ΘΕΡΣΙΤΗΣ Δημοσ. 16 Δεκεμβρίου 2008 Δημοσ. 16 Δεκεμβρίου 2008 Έχω ένα NB HP 530 για την κόρη μου του οποίου χτύπησε ο σκληρός και πρέπει να αλλαχτεί. Για να αποφύγω να τον πάω στην HP, πώς μπορώ να το αλλάξω μόνος μου; Χρειάζεται δηλαδή να βγάλω το χτυπημένο, να πάρω καινούριο και κυρίως να φορτώσω Windows. Το τελευταίο δεν ξέρω. Αν δηλαδή χρειάζεται κάτι, πριν βάλω το σιντί των Windows, προκειμένου να γίνει η διαμόρφωση του σκληρού. Ευχαριστώ πολύ Θερσίτης
athinoyla Δημοσ. 16 Δεκεμβρίου 2008 Δημοσ. 16 Δεκεμβρίου 2008 Έχω ένα NB HP 530 για την κόρη μου του οποίου χτύπησε ο σκληρός και πρέπει να αλλαχτεί. Για να αποφύγω να τον πάω στην HP, πώς μπορώ να το αλλάξω μόνος μου; Χρειάζεται δηλαδή να βγάλω το χτυπημένο, να πάρω καινούριο και κυρίως να φορτώσω Windows. Το τελευταίο δεν ξέρω. Αν δηλαδή χρειάζεται κάτι, πριν βάλω το σιντί των Windows, προκειμένου να γίνει η διαμόρφωση του σκληρού. Ευχαριστώ πολύ Θερσίτης καλησπερα η γνωμη μου ειναι να εισαι 100% σιγουρος οτι ειναι δισκος και δεν ειναι κατι αλλο απο εκει και περα η αλλαγη σε δισκο notebook δεν ειναι τοσο απλη δουλεια απλα θελει μεγαλυτερη προσοχη απο ενα desktop . Μπορεις να ζητησεις να σου στειλουν και cd επαναφορας ( καποια στιγμη το ειχα κανει ) αλλα ειναι χρονοβορο .
ΘΕΡΣΙΤΗΣ Δημοσ. 16 Δεκεμβρίου 2008 Μέλος Δημοσ. 16 Δεκεμβρίου 2008 Είναι σίγουρα ο σκληρός, γιατί βγάζει το σχετικό μήνυμα και επί πλέον το πήγα στο πλαίσιο και με μια ματιά στο μήνυμα μου επιβεβαίωσε τη δική μου γνώμη. Σιντί επαναφοράς μπορώ να ζητήσω από τη HP; Ευχαριστώ
athinoyla Δημοσ. 18 Δεκεμβρίου 2008 Δημοσ. 18 Δεκεμβρίου 2008 Είναι σίγουρα ο σκληρός, γιατί βγάζει το σχετικό μήνυμα και επί πλέον το πήγα στο πλαίσιο και με μια ματιά στο μήνυμα μου επιβεβαίωσε τη δική μου γνώμη. Σιντί επαναφοράς μπορώ να ζητήσω από τη HP; Ευχαριστώ καλημερα φυσικα και μπορεις μονο που δεν γνωριζω ποσες μερες θα κανει να ερθει γιατι μια φορα που το ζητησα εκανε σχεδον 10 . καλη επιτυχια
koprodogis Δημοσ. 18 Δεκεμβρίου 2008 Δημοσ. 18 Δεκεμβρίου 2008 Αυτα τα περι με μια ματια του τεχνικου μην τα πολυ εμπιστευεσαι. Μπορει οντως να εχει καποιο bad sector αλλα να μην ειναι για πεταμα ο δισκος, απλα να χρειαζεται να του κανεις ενα partition στη χειροτερη σε εκεινο το τμημα για να μην κολλαει. Μπορει με ενα Low format να διορθωθει ακομα και με επιδιορθωση απο καποιο προγραμμα(μπορει να εχει utility ακομα και στο bios). Στη χειροτερη περιπτωση που ο δισκος εχει παθει ζημια ειναι πανευκολο να αλλαξεις δισκο, αν κοιταξεις απο κατω εχει καπακι για το που ειναι ο δισκος το ανοιγεις ισως εχει καποια βιδα να τον πιανει και απλα τον ανασηκωνεις και τον τραβας εξω, υποθεση 1 λεπτου. Βαζεις τον νεο μεσα και με το πρωτο ανοιγμα θα τον δει το bios, αν οχι μεσα στο bios κανει αναζητηση νεου υλικου ή δισκου και εισαι ετοιμος να συνεχισεις την εγκατασταση των windows. Δεν ξερω ποσο καιρο και τι κοστος απαιτουν για να σου στειλουν τα recovery αλλα θα σου προτεινα να βαλεις windows εσυ, και πιο καθαρη εγκατασταση και ειναι και απλο. Απλα φροντισε να εχεις κατεβασει απο πριν driver απο το site της hp. Η ολη υποθεση ειναι περιπου 3 ωρες(θα σε καθυστερησει το update των windows).
ΘΕΡΣΙΤΗΣ Δημοσ. 19 Δεκεμβρίου 2008 Μέλος Δημοσ. 19 Δεκεμβρίου 2008 Ευχαριστώ πολύ, παιδιά για τις διαφωτιστικές παρατηρήσεις και οδηγίες. θα το κάνω μόνος μου.
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Αρχειοθετημένο
Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.