Προς το περιεχόμενο

Macworld Expo SF 2009 ! !

giorgos_k

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Είναι αστείο πάντως που υποτίθεται ότι το πρόβλημα είναι τα Apple Fanboys, όταν εγώ αυτό που βλέπω συνέχεια είναι antiapple fanboys.

Πχ δε θα είχα ιδέα ποιος είναι ο Steve Jobs αν δεν τον βρίζανε συνέχεια κάποιοι. Δεν έχω διαβάσει πολλά καλά, παρά μόνο ως απάντηση σ' αυτούς που τον κατηγορούνε.

Απ' αυτά που αναγκάστηκα να μάθω, ούτε εγώ τον συμπαθώ, αλλά δεν είναι αυτό το ζήτημα τώρα.

• Απαντ. 126
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση
Δημοσ.
Περιμένω με αρκετό ενδιαφέρον το iMovie 09. Απλά απίστευτο πρόγραμμα

Εγώ μιας και δεν είχα ποτέ βιντεοκάμερα δεν μπορώ να πω ότι με ενδιαφέρει ιδιαίτερα, αλλά πράγματι από αυτά τα λίγα που έδειξαν φαίνεται πολύ δυνατό και ακριβώς αυτό που θα χρειαζόταν κάποιος σαν κι εμένα που θα έπαιρνε για πρότι φορά βιντεοκάμερα και θα ήθελε να κάνει τη δουλειά του εύκολα και διασκεδαστικά..

Εμένα αντίστοιχα μου τρέχουν τα σάλια για το iPhoto 09 όπως είπα. Αν δουλεύει o αλγόριθμος του Faces σε ένα ποστοστό κοντά στο 90-95% πραγματικά θα προσκυνήσω.. Και ειδικά άμα κάποιος κάνει ταξίδια και δεν περιορίζεται στο club στη μύκονο και μετά...στο διπλανό club στη Μύκονο το Places θα συνθέσει μια απίστευτη library.. Περιμένω πως και πως!

Το μόνο πρόβλημα είναι ότι είναι λίγο μπροστά από τον καιρό του.. Με ένα πολύ μικρό ψάξιμο, ελάχιστες κάμερες έχουν GPS και απότι είδα ούτε για αστείο κάμερες τσέπης, βλέπε Canon IXUS Series..:(

Δημοσ.

Υπάρχουν κάποια μικρά gadget-ακια που μπορούν να βοηθήσουν. Είναι μικρά GPS που τα βάζεις στην τσέπη σου ή στο μπρελόκ με τα κλειδιά σου. Τα έχεις όλη μέρα πάνω σου και αυτά καταγράφουν ακριβώς την ημερίσια σου διαδρομή. Στο τέλος της μέρας τα συνδέεεις με τον υπολογιστή σου και περνάνε τη διαδρομή σου στο ειδικό πρόγραμμα που τα συνοδεύει. Στο ίδιο πρόγραμμα ρίχνεις και τις φωτογραφίες που τράβηξες εκείνη τη μέρα. Το πρόγραμμα βλέπει την ημερομηνία/ώρα που τράβηξες τη φωτογραφίες, βλέπει και τις συντεταγμένες στις οποίες βρισκόσουν εκείνη τη στιγμή και κάνει GEOTagging στις φωτογραφίες.

Εδώ: link για παράδειγμα είναι μερικές τέτοιες συσκευές.

Φαντάζομαι πως με κάποιο πρόγραμμα αυτό μπορεί να το κάνει και το iPhone αλλά δεν ξέρω πόση ώρα θα άντεχε η μπαταρία του. Αντίθετα, αυτά τα gadget-άκια είναι φτιαγμένα για να δουλεύουν 15-30 ώρες πριν τελειώσει η μπαταρία τους.

EDIT: Στο μεταξύ βρήκα κι αυτά τα 2, αρκετά φθηνότερα: i-gotU GT-100 και GT-200. Όμως, δεν αναφέρουν συμβατότητα με Mac OS X παρά μόνο με windows.

Με ένα πρόχειρο ψάξιμο βρήκα και το GPSPhotoLinker (δωρεάν) για Mac OS X που ΠΙΘΑΝΟΝ συνεργάζεται με αυτά.

Κανένας εθελοντής να το δοκιμάσει? :-)

Δημοσ.

Δεν ξέρω πόσοι το προσέξατε, αλλά το νέο iweb υποστηρίζει επίσημα upload με ftp στο site μας και όχι μόνο στο mobileme.

Καλή περίπτωση για ένα γρήγορο ποιοτικό site, αν και η μέχρι τώρα εμπειρία μου με το manual upload μου έβγαζε πολύ μεγάλα σε "βάρος" sites.

Δημοσ.
Υπάρχουν κάποια μικρά gadget-ακια που μπορούν να βοηθήσουν. Είναι μικρά GPS που τα βάζεις στην τσέπη σου ή στο μπρελόκ με τα κλειδιά σου. Τα έχεις όλη μέρα πάνω σου και αυτά καταγράφουν ακριβώς την ημερίσια σου διαδρομή. Στο τέλος της μέρας τα συνδέεεις με τον υπολογιστή σου και περνάνε τη διαδρομή σου στο ειδικό πρόγραμμα που τα συνοδεύει. Στο ίδιο πρόγραμμα ρίχνεις και τις φωτογραφίες που τράβηξες εκείνη τη μέρα. Το πρόγραμμα βλέπει την ημερομηνία/ώρα που τράβηξες τη φωτογραφίες' date=' βλέπει και τις συντεταγμένες στις οποίες βρισκόσουν εκείνη τη στιγμή και κάνει GEOTagging στις φωτογραφίες.

