Προς το περιεχόμενο

Υπάρχει ελπίς;;;

vassilis_pap

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Αποφάσισα σήμερα να ανοίξω το εξωτερικό μου σκληρό ένα WD mybook 250 GB τον οποίο χρησιμοποιούσα σαν "αποθήκη". Με το που άνοιγε ακουγόταν ένας θόρυβος συνεχόμενος κάτι σαν τακ-τακ 5-6 φορές και φυσικά δε διαβαζόταν. Έλπιζα ότι ίσως έφταιγε ο controller της θήκης κάτι το οποίο δυστηχώς διαψεύστηκε. Ο δίσκος αφαιρέθηκε από τη θήκη και τοποθετήκε σαν κανονικός SATA στο desktop που έχω. Τα ίδια και εκεί. Στο BIOS μετά τα "χτυπήματα" τον αναγνωρίζει σαν 8.01 GB! ενώ το testdisk στα windows δε το βλέπει καθόλου. Προφανώς το πρόβλημα είναι hardware και το μόνο που σκέφτομαι πριν το πολύ επώδυνο οριστικό αποχαιριτισμό στα δεδομένα μου είναι να κοιτάξω μπας και βρω κανένα παρόμοιο μήπως και φταίει η πλακέτα του.

Υπάρχει καμιά καλύτερη ιδέα και πόσο πιθανό είναι αυτό που είπα να δουλέψει; Ευχαριστω για την όποια βοήθεια...

Δημοσ.

Αν βρείς χώρο να κάνεις την αλλαγή των δίσκων σε κενό αέρος; Η αν την κάνεις μόνος σου δε ξέρω κατά πόσο θα προλάβεις να διαβάσεις τον δίσκο και να κάνεις backup γιατί θα χτηπήσει :D.

Φοβάμαι ότι είναι η κεφαλή. Η πλακέτα να κάνει θόρυβο λίγο δύσκολο. Είτε είναι δίσκος μέσα είτε κάποια κεφαλή.

Δημοσ.

...η πλακέτα η ίδια κινητά μέρη ΔΕΝ έχει SwAToNeR, αλλά αυτό που λέει ΕΧΕΙ κάποια βάση : αν έχει τζαζέψει κάτι στα ηλεκτρονικά της (με αποτέλεσμα να "χτυπάει" ο μηχανισμός της κεφαλής), μια αλλαγή πλακέτας ΙΣΩΣ να είναι από τις τελευταίες του ελπίδες.

Ισχνότατη πάντως θα έλεγα.

Σαφής απάντηση δεν υπάρχει vassilis_pap, ή πάιρνεις το ρίσκο και ξοδεύεσαι ΚΑΙ για νέα πλακέτα χωρίς αποτέλεσμα...ή μένεις με την απορία αν θα δούλευε και το παίρνεις απόφαση για τα δεδομένα σου.

(εγώ θα το έκανα, μιας και ΔΙΝΕΙ ένδειξη μεγέθους χωρητικότητας, έστω και το φλου των 8GB. ΙΣΩΣ αυτό σημαίνει ότι είναι ηλεκτρονικής φύσεως το ζήτημα - αν και από τη στιγμή που ΑΡΧΙΣΕ να χτυπάει,,,παίζει να απαυτώθηκε ήδη κάτι από κεφαλή(βελόνα)/επιφάνεια platter)

Επίσης η αλλαγή όχι των platters (έλεος) αλλά του μηχανισμού της κεφαλής,

εκτός από κενό αέρος, θέλει προσοχή ανάλογη του να κάνεις μετάγγιση νιτρογλυκερίνης από μπουκάλι σε μπουκάλι,

και είναι για πολύ dedicated μαζόχες

Δημοσ.

Φίλε αν ξέρεις η διαδικασία αλλαγής της πλακέτας παλεύεται αν υποθέσουμε ότι βρίσκω άλλο ίδιο δίσκο? Είναι επικίνδυνη για την "υγεία" των δίσκων ή υπάρχει σοβαρό ενδεχόμενο να καταλήξω με δύο άχρηστους δίσκους?

Δημοσ.

...η υγεία της δεύτερης ΠΛΑΚΕΤΑΣ είναι που διακυβεύεται εδώ...

in other words, υπάρχει η πιθανότητα, αν η πρώτη "σάλταρε" λόγω δίσκου -υπάρχουν ηλεκτρονικά στο εσωτερικό του δίσκου που μπορεί να ευθύνονται γαι την "κατάσταση" που αντιμτωπίζεις- να πάθει μια από τα ίδια και η δεύτερη, από κάτι που έχω διαβάσει παλιότερα από κάποιον τεχνικό που "πειραματιζόταν" μ' αυτά. Βέβαια αυτός ανέφερε ΚΑΜΜΕΝΗ πλακέτα, αλλά τι να λέμε τώρα...

Παρ' όλ' αυτά, είμαι της αίσθησης ότι μάλλον απλά -ίσως- δεν θα γίνει τίποτα με τη νέα πλακέτα. Οπότε στη "χειρότερη" -είναι θέμα "αίσθησης", το επαναλαμβάνω- θα σου μείνει ο νέος δίσκος, που ούτως ή άλλως χρειάζεσαι.

Για 'μενα όπως είπα όμως, αξίζει το "ρίσκο", ΑΝ υπάρχουν αρχεία αναντικατάστατα

Αρχειοθετημένο

Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...