Προς το περιεχόμενο

Βοήθεια σε τοποθέτηση fans σε ΗΤPC (πόσα και που)

liakos18

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Φτιάχνω το HTPC μου αυτές τις μέρες και αναρωτιέμαι ποιος είναι ο κατάλληλότερος αριθμός και θέση των ανεμιστήρων για καλύτερη απόδοση από άποψη ψύξης αλλά και θορύβου.

Η σύνθεσή μου είναι:

Κουτί: Silverstone LC20M

Κάρτα γραφικών: Saphire HD 4850

Σκληρός: WD 640GB (προς το παρόν ένας αλλά πιθανότατα να χρησιμοποιηθεί και δεύτερος σε λίγο καιρό)

Μητρική: ASUS M3A-H/HDMI (ΑΤΧ)

CPU: AMD ATHLON 64 X2 5050E 2.60GZ

PSU: Corsair 450W

Το κουτί έχει 5 υποδοχές:

Cooling System

Front: 2 x 92mm or 80mm fan slots

Rear: 2 x 80mm fan slots

Side: 1 x 80mm fan slot & PSU vents

Συγκεκριμένα είναι έτσι:

lc20mv5nm9.th.jpg

Πόσους ανεμιστήρες προτείνετε να βάλω και σε ποιές θέσεις;

Δημοσ.

Θα βάλεις 4. 2χ 92mm μπροστά να βάζουν τον αέρα προς τα μέσα και 2χ80mm πίσω να βγάζουν τον αέρα προς τα πίσω.

Δημοσ.
Θα βάλεις 4. 2χ 92mm μπροστά να βάζουν τον αέρα προς τα μέσα και 2χ80mm πίσω να βγάζουν τον αέρα προς τα πίσω.

Το πλαινό πιστεύεις δηλαδή ότι δε θα μου χρειαστεί ε; Προτείνεις να αλλάξω και την stock ψύκτρα του επεξεργαστή;

Δημοσ.

παιδια εχω και εγω μια σχετικη ισως ανοητη απορια. θα βαλω δυο ανεμιστηρες (1 μπροστα 120 mm και εναν πισω 120 mm.)πρεπει ο μπροστα να μπει ετσι ωστε να τραβαει τον αερα η εννοηται οτι οι μπροστα ανεμιστηρες το κανουν αυτο ετσι και αλλιως. λεω μηπως και κανω λαθος και τον βαλω και αυτον να εξαγει αερα αντι να εισαγει. !!! παντως για μενα ειναι υπερβολη οι 4 ανεμιστηρες

Δημοσ.
παιδια εχω και εγω μια σχετικη ισως ανοητη απορια. θα βαλω δυο ανεμιστηρες (1 μπροστα 120 mm και εναν πισω 120 mm.)πρεπει ο μπροστα να μπει ετσι ωστε να τραβαει τον αερα η εννοηται οτι οι μπροστα ανεμιστηρες το κανουν αυτο ετσι και αλλιως. λεω μηπως και κανω λαθος και τον βαλω και αυτον να εξαγει αερα αντι να εισαγει. !!! παντως για μενα ειναι υπερβολη οι 4 ανεμιστηρες

Όχι δεν το κάνουν "έτσι και αλλιώς"... εξαρτάται πως θα τους τοποθετήσεις εσύ.

Ο μπροστά θα τραβαει αέρα από έξω και ο πίσω θα βγάζει τον αέρα προς τα έξω.

Δημοσ.
Το πλαινό πιστεύεις δηλαδή ότι δε θα μου χρειαστεί ε; Προτείνεις να αλλάξω και την stock ψύκτρα του επεξεργαστή;

Στο πλάϊ που είναι το psu λογικά δεν έχει χώρο για να βάλεις ανεμιστήρα απο μέσα εφόσον πρέπει να βγάζει το psu τον αέρα. Αν πάντως έχει χώρο βάλε ανεμιστήρα να βγάζει τον ζεστό αέρα του τροφοδοτικού. Δε σε συμφέρει να φυσάει τον αέρα προς τα μέσα γιατί θα σπρώχνει τον ζεστό αέρα προς τα εξαρτήματά σου.

Αν υπάρχεις χώρος για μια κάθετη ψύκτρα καλώ θα ήταν να βάλεις. Οι οριζόντιες περισσότερο για αθόρυβες είναι παρά για απόδοση.

Κοίτα κάποια Scythe Ninja πχ που είναι μικρές σε μέγεθος.

Δημοσ.
Στο πλάϊ που είναι το psu λογικά δεν έχει χώρο για να βάλεις ανεμιστήρα απο μέσα εφόσον πρέπει να βγάζει το psu τον αέρα. Αν πάντως έχει χώρο βάλε ανεμιστήρα να βγάζει τον ζεστό αέρα του τροφοδοτικού. Δε σε συμφέρει να φυσάει τον αέρα προς τα μέσα γιατί θα σπρώχνει τον ζεστό αέρα προς τα εξαρτήματά σου.

