Προς το περιεχόμενο

Πρόβλημα με σκληρό Seagate Sata2 1TB

DonFustikis

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Αντιμετωπίζω το εξής πρόβλημα με το σκληρό μου:

Ανοίγω το πρωί τον υπολογιστή δούλευε κανονικά(την προηγούμενη μέρα του είχα κάνει ένα καθαρισμό με ccleaner, EasyCleaner(άχρηστα αρχεία και αρχεία Registry)και Windows Cleaner, τον κλείνω και όλα κανονικά. Το απόγευμα πήγα να τον ξανανοίξω και στην 6η-7η γραμμή φόρτωσης των Windows κολάει, πατάω το reset, το ξανακάνω 3 φορές πάντα κολάγε.Παρατήρησα ότι μετά την εικόνα του BIOS ψιλοέτρεμe η οθόνη και βγαίνανε 1 μεγάλο πρασινό κουτάκι και λίγο μικρά στο πάνω μέρος.Τον ξεκινάω με τη Ρύθμισή «Τελευταίες γνωστές ρυθμίσεις».Τίποτα. Βάζω το cd των vista και πάω στο repair και κάνω επαναφορά συστήματος. Τυχαία μου έρχεται η ιδέα να αποσυνδέσω το σκληρό δίσκο που έχει απλά δεδομένα και όχι λειτουργικό(Seagate 1TB αγορασμένος από πλάισιο πριν 2 μήνες.Χρήση κανονική). Ο υπολογιστής ανοίγει κανονικά.. Τον κλείνω και συνδέω το σκληρό και πάλι τα ίδια. Παρατηρώ ότι ένα τσιπάκι δίπλα από το καλώδιο ΣΑΤΑ είναι στη θέση 1,5GBit. Το βγάζω τελείως, ξαναπροσπαθώ και πάλι τίποτα. Αλλάζω καλώδια(ΣΑΤΑ+Ρεύμα) και θέση στη μητρική.Πάλι τίποτα. Αποσυνδέω τον 500άρι με το λειτουργικό συνδέω μόνο τον 1ΤΒ και ούτε στο BIOS δε μπορούσε να μπει.

Όταν είχα και τους δύο συνδεδεμένους έμπαινε στο BIOS αλλά τον 1ΤΒ δεν τον έβλεπε καθόλου.

Πριν λίγο παρατήρησα ότι αυτό με την οθόνη γίνεται και όταν τον ξεκινάω κανονικά με τον έναν σκληρό.Μπορεί να είναι τυχαίο, μπορεί να γινόταν πάντα και να μην το είχα παρατηρήσει.....Υπάρχει τουλάχιστον κάποιος τρόπος να ανακτήσω όλα μου τα δεδομένα?? 2 φορές έχω πάρει στη ζωή μου Seagate και τις 2 έχει χτυπήσει, τα WD μπορεί να μου έβγαζαν προβληματάκια του είδους να κολάνε στη μεταφορά δεδομένων καμιά φορά, αλλά ποτέ δε με κατέστρεψαν έτσι.Μάλλον τσάμπα έχει το όνομα και τη 5ετη εγγύηση η πρώτη.

PS: Ο Δίσκος ακούγεται να ξεκινάει και να σταματάει να δουλεύει κανονικά όταν ανοίγει-κλείνει ο υπολογιστής!

-----Προστέθηκε 18/12/2008 στις 12 : 48 : 44-----

Μέχρι στιγμής το σύνδεσα σε εξωτερικό USB και πάλι δε δούλευε αλλά και σε ένα σέρβερ(εσωτερική σύνδεση) όπου πάλι δε δούλευε...

Σκέφτηκα το εξής:Παρήγγειλα σήμερα άλλον έναν ίδιο και μόλις τον πάρω θα βγάλω τα Platters από τον παλιό και θα τα βάλω στον καινούριο μπας και δουλέψουν εκεί διότι ο δίσκος ξεκινάει κανονικά να λειτουργεί...

Αρχειοθετημένο

Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...