Προς το περιεχόμενο

Επικυρώσεις πτυχίων αγγλικών

katerina_a_86

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Είχα να επικυρώσω σήμερα διάφορα έγγραφα. Πήγα στα ΚΕΠ και τα επικύρωσα.

Πάω μετά και στην ελληνοαμερικάνικη ένωση για να επικυρώσω και τα πτυχία αγγλικών και μου λένε, για κάθε πτυχίο :

10 ευρώ η μία επικύρωση, 12 οι δύο επικυρώσεις και μετά υπήρχε ένα αντίτιμο για κάθε επιπλέον επικύρωση.(Μου ήρθε να πω στις 3 η μία δώρο?) Δεν φτάνει που πληρώνουμε τόσα χρόνια για τα πτυχία τους θέλουν χρήματα και για τις επικυρώσεις...

Επίσης μου είπαν να πάω να βγάλω φωτοτυπίες σε ειδικό χαρτί από ένα συγκεκριμένο μαγαζί.

Και αναρωτιέμαι :

• Δεν είναι ακραίο να θέλουν 10 ευρώ για να βάλουν μια κωλοσφραγίδα? Τι κόστος έχουν και γιατί το κάνουν αυτό?
  • Μήπως υπάρχει κανένας δωρεάν τρόπος για επικύρωση των πτυχίων των αγγλικών?
  • Είναι νόμιμο αυτό που κάνουν? Δεν υπάρχει νομοθεσία για το θέμα ??? (εδώ περιμένω γνώμη paredwse)

Δημοσ.

Το λογικό και νομικά ορθό είναι να παραδίδεις ακριβές αντίγραφα των πρωτότυπων επικυρωμένων εντύπων. Κοινώς πας επικυρώνεις ένα και μετά κάνεις ακριβές αντίγραφα από δικηγόρο ή συμβολαιογράφο 1+κάτι€/τεμάχιο. Αυτό ισχύει σε δημόσιους Διαγωνισμούς δεν βλέπω λόγο να μην ισχύει αλλού. Το μόνο που βλέπω είναι να μην το ξέρει η υπηρεσία και να σε ταλαιπωρήσει. Αλλά ρώτα και στην υπηρεσία που θα τα παραδώσεις.

edit:

Γιαυτό σου ζητάνε και από συγκεκριμένο μαγαζί φωτοτυπίες γιατί είναι καλές έγχρωμες (σαν προτότυπες) - και φυσικά παίρνουν και την μίζα τους από το μαγαζί...

Δημοσ.

Δεν γνωρίζω αν δέχονται και από δικηγόρο θα το ρωτήσω και μάλλον θα γίνεται. Ειδικά αν είναι τόσο χαμηλότερο το κόστος είναι πολύ καλή λύση.

Αναρωτιέμαι πάντως αν αυτό που κάνει η ελληνοαμερικάνικη ένωση είναι νόμιμο.

Δημοσ.

Δεχονται κανονικα και απο δικηγορο στο ΚΕΠ

Κανεις μια Επισημη μεταφραση απο δικηγορο κρατας την πρωτοτυπη μεταφραση και μετα απλα επικυρωνεις αντιγραφα της μεταφρασης

Μπορεις φυσικα αντι να πκληρωσεις δικηγορο να απευθηνθεις στο υπουργειο εξωτερικων αν δεν κανω λαθος.

Εχουν τμημα μεταφρασης και μεταφραζουν αυτοι πτυχια, βεβαια ειναι καπως πιο χρονοβορα (αλλα φανταζομαι και πιο οικονομικη) διαδικασια απο δικηγορο

• Super Moderators
Δημοσ.

Η επικύρωση είναι 1,5 ευρώ το κάθε έγγραφο (το επικυρώσιμο) + όποια αμοιβή ζητήσει ο δικηγόρος. Μπορεί ο paredwse να χρεώνει 5 ευρώ το έγγραφο, μπορεί ο X να χρεώνει 10 ευρώ το έγγραφο, μπορεί ο Ψ να χρεώνει 100 ευρώ το έγγραφο.

