SpyrosR Δημοσ. 16 Δεκεμβρίου 2008 Δημοσ. 16 Δεκεμβρίου 2008 Καλησπέρα. Μόλις ολοκλήρωσα το στήσιμο ενός μηχανήματος Win XP Pro SP2 με διάφορα spare parts που είχα. Το πρόβλημα είναι ότι ενώ "βλέπει" τη σύνδεση με το router δε μπορεί να επικοινωνήσει με αυτό. Το Windows Firewall είναι κλειστό τελείως. Στις συνδέσεις δικτύου όταν επιλέγω "Repair" πάνω στη σύνδεσή μου, μου βγάζει το μήνυμα: >Windows could not finish repairing the problem because the following action cannot be completed: Failed to query the TCP/IP settings of the connection. Cannot proceed. For assistance, contact the person who manages your network. Αγνοώντας το υπερβολικά έξυπνο μήνυμα να επικοινωνήσω με τη διαχειριστή του δικτύου μου (εμένα; ) ρωτάω, έχει κανείς κάποια ιδέα του τι μπορεί να πηγαίνει λάθος; Δε στέλενεται/λαμβάνεται πακέτο για δείγμα.
kostas34 Δημοσ. 16 Δεκεμβρίου 2008 Δημοσ. 16 Δεκεμβρίου 2008 Μου εβγαζε το ιδιο μηνυμα και μενα.Το προβλημα ηταν στις ρυθμισεις του ρουτερ.Δεν ειχα τσεκαρει το αυτοματη αποδοση ΙΡ "auto-IP' και εδινε αλαλουμ ip adress στον υπολογιστη Ηθελε να εχω αυτοματη αποδοση ΙΡ και στο συνδεσεις δικτυου και στον ρουτερ
alex2005 Δημοσ. 16 Δεκεμβρίου 2008 Δημοσ. 16 Δεκεμβρίου 2008 Θα μπορούσες να δώσεις manually ΙΡ στον υπολογιστή σου και gateway + DNS την ΙΡ του router, και να τελειώνεις.
markelos Δημοσ. 16 Δεκεμβρίου 2008 Δημοσ. 16 Δεκεμβρίου 2008 Δεν κάνει δηλαδή ping στο ρούτερ? Μήπως δεν είναι ενεργοποιημένο το dhcp στο ρούτερ? Δώσε σε command prompt >netstat -a να δεις τις συνδέσεις.
SpyrosR Δημοσ. 16 Δεκεμβρίου 2008 Μέλος Δημοσ. 16 Δεκεμβρίου 2008 Δοκίμασα να δώσω ο ίδιος τη διεύθυνση του router και πάλι τζίφος. Επίσης το DHCP είναι ενεργοποιημένο, θυμάμαι και που το είχε ρυθμίσει αυτόματα το Debian πριν καιρό. Το "netstat -a" εμφανίζει μερικές συνδέσεις, όλες όμως τοπικές. Το router δε το βρήκα. Ούτε PING γίνεται, έχω 100% loss ("Destination host unreachable."). Με λίγο Googling διαπίστωσα ότι είναι συγκεκριμένο το πρόβλημα αυτό με τα XP, και κατέβασα ένα patch της M$ που υποτίθεται το λύνει. Και πάλι τίποτε. Καμιά άλλη ιδέα πριν περάσω σε Vista Home Basic; (ίσως αυτά δουλέψουν)
SwAToNeR Δημοσ. 16 Δεκεμβρίου 2008 Δημοσ. 16 Δεκεμβρίου 2008 To debian να ρυθμίσει το DHCP του router σου είναι λίγο απίθανο. Μάλλον το debian ρυθμίστηκε με το DHCP. Άλλαξε καλώδιο δικτύου μήπως εκεί είναι το πρόβλημα.
SpyrosR Δημοσ. 16 Δεκεμβρίου 2008 Μέλος Δημοσ. 16 Δεκεμβρίου 2008 Δίκιο έχεις, μετέφρασα κάπως περίεργα το "Configuring network with DHCP.". Πάντως, πέρασα Vista στο δίσκο και λύθηκε το θέμα. Με τη μία αναγνώρισε τη σύνδεση και όλα κομπλέ.
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Αρχειοθετημένο
Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.