Προς το περιεχόμενο

Υποψηφιος Αγοραστης iMac...

Vasilisxd

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Καλησπέρα και από εμένα στο Forum σας.

Είμαι Χρήστης Windows εδώ και πάρα πολυ καιρό, αλλά τελευταία όλο και μου μπαίνουν ιδέες για την αγορά ενός iMac ΜΑ323GR.

Θέλω να είμαι ηλήκρινής μαζί σας για να με Αποτρέψετε ή να με Ενθαρρύνετε σχετικά με την απόφαση μου.

Καταρχήν μου αρέσει σαν Μηχάνημα και κατά δεύτερον τρέχει το World Of Warcraft που είναι το μόνο Game που παίζω.

Από εκεί και πέρα φαντάζομαι πως με την περιήγηση στο Internet δέν θα αντιμετωπίσω κάποιο πρόβλημα(π.χ Flash ή άλλες ασυμβατότητες) ή με το σπάσιμο και αντιγραφή ταινιών.

Γενικά υπάρχει Software που μπορώ να κατεβάσω σπασμένο απο το Internet και σάν πλατφόρμα σου δίνει την δυνατότητα να κάνεις πολλά και διαφορά όπως τα Windows ή το Software που κυκλοφορεί για MacOS είναι μετρημένο στα δάχτυλα ?

Επίσης το Boot Camp είναι σαν να έχεις π.χ WindowsXP + Vista στο ίδιο μηχάνημα και το επιλέγεις στην εκκίνηση του μηχανήματος ? Πόσο καλά μπορεί να τρέξει απο θέμα Drivers και συμβατότητας

ο iMac Ma323 WindowsXP ?

Ξέρω πως 1050€ είναι πολλά για ένα μηχάνημα Intel Core 2 Duo 2.4 GHz, 1 GB RAM, 250 GB HDD, ATI Radeon HD 2400XT και θέλω να μου πείτε εάν αξίζει τον κόπο ή να τα δώσω για έναν SuperDuper PC ?

Είναι αισθητή η διαφορά μεταξύ Windows + MacOs όπως μεταξύ ενός WindowsMobile κινητού και ενός iPhone ?

Αυτά τα ολίγα, ελπίζω να μην σας κούρασα.

• Απαντ. 57
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση
Δημοσ.
[...]ή με το σπάσιμο και αντιγραφή ταινιών.

Γενικά υπάρχει Software που μπορώ να κατεβάσω σπασμένο απο το Internet και σάν πλατφόρμα σου δίνει την δυνατότητα να κάνεις πολλά και διαφορά όπως τα Windows ή το Software που κυκλοφορεί για MacOS είναι μετρημένο στα δάχτυλα ?

I have to quote this post.

Δημοσ.

Δε θα το μετανιώσεις. Κανείς δεν το μετάνιωσε.

Τα καλά που θα έχεις είναι αμέτρητα. Ειδικά από τη στιγμή που δεν παίζεις παιχνίδια τελευταίας γενιάς, βουρ!

Και θα έχεις πάντα και ένα PC με Windows με αυτή την αγορά για παν ενδεχόμενο, γιατί (και για ν' απαντήσω στην ερώτηση σου) το BootCamp έχει φροντίσει και έχει φτιάξει και εγκαθιστά τους κατάλληλους drivers (τους οποίους αναβαθμίζει όταν υπάρξουν καλύτεροι αυτόματα) για το συγκεκριμένο μηχάνημα που έχεις και το έχουν και τόσοι άλλοι.

Σου φτιάχνει partition, το χαλάει και το ενώνει ξανά με το βασικό δίσκο όποτε θέλεις, χωρίς ν' ασχοληθείς εσύ με τεχνικά ζητήματα και λεπτομέρειες.

Υπάρχουν μεγάλες λίστες με τα καλά των Mac. Δες στην κόντρα Mac vs PC. Ένα χαρακτηριστικό ποστ του punky:

http://www.insomnia.gr/forum/showpost.php?p=2366759&postcount=52

πιο πριν θα βρεις και δικά μου αν έχεις όρεξη για διάβασμα.

Δημοσ.

Η καλυτερη αγορα που εχω κανει ποτε...

Προσωπικη μου συμβουλη... Ηταν να παρω και εγω αυτον που λες και εσυ... Περιμενα εναν χρονο ΠΑΡΑΠΑΝΩ για να μαζεψω περισσοτερα λεφτα να αγορασω τον 24"...

Δεν το μετανοιωσα στιγμη...

Δημοσ.