Εδώ: link για παράδειγμα είναι μερικές τέτοιες συσκευές.

Φαντάζομαι πως με κάποιο πρόγραμμα αυτό μπορεί να το κάνει και το iPhone αλλά δεν ξέρω πόση ώρα θα άντεχε η μπαταρία του. Αντίθετα, αυτά τα gadget-άκια είναι φτιαγμένα για να δουλεύουν 15-30 ώρες πριν τελειώσει η μπαταρία τους.

EDIT: Στο μεταξύ βρήκα κι αυτά τα 2, αρκετά φθηνότερα: i-gotU GT-100 και GT-200. Όμως, δεν αναφέρουν συμβατότητα με Mac OS X παρά μόνο με windows.

Με ένα πρόχειρο ψάξιμο βρήκα και το GPSPhotoLinker (δωρεάν) για Mac OS X που ΠΙΘΑΝΟΝ συνεργάζεται με αυτά.

Κανένας εθελοντής να το δοκιμάσει? [/quote']

Καθόλου άσχημη ιδέα! Αν και με χαλάει που πρέπει να κουβαλάω και κατι ακόμα στην τσέπη μου... Ερώτηση: Αυτά τα GPS θα πιάνουν σήμα μέσα από μια τσέπη ή θα πρέπει να βλέπουν καθαρό ουρανό?

Με ψήνει πάντως αρκετά και πριν από το επόμενο κανονικό ταξίδι δηλαδή το Μάρτη σε Φρανκφούτη και Λονδίνο θα το σκεφτώ πολύ σοβαρά!

Δημοσ.

Ρε παιδιά ... Αφού είδα στο keynote που λέει, ότι μπορεί το iPhoto '09 να εντοπίζει το geotag, όταν του βάλουμε εμείς την τοποθεσία ... Για φωτογραφίες που δεν έχουν geotag για πάραδειγμα, φτάνει να βάλουμε την πόλη π.χ., και το iPhoto θα τους δώσει geotag .. Για κάτι πιο συγκεκριμένο, μένει να δούμε πόσο καλό είναι το database των google maps :-)

Άσχετο αλλά μόλις έκανα ένα πρόχειρο test του iwork.com .. Είναι βολικό για sharing αρχείων, αλλά δεν επιτρέπει editing του αρχείου στο internet, παρά μόνο posting comments .. Επίσης το file ήταν available για download σε Pages, Word και PDF format αν δεν κάνω λάθος κάτι που βρήκα όμορφο .. Κατά τα άλλα, τίποτα το συνταρακτικό ..

Δημοσ.

Ναι αλλά αμα δεν είναι από μόνες του ήδη Geotagged οι φωτογρφίες όταν τους ορίζεις την πόλη τις βάζεις ουσιαστικά όλες στο ίδιο pin κάτω από την ονομασία Λονδίνο. Αν τις κάνει η κάμερα tag τότε έχεις ΑΚΡΙΒΩΣ με ακρίβεια ενός μέτρου ας πούμε το μέρος που πήρες τη φώτο, οπότε μπορείς να αναλύσεις πολύ καλύτερα το ταξίδι σου αλλά και να θυμηθείς τα μέρη που ήσουν πάνω στο χάρτη.. Και με το hybrid mode του google maps μπορείς να δεις και από πάνω το μέρος που τιε τράβηξες!

Επίσης η GiSTEQ φαίνεται πολύ σοβαρή με καλά μηχανήματα. Εδώ ένα link με σύγκρισή τους

http://www.gisteq.com/resources/ModelSpec.pdf

To amazon.com τα έχει και σε καταπληκτική προσφορά 100 το Pro και 105 το BT Pro a.k.a. 70 euro! Δεν είναι καθόλου πολύ, γιατί απότι φαίνεται είναι αρκετά καλά και έχουν και πολύ μεγαλύτερη αυτονομία από τα άλλα που παρέθεσε ο georgeadams

Δημοσ.
Ναι αλλά αμα δεν είναι από μόνες του ήδη Geotagged οι φωτογρφίες όταν τους ορίζεις την πόλη τις βάζεις ουσιαστικά όλες στο ίδιο pin κάτω από την ονομασία Λονδίνο. Αν τις κάνει η κάμερα tag τότε έχεις ΑΚΡΙΒΩΣ με ακρίβεια ενός μέτρου ας πούμε το μέρος που πήρες τη φώτο, οπότε μπορείς να αναλύσεις πολύ καλύτερα το ταξίδι σου αλλά και να θυμηθείς τα μέρη που ήσουν πάνω στο χάρτη.. Και με το hybrid mode του google maps μπορείς να δεις και από πάνω το μέρος που τιε τράβηξες!

Ε μα γι'αυτό λέω πρέπει να περιμένουμε να δούμε πόσο καλό είναι το database .. Στο keynote, τα maps είχαν μέσα location όπως τον "eiffel tower" κάτι που είναι αρκετά συγκεκριμένο αν και αποτελεί landmark .. Ελπίζω ότι δεν θα υπάρχει δηλαδή μόνο "athens" αλλά και "parthenon" π.χ. :-) Κατά τα άλλα, να σας αφήσω στο κυνήγι νέας φωτογραφικής :-D

Δημοσ.

Μα δεν χρησιμοποιεί για όλα το google maps? Οπότε το ξέρουμε ήδη το database.. Και τέτοια ακριβή ονομασία θα βγάζει μόνο για πολύ λίγα μνημεία, παγκοσμίας εμβέλειας.. Δεν νομίζω να περιμένει κανείς να λέει: ''Escoba in Kifisia'' :P

Αρχειοθετημένο

Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...