Αν υπάρχεις χώρος για μια κάθετη ψύκτρα καλώ θα ήταν να βάλεις. Οι οριζόντιες περισσότερο για αθόρυβες είναι παρά για απόδοση.

Κοίτα κάποια Scythe Ninja πχ που είναι μικρές σε μέγεθος.

Όχι δες την εικόνα! Η πλαινή θέση για ανεμιστήρα είναι αριστερά ενώ η θέση του τροφοδοτικού (μαζί με το άνοιγμα για το fan του τροφοδοτικού) είναι στα δεξιά. Καλά αυτά που λες αλλά μήπως είναι άνω των απαιτήσεων ενός τέτοιου συστήματος; Με ενδιαφέρει και ο θόρυβος αρκετά...

Δημοσ.

Όταν έγραψα 2 πίσω ενοούσα έναν πίσω και έναν στο πλάϊ. Έτσι και αλλιώς έναν παίρνει πίσω όχι 2.

Πάρε ανεμηστιράκια λίγων στροφών αθόρυβα. Να βγάζουν κάτω απο 18db κοίτα. Υπάρχουν στην αγορά και θα βρείς εύκολα.

Θέμα θερμοκρασιών είναι ανάλογα τα γούστα και τον υπολογιστή. Το κάθε component βγάζει διαφορετική θερμότητα. Το τροφοδοτικό σου πρώτα κοίτα αν θα τραβήξει όλα αυτά τα fans. (Αν και δε νομίζω, θα είσαι άνετος με το Corsair)

Κοίτα τι θερμοκρασίες παίζει τώρα το σύστημα και σε full load.

Γενικά πρέπει να δείς αν έχεις ανάγκη, μη σπαταλάς άδικα χρήματα.

Η 4850 βγάζει θερμότητα και σε μικρό κουτί δε ξέρω πόσο καλά θα παίζει. Γενικά όλες οι ψιλό medium-high κάρτες γραφικών βγάζουν ζέστη όχι μόνο η 4850. Εγώ σε μεγάλο case παίζει σε default στους 50+ βαθμούς και 80 full load. Πρόβλημα δεν έχει η κάρτα αλλά σε μικρό χώρο θα ζεσταίνει κ τριγύρω.

Δημοσ.
Όταν έγραψα 2 πίσω ενοούσα έναν πίσω και έναν στο πλάϊ. Έτσι και αλλιώς έναν παίρνει πίσω όχι 2.

Πάρε ανεμηστιράκια λίγων στροφών αθόρυβα. Να βγάζουν κάτω απο 18db κοίτα. Υπάρχουν στην αγορά και θα βρείς εύκολα.

Θέμα θερμοκρασιών είναι ανάλογα τα γούστα και τον υπολογιστή. Το κάθε component βγάζει διαφορετική θερμότητα. Το τροφοδοτικό σου πρώτα κοίτα αν θα τραβήξει όλα αυτά τα fans. (Αν και δε νομίζω, θα είσαι άνετος με το Corsair)

Κοίτα τι θερμοκρασίες παίζει τώρα το σύστημα και σε full load.

Γενικά πρέπει να δείς αν έχεις ανάγκη, μη σπαταλάς άδικα χρήματα.

Η 4850 βγάζει θερμότητα και σε μικρό κουτί δε ξέρω πόσο καλά θα παίζει. Γενικά όλες οι ψιλό medium-high κάρτες γραφικών βγάζουν ζέστη όχι μόνο η 4850. Εγώ σε μεγάλο case παίζει σε default στους 50+ βαθμούς και 80 full load. Πρόβλημα δεν έχει η κάρτα αλλά σε μικρό χώρο θα ζεσταίνει κ τριγύρω.

2χ80mm χωράει πίσω το ένα δίπλα στο άλλο. Μπορείς να προτείνεις κανένα ανεμιστηράκι από Ε-shop, Πλαίσιο ή Multirama;

Δημοσ.
  • Moderators
Δημοσ.
Φτιάχνω το HTPC μου αυτές τις μέρες...

:shock::shock::shock::shock: Να τος! :shock::shock::shock::shock:

Ακομα το φτιαχνεις?:shock::shock: Αυτο θα μαραθει πριν τελειωσει το φτιαξιμο :shock::shock::shock::confused:

Δημοσ.
:shock::shock::shock::shock: Να τος! :shock::shock::shock::shock:

Ακομα το φτιαχνεις?:shock::shock: Αυτο θα μαραθει πριν τελειωσει το φτιαξιμο :shock::shock::shock::confused:

Άσε Georgeman χειρότερο από σαπουνόπερα ήταν το φθινόπωρο μου.. Το ένα κακό μετά το αλλό... :-(

Αρχειοθετημένο

Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...