Προς το περιεχόμενο

Υποψηφιος Αγοραστης iMac...

Vasilisxd

Προτεινόμενες αναρτήσεις

• Απαντ. 57
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση
Δημοσ.
Το Leopard δεν είναι από τη φύση του 64μπιτο; Ή εννοούμε ότι το photoshop τρέχει μόνο σε 32bit έκδοση;

Το leopard δεν ειναι ακριβως 64bit.

Τελος, σε mac os x το photoshop ειναι 32bit μονο, ενω σε windows υπαρχει κ σε 64bit. (οι διαφορες φαινονται μονο σε μεγαλα αρχεια κ σε δυνατα μηχανηματα με αφθονη ram)

-----Προστέθηκε 19/12/2008 στις 01 : 20 : 19-----

βεβαια η δυσπιστια μου δεν έγκειτο στους επεξεργαστες κ τις εκαστοτε επιδοσεις τους, απλα στη χρονικη στιγμη (2005) των επιδοσεων αυτων των μηχανηματων σε επιπεδο Software.. να σε ρωτησω κ ολας (καλο ειναι οσο ζει κανεις να μαθαινει) υπηρχε τοτε η 64μπιτη εκδοση (μαλλον σε XP 64-bit?) βεβαια για να το ανεφερες λογικα αυτο θα εννοουσες.. ευχαριστω προκαταβολικα :-)

Το photoshop τοτε ηταν 32bit..

Βεβαια υπηρχαν 64bit windows τοτε.. (απο το 2003) Αλλα δεν ηταν αυτο που εκανε τη διαφορα.. Ακομα κ σε 32bit windows, ηταν παρομοιες οι επιδοσεις.

Οπως ειδες, οι διαφορες στο photoshop μεταξυ των τοτε διπυρηνων με τους powermac g5 διπυρηνους ηταν μικρες ..(με τα pc μαλιστα να εχουν το πλεονεκτημα)

Αρα καταλαβαινεις τι τεραστια διαφορα θα ειχαν με τους μονοπυρηνους imac g5 κ ποσο μεγαλυτερη αντοχη στο χρονο κ καλυτερες επιδοσεις ειχαν τα pc της τοτε εποχης συγκρινομενα με imac g5.

Αυτο ηταν το point μου.

ομολογώ πως δεν θυμόμουν αυτη την λεπτομερεια! μαλιστα ειχε γινει κ ντορος πριν λιγο καιρο που δεν θα βγαζε η Adobe την 64μπιτη εκδοση σε Mac OS κ θα περιμενε μεχρι το Snow leopard δηλ. την CS5.

ΥΓ όντως πολυ καλο θεμα πιασαμε!

Οι οποιες διαφορες φαινονται μονο σε πολυ μεγαλα αρχεια κ οταν εχεις αφθονη ram που τo photoshop cs4 σε windows μπορει να την εκμεταλλευτει σε αντιθεση με το photoshop σε mac os x..

Αλλα σε απλη χρηση για τον απλο χρηστη, δεν υπαρχει ουσιαστικη διαφορα επιδοσεων μεταξυ photoshop σε windows και photoshop σε mac os x . (οταν μιλαμε για το ιδιο hardware, πχ εναν imac. )

Δημοσ.

Ακόμα 2 ερωτήσεις.

Πότε περίπου βγήκαν στην αγορα τα καινούργια iMac ?

Εάν πάρω καποιο απο αυτά, πώς μπορώ να προσθέσω Ram ?

Μπορώ μονος μου χωρίς να χάσω την Εγγύηση ή πρέπει να το πάω rainbow ?

Δημοσ.

α)Τα τωρινα iMac ειχαν ανανεωθει στις 28 Απριλιου.

β)Πολυ ευκολα, ξεβιδωνοντας μια βιδα, εχει κ οδηγιες αναλυτικες η apple, παιζουν κ

στο youtube.

γ)Ναι μπορεις μονος σου, χωρις να χανεται η εγγυηση. Γυρω στα 50 ευρω κοστιζει να παρεις 4GB ram.

edit:Καλημερα giorgos_k! :lol:

Δημοσ.

Τα Imac που βρίσκονται τώρα στα μαγαζιά παρουσιάστηκαν 28 Απριλίου 2008 αν θυμάμαι καλά. Η τοποθέτηση της Ram είναι πιο εύκολη αποτι μπορείς να φανταστείς..δες κάποιο videακι στο youtube. Δεν χάνεις εγγύηση..

Edit :lol: καλημέρα haHa ;)

Δημοσ.

και κάτι ακόμα, δέν μπορώ να βρώ κάπου 800mhz Ram για το iMac 323.

θέλω να του βάλω 4gb ram αλλα το μόνο που βρίσκω είναι στο e-shop τις KINGSTON KTA-IMAC533/2G 2GB 533MHZ PC2-4200 MODULE.

Εχετε να προτείνετε κάτι ? Νομίζω έχει 2 slot ελεύθερα για ram οπότε πρέπει να πάρω 2χ2Gb και θα ήθελα να είναι 800mhz.

Επίσεις εαν κρίνω απο την τακτική της Apple δέν προκειτε να δούμε σύντομα καποια Νέα μοντέλα iMac.... Θα μου προτείνατε να περιμένω μεχρι τις 5 Ιανουαρίου που γίνετε το macExpo ?

Επίσεις έχει πλήρη υποστήριξη Ελληνικών μενου και γλώσας ή πρέπει να προσθέσω καποιο add-on ?

