Προς το περιεχόμενο

Εισαι ευχαριστημενος με τον τροπο που ζεις?

vitalpoint

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Ειναι μια ερωτηση που εκανα στον εαυτο μου και στην οποια φυσικα η απαντηση ηταν αρνητικη.

Δεν μου αρεσει ο τροπος που ζω,δεν μου αρεσουν οι συνθηκες στις οποιες και με τις οποιες ζω.

Δεν μου αρεσει το οτι δεν υπαρχει τιποτα στο οποιο να πιστεψω,το οτι ολα γυρω μου ειναι πλασματικα και στημενα,το οτι οι νομοι και οι κανονες ισχυουν κατα συνθηκη και κατα αξιωμα,το οτι αυτοι που με καθοδηγουν και τους οποιους στο κατω κατω εγω πληρωνω απο τον μισθο μου με δουλευουν μπροστα στα ματια μου και εγω δεν μπορω να αντιδρασω η' τουλαχιστον δεν μπορουσα ως τωρα.

Δεν μπορω να δεχτω αυτο που κι εγω εχω ισχυριστει καποιες φορες,το οτι δηλαδη ο Ελληνας την λαμογια και την απατη την εχει στο αιμα του.Αυτο ΔΕΝ ισχυει γιατι πολυ απλα αποτελει μια φτηνη δικαιολογια για οποιον βαριεται να βαλει τον εγκεφαλο του να δουλεψει κι εγω προσωπικα γνωριζω πολλους ανθρωπους που λειτουργει το μυαλο τους αριστα αλλα και αυτους κατι...τους απασχολει συνηδειτα η' υποσυνηδειτα.

Θα ηθελα λοιπον να μαθω τι ειναι αυτο που δεν αρεσει σε σας,στην καθημερινοτητα σας,στη δουλεια σας και στον τροπο ζωης σας και τι θα ηταν αυτο που θα θελατε να κανετε για να βελτιωσετε ολα αυτα.

Δημοσ.

Εγω πιστευω οτι κανεις δεν ειναι ευχαριστημενος με τον ευατο του . Ολοι θελουν κατι παραπανω , κανεις δεν εκτιμαει αυτο που εχει και μου φενεται λογικο κιολας . Παντως ουτε εγω ειμαι με τον ευατο μου για πολλα πραγματα που ισως στηγματισουν την υπολοιπη ζωη μου .

Δημοσ.

Δε μαρεσει που παντα μα παντα πρεπει να κατσεις να σκεφτεις και να ξεφυγεις απο το λαβιρυνθο που σου εχουν στησει και για πιο λογο? Για να ζουν αλλοι καλυτερα και ΠΑΝΤΑ βολεμενα ενω εσυ μονιμως 8α αναρωτιεσαι τι σου συμβαινει.ΣιΧΑΙΝΟΜΑΙ που φτασαμε σε αυτο το σημειο και γιατι να μην υπαρχει απολυτη εσωτερικη ελευθερια στον καθενα.Θελω ο καθενας να πιστεψει στον εαυτο του να κλεισουν τις τηλεορασεις και να κανει αυτο που πραγματικα πιστευει χωρις να τον εμποδιζει ΚΑΝΕΝΑΣ και ΤΙΠΟΤΑ!

Δημοσ.
Δε μαρεσει που παντα μα παντα πρεπει να κατσεις να σκεφτεις και να ξεφυγεις απο το λαβιρυνθο που σου εχουν στησει και για πιο λογο? Για να ζουν αλλοι καλυτερα και ΠΑΝΤΑ βολεμενα ενω εσυ μονιμως 8α αναρωτιεσαι τι σου συμβαινει.ΣιΧΑΙΝΟΜΑΙ που φτασαμε σε αυτο το σημειο και γιατι να μην υπαρχει απολυτη εσωτερικη ελευθερια στον καθενα.Θελω ο καθενας να πιστεψει στον εαυτο του να κλεισουν τις τηλεορασεις και να κανει αυτο που πραγματικα πιστευει χωρις να τον εμποδιζει ΚΑΝΕΝΑΣ και ΤΙΠΟΤΑ!

Συμφωνω αλλα ως ποιο σημειο?

-----Προστέθηκε 17/12/2008 στις 12 : 10 : 57-----

Εγω πιστευω οτι κανεις δεν ειναι ευχαριστημενος με τον ευατο του . Ολοι θελουν κατι παραπανω , κανεις δεν εκτιμαει αυτο που εχει και μου φενεται λογικο κιολας . Παντως ουτε εγω ειμαι με τον ευατο μου για πολλα πραγματα που ισως στηγματισουν την υπολοιπη ζωη μου .

