Lefteris29 Δημοσ. 16 Δεκεμβρίου 2008 Δημοσ. 16 Δεκεμβρίου 2008 Η onboard καρτα ηχου της MB evga nforce 680i LT sli τι ειναι ρε παιδια? 7.1, 5.1 ή χειροτερη ρε παιδια? Βασικα πηρα ηχεια (Logitech x-540) και δεν παιζουν τα πισω ηχεια (μονο αν ενεργοποιησω το matrix. εκανα διαφορες προσπαθειες με το να συνδυαζω τα βυσματα σε διαφορες θεσεις αλλα δεν ακουγοταν τιποτα. Ξερετε κατι να με βοηθησετε????? please παιδια αν ξερετε κατι πειτε μου... ευχαριστω..
tYrAnOs Δημοσ. 16 Δεκεμβρίου 2008 Δημοσ. 16 Δεκεμβρίου 2008 Αφου ειναι 5,1 τα ηχεια σου ποιος ο λογος να βαλεις 7,1 τεσπα με τι καλωδιο εχεις σινδεμενα τα ηχεια σου? με τα κλασικα 3 χρωματα? αν ναι εμενα μου πεζουν Max 4 ηχεια ταυτοχρωνα . Για να καταφερω να πεξω ολα τα ηχεια μ επρεπε να παρω καλοδιο ειτε Quax ή οπτικη ινα δεν ειναι πολυ ακριβα μην τρελενεσαι :Δ . Τελος πρεπει να διαλεξεις το mode απο αναλογικο σε ψηφιακο στην καρτα ηχου σου κ στα ηχεια στο πανελακι λογικα . Αφτα δουλεψαν για μενα , αμα θες περιμενε κ μια δευτερη γνωμη πριν κανεις τπτ
Lefteris29 Δημοσ. 16 Δεκεμβρίου 2008 Μέλος Δημοσ. 16 Δεκεμβρίου 2008 τα ηχεια μου ειναι 5.1 αλλα τι εννοεις να βαλω 7.1? εχω onboard καρτα ηχου και επειδη δεν παιζει τα πισω ηχεια ρωταω μηπως δεν υποστηριζει 5.1 και αν ξερει κανεις..(ρωταω γιατι δεν γνωριζω ιδιαιτερα απο καρτες ηχου και 5.1, 7.1...) ναι ειναι με τα 3 χρωματα τα οποια συνδεω στις αντιστοιχες θεσεις αλλα οπως ειπα δεν ακουγεται τιποτα. για το mode που λες δυστυχως δεν μπορω να βρω καποιο πανελ. τα καλωδια αν τα παρω τα πηρες απο πλαισιο?
antonl Δημοσ. 16 Δεκεμβρίου 2008 Δημοσ. 16 Δεκεμβρίου 2008 Δοκίμασε να παίξεις κάτι που να χει 5.1 ήχο. Παιχνίδι, DVD, κάτι. Πάλι δεν παίζουν τα πίσω ηχεία χωρίς να ενεργοποιήσεις τη matrix λειτουργία; Με default ρυθμίσεις, ό,τι ήχο αναπαράγεις στο pc, τον ακούς από τ αντίστοιχα ηχεία, πχ τα mp3 στερεφωνικά (2.1).
Lefteris29 Δημοσ. 16 Δεκεμβρίου 2008 Μέλος Δημοσ. 16 Δεκεμβρίου 2008 βασικα ξερεις ποιο ειναι το θεμα? οταν συνδεω στα αναλογα χρωματα τα βυσματα δεν ακουγεται τιποτα, απο κανενα ηχειο και απλα τωρα αναγκαζομαι να συνδεσω το ενα μονο βυσμα (εκει που ειχα συνδεσει και τα απλα μου ηχεια που ειχα πριν-που ειχαν μονο ενα βυσμα, και ανοιγω το matrix) αλλα φανταζομαι οτι δεν εχω και την ποιοτητα 7.1 (ειδα στο internet οτι η καρτα ηχου της μητρικης υποστηριζει 7.1)
antonl Δημοσ. 16 Δεκεμβρίου 2008 Δημοσ. 16 Δεκεμβρίου 2008 7.1 εκ των πραγμάτων δε μπορείς να χεις μιας και τα ηχεία σου είναι 5.1 Έχεις ρυθμίσει απ τα windows (κάπου στο control panel έχει για τα του ήχου/ηχείων) κι απ το control panel της onboard ότι έχεις 5.1 ηχεία;
Lefteris29 Δημοσ. 16 Δεκεμβρίου 2008 Μέλος Δημοσ. 16 Δεκεμβρίου 2008 ναι σιγουρα , οχι 7.1 αλλα τουλαχιστον 5.1 οπως ειναι τα ηχεια. -----Προστέθηκε 16/12/2008 στις 04 : 18 : 12----- Μπηκα στο control panel αλλαξα τελικα καποιες ρυθμισεις και το εβαλα σε 5.1 αλλα τιποτα , με το που κλεινω το matrix εχω ηχο μονο στο κεντρικο και στα δυο μπροστα. στο manual της logitech λεει να γινουν οι παρακατω συνδεσεις αν δεν γινεται αναλογια με χρωματα: πρασινο βυσμα στη μπροστινη υποδοχη L/R (ή #1) μαυρο βυσμα στη πισω υποδοχη L/R (ή #2) πορτοκαλι στη κεντρικη υποδοχη L/R (ή #3) στα windows στο control panel και στις ιδιοτητες των ηχειων λεει: πληροφοριες συνδεσης: L R (δειχνει πρασινο βυσμα) Πισω πλευρα υποδοχη 3.5.