Δημοσ.

Κατευθειαν απο την crucial , εγγυημενα συμβατες:

http://www.crucial.com/eu/store/mpartspecs.aspx?mtbpoid=B6489527A5CA7304

με 7 ευρω μεταφορικα ειναι σε 2-3 μερες σπιτι σου.

Διαφορετικα, παιρνεις αυτες:

http://www.e-shop.gr/show_per.phtml?id=PER.553204

ή γενικοτερα ψαχνεις για μνημες sodimm φορητου (o imac εχει μνημες, cpu, καρτα γραφικων φορητου) στα 800 MHz με cl6.

Kανε υπομονη μεχρι τις 5 Ιανουαριου, ειναι πολυ πιθανον να ανανωθουν οι iMac. Αυτο θα σημαινει οτι στις ιδιες τιμες θα παρεις πιο καινουριο κ γρηγορο μοντελο ή θα μπορεσεις να παρεις το τωρινο σε φθηνοτερη τιμη. (πχ των imac 24" σε τιμη του imac 20" του μεσαιου)

Mαλιστα, ο iMac εχει καιρο να ανανεωθει, οποτε συμφωνα με τη λογικη της apple ,αναμενεται συντομα ανανεωση..

Mε τα Ελληνικα δεν θα συναντησεις προβλημα.

Δημοσ.

Γεια σας και από εμένα.

Τις τελευταίες μέρες ψήνομαι τρελά για ένα iMac. Κάπου διάβασα πως τα μοντέλα με τις οθόνες 20'' έχουνε πρόβλημα όσο αφορά την απεικόνιση χρωμάτων και πως το κάτω μέρος είναι φωτεινότερο.

Επειδή το θέλω για αποκλειστική χρήση επεξεργασίας γραφικών και webdesigning δεν θα επιθυμούσα κάτι τέτοιο.

Γενικά πόσο καλή είναι η οθόνη του iMac; Υπάρχει κάποια επίσημη ανακοίνωση ή μπορεί κάποιος να μιλήσει με σιγουριά πως θα πέσουνε οι τιμές σε 1 μήνα, για να περιμένω;

Τέλος τι προγράμματα υπάρχουνε για webdesigning;

Δημοσ.

Η οθονη του imac 20" ειναι οσο καλη ειναι μια lg 20" των 180 περιπου ευρω. (συγκεκριμενα tn panel απο την lg φοραγε)

Επιπλεον ειναι κ glossy.

Παρε τον 24".

Ειναι κριμα να δωσεις 1000+ ευρω για μηχανημα με οθονη μονο 20" των 180 ευρω.

Ειδικα αν η χρηση του υπολογιστη εχει να κανει με χρωματικη αποδοση.

Δημοσ.

Ναι αλλά το μοντέλο 24'' έχει 1700 ευρώ! Και αν στραφώ προς τα εκεί μετά θα πω "Γιατί να μη δώσω 300 ευρώ παραπάνω να πάρω το τελευταίο μοντέλο;"

Παιδιά ισχύει πως θα πέσουνε οι τιμές των Ιανουάριο, αν είναι να περιμένω κανένα μήνα. Παρακαλώ ας απαντήσει κάποιος...

• 2 εβδομάδες αργότερα...
Δημοσ.
Από οτι είδα σήμερα ενημερώνετε στο store της apple. Λέτε να ερχονται οι νέοι iMac.

όχι, είναι για τα καινούργια macbook pro 17' unibody iLife και iWork

στη θέση σου θα περίμενα αν δεν με πίεζε =)

Δημοσ.

Guys τελικά βρήκα το Apple iMac 20'' 2.66GHz 320GB HD/ΕΝ διαθέσημο και επιδη δεν θελω να περιμένω άλλο

(δέν με νοιάζει +εαν βγεί αλλο μεθαύριο) λέω να πάω αυριο να το πάρω.

Αυτό που με προβληματίζει είναι ότι λέει μόνο <<EN>> ενώ έχω δεί και <<Apple iMac MA323GR/A (GR)>> ,

μήπως δέν θα έχει Ελληνικά ?!? Εαν δεν έχει μπορω να τα setάρω ?!?

Δημοσ.
Guys τελικά βρήκα το Apple iMac 20'' 2.66GHz 320GB HD/ΕΝ διαθέσημο και επιδη δεν θελω να περιμένω άλλο

(δέν με νοιάζει +εαν βγεί αλλο μεθαύριο) λέω να πάω αυριο να το πάρω.

Αυτό που με προβληματίζει είναι ότι λέει μόνο <<EN>> ενώ έχω δεί και <<Apple iMac MA323GR/A (GR)>> ,

μήπως δέν θα έχει Ελληνικά ?!? Εαν δεν έχει μπορω να τα setάρω ?!?

Μέσα από το λειτουργικό μπορείς να προσθέσεις όποια γλώσσα θες για input. Τα menu δεν είναι στα ελληνικά. Προσφέρει κάποιο σχετικό πακέτο η rainbow, αλλά καλό θα ήταν να το αποφύγεις. Και καλό θα ήταν να περιμένεις λίγο, έχουν πολύ καιρό να ανανεωθούν οι iMac.

Δημοσ.

Ψαξε τουλαχιστον να βρεις τον φθηνο 20αρι..

Μην δωσεις 1350 ευρω για ενα μηχανημα με μετριοτατη οθονη 20" κ μετριες επιδοσεις.

Αρχειοθετημένο

Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...