Προς το περιεχόμενο

Γραφικη παρασταση σε Matlab

theo2008

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Καλησπερα εχω 2 εξισωσεις που οι γραφικες τους βρισκονται σε 1 γραφικη.Στο ιδιο figure δηλαδη.Θελω να βαλω ενα υπομνημα οπως γινεται στο excel.Ενα τετραγωνακι δηλαδη που να λεει πχ.οτι η μπλε γραμμη ειναι η ταση και η κοκκινη η ενταση.Πως μπορω να το κανω?

Και μια δευτερη ερωτηση:Γνωριζετε κανενα καλο tutorial αποκλειστικα για γραφικες παραστασεις?Ελληνικο-Αγγλικο δεν με πειραζει.

Ευχαριστω.

Δημοσ.

Επίσης αν δεν θέλεις να μπλέκεις με κώδικα όσο αφορά τις γραφικές, μπορείς να γράψεις στο command line

plottools on

και θα μπορέσεις να βάλεις ότι θέλεις στό γράφημα εύκολα, και μετά να το αποθηκεύσεις σαν εικόνα ή σαν figure.

• 9 μήνες μετά...
Δημοσ.

Παιδια θελω να κανω μια ερωτηση οπότε ας μην ανοιγω καινουριο θεμα.

Θελω το matlab να μου σχεδιασει την γραφικη παρασταση που ταιριαζει καλυτερα σε ενα συνολο σημειων χρησιμοποιωντας ελαχιστα τετραγωνα.

Το προβλημα μου ειναι οτι ουσιαστικα το matlab ενωνει με ευθειες γραμμες τα σημεια που του δινω. Εμενα ομως τα σημεια μου απεχουν αρκετα μεταξυ τους κ η γραφικη παρασταση εχει σκαλοπατια προφανως.

Εχει κανεις καμια ιδεα πως να την κανω πιο ομαλη?

Δημοσ.
Παιδια θελω να κανω μια ερωτηση οπότε ας μην ανοιγω καινουριο θεμα.

Θελω το matlab να μου σχεδιασει την γραφικη παρασταση που ταιριαζει καλυτερα σε ενα συνολο σημειων χρησιμοποιωντας ελαχιστα τετραγωνα.

Το προβλημα μου ειναι οτι ουσιαστικα το matlab ενωνει με ευθειες γραμμες τα σημεια που του δινω. Εμενα ομως τα σημεια μου απεχουν αρκετα μεταξυ τους κ η γραφικη παρασταση εχει σκαλοπατια προφανως.

Εχει κανεις καμια ιδεα πως να την κανω πιο ομαλη?

Αυτό που θες στα μαθηματικά ονομάζεται data fitting. Για παράδειγμα, least square fit, polynomial fit, line interpolation, spline interpolation κλπ. Για least square fit δες τις εντολές polyfit και polyval. :-)

Αρχειοθετημένο

Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...