giannos85 Δημοσ. 16 Δεκεμβρίου 2008 Δημοσ. 16 Δεκεμβρίου 2008 Καλησπέρα σας, θα ήθελα τη βοήθειά σας καθώς αντιμτωπίζω κάποια προβλήματα στην προσπάθεια δημιουργίας τοπικού δικτύου ανάμεσα σε 2 υπολογιστες στον ιδιωτικό χώρο ενός φίλου μου. 1)Ο χώρος είναι 2 όροφοι στον καθένα από τον οποίο θέλουμε να υπάρχει ένας υπολογιστής. 2)Προχτες ο ηλεκτρολόγος έβαλε μία εσωτερική καλωδίωση για δίκτυο (LAN), μάλιστα 2 γραμμές 3) Ο ένας υπολογιστής, ο παλιός, έχει windows 98 και έχει εγκατεστημένο ένα πρόγραμμα που μάλλον απαγορεύει την αλλαγή του λειτουργικού 4)Θέλουμε και οι 2 υπολογιστες να έχουν πρόσβαση στο πρόγραμμα το οποίο είναι ήδη εγκατεστημένο στον παλιό 5) Να μπαίνουν και οι 2 στο ιντερνετ με σύνδεση connx που προσφατα αγοράστηκε και έτσι έχουμε στη διάθεση μας και το ρουτερ Στην προσπάθειά μου σήμερα να καταφέρω τα παραπάνω έχω τις εξής απορίες α) Επειδή θέλω τη χρήση του προγράμματος πρέπει να κάνω remote desktop απαραιτητα? β) Όταν συνέδεα το pc με το ρουτερ άναβε σε αυτό το αντίστοιχο λαμπάκι της υποδοχής ενώ όταν συνέδεα το ρούτερ με τον τοίχο τότε δεν άναβε.Αυτό σημίνει οτι κάτι δεν παέι καλά με την καλωδίωση του εσωτερικού δισκτύου? γ)Για να μπούν και τα 2 στο ιντενετ θα πρέπει να συνδέσω το ένα pc με το ρούτερ,το ρούτερ με τον τοίχο και τον τοίχο με το αλλο pc? Υπάρχει κάποιος τρόπος απλός να διαπιστώσω αν λειτουργεί η καλωδίωση του εσωτερικού δικτύου? ΥΓ.1.Αν προσθέσω ότι σήμα dsl δεν έπαιρνα στο ρουτερ και πήρα τον οτε να το ελέγξει και περιμένω απάντηση ακόμα ΥΓ.2. Συν ότι δεν έχω ξανακάνει αλλά δε μου φαίνεται τρομερό ωστε να μην προσπαθούσα Καταλαβένετε πόσο απελπίστηκα σήμερα και έχω ανάγκη από μια κουβέντα.. Τη βοήθειά σας παρακαλώ Ευχαριστώ και συγνώμη αν σας κούρασα!
tsakonas Δημοσ. 17 Δεκεμβρίου 2008 Δημοσ. 17 Δεκεμβρίου 2008 Οντως, εχεις αρκετο μπελα στο κεφαλι σου ) Στα γρηγορα αυτα που μου ερχονται.... α) Το προγραμμα αυτο δεν παιζει στα XP ? ουτε με compatibility mode?? Αν οχι , τοτε στο δευτερο pc που τρεχει ΧΡ(υποθετω) μπορεις με το VMware να κανεις ενα virtual win98....και να κανεις εκει μεσα εγκατασταση το προγραμμα.... Τωρα για τα υπολοιπα... ας υποθεσουμε οτι δεν εχεις ιντερνετ προς το παρον για καποιο λογο....Μπορεις να εχεις τοπικο δικτυο, μεχρι να απαντησει ο ΟΤΕ. Με την καλωδιωση .... το καλωδιο τηλεφωνου το συνδεεις στην σωστη θυρα του μοντεμ-ρουτερ? Τα pc με καλωδιο στο ρουτερ?
giannos85 Δημοσ. 17 Δεκεμβρίου 2008 Μέλος Δημοσ. 17 Δεκεμβρίου 2008 το πρόγραμμα αυτό είναι σαν βάση δεδομένων.Δηλαδή θέλω να μπορεί να έχει πρόσβαση και από το δεύτερο υπολογιστή και να ενημερώνει τη βάση δεδομένων. Τι χρειάζεται να κάνω? Το καλώδιο τηλεφώνου το συνδέω στη σωστή θύρα αλλα προς το παρόν αφου δεν έχω ιντερντ δεν με νοιάζει ακόμα αυτό ετσι δεν είναι( βέβαια το χρειάζομαι για το remote desktop εφόσον αυτό είναι αναγκαίο) Το ρουτερ το συνδέω με το pc με καλώδιο ethernet όπως και με τον τοίχο! Σε ευχαριστώ μέχρι τώρα για την βοήθεια!
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Αρχειοθετημένο
Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.