Κι εγώ χρόνια χρήστης PC και windows πήρα έναν iMac 20'' 2.66 τον Ιούλιο. Και μέσα σε λίγες μέρες κατέληξα στο γιατί έχω χάσει τόσο χρόνο και χρήμα για τα windowsοειδή...

Το σίγουρο είναι ότι δε θα το μετανιώσεις...

Τα πάντα τρέχουν άψογα, το MacOS X είναι ένα λειτουργικό σύστημα που όμοιό του δεν έχεις ξανασυναντήσει, βρίσκεται χρόνια μπροστά από τα υπόλοιπα. Επίσης με bootcamp μπορείς να τρέξεις windows κανονικά σαν να τα τρέχεις σε PC. Επίσης από τη στιγμή που έχεις εγκαταστήσει windows σε άλλο partition μπορείς και να τα τρέξεις μαζί με το macos χωρίς να χρειαστεί να κάνεις reboot, με προγράμματα όπως το parallels ή το fusion.

Δες βίντεο

Αν δεν δουλεύεις όμως κάποια συγκεκριμένη εφαρμογή σε windows που να μην υπάρχει σε mac τότε είναι χάσιμο χώρου γιατί...

...από εφαρμογές υπάρχουν τα πάντα και σε torrents αλλά και ελεύθερο λογισμικό

ενδεικτικά για free λογισμικό:

http://www.usingmac.com/2008/11/12/100-free-applications

Για μεταφορές αρχείων από και σε PC υπάρχει 100% συμβατότητα μέχρι και microsoft word 2008 υπάρχει και ανοίγει τα αντίστοιχα έγγραφα του PC.

Όσον αφορά το hardware ο iMac είναι διαμάντι σε ποιότητα κατασκευής και κάτι που το βρισκω ιδιαίτερο σημαντικό εντελώς αθόρυβος - σαν να μην υπάρχει τίποτα ανοικτό.

Για την εμπειρία που σου προσφέρει τα λεφτά είναι λογικά και εγώ δεν μετάνιωσα στιγμή που τα έδωσα - για το σούπερ ντούπερ πισι που λες θα είναι μόνο σούπερ στα χαρτιά, στην πράξη ο macintosh που θα πάρεις θα είναι πολύ πιο γρήγορο μηχάνημα από το pc.

Δημοσ.

Εν αναμονη της εκδοσης της πιστωτικης μου καρτας πηρα την αποφαση να παω ενα βημα πιο περα και να αγορασω τον MA324 με 2gb ram και 2,66ghz cpu.

Θα παρω επισεις και ενα εξωτερικο δισκο για χρηση με το time machine. Μπορω να του κανω partition και να εχω και τα λοιπα μου αρχεια εκει?

Δημοσ.
Εν αναμονη της εκδοσης της πιστωτικης μου καρτας πηρα την αποφαση να παω ενα βημα πιο περα και να αγορασω τον MA324 με 2gb ram και 2,66ghz cpu.

Θα παρω επισεις και ενα εξωτερικο δισκο για χρηση με το time machine. Μπορω να του κανω partition και να εχω και τα λοιπα μου αρχεια εκει?

Καλυτερο ή τον φθηνο iMac 20" ή κατευθειαν τον iMac 24".

Ο μεσαιος iMac 20" ειναι υπερτιμημενος.. 1350 ευρω για μηχανημα με μια μετριοτατη οθονη 20" και μετρια χαρακτηριστικα ειναι παρα πολλα..(με αυτα τα λεφτα σκεψου οτι παιρνεις φορητο με καλυτερα χαρακτηριστικα κ καλυτερη οθονη 22")*

Χιλιες φορες ο φθηνος iMac.

* ή με λιγα χρηματα παραπανω (πχ συνολο 1450 ευρω, μολις 100 ευρω πανω απο τον imac 20" τον ακριβο) παιρνεις το καινουριο macbook που εχει επιδοσεις παραπλησιες με του iMac κ μια οθονη 22" καλυτερη απο του iMac.

Ετσι εχεις με ενα σπαρο , δυο τρυγωνια!

Δημοσ.

Συμφωνώ με haHa για τις δύο φθηνότερες λύσεις.

Το σημαντικότερο όμως, που δεν έχουμε αναφέρει ακόμα σ' αυτό το thread. είναι το εξής:

http://www.insomnia.gr/forum/showpost.php?p=2463391&postcount=356

Οπότε υπομονή για μετά τις γιορτές. Αξίζει τον "κόπο".

Δημοσ.

Εγώ θα εκφράσω την αντίθετη άποψη για να την έχεις και αυτή στο μυαλό σου...

