530p (FU456EA) http://www.skroutz.gr/s/54644/HP-EliteBook-8530p-FU456EA.html 7)Asus F5SL-AP247E http://www.skroutz.gr/s/57941/Asus-F5SL-AP247E.html Εκανα ο,τι καλυτερο μπορουσα με τις λιγες γνωσεις που εχω. Θα ηθελα παρα πολυ την γνωμη σας για τα παραπανω και ποιο πιστευετε οτι ειναι η καλυτερη αγορα. Βοηθηστε με σας παρακαλω να επιλεξω γιατι εχω μπερδευτει αρκετα
basilis5 Δημοσ. 20 Δεκεμβρίου 2008 Δημοσ. 20 Δεκεμβρίου 2008 νομιζω το τεκρα ειναι οτι χρειαζεσαι αλλιως κατι σε λενοβο
michalis2610 Δημοσ. 20 Δεκεμβρίου 2008 Δημοσ. 20 Δεκεμβρίου 2008 Θάνο τα περισσότερα από τα laptop που έχεις βρει είναι πολύ καλά πλην του Asus που παρόλο ότι είναι είναι καλοκασκευασμένο (για εμπορική σειρά) δεν έχει τα φόντα να μπει σε συγκρίσεις με τα θηρία... Σαν ποιότητα κατασκευής το EliteBook τα υπόλοιπα το βλέπουν με τα κυάλια. Είναι όμως και το ακριβότερο κοστίζοντας σχεδόν 1400 ευρώ έχοτας ανάλογα χαρακτηριστικά βέβαια... Εκτός του Asus θα απέκλυα επισης το ThinkPad R500, όχι επειδή δεν είναι ποιοτικό, κάθε άλλο, απλά η ενσωματωμένη κάρτα του είναι η απερχόμενη Χ3100 και πιθανόν να σε κρεμάσει αν θελήσεις κάτι παραπάνω στο μέλλον. Γενικά είμαι 1000% υπερ των ενσωματωμένων καρτών γραφικών στους φορητούς για πολλούς λόγους, όμως εφόσων έχεις επιλογή προτίμησε την νεότερη Intel 4500MHD. Εφυγαν τα δύο και έμειναν 5... Θα σου έλεγα οχι για το DELL Latitude E6400 για τους εξής λόγους: α) Η διαφορά με το 8530 είναι μικρή, οπότε αν διαθέτεις τα χρήματα καλύτερα να πάρεις το ΗΡ. β) Είναι 14'' οπότε με ανάλυση 1280χ800 δε θα σε βολεύει ιδαίτερα. γ) Αν πας για 14'' τότε στην ελληνικη αγορά θα κοιτάξεις μόνο τα 6930p GB995EA και 6930p FL490AW. Το Lenovo ThinkPad SL500 είναι ποιοτικό και έχει συμπαθητικά χαρακτηριστικά αλλά μόνο 1 έτος εγγύηση. Για αυτό θα το απέριπτα όταν μιλάμε για επαγγελματικό φορητό 1000+ ευρώ καθώς αν αγοράσεις την 3ετή επέκταση εγγύησης τότε φτάσαμε την τιμή του 8530 και τρώει άκυρο. Τα Tecra A10-11M και Latitude E5500 είναι καλές λύσεις αν θα ήθελες να κρατήσεις το κόστος χαμηλά. Συνοψίζοντας: Στις 15,4'' αν πας για χαμηλό κόστος τότε Latitude E5500 κυρίως επειδή τα επαγγελματικά της Toshiba, σε αντίθεση με τις εμπορικές σειρές, υπολοίπονται του ανταγωνισμού σε ποιότητα. Συν ότι το Dell κοστίζει 60 ευρώ λιγότερο -για να αναβαθμίσεις τη μνήμη σου στα 4GB- και έρχεται με κατάτι ταχύτερο επεξεργαστή, ενώ θα έχεις και σέρβις στο χώρο σου ω μη γεννητω. ή EliteBook 8530p δαγκωτό, αν αποφασίσεις να ελαφρύνεις το λογαριασμό σου λίγο παραπάνω...μέρες που έρχονται. Στις 14'' κοιτάς τα EliteBook 6930p. Οχι επειδη το DELL Latitude E6400 δεν είναι ποιοτικό, απλά το 6930 έχει καλύτερη ανάλυση και ένα κλικ καλύτερα specs και ενα κλικ καλύτερη ποιότητα μαζι.
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Αρχειοθετημένο
Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.