Ελεύθερη αγορά έχουμε, ό,τι γουστάρουμε χρεώνουμε. :-)

ΥΓ: Παρόμοια "ταρίφα" έχουν και στο Βρεταννικό Συμβούλιο, btw...

• Super Moderators
Δημοσ.
3.6€ δεν έχουν τα επικυρώσιμα?? (τουλάχιστον τόσο έχουν στην επαρχία :-))

Α, ο περίφημος "Φόρος Επαρχίας"! :lol:

Στην βρωμερή Αθήνα πάντως έχουν 1,5 ευρά (νομίζω, δεν έχω αγοράσει προσφάτως, έχει το γραφείο).

Δημοσ.

Στο ΚΕΠ ειναι δωρεαν η επικυρωση. Στο αστυνομικο τμημα απο οσο θυμαμαι ειναι 50 λεπτα. (τελευταια ενημερωση, περυσι!!)

Σε δικηγορο για μεταφραση ξενου πτυχιου ειχα δωσει 5 ευρω τη στιγμη που το Βρετανικο απο οσο θυμαμαι ζητουσε 21 ευρω (αν δεν κανω λαθος).

Δημοσ.

Μα τι να λέμε ώρα. Η αδερφη μου πήγε να βγάλει αντίγραφο του prof του michigan, και για μια απλή φψτοτυπία που στο πίσω μέρος έχει μια γ@μημένη σφραγίδα που λέει οτι είναι αυθεντικό και για μια υπογραφή πλήρωσε 10 ευρώ. Για μαι φωτοτυπία???? Χώρια η μετάφραση για να πάρει την επάρκεια...

Δημοσ.
Μα τι να λέμε ώρα. Η αδερφη μου πήγε να βγάλει αντίγραφο του prof του michigan, και για μια απλή φψτοτυπία που στο πίσω μέρος έχει μια γ@μημένη σφραγίδα που λέει οτι είναι αυθεντικό και για μια υπογραφή πλήρωσε 10 ευρώ. Για μαι φωτοτυπία???? Χώρια η μετάφραση για να πάρει την επάρκεια...

Κλέφτες είναι. 'Επρεπε να προβλέπεται νομικά αυτό το κλέψιμο.

Στο ΚΕΠ ειναι δωρεαν η επικυρωση. Στο αστυνομικο τμημα απο οσο θυμαμαι ειναι 50 λεπτα. (τελευταια ενημερωση, περυσι!!)

Σε δικηγορο για μεταφραση ξενου πτυχιου ειχα δωσει 5 ευρω τη στιγμη που το Βρετανικο απο οσο θυμαμαι ζητουσε 21 ευρω (αν δεν κανω λαθος).

Στα ΚΕΠ και στην αστυνομία δεν νομίζω να επικυρώνουν πτυχία ξένων γλωσσών.

Τελικά αποφάσισα να πάω να μου το επικυρώσει ο Κούγιας.

Δημοσ.
Κλέφτες είναι. 'Επρεπε να προβλέπεται νομικά αυτό το κλέψιμο.

Στα ΚΕΠ και στην αστυνομία δεν νομίζω να επικυρώνουν πτυχία ξένων γλωσσών.

Τελικά αποφάσισα να πάω να μου το επικυρώσει ο Κούγιας.

Ναι δεν επικυρωνουν! Εγω μιλησα για απλη επικυρωση ελληνικου εγγραφου ή για αποδεκτώς μεταφρασμενο (απο δικηγορο κλπ).

Παντως μου κανει εντυπωση που δε παιρνουν στο ΚΕΠ καποια προμηθεια. Καλα κανουν βεβαια, εννοειται, απλως εξεπλαγην οταν ειχα παει και οταν ειπα τι οφειλω, μου ειπαν οτι δε κοστιζει..! Εχουμε συνηθισει παντου να πληρωνουμε!!

Αρχειοθετημένο

Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...