Προς το περιεχόμενο

Raid - Αξιζει ή οχι ?

Aragorn Elessar

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Γεια χαρα παιδια,

σημερα αγορασα τον 2ο εσωτερικο σκληρο μου 500αρι Samsung Sata2

εχω ηδη εναν 500αρη Seagate Sata2.

Αξιζει να τους βαλω σε Raid ?

Λειτουργικο Vista64bit ultimate

Δημοσ.

Εγώ θα σου πω την εμπειρία μου... ήθελα να έχω ασφαλή τα αρχεία μου σε περίπτωση που χτυπήσει ένας δίσκος. Το backup κάθε 3 και λίγο δεν με εξυπηρετούσε γιατί το ξεχνούσα και ήθελε πολύ χρόνο. Έτσι έκανα ένα raid 1 με 2 500gb δίσκους.

Για την δουλειά που το ήθελα (αποθήκευση όλων των ειδών αρχείων αλλά περισσότερο για τα γραφιστικά μου) δεν είδα απώλειες στην ταχύτητα. Έτσι δεν έψαξα άλλο τύπο raid για ταχύτητες κτλ από την στιγμή που δεν υπάρχει πρόβλημα.

Δημοσ.

Bασικά τι raid θα κάνεις? 0? , 1?

Τι μητρική έχεις?

edit: αφήνω το alter να κάνει κάτι χρήσιμο επιτέλους στο forum.

Αποχωρώ σίγουρος.

:P

Δημοσ.
edit: αφήνω το alter να κάνει κάτι χρήσιμο επιτέλους στο forum.

Αποχωρώ σίγουρος.

:P

Κάτσε ρε!!! Που πας, μην φεύγεις... μείνε να λύσουμε το πρόβλημα.

Δημοσ.
Εεεπ που πας :PΛοιπον, η μητρικη μου, ναι μαλλον εχει raid . ASUS Crosshair ειναι.

Βασικά πριν βάλεις raid, ψάξε πρώτα να δεις τι κάνει, αν κάνει και αν σε συμφέρει.

http://en.wikipedia.org/wiki/Redundant_array_of_independent_disks

Aφού κατανοήσεις τι είναι, τι ρίσκο-ταχύτητα-ασφάλεια κερδίζεις, (αναλόγως την περίπτωση), τα ξαναλέμε. ;)

Δημοσ.

Δοκίμασέ το αν θες για να δεις πώς είναι. Απλά μην περιμένεις σημαντικές διαφορές στην απόδοση. Μιλάω για το raid-0. Νομίζω συμφωνεί κι ο αποπάνω :P

Δημοσ.

Αμπελοφιλοσοφόντας και μιας και είναι βράδυ και η Λάρα Κροφτ στο σταρ φοράει μπουφάν, να σας πω ότι με raid 1 δεν είδα ούτε απώλειες στην ταχύτητα. Τουλάχιστον όχι να τις αντιληφθώ.

Δημοσ.

Αν θυμάμαι καλά, σε RAID-1 έχεις λίγο καλύτερο χρόνο στο read και λίγο χειρότερο στο write. Πρακτικά όμως, δεν καταλαβαίνεις διαφορά.

Δημοσ.

Εξαρτάται απο τη χρήση του υπολογιστή. Σε γενικές γραμμές αξίζει να κάνεις ένα raid 0. Όχι 1. Δε χρειάζεσαι το back up είμαι σίγουρος για αυτό. Τις επιδόσεις θες, όχι πως θα δεις καμιά φοβερή διαφορά.

Δημοσ.
Εξαρτάται απο τη χρήση του υπολογιστή. Σε γενικές γραμμές αξίζει να κάνεις ένα raid 0. Όχι 1. Δε χρειάζεσαι το back up είμαι σίγουρος για αυτό. Τις επιδόσεις θες, όχι πως θα δεις καμιά φοβερή διαφορά.

Και που το ξέρεις ρε ξάδερφε ότι δεν χρειάζεται back up και είσαι και σίγουρος;

• Super Moderators
Δημοσ.

σε καθημερινές εφαρμογές δεν πρόκειται να καταλάβει διαφορά...

ασφαλώς στο RAID 0 "χρειάζεται" να έχεις backup μιας και αν χτυπήσει ο ένας δίσκος χάνεις τα δεδομένα και από τους 2!

μου αρέσει που ήσουν και σίγουρος ρε TemplarGR...

Αρχειοθετημένο

Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...