χιλ C Sub (δειχνει πορτοκαλι βυσμα) Πισω πλευρα υποδοχη 3.5.χιλ RL RR ( δειχνει μαυρο βυσμα) Πισω πλευρα υποδοχη 3.5.χιλ SL SR (δειχνει γκρι βυσμα) Πισω πλευρα υποδοχη 3.5.χιλ Μηπως σας βοηθαει αυτο για να με βοηθησετε τι να κανω? -----Προστέθηκε 16/12/2008 στις 04 : 20 : 29----- απλα να τονισω οτι ηδη ειχα βαλει πρασινο βυσμα σε πρασινη υποδοχη, μαυρο σε μαυρη υποδοχη και πορτοκαλι σε πορτοκαλι υποδοχη
tYrAnOs Δημοσ. 16 Δεκεμβρίου 2008 Δημοσ. 16 Δεκεμβρίου 2008 με αυτα τα βισματα μπορεις να πιασεις μονο 4,1 τη φορα τα καλωδια ναι μπορεις να τα παρεις και απο το πλαισιο. Λογικα υποστηριζει 5,1 απο τη στιγμη που υποστιρηζει 7,1 απλα κοιτα απο πισω απο το tower σου αν εχεις τις υποδοχες για τα καταληλα βισματα το Quax ειναι σαν αφτα π εβαζες για να συνδεσεις το βιντεο με την τηλεωραση η το πλαι στατιον αμα τα γκουγκλαρεις 8α δεις πως μιαζουν
antonl Δημοσ. 16 Δεκεμβρίου 2008 Δημοσ. 16 Δεκεμβρίου 2008 Μπορεί να γίνομαι κουραστικός αλλά θα ξαναρωτήσω. Έχοντας πράσινο βύσμα σε πράσινη υποδοχή, μαύρο σε μαύρη υποδοχή και πορτοκαλί σε πορτοκαλί υποδοχή, έχοντας ρυθμίσει απ τα setiings των windows ότι έχεις 5.1 ηχεία, απ το control panel της κάρτας ήχου σου ότι έχεις 5.1 ηχεία και αναπαράγοντας κάτι με 5.1 ήχο, ποια ηχεία παίζουν; Απ το control panel της κάρτας ήχου δεν υπάρχει κάποιο σχετικό test;
tYrAnOs Δημοσ. 16 Δεκεμβρίου 2008 Δημοσ. 16 Δεκεμβρίου 2008 Λογικα τα 2 φροντ κ τα 2 ρεαρ το μεσαιο δεν θα σου παιζει ααα ναι κ το σαμπ :Δ
Lefteris29 Δημοσ. 16 Δεκεμβρίου 2008 Μέλος Δημοσ. 16 Δεκεμβρίου 2008 ευχαριστω πολυ παιδια για την βοηθεια. τελικα ξαναδοκιμασα σημερα και εβαλα ολα τα βυσματα στα αναλογα χρωματα και το τεσταρα μεσω των ιδιοτητων των windows και χωρις το matrix αλλα εβαλα και καποια παιχνιδια και ακουγοταν απο ολα τα ηχεια. τελικα νομιζα οτι αν παρεις 5.1 ηχεια ακους ακομα και τραγουδια σε 5.1. οποτε τωρα ειμαι οκ.
antonl Δημοσ. 16 Δεκεμβρίου 2008 Δημοσ. 16 Δεκεμβρίου 2008 Αυτό που λες (2.1->5.1) μπορεί να γίνει μέσω των drivers/software της κάρτας σου, αν σου παρέχουν κάποιο τέτοιο χαρακτηριστικό φυσικά, πχ κάποιες creative έχουν επιλογή για CMSS, CMSS2, stereo surround που κάνει αυτή τη δουλειά. Πιθανόν κάτι παρόμοιο να γίνεται και απ τη λειτουργία Matrix των Logitech.
SwAToNeR Δημοσ. 16 Δεκεμβρίου 2008 Δημοσ. 16 Δεκεμβρίου 2008 Για mp3 δε παίζουν όλα 5.1 πρέπει να είναι setαρισμένος o player για να παίζει 5.1. Τα mp3 είναι 2κάναλα όχι 5.1
Lefteris29 Δημοσ. 16 Δεκεμβρίου 2008 Μέλος Δημοσ. 16 Δεκεμβρίου 2008 δηλαδη μπορω να σεταρω τον player με καποιο τροπο ωστε να ακουω mp3 σε 5.1? τα wav ή καποια αλλα αρχεια μπορουν να παιξουν σε 5.1?
tYrAnOs Δημοσ. 18 Δεκεμβρίου 2008 Δημοσ. 18 Δεκεμβρίου 2008 Οπως σου ειπα και στα προιγουμενα μνματα για να κανεις τα ηχεια σου να παιζουν 5,1 νον στοπ πρεπει να βαλεις καλλίτερο καλώδιο οπως αναφερθικα κ πιο πριν ειτε Quax ειτε οπτικη ινα . Απλα να σου πω οτι ετσι θα χασεις λιγη ισχυς (πως @!#!@ γραφεται) καθως ο ηχος θα φιλτραρεται περισοτερο
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Αρχειοθετημένο
Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.