Συμφωνώ ότι ο iMac είναι ένα πανέμορφο μηχάνημα όμως με 1000€ μπορείς να συνθέσεις ένα PC που θα αποτελείται από πιο δυνατά, ποιοτικά κομμάτια και με λίγο μεράκι και ψάξιμο θα μπορεί να γίνει εξ'ίσου όμορφο.

Επιπλεον θα σου δίνει τη δυνατότητα μελλοντικής αναβάθμισης κάτι που δεν νομίζω να έχεις με τη λύση της Apple(Ένα καλό κουτί και μια ποιοτική οθόνη για παράδειγμα θα σου μείνουν για πάντα).

Επίσης επειδή μέσα στις προθέσεις σου είναι και να αλλάξεις λειτουργικό, επισημαίνω ότι με την κατάλληλη επιλογή hardware (οι λίστες συμβατότητας υπάρχουν στο διαδίκτυο) μπορείς να εγκαταστήσεις άφοβα το MacOs Leopard στον υπολογιστή χωρίς προβλήματα και ταυτόχρονα να έχεις και όποιο άλλο λειτουργικό θέλεις. Εγώ το έχω δοκιμάσει γι'αυτό και στο προτείνω, ωστόσω δεν έχω βάλει το WoW για να σου εγγυηθώ ότι θα παίζει (αν και δεν πιστεύω πως θα έχει πρόβλημα).

Τέλος θα συμφωνήσω με τον Manuel να περιμένεις λίγο ακόμα για να βγουν οι καινούριοι αν τελικά το αποφασίσεις. Μέχρι τότε μπορείς να κάνεις μια δοκιμή με το MacOs στον υπολογιστή που έχεις τώρα(εγώ με το iDeneb έλυσα όποια προβλήματα συμβατότητας είχα).

Sorry αν κούρασα, απλά καλό είναι να έχεις μια πιο σφαιρική αντίληψη των πραγμάτων. Αν όμως έχεις τα λεφτά και αρκείσαι με τις δυνατότητες του iMac αγόρασε τον με τις ευχές μου γιατί αν μη τι άλλο είναι σκετη ...ταύλα

Δημοσ.

Συμφωνώ απόλυτα με montexristos..Με τα ίδια χρήματα φτιάχνεις super μηχάνημα, που αν το διαλέξεις προσεκτικά μπορείς να εγκαταστήσεις το Leopard από το κανονικό DVD.

Αν, βέβαια, δεν σε νοιάζουν τα λεφτά που θα δώσεις και τον θες έτσι για την ομορφιά και την ευχαρίστηση προφανώς πάρτον.

Δημοσ.
Εγώ θα εκφράσω την αντίθετη άποψη για να την έχεις και αυτή στο μυαλό σου...

Συμφωνώ ότι ο iMac είναι ένα πανέμορφο μηχάνημα όμως με 1000€ μπορείς να συνθέσεις ένα PC που θα αποτελείται από πιο δυνατά, ποιοτικά κομμάτια και με λίγο μεράκι και ψάξιμο θα μπορεί να γίνει εξ'ίσου όμορφο.

Σε αυτο θα συμφωνησω κ εγω..

Με 1000 ευρω φτιαχνεις ποιοτικοτατο αθορυβο μηχανημα με επιδοσεις mac pro με μεγαλυτερη κ καλυτερη οθονη απο αυτην του imac.

Αλλα ο φιλος εχει καταληξει απο οτι φαινεται στον iMac, οποτε οι συμβουλες ηταν προς τα εκεινη την κατευθυνση ...

-----Προστέθηκε 18/12/2008 στις 12 : 26 : 49-----

...

Είναι αισθητή η διαφορά μεταξύ Windows + MacOs όπως μεταξύ ενός WindowsMobile κινητού και ενός iPhone ?

Τελος, οσο αναφορα αυτη την ερωτηση σου, οι επιδοσεις των 2 λειτουργικων ειναι πολυ παρομοιες..

Πχ ενας iMac ειναι συνηθως πιο γρηγορος σε windows απο οτι σε mac os x οταν παιζει παιχνιδια ή οταν παιζει hd videos .

Σε μετατροπες video ή σε photoshop οι επιδοσεις ειναι παρομοιες.. (σε επαγγελματικο επιπεδο , πχ πολυ μεγαλα αρχεια το photoshop ειναι αισθητα πιο γρηγορο σε windows)

Γενικοτερα δεν παιζουν μεγαλες διαφορες , παρα μονο σε μερικες περιπτωσεις , οπως παιχνιδια κλπ.

Και μιλαμε για το ιδιο μηχανημα(εναν iMac) να τρεχει κ τα 2 λειτουργικα.

