keropi Δημοσ. 17 Δεκεμβρίου 2008 Δημοσ. 17 Δεκεμβρίου 2008 Καλημέρα. Έχω ένα miniITX motherboard της intel με τον dualcore Atom 1.6ghz επεξεργαστή. Η εν λόγω μητρική χρησιμοποιεί το 945G chipset, το οποίο θερμαίνεται αρκετά. Έχω αφαιρέσει την stock "αστεία" ψύκτρα αλουμινίου + fan , και έχω βάλει μια χάλκινη 159gr+ fan, αυτό ΕΔΩ από eBay έχει ταιριάξει ΤΕΛΕΙΑ (στο mobo στηρίζεται με το συρματάκι που φαίνεται όπως και η stock ψύκτρα...) Αν δείτε προσεκτικά, έχει ένα αυτοκόλλητο πορώδες υλικό, που εννοείται κολλάει στο chip και έχει τρύπα στην μέση για να εφάπτεται ο πυρήνας με την ψύκτρα. Εγώ το έχω βάλει, αλλά και πάλι έχω θερμοκρασίες μεταξύ 48-54 βαθμούς (μετρημένο μετά από ~1 ώρα κανονικής χρήσης για το μηχάνημα, το έχω 24/7 κατεβαστήρι/seeder μέσα σε mITX κουτί) Μήπως επειδή έβαλα το πορώδες έχω αυτό το αποτέλεσμα ; Γιατί και με την stock ψύκτρα των 20gr αλουμινίου τις ίδιες θερμοκρασίες έπαιρνα (αλλά με ΠΟΛΥ περισσότερο θόρυβο από το 40x40x10@6000rpm fan που είχε πάνω) Μήπως έβαλα λάθος τον ανεμηστήρα του chipset? Τον έχω να φυσάει προς τα πάνω... Παραθέτω ένα σχέδιο του case , αριστερά έχει τρύπες εισαγωγής αέρα και δεξιά έχει ένα 60χ60χ10 fan εξαγωγής, ούτως ώστε να δημιουργείται ρεύμα αέρα. Η ψύκτρα του 945 είναι στην μέση, όπως φαίνεται στο σχέδιο, και ο ανεμηστήρας της σπρώχνει αέρα προς τα πάνω. Σας ευχαριστώ εκ των προτέρων για την βοήθειά σας.
SwAToNeR Δημοσ. 17 Δεκεμβρίου 2008 Δημοσ. 17 Δεκεμβρίου 2008 Δε γίνεται η ψύκτρα να σπρώχνει αέρα προς τα πάνω. Προς την ψύκτρα πρέπει να φυσάει και οι 2 ψύκτρες. Θές να κρυώνει όχι να βγάζει τον ζεστό αέρα. Συνήθως ο αέρας μπαίνει μπροστά και κάτω και βγαίνει πίσω και πάνω. Ο ζεστός αέρας ανεβαίνει προς τα πάνω.
keropi Δημοσ. 17 Δεκεμβρίου 2008 Μέλος Δημοσ. 17 Δεκεμβρίου 2008 Δυστυχώς στο mITX case δεν έχει πάνω/κάτω ... έχει διαστάσεις ενός μεγάλου κουτιού για εξωτερικό CD/DVD , το ύψος του είναι 7 εκατοστά. Τον ανεμηστήρα του κουτιού δεν τον πείραξα, έτσι ήρθε από το εργοστάσιο, να βγάζει αέρα
SwAToNeR Δημοσ. 17 Δεκεμβρίου 2008 Δημοσ. 17 Δεκεμβρίου 2008 Μήπως βάζει; Αυτό ήθελα να πω. Είναι και άναλογα την αρχιτεκτονική του κουτιού.
EliasKir Δημοσ. 17 Δεκεμβρίου 2008 Δημοσ. 17 Δεκεμβρίου 2008 Ο ανεμιστηρας του ΝΒ πρεπει να φυσαει προς την ψυκτρα.
keropi Δημοσ. 17 Δεκεμβρίου 2008 Μέλος Δημοσ. 17 Δεκεμβρίου 2008 @SwAToNeR: ο ανεμηστήρας βγάζει αέρα, και μάλιστα θερμό @EliasKir: οπότε έχω λάθος το fan του chipset.... για το αυτοκόλλητο "μαξιλαράκι" έχεις καμοία γνώμη; γιατί τώρα που θα το ανοίξω αν είναι να το αφαιρέσω... ευχαριστώ παιδιά!!!!
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Αρχειοθετημένο
Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.