ΟΚ,παρ ολα αυτα ζουμε σε μια κοινωνια,η οποια μας επηρεαζει ειτε αρνητικα,ειτε θετικα,οποτε ζητωντας κατι παραπανω απο τον εαυτο μου ζηταω αυτοματα και κατι παραπανω απο την κοινωνια στην οποια ζω.Μου το δινει ομως η' αντι να με βοηθησει να εξελιχθω και να γινω καλυτερος ανθρωπος με κραταει στασιμο η ακομα χειροτερα με πιεζει προς τα κατω?

Δημοσ.

Αυτο ειναι το ιδανικο,δυστυχως η καθημερινοτητα μου εμενα βεβαια με απογοητευει γιατι οσο προσπαθω να γινω καλυτερος και οσο παω να σεβαστω και πολλες φορες να προστατεψω τα δικαιωματα και τις ελευθεριες των αλλων ανθρωπων,τοσο βλεπω οτι πανε να παραβιασουν τις δικες μου ελευθεριες αλλοι ανθρωποι και αυτο με τσαντιζει πραγματικα

Δημοσ.
Εισαι ευχαριστημενος με τον τροπο που ζεις?

αυτον τον καιρο, σε γενικες γραμμες, ναι, υπαρχουν πολλα αρνητικα βεβαια, δεν κλεινω τα ματια και τα αυτια, αλλα ακομα δεν με εχουν παρει αποκατω.

Και σε σχεση με καμποσους μηνες πριν που ειχα ενα προβλημα υγειας τωρα ολα καλα.

Δημοσ.

Ναι μεν η κοινωνία μας βάζει κάποια όρια, άλλα παρ' όλα αυτά πιστεύω ότι είναι στο χέρι σου να κάνεις μια ζωή... ίσως όχι όπως την ονειιρεύεσαι,, αλλα ικανοποιητική... εως και ευτιχησμένη. Εγώ προσωπικά αν εξερέσουμε κάποια ψιλοπράγματα προσωπικά, είαμι ευχαριστημένος... και ελπίζω να συνεχίσω να είμαι και στην υπόλοιπη πορεία της ζωής μου.

Δημοσ.

Οκ,κι εγω απο αυτη την αποψη ειμαι κι εγω ενταξει,δηλαδη τελειωσα τη σχολη που ηθελα,κανω τη δουλεια που γουσταρω,εχω και την προσωπικη μου ζωη που παει καλα αλλα...μου τη σπαει το οτι οταν περπαταω στο δρομο βλεπω θυμωμενους ανθρωπους η οτι οι κανονες που ισχυουν για μενα βλεπω να παραβιαζονται ατιμωρητα και συστηματικα η οτι ζω σε ενα κρατος το οποιο ουσιαστικα με κραταει ομηρο και οδηγει εμενα αλλα και ενα μεγαλο ποσοστο ανθρωπων στην εξαθλιωση.

Αυτο που με ενοχλει περισσοτερο ομως ειναι οτι δεν φαινεται προοπτικη βελτιωσης

Δημοσ.

Η αβεβαιότητα και το άδηλον του μέλλοντος με φοβίζουν πιο πολύ απ'όλα.Τ' ότι όλα είναι τόσο ρευστά και δεν έχεις ένα έρεισμα στη ζωή σου για να οικοδομήσεις λίγα όνειρα και μερικές ελπίδες.Εκεί που πας να ορθοποδήσεις πάντα κάποιος βρίσκεται να σου βάζει τρικλοποδιά και να θέλει να σε ρίξει.

Δε λέω, καλό είναι να υπάρχει μια ροή εξελίξεων στη ζωή,έτσι απλά, για να μην τελματώνεις,αλλά όταν όλα μοιάζουν τόσο <<ξένα>>,φοβάσαι...

Οψόμεθα λίγο φως για το μέλλον...Προς το παρόν,θέλω να ελπίζω ότι ανοιγοκλείνουμε το διακόπτη...

Δημοσ.

Αν ήμασταν ευχαριστημένοι από τον τρόπο που ζούσαμε ή θα ήμασταν ινδιάνοι ή απλώς δεν θα ήμασταν άνθρωποι.

Ο δυτικός πολιτισμός βασίστηκε στο ότι ποτέ δεν είμαστε ικανοποιημένοι με τίποτα. Αυτό ακριβώς έδωσε την εξέλιξή του.

Δημοσ.

Εγώ μια χαρά είμαι πάντως :D

Αν εξαιρέσεις τη βλακεία/κακία που νιώθω μερικές φορές να βγάζει ο κόσμος , απο τον εαυτό μου δεν έχω παράπονο. Γενικά αν ο κόσμος ήταν λίγο πιο καλός και ηθικός και ξέφευγε λίγο απο την κατευθυνόμενη μιζέρια του, τα πράγματα θα ήταν καλύτερα.. Κατα τα άλλα... όλα καλά! χD

Γερόόόόό γερόοόό μας κλεψαν τα λιπάσματάάάάάά.

Αρχειοθετημένο

Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...