Οποτε καταλαβαινεις οτι για τα ιδια χρηματα που θα εδινες για εναν iMac , μπορεις να παρεις εναν πολυ πιο γρηγορο μηχανημα , που θα παιζει πολυ πιο γρηγορα τα παιχνιδια (αν κ δεν σε πολυενδιαφερει αυτο) , που θα μετατρεπει τις ταινιες που θελεις πολυ πιο γρηγορα κλπ...

Εσυ θα πρεπει να κρινεις αν χρειαζεσαι τις αισθητα καλυτερες επιδοσεις ενος pc, τημ μεγαλυτερη κ σοβαροτερη εγγυηση ή προτιμας την εμφανιση ενος iMac, την ευχρηστια του Mac os x κ αν θελεις να γνωρισεις κατι διαφορετικο.

Αλλωστε ειναι πια αρκετα γρηγοροι οι υπολογιστες..

Δημοσ.

Οσο διαβάζω για τον Mac τόσο πιο πολύ μέ εξιτάρει.

Μου αρέσει η σχεδίαση του και το Λειτουργικό.

Επίσεις έχω διαβάσει πως το Snow Leopard θα είναι πιο γρήγορο απο το

Leopard κάτι που αποκλείετε να ισχύει με τα WindowsXP->Vista->Windows7.

Επίσεις ο G4 χρονολογίας 1999 μπορεί να τρέξει Leopard και πιθανώς Snow Leopard ενώ ο δικός μου PC 2004 με πάρα πάρα πάρα πάρα πάρα πάρα πάρα πολύ καλύτερο Hardware δέν μπορει να τρέξει τα σιχαμένα Vista.

Αυτό δεν σημαίνει όμως πως εαν δώσω τώρα 1000++ ευρώ για ένα PC οτι δεν θα

παίζει τα Windows7. Σίγουρα θα τα τρέχει μια χαρα, αλλα εάν είναι σαν τα σιχαμένα Vista τότε να τα βράσω.

Δημοσ.

Επίσεις ο G4 χρονολογίας 1999 μπορεί να τρέξει Leopard και πιθανώς Snow Leopard ενώ ο δικός μου PC 2004 με πάρα πάρα πάρα πάρα πάρα πάρα πάρα πολύ καλύτερο Hardware δέν μπορει να τρέξει τα σιχαμένα Vista.

(g4 του 1999 στα 400-500ΜHz δεν τρεχουν leopard ή κ να το τρεχουν δεν θελεις να το δεις.. )

Παντως φορητος του 2004 τρεχει τα vista και μαλιστα μπορει να παιξει κ μερικα 720p videos..

Αντιστοιχος φορητος apple δεν παιζει ουτε για πλακα 720p videos..

Οποτε καποιο προβλημα παιζει με το μηχανημα σου..

Αλλα αυτο δεν ειναι το θεμα μας:

αν θελεις να αλλαξεις κ να γνωρισεις ενα καινουριο λειτουργικο κ φιλοσοφια , πολυ καλα θα κανεις..

Αλλα μην πιστευεις οτι ενας iMac θα εχει καλυτερη αντοχη στο χρονο κ επιδοσεις απο ενα pc ιδιων χρηματων.. (πχ τετραπυρηνο, με μακραν καλυτερη καρτα γραφικων, δυνατοτητες επεκτασης, περισσοτερη ram,μεγαλυτερο κ περισσοτερους σκληρους κλπ)

Σκεψου μαλιστα οτι μπορεις να δωσεις 750 ευρω για 22" οθονη κ μηχανημα παρομοιων επιδοσεων κ με τα υπολοιπα 500+ ευρω σε 3 χρονια που θα θελεις καινουριο να παρεις αλλο.

Αλλα ειναι τα πλεονεκτηματα του iMac(εμφανιση,μαζεμενες διαστασεις,διαφορετικο λειτουργικο κλπ) κ σιγουρα οχι οι επιδοσεις κ η αντοχη στο χρονο σε σχεση με ενα pc ιδιων χρηματων .

Δημοσ.
Παντως φορητος του 2004 τρεχει τα vista και μαλιστα μπορει να παιξει κ μερικα 720p videos..

Αντιστοιχος φορητος apple δεν παιζει ουτε για πλακα 720p videos..

Καλά μ'αυτή τη λογική και το παλιό μου pc του 2004 σφιγγ'οταν πολύ στα vista, αλλά αυτό δεν λέει κάτι.

Το G4 mac mini μου πάντως, με μόλις 1gb ram τρέχει ικανοποιητικά το leopard (κοινώς, αν δεν έχεις απαιτήσεις σε hd videos και προγράμματα-ρουφήχτρες όπως το Azureus).

Αρχειοθετημένο

Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...